Jump to content
BulForum.com

Интересна статия за мръсни хватки по изборите

cheese

Recommended Posts

Мен ако питате, трябва да се забрани, който е в чужбина да не гласува. Защо някой, който си е взел шапката, теглил е една майна на всички тука и няма намерение да гласува, ще ми определя той, кой ще ме управлява? Трябва да го направят да може да се гласува, само ако за последната година си бил поне 6 месеца в страната.Да ги видя тогава тия с автобусите дали ще дойдат.

Не си прав. Имах приятел, който учи в Щатите и 2 години не се беше прибирал. Човека е интелигентен, образован и се интересува от ситуацията тук, но само с четене на online вестници и чат-пат гледане на БГ ТВ не става. Когато се прибра тук беше решил, че няма да гласува по простата причина, че незнаеше за кого, чувстваше се недостатъчно ориентиран. Точно след 1 седмица, в деня на изборите същия този човек буквално нямаше търпение да си пусне бюлетината в урната, защото за краткия си престой тук беше гледал дебати, беше чел предизборни програми, беше МИСЛИЛ и със сигурност беше надушил опасността. Интересно ми е защо хора, които с години живеят тук в блатото немогат да разберат кой е правилния начин да предотвратим затъването. По-малко умни и образовани ли са? Не мисля. По-малко им пука? Не мисля. Писнало им е? И на мен ми е писнало, но знам, че няма друг начин освен гласуването. Колкото и да си чешем езиците по форумите единствения начин си остава да гласуваме като му дойде времето. Щото Big Brother и Star Academy се случват всяка година и те не ни плащат заплатите, а напротив - харчат ни ги. Изборите са веднъж на 4 години и от тях зависи много. Мислете дългосрочно. Твърде лесно е да си кон с капаци и твърде трудно да говориш.

• Replies 116
  • Created
  • Last Reply

Подкрепям @Krank и @Cheese, в мнението им, че хора инатересуващи се от елемнтарнио проблеми "Star Academy - Big Brother - SMS", които не знаят на колко години се сменя правителството дават компетентни мнения за ситуацията тук. За тези които смятат, че Волен Сидеров ще върне реда в държавата спред мен греши. Волен Сидеров е бил бивш седесар и редактор (мисля) на в. Демокрация. Какво ново ще ни предложи?! Оснатаналите членове на "АТАКА" са бишви седасари и "комунисти". Нищо ново. Пък и гласовете на "АТАКА" са същите онези които преди гласуваха за Жорж Ганчев (който сега пак е в "атака"). Само че на Жоржи никой не му обръщаше внимание и го мислеха за клоун. Аз съм малък и за първи път гласувах и за това може да не давам най-компетентния коментар.

Също смятам, че Доган не е виновен на никой. Той е политик и всеки на негово място би докарал автобуси от турция. Също плюете царя? Ами кой му даде да си разиграва коня?Пак Вие (аз тогва не съм гласувал). Всеки на негово място би си върнал имотите и би разпродал държавата за която не му пука.Имаше статия в някой от всекидневниците (труд или 24 часа) където пишеше как дядо му го е учил да "дои" народа. "народът е стадо, което трябва да се дои". Така,че пряко никой от управляващите не е виновен за това, че турците с парламента са много и подобни неща. Виновни са тези които НЕ ГЛАСУВАТ! Както четох в един по-горен пост, че ако бяха гласували всички ДПС щеше да има 4-5%,а всички останали горе-долу разпределени по същия начин. Аз гласувах за Коалиция за България защото е най-близко до идеите ми.

Брех, то било наистина простичко!

Ми да се молим на Добрия вълшебник да махне с пръчицата и ДПС да изчезне.

И ние ако може ПАК нищо да не правим, само да слушкаме и да папкаме и да чакаме наготово.

:angry1  :angry1

защо ме нападаш? какво знаеш за мен и какво предлагаш да направя, което не съм направил?

особено внимавай към кого ползваш bold думите

:D Извинявай, просто кипнах!

Ако (не дай Боже) се запали къщата и някой твой съсед, вместо да хукне да помага при гасенето, се размечтае"ех, колко хубаво би било да не се пали тая къща", няма ли и ти да се поядосаш малко

ДПС тъй или инак го има в нашата държава. И няма да го спрем с мечти за това колко хубаво би било яко го няма.

Нищо лично! Просто по време на криза изрази от типа "трябва" и не "трябва" са по-градивни и полезни от "трябваше" и "не трябваше" .

Наслаждавайте се, граждани негласуващи!  Това е ваше дело !

Не, момко, не е наше дело. Дело е на тези дето ни "отказаха" да гласуваме. За кого да гласувам?!? За Костов? За Софиянски?!? За Мозер? За Серго? Или за Негово Невеличество?! Това ли е правилния начин, господин прогледнал? Всеки средноинтелигентен гражданин може след пет минутен размисъл да стигне до извода, че сме на това дередже на което сме поради една единствена причина. Българина не гласува "ЗА". Българина гласува "ПРОТИВ". Ей те и тебе сега - да ида да гласувам, ама не защото съм ЗА някого, а защото съм ПРОТИВ някого... С две думи - за кой ще гласувам няма значение, само и само да направя сечено на някого. Ей ама каква просветлена житейска философия, бре! Я не сакам да съм добре, я сакам Вуте да е зле! 15 години ти промиват мозъка на всеки избори с тоя тъп довод - за бога, гласувайте, че ще дойдат комунягите на власт! За бога гласувайте, че ще дойдат турците... царя... на царя баба му ще дойде. Не ме гледайте, че предния път като гласувахте за мен се осрах и вас осрах и децата ви осрах и сега пак съм тръгнал да ви осера - гласувайте за мен само и само да не спечели Пенчо. И така - 15 години все гласува ПРОТИВ прогледналия българин и качва отгоре си Сульо, само и само да не е Пульо. Ма че Сульо е същия Пульо като Пульо който е и Сульо - кой го ебе? Ние да направим сечено на Вуте! Като ми предложат реален избор - ще гласувам. Ще гласувам "ЗА", когато има за какво и за кого. Усещаш ли разликата между двете неща?! Докато им вързвате на тъпите манипулации и ходите да гласувате, само и само да не дойде Меца от гората да ви лапне, прогледналите ми вие, все ще ви клатят. С ДПС, без ДПС - все във вашия г... е. Много ми е интересно какво ще се случи, ако един слънчев ден до избирателните урни не отиде НИТО ЕДИН. Тук веднага ще ми размахате плашилото - аааааа, ДПС, ДПС (комунягите, царя, на царя баба му) ще вземе властта, щото тъпите неграмотни турци ще гласуват и при положение, че други не гласуват, ДПС ще лапне 100% изборна победа... Верно ли, бе?!? Айде бе! Вие глави имате ли? Май не... Ако от всички имащи право на глас, гласуват 10% ебати и парламента ще е това. Сещате ли се, как такива избори чисто и просто ще станат толкова смешни, че никой няма да ги признае. И какво тогава от това, че ДПС щяло да спечели - ще спечели мушмули... Но вие от както прогледнахте, от гледане нямате време да мислите - и всеки път се повтаря едно и също - абе, дай да гласувам аз за Колчо, той сляп такъв, тъпичък, и крадлив малко, ама нали няма да спечели Мунчо!! И после 4 години псувате Колчо. И следващия път - айде сега за Мунчо, само и само да не е Колчо, голяма работа, че Мунчо не е с ума си малко, важното да не е Колчо. И така. Като в оня реклама - and on, and on, and on... И накрая са ви виновни тези дето за разлика от вас освен да гледат се опитват и да мислят и не желаят да гласуват ПРОТИВ. Тези дето искат да гласуват ЗА. И понеже им се предлагат сбирщина идиоти и мафиоти и луди, като не виждат свястен избор - предпочитат да не гласуват. Не желаят да сами да си го начукат. Оставят тази "чест", да го начукате на всички, на вас, прогледналите... Дето вярвате на всеки Сульо и Пульо дошъл да ви плаши я с призрака на комунизъма, я с турци - и го пускате тутакси да ви мине отзад. Прогледнали... не знам, ама ми се струва, че щом се вързваш на тоя номер май ти не си прогледнал още - не псувай народа - народа взе да се усеща. И със всеки избори все по-малко и по-малко си затварят очите и се съгласяват да се правят на балъци и да се хващат на плоски манипулации.

ov3rm4n, прави си донякъде, но при положение, че трябва да избираш между малкото и голямато зло, а ти избираш голямото, просто не мога да се съглася с теб.

Все едно някой го интересува, дали половината народ е гласувал или не...

Runner, с отрицание не се съзидава. С ПРОТИВ нищо няма да постигнеш, освен едно и ти го виждаш с очите си (нали не сте слепи?!) - 15 години седим в лайната, а шепичка тарикати се връткат да ни яхат, размахвайки плашила, и продават и последното останало и крадат и се ебават с всичко. Докато тия тарикати са сигурни, че като им дойде реда и размахат плашилата, плашливичкия и "зрящ" (но не мислещ, а действащ първосигнално) електорат ще се юрне да се "спасява" от по-голямото зло, като избере по-малкото зло - никога, ама никога, няма да се напънат да съградят нещо, да помислят за другите. И защо им е да се напъват? Нали като те уплашат и ти ще хукнеш да ги избираш...

И какво предлагаш в случея? Ти сам виждаш, че не ги ебе, дали си гласувал или не... Спред мен докато не се запали парламента, нищо не може да се реши... :D

Ми да опитаме - да видим дали ги ебе или не, ако никой не гласува... Ама не - прогледналите пак ще се засилят да "избират" от двата по-тънкия и по-късия. Може би им харесва вече да го усещат отзад - петнадесет години клатене са това...

А че им пука - пука им... Нали сте от виждащите, не от слепите - странно как не сте видяли уплаха в очичките на Емил Кошлуков, като след кметските избори видя ниската активност и усети на къде отиват нещата. Веднага му щукнаха блестящи идеи да вкара в закона задължително гласуване - та електората да е длъжен да го избира... и що така мислиш? Щото ако не гласуват хората ще ядат кривия такива като него. И той много добре го знае. Че и го изяде кривия вече - не успя да излъже достатъчно хорица, та да се намъкне пак в Народното Събрание - вай, вай, вай... За това ако зависи от него - под стража ще те закара до урните.

Добре, айде да приемем, че българите няма да гласуват. Как ще накараш мангалите и турците да не гласуват, а? В другата тема се каза, че взети заедно правят над 2млн... Я си представи, ако отидат само те да гласуват, какво си мислиш че ще стане - ДПС ще доминира и въобще няма да ги интересува с кой да се коалират, защото видиш ли държат 90% вот... Това, което ти си го мислиш, никога няма да стане.

Runner - събуди се... ДПС събрали 10% на тези избори... 10% от кое?!? От 50-40% от имащите право на глас... Хайде смятай колко реални гласа са това. Има данни колко са имащите право на глас, имаш данни колко са гласували от тях, имаш и данни кой колко е спечелил - смятай, можеш вярвам да смяташ. Сметни колко прави това като част от цялото - сигурно прави 2 милиона... Ще държат мушмули. Зомбират ви, че и някои така са се запалили, че наричат всички останали идиоти и малоумници... Лъжат ви в очите, а вие молите за още даже.

Ето ти сметката да не се мъчиш:

http://izboribg.org/results/index.html

Брой избиратели в основния избирателен списък - 6 720 941

Брой на гласувалите избиратели - 3 747 793 (55.76%)

Брой на действителните гласове - 3 648 177 (54.28%)

---

ДПС: 12.81 % - 467 400 ДЕЙСТВИТЕЛНИ ГЛАСА

Я?! Какво стана?!? Двата милиона се оказаха по-малко от половин... И при това ти твърдиш, че в тези 467 400 има и такива гласували по 2, 3, 4 и 5 пъти - какво излиза тогава?!? 467 400 / 5 = 93 480. Олелелеее! Ама ти се страхувай, де... Мааалиии колко страшно. Като оня виц - И излезе Крали Марко насред полето, а ние сам-самички 300 черни арапа срещу него!! Голям страх.

Не знам, действително не съм толкова запознат, че да навлизам толкова в нещата, просто изказвам моята гледна точка.

Абсолютно съм съгласен с ov3rm4n !!! Аз това се и опитвах да обясня на някои но накрая получих "warn" :) Аз гласувах само заради "Атака",затова,че идеите им съвпадат с моите убеждения.Надявам се да продължат в същят дух.

Тук има и нещо друго независимо дали на власт е турска или българска партия се взимат ПРОТУРСКИ решения.Просто така им оттърва на тия които стоят зад политиците ни.Примери много,всеки ако се замисли ще се сети сам.

cheese Дай да помислим как точно се "бетонира" Доган :

1. Дава му се минестерството на земеделието.Негови хора преватизират голяма част от сушилните за тютюн в Кърджали,монополизират изкупуването.Познай какво ще стане със селянин турчин ,който не гласува за него ?! :(

2. Не се приема закон,който да урегулира (ограничи или забрани) гласуването на хора с двойно гражданство.Какво би станало ако имаше закон който да гласи например следното :"За да гласува човек с двойно гажданство трябва да си е плащал през последните четери години данъците в България" ?

3.УВЕЛИЧАВА се броя на изборните секции в Турция от 53 на 74 (не помня точните цифри там някъде са)За сравнение в Гърция секциите са 7 ,в Испания са 5 (при условие,че там гъмжи в момента от българи)

4.ДОПУСКА се гласуването на турците и циганите по два или повече пъти.Надявам се ,че не си толкова наивен,че да мислиш,че това не може да се пресиче и така гласувалите да бъдат разобличени и наказани.

Такива изпълнения са правени и в други държави,нищо ново под слънцето.

cheese,В момента става същото ,което е станало в Индия и в Палестина когато англичаните скарват мюсюлмани и индуси и мюсюлмани и евреи .

Значи идеята е да "протестираме" като оставим някой друг да избира вместо нас, и евентуално да се хвърлим в такава политическа криза, че после да ни се реве, че не сме гласували ? ОК!

Въпреки че се обръщаш към cheese имам някои забележки към някои неща от поста ти.

] Дай да помислим как точно се "бетонира" Доган :

1. Дава му се минестерството на земеделието.Негови хора преватизират голяма част от сушилните за тютюн в Кърджали,монополизират изкупуването.Познай какво ще стане със селянин турчин ,който не гласува за него ?! :(

2. Не се приема закон,който да урегулира (ограничи или забрани) гласуването на хора с двойно гражданство.Какво би станало ако имаше закон който да гласи например следното :"За да гласува човек с двойно гажданство трябва да си е плащал през последните четери години данъците в България" ?

3.УВЕЛИЧАВА се броя на изборните секции в Турция от 53 на 74 (не помня точните цифри там някъде са)За сравнение в Гърция секциите са 7 ,в Испания са 5 (при условие,че там гъмжи в момента от българи)

4.ДОПУСКА се гласуването на турците и циганите по два или повече пъти.Надявам се ,че не си толкова наивен,че да мислиш,че това не може да се пресиче и така гласувалите да бъдат разобличени и наказани.

1. Гласуването е тайно. Няма как да разбере дали някой е гласувал за ДПС, всеки може да каже че е гласувал за тях и пак всички да са щастливи. :)

2. Двойно гражданство, до колкото знам вече няма. Знам защото майка ми е с руско гражданство и годината в която искаше да си направи двойно гражданство, бяха казали че трябва да избере само едно. Тъпо но факт.

4. Както казваш, не само в България го има. Значи с нищо не се различават нашите избори от тези на другите държави. ;) Може да се засече кой е виновника, стига на някой да му се занимава, но тук вече законите ни се различават от тези на другите страни.

По това , че те имат и на практика, пък ние само на хартия

Точно в десетката. ;)

breakneck,

1. В селата в Кърджалийско,където има представетели (наблюдатели) САМО на ДПС са раздавали НАДПИСАНИ (белязани) бюлетини.Нищо чудно и да са предварително попълнени.А има следния вариант - минава шефът на ДПС и казва следното : "Само ако някой гласува за друг освен нас на цялото село няма да изкупим тютюна!" А посмей де ! Тука в Пловдивско един шибаняк ,който изкупува тютюна за БУлгартабак беше хванал едни помаци да му отглеждат три декара на аванта за да им изкупи тяхният на добра цена.

2. Има двойно гражданство. За двойното гражданство (по памет) :

а). Трябва да има спогодба (такава има с Турция)

б).Ако детето е родено от родители единият български гражданин или родено в България

в).Имаше и още една точка нещо от рода на : "Ако другата страна позволява" или "ако няма някакви пречки".

Имах идеята да получа двойно гражданство (българско и руско) ,консултирах се с приятелка -адвокат,тя каза,че от българска страна няма пречки.Законът за двойното гражданство на Руската Федерация мисля ,че е същият,т.е. официално няма пречки.(поне така ми отговори приятелката).

3. Примерите с Индия и Палестина ги дадох за да покажа,че така са се насъсквали народи един срещу друг и преди и ,че нашите управници ИЗПЪЛНЯВАТ ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ И ПОРЪЧКИ!!! Държавата АБДЕКИРА ОТ КЪРДЖАЛИЙСКО УМИШЛЕНО !!! И в тези примери следват около 50-60 години войни и тероризъм ! За Кипър и ролятая на НАТО не си заслужава и да говорим.

4. Законите се прилагат и на практика,стига управляващите да са заинтересувани.Въпросът е: ЗАЩО СЕГА НЕ ГИ ПРИЛОЖИХА !? Защо увеличиха избирателните секции САМО в Турция.Защо с този минимален брой в Испания и Гърция дефакто лишиха голям брой БЪЛГАРИ от възможността да гласуват ?! Защо почти всички правителства взимат ПРОТУРСКИ решения ?! Как така не могат да спрат контрабандата,защо имаме безмитна търговия с Турция,а с Русия плащаме ОГРОМНИ МИТА ?! Защо бе бойкотиран проектът 'Син поток" и сега тръбите за газ минават през Турция,защо се бойкотира 'Бургас -Александрополис" ?!

Runner, с отрицание не се съзидава. С ПРОТИВ нищо няма да постигнеш, освен едно и ти го виждаш с очите си (нали не сте слепи?!) - 15 години седим в лайната, а шепичка тарикати се връткат да ни яхат, размахвайки плашила, и продават и последното останало и крадат и се ебават с всичко. Докато тия тарикати са сигурни, че като им дойде реда и размахат плашилата, плашливичкия и "зрящ" (но не мислещ, а действащ първосигнално) електорат ще се юрне да се "спасява" от по-голямото зло, като избере по-малкото зло - никога, ама никога, няма да се напънат да съградят нещо, да помислят за другите. И защо им е да се напъват? Нали като те уплашат и ти ще хукнеш да ги избираш...

А кое е по-градивно бе, майна! Да си навреш главата в пясъка ли ???

Ей, какво ви трябва още, за да се събудите!

Кагота една къща гори, трябва да гасят всички , а не разни дълбокомъдри да стоят отстрани, да цъкат с език и да викат, че то по начало не е трябвало така да се прави инсталацията на къщата!

Знаете ли какво ми напомня цялата тая работа? Едни приятели имат папагал. Веднаж, на три мастики, ми хрумна да пробвам дали в тоя папагал го има стремежът кам свобода. Та - затворихме прозорците за всеки случай и му отворихме клетката. Знаете ли какво стана ??? Той си я ЗАТВОРИ. Така пробвах, докато ми обръзна,тоест пет-шест пъти, все с един и същи резултат. Това е.

Докато оставяме някой да решава вместо нас, за да можем да мрънкаме след това независимо от резурлтата, ще сме зле. Просто демокрацията не е за всеки, както не е за всеки четенето на Достоевски например.

Трябва ни и на нас един Мойсей, да ни тътри из пустинята 40 години. Който се сеща защо го е направил Мойсей това нещо, има комплиментите му. Който не - съболезнования!

P.S. overman, шест повече ли е от дванадесет или по-малко? Време за мислене - неограничено!

А кое е по-градивно бе, майна! Да си навреш главата в пясъка ли ???

Ей, какво ви трябва още, за да се събудите!

Кагота една къща гори, трябва да гасят всички , а не разни дълбокомъдри да стоят отстрани, да цъкат с език и да викат, че то по начало не е трябвало така да се прави инсталацията на къщата!

Знаете ли какво ми напомня цялата тая работа? Едни приятели имат папагал. Веднаж, на три мастики, ми хрумна да пробвам  дали в тоя папагал го има стремежът кам свобода. Та -  затворихме прозорците за всеки случай и му отворихме клетката. Знаете ли какво стана ??? Той си я ЗАТВОРИ. Така пробвах, докато ми обръзна,тоест пет-шест пъти, все с един и същи резултат.  Това е.

Докато оставяме някой да решава вместо нас, за да можем да мрънкаме след това независимо от резурлтата, ще сме зле. Просто демокрацията не е за всеки, както не е за всеки четенето на Достоевски например.

Трябва ни и на нас един Мойсей, да ни тътри из пустинята 40 години. Който се сеща защо го е направил Мойсей това нещо, има комплиментите му. Който не - съболезнования!

P.S.  overman,  шест повече ли е от дванадесет или по-малко? Време за мислене -  неограничено!

Ей сто тона приказки, само за да стане ясно, че изобщо не четеш какво пишат другите, а едно си знаеш и едно си баеш. Да не гласувам също е решение. Моето решение - по кой начин съм оставил друг да решава вместо мен тогава?!? Мисли малко и чети повече преди да пишеш - негласуването също е изразяване на позиция. А каква позиция изразява ли? Ами прочети написаното и ще разбереш.

А каква позиция изразява този дето отива да гласува просто така - все едно за кой, само да не е Пешо?!?? С какво допринася за страната си с такова гласуване, което дава власт на некадърници и крадци, просто за да не даде властта на други некадърници и крадци? Какъв е крайния резултат от такова гласуване? Нали си умен и интелигентен, не си сляп, не си си заровил главата в пясъка - отговори ми на тоя въпрос... Убеди ме, че страната и народа печели от това, че го управляват тези идиоти, а не онези идиоти, поради което всички трябва да ходим и да гласуваме за идиоти.

Заспалия си ти - защото вместо да мислиш се оставяш да те манипулират плоско. Мисли. Сам. Нали си далеч по-интелигентен от всички нас взети заедно. Проблема ти е, че мислиш на дребничко, не си сляп, но не се и опитваш да видиш цялата картинка - а такова мислене ни държи в постоянно състояние на преход вече 15 години. Вече веднъж се отказах да споря с теб, защото просто не можеш да спориш и в спора не целиш изясняване на истина, а налагане на твоята истина - просто не допускаш, че има възможност да не си прав. Сега за последно изобщо ти отговарям - безсмислено е да се говори на стена.

Naso Не мога да говоря за неща които незнам дали наистина са се случили и защо са се случили, но за 2. искам само да добавя, което не е много по темата и излиза малко като оф топик, ама така или иначе се засегна и това.

Незнам дали има спогодба с Турция, но с Русия определено няма. Цялото семейство сме с Българско гражданство освен майка ми, която е тук вече повече от 25 години. Времето в което тя искаше да си изкара двойно гражданство се прие закон в който двойното гражданство се премахва и много нейни приятелки трябваше да избират едното от двете. Пречките незнам къде може да са, но явно от някъде ги има и то по-скоро са от България.

ov3rm4n, и ти трябва да признаеш, че за съжаление поведението на негласуване е пораженческо ... :(

те ни бият, а ние се отказваме да се бием...

или по-добре:

те ни бият/ебът пък ние няма с какво да се бием :(

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...