Jump to content
BulForum.com

Трябва ли драйвер за...?

Recommended Posts

хахаахахах....мне...ама му сложи термо паста задължително :)

П.С.

И как точно искаш да си смениш процесора с друг компютър? :)

В момента процесора ми е AMD DURON 750 Mhz и искам да го сменя с на баща ми който не знам какъв е..знам смао че е 1.8.А дъното как да си проверя?? :confused

Щом имаш Дурон означава че на твойто дъно би трябвало да тръгнат Дурон, Атлон, Атлон ХР и тези Семпрони които са на 462(Сокет А) мисля че до моделите 2600+ бях на сокет А.

Н О

Има и вероятност процесора на баща ти да не се поддържа тъй като аз на един приятел с процесор кат твоя дъното му поддържаше само 1.3Гхц.

А относно тва да видиш кво ти е дъното има една програма CPU-Z |пиши ми пощтата ти на ЛС и щи я прата| където избираш горе MainBoard и ти пише сичко. :) Айде и дано новия процесор тръгне.

Щом имаш Дурон 0.75, много е вероятно дънцето да ти е старичко, и с голяма вероятност процесор 1.8 да не тръгне! Ако 1.8 имаш предвид 1800+, т.е. около 1.5 ГХц, пак е малко вероятно. Тези се водят Athlon XP фамилия, а по-старите дъна не ги приемат, същото важи и за Семпроните, които въпреки, че са на сокет А, може и да не тръгне на дъно, което поддържа Атлон например.

Например преди имах дъно ECS K7S5A, което поддържаше Athlon XP защото беше нова ревизия, докато по-старите поддържаха само Athlon и Duron.

Инсталирай си Everest Home Edition, тя ще ти каже доста по-подробно какво ти е дъното.

Щом имаш Дурон 0.75, много е вероятно дънцето да ти е старичко, и с голяма вероятност процесор 1.8 да не тръгне! Ако 1.8 имаш предвид 1800+, т.е. около 1.5 ГХц, пак е малко вероятно. Тези се водят Athlon XP фамилия, а по-старите дъна не ги приемат, същото важи и за Семпроните, които въпреки, че са на сокет А, може и да не тръгне на дъно, което поддържа Атлон например.

Например преди имах дъно ECS K7S5A, което поддържаше Athlon XP защото беше нова ревизия, докато по-старите поддържаха само Athlon и Duron.

Инсталирай си Everest Home Edition, тя ще ти каже доста по-подробно какво ти е дъното.

tedy е прав но и CPU-z показва ревизии на дъното ала-бала които лесно си чекват в сайта на въпросния производител.

Supports AMD® Athlon™ / Duron™ 550MHz ~ 1.3GHz CPU

2 x DIMM support for 1GB PC133/PC100/VCM133 SDRAM

New PCI v2.2 and USB v1.1 standards

Ultra DMA/100 and DMA/66 support

3 x PCI and 1 x AGP 4X

Up to 4 USB Ports max

266/200MHz Front Side Bus

Stepless Frequency Selection

PC Health Monitoring & Suspend to RAM

Optional Creative® Audio Support

няма да стане тази работа с процесора на баща ти.Дори и с ъпдейт на БИОС.

искам да питам  дали трябва драйвер за процесор :confused ?

хахаахахах....мне...

МОже смешно да звучи, но някои процесори наистина имат някви драйвери. Например моя...във Add/remove Programs си пише Athlon 64 Processor Driver... Ако кажете къде и скрийншот ще кача

...

няма да стане тази работа с процесора на баща ти.Дори и с ъпдейт на БИОС.

Аз пък видях поне два форума, единия беше този на AMD, където казват, че с ъпдейт на БИОС можело да се подкара атлон хр 2400+, стига да намериш такъв с FSB 100/133 (200/266 DDR).

Така че не пречи да ъпдейтнеш и да пробваш с другия процесор.

Един съвет приятелю. Не го прави сам. Извикай някой френд, дето е по "на ти" с тая техника, щото това не е шега работа. Току виж и ти и бащати останете без РС-та. Успех.

Aз пък ще те посъветвам нещо друго. Следи във форума за дъно което да пасне на твоя процесор, предполагам, че може да го купиш за не повече от 40, 45 лв. и като продадеш твоето старото ще ти излезне долу горе на прилична цела и това без да се налага да се тормозиш с експерименти от рода на флаш на биоса и ала бала :D

Аз пък видях поне два форума, единия беше този на AMD, където казват, че с ъпдейт на БИОС можело да се подкара атлон хр 2400+, стига да намериш такъв с FSB 100/133 (200/266 DDR).

Така че не пречи да ъпдейтнеш и да пробваш с другия процесор.

e se pak si ima maksimum na update toq BIOS.I moito staroto duno trea6e da go fla6na za da mi tragna CELERON-D-to.No v tozi slu4ai nqma da stane.

I NAISTINA KAZIO NE PRAVI EKSPERIMENTI 6TOM NE SI NA TI S HARDWARE-AT.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...