garga Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Накратко - имаме мрежа от 6-7 компютъра и един "сървър", но това е peer-to-peer мрежа - сървара само share-ва фаиловете. Цялата тая работа, за да се ползва една DOS програма. Досега сървъра беше сравнително стара машинка под Win98. Обаче сдаде багажа тотално и сега ще поръчваме нова. Проблема е че като пробвах да прехвърля фаиловете да се share-ват от един друг компютър под XP (пробвах и Home и Pro) нестава. Порових и се оказа че XP имал ограничение за едновременно отворените share-нати файлове. Първите 1-2 станции се свързват без проблеми или поне така изглежда - екрана се появява сравнително бързо, но следващите отнема много дълго ако въобще стане... Всяка сесия (всяка станция) отваря 15 фаила, някой се повтарят, някой не разбира се. Пробвах на 3 различни компютъра под разни XP, ама все нестава. Проблемът е че новият hardware който ще има новия "сървър" няма да има драйвери за 98... А не съм достатъчно наясно със Linux i Samba да ги качвам. Като рових из форума намерих линкове за win 2003 server ама той е на warez.ru, а него нали го няма вече... Ще се радвам на всякъкви идей. edit: ако някой добър човек реши може да ми прати линк до читав 2003 на ЛС. Link to comment Share on other sites More sharing options...
THE STORM Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Windows Server 2003 Enterprise Заповядай инсталирай си го и си оправяй сървърите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Windows Server 2003 EnterpriseЗаповядай инсталирай си го и си оправяй сървърите. <{POST_SNAPBACK}> Един съвет: не слагай Windows, какъвто и да е с интегриран сървиз пак! Последните месеци имах невъобразими проблеми с два такива - WinXP integrated SP1, и Windows Server 2003 integrated SP1. Накрая инсталирах чист 2003 сървър, с последващо инсталиране на SP1 и всичко заспа. Имай го предвид. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Един съвет: не слагай Windows, какъвто и да е с интегриран сървиз пак! Последните месеци имах невъобразими проблеми с два такива - WinXP integrated SP1, и Windows Server 2003 integrated SP1.Накрая инсталирах чист 2003 сървър, с последващо инсталиране на SP1 и всичко заспа. Имай го предвид. <{POST_SNAPBACK}> ами има нещо такова, но зависи. Ако си интегрираш сам Сървис пак върху чист уиндоус няма да има никакви проблеми. Аз си интегрирах СП2 на ХР и върви перфектно, за разлика от вградените от нета СП Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Намерете кой да ви конфигурира Самба все пак, чиста работа! Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted July 24, 2005 Author Share Posted July 24, 2005 Аз забравих да кажа че достъпа да "японските" филми не ми работи ;-). Стана с Win2003 на FTFiSO. Даже ми харесва как стана. Като оправен XP е - няма работещи ненужни процеси, файловите разширения са видими по подразбиране (мен много ме изкефи), може да се share-ва факс принтера (!)... Пак да напиша, че дано някой го намери като търси из форума и да му свърши работа: Windows XP Home и Pro имат ограничение на едновременно отворените share-и на 5 и 10 съответно. С други думи не повече от 5 (или 10) човека могат едновременно да имат достъп до даден share-нат файл. И освен това, това е общия максимум - т.е. ако има 5 файл и към тях има закачени по 2 потребителя, следващият, които иска да получи нещо от сървър на Windows XP Home или Pro няма да може. BTW това се отнася и за принтерите. Досега не го бях забелязал, но ако ползвате мрежов принтер като нас (не TCP/IP enabled, не че и те нямат, a просто share-нат на server-а - за по-добра администрация, хаха) може до 5 (10) клиента едновременно. Следващия ще получи съобщение че не става. Win 98, Win 98SE, Win ME, Win 2000 и Win 2003 Server Edition нямат тaкова ограничение. Между другото, аз сложих Standard Edition. Останалите само качват допълнителни глупости. А за SAMBA и Linux... късмет с драйверите за съвременните компютри и принтери. Няма такива, освен ако не е някой събиран по-старичък компютър. За хора със много свободно време може и да става, ама аз съм глупав и си обичам лесните неща. Само някой да не го обърне на дискусия кои е по-по-най в операционните системи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pisach Posted July 24, 2005 Share Posted July 24, 2005 А честито! Все пак 2003-ката не случайно бат Бил и нарекъл Server, важното, е че си я преборил. На мен ми си наложи да го прлзвам като рутер, защото ми изгоря broadband-a, ама не успях и си купих нов рутер . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 ... А не съм достатъчно наясно със Linux i Samba да ги качвам. <{POST_SNAPBACK}> Слагай линукс + webmin. Ще се справиш. Интерфейса му е графичен. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.