FunLov3 Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Kolko Nanosekundi trqbva da e 1 TFT za da moje da ne se razmazva kartinata na razli4ni igri/filmi pri burza smqna na kadrite ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Kolko Nanosekundi trqbva da e 1 TFT za da moje da ne se razmazva kartinata na razli4ni igri/filmi pri burza smqna na kadrite ? <{POST_SNAPBACK}> към 8000 нс , ако е мисля нама да размазва Въпроса ти е малко смешен , нещо от рода на " колко милиграма ябълки са ми нужни за 500 компота" (спокойно можеш да използваш килограми , както и в слу4аяс монитора можеш да питаш за милисекунди , а не наносекунди ) ! Еййй, нищо не у4ите на тва у4илище на4и ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Kolko Nanosekundi trqbva da e 1 TFT za da moje da ne se razmazva kartinata na razli4ni igri/filmi pri burza smqna na kadrite ? 8 или 12 милисекунден монитор е достатъчен. Примерно Samsung 710N (12мс, 489лв), 713N (8мс, 555лв), 913N (8мс, 729лв), актуалните модели на HYUNDAI (8-12мс Samsung матрици), BENQ (с 8/12мс AUOptronics матрици) са напълно подходящи за игри. За филми може latency-то да е и малко повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Xerox XA7-17, Xerox XA7-17 I и 19' моделите са мноо яки , но за тях друг ще каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Аз съм с Филипс с 16мс време за реакция и нямам никви проблеми но ти препоръчвам 12 или 8 и гледай да е Филипс от опит ти казвам че те са най-добрите и според мен не зимай САМСУНГ.ПЪЛНА БОООЗЗАААА СААА Link to comment Share on other sites More sharing options...
member Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 според мен 16 милисекунди са напълно достатъчни, всичко друго е само за престиж Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Аз съм с Филипс с 16мс време за реакция и нямам никви проблеми но ти препоръчвам 12 или 8 и гледай да е Филипс от опит ти казвам че те са най-добрите и според мен не зимай САМСУНГ.ПЪЛНА БОООЗЗАААА СААА <{POST_SNAPBACK}> Ъъ защо тогава самсунг са най-големия производител на ТФТ ? И защо едните са добри, пък другите - боза ? Поне като пишеш се обоснови, иначе няма смисъл да се обаждаш Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Ъъ защо тогава самсунг са най-големия производител на ТФТ ? И защо едните са добри, пък другите - боза ? Поне като пишеш се обоснови, иначе няма смисъл да се обаждаш <{POST_SNAPBACK}> Eми тва което се очаква от 1 ТФТ е да не заема място и най-важното да не те уморява кат една тръба.Тея самсунзи за 40-50мин работа и почнаха да ми текат сълзи.Къв ли Самсунг не съм пробвал се е зле.И тва че Самсунг са най-големия производител не значи нищо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Eми тва което се очаква от 1 ТФТ е да не заема място и най-важното да не те уморява кат една тръба.Тея самсунзи за 40-50мин работа и почнаха да ми текат сълзи.Къв ли Самсунг не съм пробвал се е зле.И тва че Самсунг са най-големия производител не значи нищо. Ако бяха толкова кофти Samsung матриците нямаше да сa номер едно производител Или ти не мислиш така? Има около мен различни Samsung-и и стари - 192V, и нови - 710N и 713N, както и приятели имат 913N. Напълно не споделям мнението ти. Причината за твоя проблем е повече от ясна - набузени brightness и contrast. Това обаче е предмониторен проблем... В момента работя с LG1930S и като изключим гадната S-IPS маска на LG.Philips монитора по дефолт настройки ВСЕКИ TFT монитор свети прекомерно, което води до умората на очите, болене на глава и т.н. Като се настроят brightness/contrast всичко си идва на мястото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Eми явна секи си има свое мнение но аз лично имам и ТВ Самсунг имах и ТФТ самсунг.И от двете съм крайно недоволен Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Dreamer, какво ще кажеш за 913N? Смятам да взимам два такива тази седмица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Dreamer, какво ще кажеш за 913N? Смятам да взимам два такива тази седмица. Продължително време не съм работил с 913N, но имам няколко колеги, които си закупиха точно този модел и казват, че са доволни. Ако матриците са аналогични с 713N значи монитора дава добра картина, но както при всички TFT-та е възможно да ти отнеме повечко време докато си настроиш да ти дава хем цветовете добре, хем да не ти свети много. Вкъщи съм с 19" PHILIPS 190S5FS (12ms) и имам същите 'проблеми', както и брат ми с неговия 17" NEC TFT. Иначе фокуса е страхотен, което е обичайно за TFT-тата, ъгъла е широк и според мен от изображението няма какво да се желае повече (според мен) - освен 16.7 цвята, което го има само при 25мс мониторите, но който иска бърз монитор ще се задоволи "само" с 16.2 милиона . Не мога да забележа това да е някакъв проблем както пишат по ревютата, че имало разлика при филмите Друго, което е нормално за TFT мониторите и то при тези модели е незабележимо или почти незабележимо - възможно е подсветката да не е 100% равна и в някой край да е съвсем леко по-светло от останалата част. Примерно на NEC-а се забелязва в долната част, но в специални условия и ако се загледа човек. Admin има 713 и на тъмно с черен wallpaper се е загледал и също е забелязал съвсем леко подобно нещо в единия край, но иначе казва, че е незабележимо при нормална работа и ако човек не се заглежда. На моя PHILIPS не съм забелязъл такива неща, но BrowseMan като ми беше на гости каза, че в десния край сякаш имало нещо такова В момента работя на LG 1930S с S-IPS матрица (25мс), която е гадна поради факта, че все едно е прашна и прахчетата блестят от осветлението. Гадна работа. Та както е характерно за S-IPS-в ъглите, а и въобще в крайщата на монитора при заглеждане и black wallpaper/screen се забелязва лилаво-кафеникав цвят... забелязва се най-вече при доста близко гледане на монитора и при гледане на ъглите от различен ъгъл от нормалния. Бих си взел 913N, но ще чакам да се появи 4ms модела 930BF, който ще е вероятно към 950лв при появата си в България: http://monitor.samsung.de/article.asp?arti...39-12F4637ADC02 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Благодаря за изчерпателния отговор Само да вземат да ги получат там от където ги поръчах вече... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 А какво ви е мнението за TFT-тата на LG? Аз съм с CRT F700B Flatron и съм много доволен и смятам следващия които си взема да е TFT и да е от същата марка. Ако някои има наблюдения нека сподели Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 CRT LG-тата са ужасни. Особено евтините модели... TFT-та - зависи от модела, ако дадеш конкретен модел ще можем да ти кажем, но общо взето Samsung имат по-добри спецификации, но ако си харесваш LG като марка LG няма да е лош избор. netroot има 1730S и е доволен от него. Аз работя на LG 1930S (at work) и не го харесвам, a и не само аз Но от модел до модел има разлика така че трябва да кажеш конкретен модел. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grosmaster Posted July 21, 2005 Share Posted July 21, 2005 Това е въпроса, защото нямам никакви наблюдение относно TFT-тата на LG Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.