Jump to content
BulForum.com

Win98 install problem...

Yorikkk

Recommended Posts

ta problema e sledniq...pri instalaciq na Win98 pri Scandisk-a v nachaloto mi dava slednata greshka...:

'The file allocation table (FATs) on this drive do not match.Scandisk has determined that copy 1 is the best copy.If you choose fix it,Scandisk will replace copy 2 of the FAT with copy 1'...

nqkoi vijdal li e takava greshka i znae li kak se opravq... :confused

sled fomat pak dava sushtiq nomer...s Win ME dava sushtiq nomer...s 2000 i XP nqma problem...checknah diska sus vsqkakvi programi i ne namiram greshka...

davam mu Fix it...i sled scandisk-a zapochva da podgotvq setup-a i zabiva...i zamruzva...ne dava signal na jivot...

Idei...?

moje li prosto stariq Princo da se e bugnal...no ako e taka zashto dava problem s HDD-to...

Може разбира се!

Аз допреди една седмица имах проблеми с едни Уиндоуси с интегрирани сървиз пакове, и след инсталация (няколко пъти ги правих инсталациите) все нещо не работеше като хората, я факса не се инсталираше (а уж се инсталираше, а няма принтер), я memory manager-а се бъгваше и рестартваше компа, я филмите ми секоха (това май беше от едни други драйвери).

Та дори и диска да е наред, може при записа му да не е било наред нещо.

Пробва ли с други дискове?

Как си делил харда? Под ДОС ли? Може медията, от която си стартирал за деленето, да не е била наред.

Преди на същия хард имал ли си проблеми при инстал на Вин98?

nachi diska mi e ot 4godini....otkakto sum si zel kompa...

rabotil e bezotkazno...nad 100-tina instalacii...

ma kato gledam mai e ot nego...ne moga dori da go kopna na Harda...dava greshka...

nqkoi da mi metne edin link za Win98Se...?

Между другото и аз днес си обнових Вин98 инсталиращ диск на друго CD за всеки случай, защото все още този Уиндоус се налага да го инсталирам понякога, макар и под виртуална машина.

Ако не намериш, свирни да го шерна в DC++, 120 МБ е, буутващ.

sq se setih che ima sushtiq problem i sus CD na Win ME...

tai che problema s Princo-to otpada....

drugi idei...?

Единственото, което ми идва на акъла е, че инсталиращата програма на тези два стари Уиндоуса не разпознава коректно формата на дяла.

Т.е. може например да си форматирал дяла с диск на Windows XP/2003 или някой друг форматер, с някой нестандартен размер на клъстера, или пък нещо екзотично от сорта на Fat64, и затова 2000 и ХР да нямат проблеми.

Ако си използвал такъв туул, по-добре използвай системна дискета, правена с Windows 98 SE за да форматираш. Нали не си форматирал преди това дяла като NTFS?!

Ако и след формат с Вин98 дискета пак прави проблеми, значи е добре още веднъж да провериш за бад сектори, но не и под Windows, а под чист ДОС, или от буут дискета с инструмент за твоя диск, от сайта на прозиводителя, например за Maxtor това са MaxBlast/PowerMax.

kato se zamislq mai predi vreme napravih klustera 16k...moje ot tova da e...posle shte probvam s po-malko da vidim kakvo shte izlezne...no pomnq che i predi sum go pravil tolkova i ne e imalo problem...e posle shte vidim...

bad sectori nqmq...pone v tova sum siguren...:)

Зареди от CD-то, пусни си fdisk, раздели си харда наново, рестарт, формат, инсталирай джама. Ако пак дава грешки, свали си програма за формат под ниско ниво, форматирай и повтори горната процедура отново. Не се панирай от формата под ниско ниво, не е толкова страшен колкото разправят пишман разбирачите. Имай предвид, че след това губиш всички дялове, всичкото инфо. Ако ти е прецакано CD-то няма да ти дава грешки във фат-а. Провери си IDE кабелите и на CD-то и на харда. Даже ако имаш някви нови сложи тях за по сигурно. Не са рядки случаите, когато от прецакани кабели, джама вади невероятни грешки. С времето тези кабели, ако не са супер качествени, се прецакват и се пречупват. На моя компютър редовно му ги сменям, ей така за профилактика. Успех

brrr...diska se beshe omazal totalno...crossed links,ala-bala...tragediq...

dori PQ magic pod DOS ne moja da se opravi...format ot instalacionnite diskove na Xandros pomogna chak...

jalko che cqloto info zamina,ama ne mi se chakashe...ako imah kum 20-tina diska mojeh da si zapisha infoto...ama zdrave da e...

blagodarq na okazalite pomosht...:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...