Jump to content
BulForum.com

Препоръки за походови стратегии, моля

Curunir

Recommended Posts

Търся нещо походово, което не изисква да следиш 15 неща едновременно, защото това просто не го мога, затова и не съм побеждавал никой никога на Starcrafy/Warcraft.

Нямам претенции дали ще е космическа или историческа или фентъзи или каквато и да е като жанр. По възможност да има повечко неща извън битките, тип Civilization, търговийка, дипломация, развитие, такива неща.

Очевадните препоръки Heroes of M&M 3 и Civilization 3 ги изключваме :D

Препоръчвайте без значение дали играта е достъпна по .tw или не, ако сте играли някога нещо хубаво и походово - дори да го няма, кажете, аз ще си го намеря.

Благодаря!

Келтски Крале е доста зарибена игра не строиш сгради само армия си правиш гледаш само да имаш къщи които ти пращат храна в замъка а и кампанията е доста яка

аз ти препоръчвам стратегия която не трябва да следиш 15 неща едновременно

Age Of Wonders е доста добра, като на мен лично първата част повече ми хареса (в .ТВ версията на двойката крака е пълна боза и забива системата по някое време Т[1-1000](min)).

Total War серийте са класика - походова стратегия с real-time battles

Chariots Of War също става ако ти се играе нещо напълно различно от стандартния типаж игри

Desciples II - става горе-долу, ма кат схванеш тактиката и става мноо лесно

Europa Universalis II - главно икономическа

Galactic Civilizations - опитва се да докара Цив, ме е зле

HOMM IV е по-добра от III (според мен, не ми се спори) щом схванеш веднъж за какво става въпрос със скиловете

Imperial Glory - опитва се да докара TW, ма не го дига, иначе е ефектна

Worms World Party - :punk

тва е което сещам нядявам се да съм помогнал

Age of Wonders 1 и на мен ми е любимата походова :) Единичката я имам на пълен диск с филмчета и сичкото му там.

Двойката нещо лъха, не знам защо.

Heroes 4 и аз съм си я заплюл, изглежда ми като AoW, а и тройката е малоумна, дори само защото не можеш да движиш единици без герой.

Galactic Civilizations се досвали тая сутрин в 9 :) Изглежда ми забавна.

Disciples ще я пробвам, gamespot дава много висока оценка, дори първата част е с по-висока.

В момента в нас се сваля Crusader Kings - пак с енджина на Europa Universalis. Изглежда много добре.

Благодаря за предложенията! :)

Пробвай C&C GENERALS и първата и втората част са много яки.

Малко не ми е ясно какво ще рече "ПОХОДОВА" ама общо взето:

- строиш база

- казарми

- танкове

- отбранителна техника

- събираш само един вид нещо като злато

и ги почваш :pirate :punk screensots

Хм. Crusader Kings наистина изглежда много добра, но не е баш походова. Движението на воиските става в реално време, макар и бавно, а и в прозореца със съобщения постоянно летят някакви неща - кой какво превзел и т.н. - и се паникьосвам :|

Като гледам Europa Universalis е същата.

Heller, помагай! :)

Пробвай C&C GENERALS и първата и втората част са много яки.

Малко не ми е ясно какво ще рече "ПОХОДОВА" ама общо взето:

Походова = точно обратното на Realtime и съответно точно обратното на това, което посочваш ти. Примери за походови стратегии: Civilization, Master of Orion, Knights of Honor и още доста. Изиграй някоя от тях, за да разбереш какво е :)

@Curinir - ако нямаш против икономически походови, опитай Hearts of Iron I и II(макар че тя е по-скоро военна), Supreme Ruler 2010 и Superpower 2. Нито едната не съм играл, но съм чувал добри неща за тях

А, JeyDee, ей това вече е приказка! Това изглежда много хубвао! :D

Veseo - благодаря, Hearts of Iron изглежда доста добра. Време бол - на 20к човек се учи на търпение :)

Knights of Honour е хубава - поне една нощ не спах...

вземаш едни араби и завладяваш Европа като съответно пускаш и Ахмед Доган да ги обръща в правата вяра...

доста интересни замисли

+ няква наша гордост :-)

а който казва, че Heroes 3 не е хубава или, че 4 е по-добра - просто е луд...

говорим за практически резултати от хиляди часове игра...

Ммм, Rexus, благодаря!

Warlords 4 е ужасна, ония ден я изтрих. То бива да не се набляга на графиката за сметка на геймплея, ама всичко си има някакви граници :)

Jagged Alliance бие повече на Fallout Tactics, или по-скоро обратно, ако следим хронологично, по-скоро е походов тактически екшън (походов екшън, добре го наредих...)

А точно играта с най-сбръчнакото име, която си препоръчал, като гледам ще излезе най-близка до това, което искам. И gamespot оценката е висока, и screenshot-овете са хубави.

Благодаря пак.

Хм. Crusader Kings наистина изглежда много добра, но не е баш походова. Движението на воиските става в реално време, макар и бавно, а и в прозореца със съобщения постоянно летят някакви неща - кой какво превзел и т.н. - и се паникьосвам :|

Като гледам Europa Universalis е същата.

Heller, помагай! :)

ми и с мен стана така - чупих са от търсене в следствие на прочетеното за играта (Europa Universalis) и като успях накрая да я подкарам са омотах тотално от това кое, къде, кога става. първоначално си мислех че е походова, също както и тази която коментирам по-долу.

Knights Of Honor - ме съм много сигурен дали беше походова

е на тва му се вика разочарование - погледни темата за играта колко се надъхвах, а то кво са оказа, че е походова щото ти се налага постоянно да бичиш паузи поради невъзможността за управление на всичките тея дет са случват едновременно. поне за мен е тотално разочарование - игри от такъв тип просто трябва да са си походови, а не тида ги правиш походови :excl:

Curunir пробвай Rome TW ако си FX или по-мощна карта или Medieval TW с MX или по-зле, като определено не ти препоръчвам експанжъна за втората - крайно небалансирана е което според мен смърди.

* - TW=Total War

Аз имах желание за Medieval: TW, ама колкото и странно и необяснимо да звучи, на 1.2ghz, 256 ram, gforce 2 64mb битките насичат зловещо. :\

А за коя казваш, че си се разочаровал от нуждата за постоянни паузи - Knights of Honor ли?

А за коя казваш, че си се разочаровал от нуждата за постоянни паузи - Knights of Honor ли?

да - real-time е, а самата идея е като на TW териториите, смятай сам за какво става въпрос (подбно е и на Europa Universalis - нея поне си я виждал на кво мяза)

шогуна ще фърчи при твоя хардуер

Добре бе, майка му стара, тия хора защо осират всичко? Толкова ли е трудно да се направи с нормални ходове? Защо всяка игра с добър замисъл се осира от някакви напъни за оригиналност! :angry:

Аз играя една много добра походова стратегийка казва се Rise of Nations :woot.Ако искаш да си я свалиш може да го направиш от ТУК.Има и втора част,казва се Rise of Nations: Thrones and Patriots,тя също е много добра нея може да си изтеглиш от ТУК.Надявам се да съм ти помогнал :)

Аз играя една много добра походова стратегийка казва се Rise of Nations :woot.Ако искаш да си я свалиш може да го направиш от ТУК.Има и втора част,казва се Rise of Nations: Thrones and Patriots,тя също е много добра нея може да си изтеглиш от ТУК.Надявам се да съм ти помогнал :)

Забрави да споменеш, че битките са в реално време. :) Така че всъщност не е чиста походова стратегия, е комбинация между походова и реално-времева.

Забрави да споменеш, че битките са в реално време.  :) Така че всъщност не е чиста походова стратегия, е комбинация между походова и реално-времева.

Не са в реално време(поне при по-голямата част де :) )ами се започва от бремето на индианците и постепенно се ъпгрейдваш,ако мога така да се изразя :D .Иначе както казах като цяло играта си е много готина

asd, как да не са в реално време!

Вземи поиграй на цивилизацията и ще разбереш тънката разлика :)

Иначе играта е отвратителна, само картинки! Никаква стратегия.

Age of Empires също! Микромеците не могат да правят игри и това е.

на KOH намалих скоростта на 0.5. Пуснах се с България, сключих мир с Византия

ожених една от принцесите и заедно напуцахме половината Европа, това на Easy де :). Обаче докато се ориентирам кое как става ми се зави свят. Шантава игра.

За мен почти всички RTS игри са просто TANK-RUSH MODE GAME. Нищо особено!

Само историйките на кампаниите си ги бива понякога!

Играл съм "цивилизацията".Еми добре де извинявам се за поста.

П.П.karaman-е,от куде си намери аватара.Дай едно линкче на ЛС и аз да си сложа някой подобен :love

@asd - RoN е не повече от 10% походова .. ако не сте сигурни дали някоя игра е походова, не пишете тук, само обърквате хората ! То и warcraft сигурно е "походова", па Starcraft е просто най-култовата "походова" стратегия ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...