Curunir Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Търся нещо походово, което не изисква да следиш 15 неща едновременно, защото това просто не го мога, затова и не съм побеждавал никой никога на Starcrafy/Warcraft. Нямам претенции дали ще е космическа или историческа или фентъзи или каквато и да е като жанр. По възможност да има повечко неща извън битките, тип Civilization, търговийка, дипломация, развитие, такива неща. Очевадните препоръки Heroes of M&M 3 и Civilization 3 ги изключваме Препоръчвайте без значение дали играта е достъпна по .tw или не, ако сте играли някога нещо хубаво и походово - дори да го няма, кажете, аз ще си го намеря. Благодаря! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeyDee Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Келтски Крале е доста зарибена игра не строиш сгради само армия си правиш гледаш само да имаш къщи които ти пращат храна в замъка а и кампанията е доста яка аз ти препоръчвам стратегия която не трябва да следиш 15 неща едновременно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 17, 2005 Author Share Posted July 17, 2005 Ъъъмм.. Коя част от словосъчетанието "походова стратегия" не успя да разбереш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Age Of Wonders е доста добра, като на мен лично първата част повече ми хареса (в .ТВ версията на двойката крака е пълна боза и забива системата по някое време Т[1-1000](min)). Total War серийте са класика - походова стратегия с real-time battles Chariots Of War също става ако ти се играе нещо напълно различно от стандартния типаж игри Desciples II - става горе-долу, ма кат схванеш тактиката и става мноо лесно Europa Universalis II - главно икономическа Galactic Civilizations - опитва се да докара Цив, ме е зле HOMM IV е по-добра от III (според мен, не ми се спори) щом схванеш веднъж за какво става въпрос със скиловете Imperial Glory - опитва се да докара TW, ма не го дига, иначе е ефектна Worms World Party - тва е което сещам нядявам се да съм помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 18, 2005 Author Share Posted July 18, 2005 Age of Wonders 1 и на мен ми е любимата походова Единичката я имам на пълен диск с филмчета и сичкото му там. Двойката нещо лъха, не знам защо. Heroes 4 и аз съм си я заплюл, изглежда ми като AoW, а и тройката е малоумна, дори само защото не можеш да движиш единици без герой. Galactic Civilizations се досвали тая сутрин в 9 Изглежда ми забавна. Disciples ще я пробвам, gamespot дава много висока оценка, дори първата част е с по-висока. В момента в нас се сваля Crusader Kings - пак с енджина на Europa Universalis. Изглежда много добре. Благодаря за предложенията! Link to comment Share on other sites More sharing options...
libieca Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Пробвай C&C GENERALS и първата и втората част са много яки. Малко не ми е ясно какво ще рече "ПОХОДОВА" ама общо взето: - строиш база - казарми - танкове - отбранителна техника - събираш само един вид нещо като злато и ги почваш screensots Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 18, 2005 Author Share Posted July 18, 2005 Хм. Crusader Kings наистина изглежда много добра, но не е баш походова. Движението на воиските става в реално време, макар и бавно, а и в прозореца със съобщения постоянно летят някакви неща - кой какво превзел и т.н. - и се паникьосвам :| Като гледам Europa Universalis е същата. Heller, помагай! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JeyDee Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Knights Of Honor - ме съм много сигурен дали беше походова Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Пробвай C&C GENERALS и първата и втората част са много яки.Малко не ми е ясно какво ще рече "ПОХОДОВА" ама общо взето: <{POST_SNAPBACK}> Походова = точно обратното на Realtime и съответно точно обратното на това, което посочваш ти. Примери за походови стратегии: Civilization, Master of Orion, Knights of Honor и още доста. Изиграй някоя от тях, за да разбереш какво е @Curinir - ако нямаш против икономически походови, опитай Hearts of Iron I и II(макар че тя е по-скоро военна), Supreme Ruler 2010 и Superpower 2. Нито едната не съм играл, но съм чувал добри неща за тях Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 18, 2005 Author Share Posted July 18, 2005 А, JeyDee, ей това вече е приказка! Това изглежда много хубвао! Veseo - благодаря, Hearts of Iron изглежда доста добра. Време бол - на 20к човек се учи на търпение Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Knights of Honour е хубава - поне една нощ не спах... вземаш едни араби и завладяваш Европа като съответно пускаш и Ахмед Доган да ги обръща в правата вяра... доста интересни замисли + няква наша гордост :-) а който казва, че Heroes 3 не е хубава или, че 4 е по-добра - просто е луд... говорим за практически резултати от хиляди часове игра... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rexus Posted July 18, 2005 Share Posted July 18, 2005 Warlords IV: Heroes of Etheria - Review Download --------------- Jagged Alliance 2: Wildfire - Review Download --------------- Gary Grigsby's World at War - Review Download Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 18, 2005 Author Share Posted July 18, 2005 Ммм, Rexus, благодаря! Warlords 4 е ужасна, ония ден я изтрих. То бива да не се набляга на графиката за сметка на геймплея, ама всичко си има някакви граници Jagged Alliance бие повече на Fallout Tactics, или по-скоро обратно, ако следим хронологично, по-скоро е походов тактически екшън (походов екшън, добре го наредих...) А точно играта с най-сбръчнакото име, която си препоръчал, като гледам ще излезе най-близка до това, което искам. И gamespot оценката е висока, и screenshot-овете са хубави. Благодаря пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Хм. Crusader Kings наистина изглежда много добра, но не е баш походова. Движението на воиските става в реално време, макар и бавно, а и в прозореца със съобщения постоянно летят някакви неща - кой какво превзел и т.н. - и се паникьосвам :| Като гледам Europa Universalis е същата. Heller, помагай! <{POST_SNAPBACK}> ми и с мен стана така - чупих са от търсене в следствие на прочетеното за играта (Europa Universalis) и като успях накрая да я подкарам са омотах тотално от това кое, къде, кога става. първоначално си мислех че е походова, също както и тази която коментирам по-долу. Knights Of Honor - ме съм много сигурен дали беше походова <{POST_SNAPBACK}> е на тва му се вика разочарование - погледни темата за играта колко се надъхвах, а то кво са оказа, че е походова щото ти се налага постоянно да бичиш паузи поради невъзможността за управление на всичките тея дет са случват едновременно. поне за мен е тотално разочарование - игри от такъв тип просто трябва да са си походови, а не тида ги правиш походови Curunir пробвай Rome TW ако си FX или по-мощна карта или Medieval TW с MX или по-зле, като определено не ти препоръчвам експанжъна за втората - крайно небалансирана е което според мен смърди. * - TW=Total War Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 Аз имах желание за Medieval: TW, ама колкото и странно и необяснимо да звучи, на 1.2ghz, 256 ram, gforce 2 64mb битките насичат зловещо. :\ А за коя казваш, че си се разочаровал от нуждата за постоянни паузи - Knights of Honor ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 А за коя казваш, че си се разочаровал от нуждата за постоянни паузи - Knights of Honor ли? да - real-time е, а самата идея е като на TW териториите, смятай сам за какво става въпрос (подбно е и на Europa Universalis - нея поне си я виждал на кво мяза) шогуна ще фърчи при твоя хардуер Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 19, 2005 Author Share Posted July 19, 2005 Добре бе, майка му стара, тия хора защо осират всичко? Толкова ли е трудно да се направи с нормални ходове? Защо всяка игра с добър замисъл се осира от някакви напъни за оригиналност! Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Аз играя една много добра походова стратегийка казва се Rise of Nations .Ако искаш да си я свалиш може да го направиш от ТУК.Има и втора част,казва се Rise of Nations: Thrones and Patriots,тя също е много добра нея може да си изтеглиш от ТУК.Надявам се да съм ти помогнал Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowblack Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Аз играя една много добра походова стратегийка казва се Rise of Nations .Ако искаш да си я свалиш може да го направиш от ТУК.Има и втора част,казва се Rise of Nations: Thrones and Patriots,тя също е много добра нея може да си изтеглиш от ТУК.Надявам се да съм ти помогнал <{POST_SNAPBACK}> Забрави да споменеш, че битките са в реално време. Така че всъщност не е чиста походова стратегия, е комбинация между походова и реално-времева. Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Забрави да споменеш, че битките са в реално време. Така че всъщност не е чиста походова стратегия, е комбинация между походова и реално-времева. <{POST_SNAPBACK}> Не са в реално време(поне при по-голямата част де )ами се започва от бремето на индианците и постепенно се ъпгрейдваш,ако мога така да се изразя .Иначе както казах като цяло играта си е много готина Link to comment Share on other sites More sharing options...
asd Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 asd, как да не са в реално време!Вземи поиграй на цивилизацията и ще разбереш тънката разлика Иначе играта е отвратителна, само картинки! Никаква стратегия. Age of Empires също! Микромеците не могат да правят игри и това е. на KOH намалих скоростта на 0.5. Пуснах се с България, сключих мир с Византия ожених една от принцесите и заедно напуцахме половината Европа, това на Easy де . Обаче докато се ориентирам кое как става ми се зави свят. Шантава игра. За мен почти всички RTS игри са просто TANK-RUSH MODE GAME. Нищо особено! Само историйките на кампаниите си ги бива понякога! <{POST_SNAPBACK}> Играл съм "цивилизацията".Еми добре де извинявам се за поста. П.П.karaman-е,от куде си намери аватара.Дай едно линкче на ЛС и аз да си сложа някой подобен Link to comment Share on other sites More sharing options...
veseo Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 @asd - RoN е не повече от 10% походова .. ако не сте сигурни дали някоя игра е походова, не пишете тук, само обърквате хората ! То и warcraft сигурно е "походова", па Starcraft е просто най-култовата "походова" стратегия ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
The^Undertaker Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 panzer general , pasific general osobenno ako si pada6 po WWII Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 20, 2005 Author Share Posted July 20, 2005 Някой мисли за мен http://gamez.com.tw/info.php?id=1139 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CTAH4O Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Desciples 2 е играта!!! На мен ми е любимата ходова стратегия и мисля , че е най-добрата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.