Jump to content
BulForum.com

Добър часовникар

Antares

Recommended Posts

При смяната на батерията, един некадърен часовникар си остави ръцете в часовника, и сега оплътнението му не работи, реално часовника не е водонепроницаем вече...

Някой от вас може ли да препоръча добър часовникар? Би било добре, ако е базирано на личен опит...

Знаеш ли къде е гара Филипово и по-точно Мега Марина ? На ул. "Стоян Заимов" (задната на Мегата), точно до паркинга на хипермаркет-а , има един часовникар. Супер е ! Знам го от личен опит. Два пъти съм ходил при него (с различни часовници) , пари не ми взе (защото дядо ми му карал банани oт някъде си преди 30 години :huh: ) , и ми направи часовниците перфектно ;)

Има един срещу Военна болница. Ходя при него - разбира си от работата!

Нека ти разкажа малко за един мой бивш часовник. Готино беше часовничето, сестра се беше изръсила неразумните $60 за него и въпреки че тогава не носех часовник, нямаше как да го откажа, пък и хубав беше. И всичко добре, носих го там около година и нещо, ама го изръсих (абе Яна го изръси, ама карай) и той кротна. Разбира се, всички swatch-ове са еднодневка и аз го отписах, ама Яна се затръшка и каза, че иска да го оправи. Обиколи целия град и никъде не искаха да се занимават, щото стълкото на часовника е извито и няма такъв консуматив. Накрая отиде в Безистенъ и там точно срещу бара има един весел часовникар (разбира се арменец), който се нави. После каза, че стъклото той го е изливал и че го е захапал уплътнението, но не може да ми даде 100 гаранция, че ще оживее във вода. Е, оживя във вода, но не оживя на повторното изпускане... Пичът го работи около месец и накрая каза, че никога не е правил толкова сложно нещо и че друг път не би се захванал, та затова не отидох втори път... Както и да е. Идеята е, че ми направи впечатление, щото само той се нави да го прави и го направи добре. Пробвай.

Ако е само за уплътнение, на спирката след Тунела ,като идваш от Панаира, в една будка. Два-три пъти съм ходил при него и съм доволен.

Знаеш ли къде е гара Филипово и по-точно Мега Марина ? На ул. "Стоян Заимов" (задната на Мегата), точно до паркинга на хипермаркет-а , има един часовникар. Супер е ! Знам го от личен опит. Два пъти съм ходил при него (с различни часовници) , пари не ми взе (защото дядо ми му карал банани oт някъде си преди 30 години  :huh: ) , и ми направи часовниците перфектно ;)

И аз го знам тоя до Мегата , смени ми спукано стъкло и съм нямал проблеми до сега с часовника(за водопроницаемост става въпрос). :bgrin: :P :D :) :)

Часовникаря на Джулиани, магазина за часовници точно срещу джумаята, в мазето ;) Ама незнам дали прави така, или оправя само гаранционните на магазина.

И аз го знам тоя до Мегата , смени ми спукано стъкло и съм нямал проблеми до сега с часовника(за водопроницаемост става въпрос). :bgrin:  :P  :D  :)  :)

И аз мога да потвърдя за този , че е добър ;) .

А титаниева верижка може ли да се полира по някакъв начин ?

Хм-м-м миа би трябвало да може ама незнам кой часовникар ша ти я свирши тая работа , тоя моя човек до мегата има доста скромно ателиенце и не вярвам да прави чак такива чудеса , отиди при някой по известен часовникар и може да стане работата. :punk :blink:

Имам един хубав часовник Casio, моделът е EDIFICE.

Преди беше увит в един гумен слой, ама той с времето падна и сега пъпката му стърчи супер много. Дали ще ми я сменят някъде ...

Хм-м-м миа би трябвало да може ама незнам кой часовникар ша ти я свирши тая работа , тоя моя човек до мегата има доста скромно ателиенце и не вярвам да прави чак такива чудеса , отиди при някой по известен часовникар и може да стане работата. :punk  :blink:

Тоя до Мегата съм почти на 100% сигурен , че няма да има възможност да го направи . Той основно сменя каишки , слага нови батерии и подменя ако има нещо счупено ...

А титаниева верижка може ли да се полира по някакъв начин ?

Това май трябва да питаш в някое бижутерско ателие или при златар? :confused

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...