Jump to content
BulForum.com

TT sinkove

Recommended Posts

Кажете от каде може да си купя синкове за чиповете на VGA-to 12x12mm

ако може без вентилатор щото не ми трябва,ако някой знае магазин моля пишете от доста време си търся има само комплект с вентилатор за около 25 лв

Ако знаете пишете магазин и цена

В Ресет има ето такива.

Cooler Master - RAM Copper Cooler CRC-U01 (8pcs) 5.3$ 4.8$

Не са мн скъпи.Обаче не се yчудвай ако не вършат никаква работа.Аз съм с Асус 9600XT и от долната страна съм с тях(по 2 на чип) - никва файда. :bgrin: :tongue :angry1

В Jar Computers са тези.

Fan for RAM, Thermaltake, A1978 5.23 $

За цели комплекти за 25 лв трудно ще намериш :)

В Гигахертз EVERCOOL VC-RHB/VGA COOLER 14.70 USD

В Jar Fan for SVGA, ZALMAN, ZM80D-HP, Безвентилаторен 25.89$

Fan for SVGA, ZALMAN, ZM80C-HP, Безвентилаторен 19.71$

В Ресет Cooler Master VHC-L61-U1, VGA cooler, Heatpipe за цена питай.

Аз ти препоръчвам да провериш първо охлаждането в Гигахертз,ако е не ти хареса аз лично ти препоръчвам Залман-а(има охлаждане и за рам-а,за по евтиния модел не съм сигурен).Ако се спреш на вариянта само с РАМ синкове по-добре си вземи и Arctic Silver 5( от Мост - 6$) и махни двоино залепващотот тиксо под синковете и намажи с пастата.(може да има по-голям ефект а и в краина сметка малко Arctic Silver няма да ти е излишна;) :)

EDIT:@petko_2004 не знам аз гледам ценовите листи на фирмите и пасте-вам от там :)

В гигахерца са със синкове и за рам-а виждал съм ги не са кой знае какво но за 10 лева или 15 мисля :confused не съм много сигорен е добре ... ;) Най-добре иди и виж на място :huh:

Един приятел ми купи синкове за чиповете на рама 21x10 mm ако не се лъжа за 6.20 лв 8 синка са но моите чипове са BGA 12x12mm има на доста места ама в комплект с вентилатор които не е много нужен.

Ако някой го интересуват синкове за чиповете на системната памет ще дам по-късно информация за тях(от RESET).Давайте линкове и какви са синковете алуминиеви или медни или платина :)

Те си имат отдолу лепило с някаква хартийка махаш я и готово

А те с какво се лепят тия синкове някои знае ли ?

Или с каноколит/епоксидна смола или с двойнолепяща лепенка, която си върви с тях.

Има и друг вариант - във викиват има големи алуминиеви радиатори за по няколко лева, взима се един такъв и се реже на каквито формички си искате :)

Има и друг вариант - във викиват има големи алуминиеви радиатори за по няколко лева, взима се един такъв и се реже на каквито формички си искате :)

Това според мен е най-добрият вариянт.Ако си намериш от някъде медни още по добре.Залепянето става като намажеш почти целия чип с термопаста, като оставиш 2 от крайщата на чипа, на който капваш секундно лепило,залепваш радиатора и работата заспива. :)

Само че е перманентна ;) Което си е лошо ако например сложиш повече термопаста. Всъщност може и да се махне лепилото, ако е капнато много леко с фонокарта или здрава корда се отлепя след това.

Ммм не е задължително.Нищо не пречи да завържеш радиаторите за картата с корда или някакво въже. ;)

п.п.Това вече отива към раздел Hardware и електроника... :) Можете да пуснете там тема да не упваме/спамиме и др... работи подлежащи на наказване с warn :)

А някви други по-добри от медните има ли, ако се продават каква е цената пак казвам че става вапрос за синкове за чипове на VGA 12x12mm за лепенето е ясно общо взето кой с каквото намери и с дъфка става :P

B крайна сметка от каде е най изгодно да си купиш синкове за рам паметта на видео картата кажета магазина в Пловдив и какви са алуминиеви или медни и на каква цена

Има естествено-злато.Но едва ли ще си оправдае цената :). Синкове с такива размери ме съмнява да си намериш.До сега не съм виждал.Ако искаш да минеш евтино няколко радиатора за chipset-и биха ти свършили чуденса работа.Всичко е въпрос на донагаждане.Мериш колко място има покрай чиповете и си взимаш съответния радиатор.(1 радиатор за 2 чипа)Това имам предвид.(12мм х 10мм) или това,за 2 чипа, но не знам каде се продават.В Ресет питай за тези 2-та.Те са официялни вносители на Coolermaster в България. Ако ми хрумне още някоя идея ще пиша.

EDIT:@zrka в първия ми пост съм дал линкове/цени/магазини.

Малко Офф

Може ли някой да ми препоръча тих вентилатор за кутията и евентуално за процесора, защото нещо са се разшумяли и съм решил да ги сменям :)

Малко Офф

Може ли някой да ми препоръча тих вентилатор за кутията и евентуално за процесора, защото нещо са се разшумяли и съм решил да ги сменям :)

За процесора ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/939/940 37.66 от JAR.А ако търсиш само вентилатори с какъв рамзер поне искаш да са?

EDIT:FAN 8x8cm, Ultra Silent,13dBA,BB,Cooler Master 6.5 5.9 :) Oще да търся ли? ;)

EDIT2:Sry че забравих да напиша от каде. :) В Ресет. :)

За процесора ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/939/940 37.66  от JAR.А ако търсиш само вентилатори с какъв рамзер поне искаш да са?

Значи търся вентилатор за кутията отзад, с нормалните размери. Точно не мога да кажа, но сега съм с един Титан, който доста време бачкаше доволно, но от скоро нещо се разшумял, което ми лази по нервите и затова искам нов (даже ще купя 2 - един да вкарва въздух и един да изкарва, за оп-добра вентилация), но искам да е тих :D

EDIT:FAN 8x8cm, Ultra Silent,13dBA,BB,Cooler Master 6.5 5.9  Oще да търся ли?

Ами може :lol: Шегувам се :P

А да ми кажеш къде мога да намеря този вентилатор?

Има естествено-злато.Но едва ли ще си оправдае цената :). Синкове с такива размери ме съмнява да си намериш.До сега не съм виждал.Ако искаш да минеш евтино няколко радиатора за chipset-и биха ти свършили чуденса работа.Всичко е въпрос на донагаждане.Мериш колко място има покрай чиповете и си взимаш съответния радиатор.(1 радиатор за 2 чипа)Това имам предвид.(12мм х 10мм) или това,за 2 чипа, но не знам каде се продават.В Ресет питай за тези 2-та.Те са официялни вносители на Coolermaster в България. Ако ми хрумне още някоя идея ще пиша.

EDIT:@zrka в първия ми пост съм дал линкове/цени/магазини.

Златото не е метала с най-добра топлопроводимост

Еми не е.Ама за сега не знам да правят охладители от друго освен от алуминии,мед или злато.А btw кой е метала/сплавта с най-голяма топлопроводимост?Sry за оффтопика. :bgrin:

Среброто, следвано от медта, златото и алуминия. Ама няма смисъл от финансова гледна точка. По-хубаво една 120мм делта или вантек торнадо да духа в чиповете и някакви алуминиеви радиаторчета. Или пък водно.

Да прав си.Сега разгледах няколко таблици и златото е дори по-зле от медта.И наистина няма смисъл от това.По-евтино ще излезе водно за видеото отколкото сребърни радиатори...

EDIT:Айде вече по темата че нещо малко се пооляхме и зехме да спамим... :bgrin:

Да прав си.Сега разгледах няколко таблици и златото е дори по-зле от медта.И наистина няма смисъл от това.По-евтино ще излезе водно за видеото отколкото сребърни радиатори...

EDIT:Айде вече по темата че нещо малко се пооляхме и зехме да спамим...  :bgrin:

AВе приятрелю само офтопици праскате и глупости копирани от ценовите листи ...най-накрая няма ли да напишете нещо по въпросите който го интересуват 4овека !!!!

Пита за квадратни синкове от самото на4ло а вие само за Т-СОП му предлагате !!

Синкове за БГА има много добри в един комплект на за Видеокарта на Титан , по-късно ще видя то4ния модел и ще ти го кажа , но цената му не е по-висока от синковете който ти предлагат по-горе , въпреки 4е е цял комплект , мисле 4е беше от порядъка на 10 лв .

А за охладител на процесора ТР2 М3 СЕ , тих , ефикасен и струва 10-12лв. а и за твойта система е идеален , Зелмана натвойта система можеш да сложиш само за гъзария , щото няма да му използваш възможностите !

Вентилатори за кутия Титан ( ~4$ ) или Glacial tech -silent blade (~6$) 80мм. -съ4мени са и много тихи !

• 2 months later...
AВе приятрелю само офтопици праскате и глупости копирани от ценовите листи ...най-накрая няма ли да напишете нещо по въпросите който го интересуват 4овека !!!!

Пита за квадратни синкове от самото на4ло а вие само за Т-СОП му предлагате !!

Синкове за БГА има много добри в един комплект на за Видеокарта на Титан , по-късно ще видя то4ния модел и ще ти го кажа , но цената му не е по-висока от синковете който ти предлагат по-горе , въпреки 4е е цял комплект , мисле 4е беше от порядъка на 10 лв .

А за охладител на процесора ТР2 М3 СЕ , тих , ефикасен и струва 10-12лв. а и за твойта система е идеален , Зелмана натвойта система можеш да сложиш само за гъзария , щото няма да му използваш възможностите !

Вентилатори за кутия Титан ( ~4$ ) или  Glacial tech -silent blade (~6$) 80мм. -съ4мени са и много тихи !

и този комплект на Титан продава ли се в Пловдив някъде...?

ако може и линк да дадеш си златен...:)

и този комплект на Титан продава ли се в Пловдив някъде...?

ако може и линк да дадеш си златен...:)

Виждал съм го поне в няколко фирми когато съм писал поста който цитираш :) , утре ще проверя и ще ти кажа направо , ако има - отде да си земеш

имам ти телефона , направо ще ти звънна !

Виждал съм го поне в няколко фирми когато съм писал поста който цитираш :) , утре ще проверя и ще ти кажа направо , ако има - отде да си земеш

имам ти телефона , направо ще ти звънна !

ok...мерси много :punk ...няма нужда да се хабиш да звъниш, постни ги тук...и хората да видят... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...