zrka Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Кажете от каде може да си купя синкове за чиповете на VGA-to 12x12mm ако може без вентилатор щото не ми трябва,ако някой знае магазин моля пишете от доста време си търся има само комплект с вентилатор за около 25 лв Ако знаете пишете магазин и цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 В Ресет има такива Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 В Ресет има ето такива. Cooler Master - RAM Copper Cooler CRC-U01 (8pcs) 5.3$ 4.8$ Не са мн скъпи.Обаче не се yчудвай ако не вършат никаква работа.Аз съм с Асус 9600XT и от долната страна съм с тях(по 2 на чип) - никва файда. В Jar Computers са тези. Fan for RAM, Thermaltake, A1978 5.23 $ За цели комплекти за 25 лв трудно ще намериш В Гигахертз EVERCOOL VC-RHB/VGA COOLER 14.70 USD В Jar Fan for SVGA, ZALMAN, ZM80D-HP, Безвентилаторен 25.89$ Fan for SVGA, ZALMAN, ZM80C-HP, Безвентилаторен 19.71$ В Ресет Cooler Master VHC-L61-U1, VGA cooler, Heatpipe за цена питай. Аз ти препоръчвам да провериш първо охлаждането в Гигахертз,ако е не ти хареса аз лично ти препоръчвам Залман-а(има охлаждане и за рам-а,за по евтиния модел не съм сигурен).Ако се спреш на вариянта само с РАМ синкове по-добре си вземи и Arctic Silver 5( от Мост - 6$) и махни двоино залепващотот тиксо под синковете и намажи с пастата.(може да има по-голям ефект а и в краина сметка малко Arctic Silver няма да ти е излишна EDIT:@petko_2004 не знам аз гледам ценовите листи на фирмите и пасте-вам от там Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 В гигахерца са със синкове и за рам-а виждал съм ги не са кой знае какво но за 10 лева или 15 мисля не съм много сигорен е добре ... Най-добре иди и виж на място Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonRamon Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 А те с какво се лепят тия синкове някои знае ли ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
zrka Posted July 16, 2005 Author Share Posted July 16, 2005 Един приятел ми купи синкове за чиповете на рама 21x10 mm ако не се лъжа за 6.20 лв 8 синка са но моите чипове са BGA 12x12mm има на доста места ама в комплект с вентилатор които не е много нужен. Ако някой го интересуват синкове за чиповете на системната памет ще дам по-късно информация за тях(от RESET).Давайте линкове и какви са синковете алуминиеви или медни или платина Те си имат отдолу лепило с някаква хартийка махаш я и готово Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 А те с какво се лепят тия синкове някои знае ли ? <{POST_SNAPBACK}> Или с каноколит/епоксидна смола или с двойнолепяща лепенка, която си върви с тях. Има и друг вариант - във викиват има големи алуминиеви радиатори за по няколко лева, взима се един такъв и се реже на каквито формички си искате Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Има и друг вариант - във викиват има големи алуминиеви радиатори за по няколко лева, взима се един такъв и се реже на каквито формички си искате <{POST_SNAPBACK}> Това според мен е най-добрият вариянт.Ако си намериш от някъде медни още по добре.Залепянето става като намажеш почти целия чип с термопаста, като оставиш 2 от крайщата на чипа, на който капваш секундно лепило,залепваш радиатора и работата заспива. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Само че е перманентна Което си е лошо ако например сложиш повече термопаста. Всъщност може и да се махне лепилото, ако е капнато много леко с фонокарта или здрава корда се отлепя след това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Ммм не е задължително.Нищо не пречи да завържеш радиаторите за картата с корда или някакво въже. п.п.Това вече отива към раздел Hardware и електроника... Можете да пуснете там тема да не упваме/спамиме и др... работи подлежащи на наказване с warn Link to comment Share on other sites More sharing options...
zrka Posted July 16, 2005 Author Share Posted July 16, 2005 А някви други по-добри от медните има ли, ако се продават каква е цената пак казвам че става вапрос за синкове за чипове на VGA 12x12mm за лепенето е ясно общо взето кой с каквото намери и с дъфка става B крайна сметка от каде е най изгодно да си купиш синкове за рам паметта на видео картата кажета магазина в Пловдив и какви са алуминиеви или медни и на каква цена Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Има естествено-злато.Но едва ли ще си оправдае цената . Синкове с такива размери ме съмнява да си намериш.До сега не съм виждал.Ако искаш да минеш евтино няколко радиатора за chipset-и биха ти свършили чуденса работа.Всичко е въпрос на донагаждане.Мериш колко място има покрай чиповете и си взимаш съответния радиатор.(1 радиатор за 2 чипа)Това имам предвид.(12мм х 10мм) или това,за 2 чипа, но не знам каде се продават.В Ресет питай за тези 2-та.Те са официялни вносители на Coolermaster в България. Ако ми хрумне още някоя идея ще пиша. EDIT:@zrka в първия ми пост съм дал линкове/цени/магазини. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Малко Офф Може ли някой да ми препоръча тих вентилатор за кутията и евентуално за процесора, защото нещо са се разшумяли и съм решил да ги сменям Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Малко ОффМоже ли някой да ми препоръча тих вентилатор за кутията и евентуално за процесора, защото нещо са се разшумяли и съм решил да ги сменям <{POST_SNAPBACK}> За процесора ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/939/940 37.66 от JAR.А ако търсиш само вентилатори с какъв рамзер поне искаш да са? EDIT:FAN 8x8cm, Ultra Silent,13dBA,BB,Cooler Master 6.5 5.9 Oще да търся ли? EDIT2:Sry че забравих да напиша от каде. В Ресет. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 За процесора ZALMAN CNPS7000B-CU, Meden, S462/478/754/939/940 37.66 от JAR.А ако търсиш само вентилатори с какъв рамзер поне искаш да са? <{POST_SNAPBACK}> Значи търся вентилатор за кутията отзад, с нормалните размери. Точно не мога да кажа, но сега съм с един Титан, който доста време бачкаше доволно, но от скоро нещо се разшумял, което ми лази по нервите и затова искам нов (даже ще купя 2 - един да вкарва въздух и един да изкарва, за оп-добра вентилация), но искам да е тих EDIT:FAN 8x8cm, Ultra Silent,13dBA,BB,Cooler Master 6.5 5.9 Oще да търся ли? Ами може Шегувам се А да ми кажеш къде мога да намеря този вентилатор? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Има естествено-злато.Но едва ли ще си оправдае цената . Синкове с такива размери ме съмнява да си намериш.До сега не съм виждал.Ако искаш да минеш евтино няколко радиатора за chipset-и биха ти свършили чуденса работа.Всичко е въпрос на донагаждане.Мериш колко място има покрай чиповете и си взимаш съответния радиатор.(1 радиатор за 2 чипа)Това имам предвид.(12мм х 10мм) или това,за 2 чипа, но не знам каде се продават.В Ресет питай за тези 2-та.Те са официялни вносители на Coolermaster в България. Ако ми хрумне още някоя идея ще пиша. EDIT:@zrka в първия ми пост съм дал линкове/цени/магазини. <{POST_SNAPBACK}> Златото не е метала с най-добра топлопроводимост Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Еми не е.Ама за сега не знам да правят охладители от друго освен от алуминии,мед или злато.А btw кой е метала/сплавта с най-голяма топлопроводимост?Sry за оффтопика. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Среброто, следвано от медта, златото и алуминия. Ама няма смисъл от финансова гледна точка. По-хубаво една 120мм делта или вантек торнадо да духа в чиповете и някакви алуминиеви радиаторчета. Или пък водно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Да прав си.Сега разгледах няколко таблици и златото е дори по-зле от медта.И наистина няма смисъл от това.По-евтино ще излезе водно за видеото отколкото сребърни радиатори... EDIT:Айде вече по темата че нещо малко се пооляхме и зехме да спамим... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Да прав си.Сега разгледах няколко таблици и златото е дори по-зле от медта.И наистина няма смисъл от това.По-евтино ще излезе водно за видеото отколкото сребърни радиатори...EDIT:Айде вече по темата че нещо малко се пооляхме и зехме да спамим... <{POST_SNAPBACK}> AВе приятрелю само офтопици праскате и глупости копирани от ценовите листи ...най-накрая няма ли да напишете нещо по въпросите който го интересуват 4овека !!!! Пита за квадратни синкове от самото на4ло а вие само за Т-СОП му предлагате !! Синкове за БГА има много добри в един комплект на за Видеокарта на Титан , по-късно ще видя то4ния модел и ще ти го кажа , но цената му не е по-висока от синковете който ти предлагат по-горе , въпреки 4е е цял комплект , мисле 4е беше от порядъка на 10 лв . А за охладител на процесора ТР2 М3 СЕ , тих , ефикасен и струва 10-12лв. а и за твойта система е идеален , Зелмана натвойта система можеш да сложиш само за гъзария , щото няма да му използваш възможностите ! Вентилатори за кутия Титан ( ~4$ ) или Glacial tech -silent blade (~6$) 80мм. -съ4мени са и много тихи ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
abatt doom Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 Вземете си по едно "ПЕЛТИЕ" и ще видете как охлажда :allien :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 AВе приятрелю само офтопици праскате и глупости копирани от ценовите листи ...най-накрая няма ли да напишете нещо по въпросите който го интересуват 4овека !!!! Пита за квадратни синкове от самото на4ло а вие само за Т-СОП му предлагате !! Синкове за БГА има много добри в един комплект на за Видеокарта на Титан , по-късно ще видя то4ния модел и ще ти го кажа , но цената му не е по-висока от синковете който ти предлагат по-горе , въпреки 4е е цял комплект , мисле 4е беше от порядъка на 10 лв . А за охладител на процесора ТР2 М3 СЕ , тих , ефикасен и струва 10-12лв. а и за твойта система е идеален , Зелмана натвойта система можеш да сложиш само за гъзария , щото няма да му използваш възможностите ! Вентилатори за кутия Титан ( ~4$ ) или Glacial tech -silent blade (~6$) 80мм. -съ4мени са и много тихи ! <{POST_SNAPBACK}> и този комплект на Титан продава ли се в Пловдив някъде...? ако може и линк да дадеш си златен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted September 18, 2005 Share Posted September 18, 2005 и този комплект на Титан продава ли се в Пловдив някъде...?ако може и линк да дадеш си златен... <{POST_SNAPBACK}> Виждал съм го поне в няколко фирми когато съм писал поста който цитираш , утре ще проверя и ще ти кажа направо , ако има - отде да си земеш имам ти телефона , направо ще ти звънна ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Виждал съм го поне в няколко фирми когато съм писал поста който цитираш , утре ще проверя и ще ти кажа направо , ако има - отде да си земешимам ти телефона , направо ще ти звънна ! <{POST_SNAPBACK}> ok...мерси много ...няма нужда да се хабиш да звъниш, постни ги тук...и хората да видят... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.