Jump to content
BulForum.com

Скенер под Windows Server 2003

tedy

Recommended Posts

Проблемът е, че под Windows Server 2003 SP1 по никакъв начин не успявам да подкарам скенера си. Същата ситуация е и при двама приятели, с различни скенери. Конкретният скенер е Medion (USB 2.0), който под Windows XP върви без абсолютно никакви проблеми. Има си драйвер за XP, който се инсталира перфектно и безпроблемно под 2003, в дивайс мениджъра се появява скенер, всичко. Проблемът е, че при опит за скан, дава грешка, че не е инициализиран, или че се използва, ей такава щуротия.

Във Services услугата Windows Image Acquisition (WIA) е активирана (Automatic), така инстлаирах и драйвера, но никаква промяна. Туул-а, който се стартира с Уиндоуса (инсталиран от драйвера), и който е да следи скенера, в началото показва Success при инициализацията, и само секунда след това се появява червен хикс, т.е. губи връзка нещо..

И както казах това не е само при мен и моя скенер.

В гугъл не открих нищо, което да ми помогне.

Да не би Windows Server 2003 да има хронична омраза към сканиращи устройства, или просто е направено нарочно от М$ за отмъщение?

В момента проблемът е решен чрез виртуална машина с инсталиран Windows 98.

Аз имам скенер, но е Канон и си работи перфектно. Твоя скенер (съжелявам), но е кучи марка ала ТСМ, така че е нормално да имаш такива проблеми.....

Ами както казах, не само аз имам такива проблеми, едни приятели също, те не са с Медион, по световни форуми също наблюдавам такава тенденция. Под ХР скенерчето работи перфектно просто, и е в пъти по-евтино от т.нар. маркови. Явно ще си го ползвам под виртуална машина.

Ти с Windows 2003 SP1 ли си? Със стандартните му драйвери на скенера ли го подкара, или Windows го разпозна?

много са извинявам за офтопика, но просто съм ужасно любопитен за отговора на въпроса: "какво повече ти дава 2003 от ХП на персонален компютър?"

Ами както казах, не само аз имам такива проблеми, едни приятели също, те не са с Медион, по световни форуми също наблюдавам такава тенденция. Под ХР скенерчето работи перфектно просто, и е в пъти по-евтино от т.нар. маркови. Явно ще си го ползвам под виртуална машина.

Ти с Windows 2003 SP1 ли си? Със стандартните му драйвери на скенера ли го подкара, или Windows го разпозна?

Разпозна го, но поиска и драйвери. Миналата седмица сложих SP1, но не съм скенирал още. Дано не съжелявам са това SP1 само.....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...