Stenli Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 За тези които много мразят да четата дълги постове на шльоковица (като мен ) мога да им кажа малка хитринка за да не се мъчат. Като видите такъв пост давате му Ctrl + C и после го вкарвате в абв-то като ново писмо, после натискате "кирилица" и то автоматичто го прави на кирилица HF <{POST_SNAPBACK}> хехехех, добре си го измисли, но няма ли да е по-хубаво изобщо да не се занимаваш. Ако някой иска да ти каже нещо да се помъчи малко. Защо ти трябва да се занимаваш Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 изобщо нищо не разбрах от тая дефиниция Пич това е като дефиницията за "широка коалиция", сещай се хехехехех.. Караманскии, снощи в тази тема имаше 4-5 поста като я гледах и си знаех че ще стане арена на спор и спам /хахахах тва ми харесва С&С/. Аз пък смятам, че е достойно да отделиш няколко думи и да се извиниш, че нямаш възможност да ползваш родния език. Това показва все пак някакво уважение, а не тотална безхаберщина като на този дудук дето Д'артанян го закичи /или трябваше кавал да кажа/. По въпроса за адаптацията - на първата седмица почнах да бъркам в писането на EN - повече не е нужно да казвам. Снощи пак покрай един закичен с росна китка от наш Д'артанян обърнах внимание на опцията "find user's posts". И пуснах своите накрая /Dreamer онзи наистина мнооого требе да престои в изтрезвителя/ и се хилих половин час. Признавам си че постовете ми от 2002-ра--2003-та на шльокавица ме възмутиха, хахаха, а и някои трудно прочетох. Скоро спрях да се мъча да разчитам - заболяха ме очите. Вече не мисля да ползвам "опцията" шльокавица по никакъв начин Останалите - няма да ви накараме насила, освен ако няма наказание - всичко е във вашите ръце и умове - разсъждавайте, мислете и пишете както смятате за добре. Изводите обаче са за публиката! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Хахаха, karaman, трябва да ти призная, че си майстор да пускаш адски забавни теми - подчекваш юзърите по начин, по който темите се превръщат в много забавно четиво ! Последно се смях толкова на темата за Big Brother. Както и да е. Съгласен съм на 100% с ov3rm4n с тезата за развитието. Признавам те за пич (доколкото ти пука де), за това, че въпросния потребител не е ровил достатъчно добре за да види, че си защитавал шльокавицата някога. И аз забелязвам, че на кирилица пишат все повече хора, и вече рядко виждам латиница (наричана 'латинЕца' от някои съфорумци , с което се променя смисъла хехе). За мен лично няма толкова голямо значение дали се пише на шльокавица (ама колко трудно я пиша тая дума) или на кирилица, може би защото вече все повече се пише на кирилица.. Латинските букви, както забелязвате, са по-тесни от кирилските, сигурно с поне 50%, и това е едно от нещата, поради които се чете по-трудно. Писането на шльокавица, както някой каза, е причина за някои да замаскират неграмотното си писане, поне малко. В крайна сметка моето мнение е, че не е нужно да се прави задължително писането на кирилица, ov3rm4n правилно го каза, че често това е показател за пишещия, не задължително за умствения му багаж обаче (поне за мен). Виждаме, че преминаването към кирилица става естествено, и игнорирането на шльокавците по естествен път ще ги накара или да спрат да пишат, или да ги ядоса (и да си докарат warn например), или да се 'оправят' . Защо ли ми се струва, че даже не знаете какво значи понятието "шльокавица",което употребявате?...Не бъркайте латиницата с шльокавицата! Всеки знае значението на тези думи. В случая аз употребих 'латиница', в смисъл латински букви. Едва ли някой би си помислил, че тук влизат чужденци да пишат на език, различен от български, за да се обърка смисъла Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Защо ли ми се струва, че даже не знаете какво значи понятието "шльокавица",което употребявате? http://bg.wikipedia.org/wiki/Шльокавица Шльокавица (също методиевица) е разговорно наименование на употребяваната от някои българи неунифицирана система за писане, при която се използва комбинация от латински букви, арабски цифри и други символи, намиращи се на клавиатурата на компютър или друго електронно устройство, за писмено общуване на български език. http://6lyokavitza.org/ Изглежда, че твърде много хора се дразним от зле форматирани писма в електронната си поща, със сбъркано кодиране или нарочно написани на някаква странна комбинация от латински букви и арабски цифри (методиевица, мейлица, чатица и т.н.). Не бъркайте латиницата с шльокавицата! //едит// подчертавам някои работи, щото явно червения цвят, не е достатъчен Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 аз пък си мислех, че "шльокавица" е 80градусовата ракийка на дядо ми, направена от произволен вид и брой плодове (абе квото паднало по градината), която служи за разтривки и почерпка на нежелани гости. ама щом казвате, че е писане с нелегитимни символи - така да бъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 шльокавица != шльоковица 20 Април 2004: http://www.evrocom.info/invision/index.php...indpost&p=79926 weasel, weaseeel... защо ли ми се струва, че пак се изложи момче, пак в стремежа си да блеснеш назидателно пред "неориентираните" се изказа неподготвен и неориентиран . Съветвам те да броиш да 300 преди да изтърсиш нещо и да се оглеждаш преди да преминеш, щото става изложба ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Един офтопик и от мен: Чудя се защо например аз си слагам снимка примерно 105 pix и след време "too big 100 pix max" , а в същото време потребителя под мен е със 122 pix или 130 и неговата снимка си стои. Като има ограничение то да е за всички. Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Аз едно нещо не мога да разбера: Защо модерите не искат да забранят напълно писането на шльоковица във форума??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mIRCata Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Аз пък се дразня страшно на хора, които не знаят за какво служат точки, запетайки, а пък за шпации въобще не са чували (особено шпации след точки и запетайки). Опитвам се да го приема, че това е някакво Интернетско писане ама защо един чужденец не съм видял да ми пише така !? Аз например много често разменям местата на две букви докато пиша. Най-често натискам шпацията преди последната буква на думата. Ама не го правя нарочно. Чат-пат, ако го видя си ги оправям тия грешки де - много тъпо изглеждат. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Такива неволни грешки са окей, но все пак неща, които се срещят при всяка дума т.е. неща, които не са изключение, а "правило". utrepko_, а защо да искат? И поразсъждавай малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
Дочо Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Мисля, че не трябва да се въвежда ЗАДЪЛЖИТЕЛНО писане на кирилица във форума. 1. Защото всеки има право да избира. Ако иска хората да го разбират, да си пише на кирилица, ако не да пише на шльокавица, искански, френски или какъвто там език си избере. Аз лично не гледам добре на хората, пишещи на шльокавица. 2. Не всички са достатъчно компетентни за да си сложат фонетичната азбука. Накой просто немогат... 3. Според мен след време по естествен начин ще стане отсяването. Бавно, но сигурно с тези кампании все повече хора започват да ползват кирилица. За правописните грешки: Вярно е, доста хора ги правим, аз лично съм взел мерки, всеки отговаря за себе си. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 няма ли да дойде времето,в което ще се забрани писането на шльоковица?по принцип не ги чета такива писания освен ако не е нужно...някога и аз пишех на шльоковица Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 ее с тая шл. .... тва като красивата елена се бием за тая кирилица и ЛАТИНИЦА не нещо си измислено от поредния юзър. та аз лично доста често е използвам...имаше период, в който пишех само на кирилица, но вече пипа както дойде/по-скоро на латиница/. а наистина едно зад. въвеждане може да дойде и добре, доста форуми вече го имат , но на мен лично ми е все тая ако ми трябва нещо и от китайски ще си го преведа Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Скъпи съфорумци Искам да обърна внимание на следното: Когато пишете в дадена тема за неща, несвързани с първичния пост на темата, но имащи отношение по проблема на други постове в темата, но породени от общия контекст на темата няма смисъл да се извинявате за OFFTOPIC, защото това не е офтопик, това е развитие на темата в широчина . ОФФТОПИК възниква когато се отклонявате съществено от разговора. Също много е дразнещо когато пишете на Шльокавица да се извинявате, че не пишете на кирилица. Ми нямали сте кирилица, писали сте на маймуница, на всекиго се случва. Но да се извинявате с глупави оправдания, не ви прави чест. Да не говорим, че изрично правило за кирилица няма все още. Така, сега след като си написах мнението, бих желал да прочета и вашето, особено за това, какво вие смятате за офтопиците Ами за маймуницата. Не може ли да се сложи кирилизатор в самия форум и вече няма да има оправдания от рода ама нямам флекс и така на татък . Ся може и да е сложно това. Не знам. За това и питам Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 човеци темата е от лето 05то ... мн яко като видиш че все още не е решен даден проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 човеци темата е от лето 05то ... мн яко като видиш че все още не е решен даден проблем ами от 2005 е ама знаеш ли как се дразня като трябва да ги разчитам тия словосъчетания. ако няма и поне една запетая и повечето думи са по на един ред,става още по яко Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Не го ли разбрахте това вече? Има свобода да си пише който на каквото си иска. А вие пък имате свободата да четете или не мненията му/и. Kato iskate zaduljitelna kirilica otivaite v deita.bidji a.k.a. komunizum.bg И стига сте ни ревали на главите, защото макар и на кирилица, вашите постове по темата са много по-дразнещи от каквото и да било друго. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thief Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Specialno pri men flextype-a se bugva. Ako stoi vklu4en pove4e ot 2-3 min i shansa da se bugne e mnogo golqm zatova ne riskuvam. Lagva mi celiq win, cpu usage e 100% i se opravq samo s restart. Reinstall na flexa ne pomaga, a i nqmam drug takuv. Ina4e napulno sum ZA shliokovicata. Ne e nito puk nujno da se pishe vsqka zapetaika i tire. Prosto e smeshno, foruma e vid entertainment a ne izpit po bulgarski. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DON_CHEFO Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Не го ли разбрахте това вече? Има свобода да си пише който на каквото си иска. А вие пък имате свободата да четете или не мненията му/и. Kato iskate zaduljitelna kirilica otivaite v deita.bidji a.k.a. komunizum.bg И стига сте ни ревали на главите, защото макар и на кирилица, вашите постове по темата са много по-дразнещи от каквото и да било друго. Я почвам да уча санскрит или иврит или суахили. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted February 9, 2007 Share Posted February 9, 2007 Я почвам да уча санскрит или иврит или суахили. учи зендски -> староирански, че е по-древен Link to comment Share on other sites More sharing options...
Killerincho Posted February 10, 2007 Share Posted February 10, 2007 Тоя въпрос е излишно да се коментира. Кирилица или не всеки пише както му е удобно и го четат тези на които им е удобно да го четат. Като не ви се четенещо различно от кирилица просто не четете постовете писани на фонетик. Като цяло това е обсъдено и решено преди прекалено много време и мисля темата за излишно повдигната, поради което ще я заключа. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.