bratmito Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 и`м виллаге боу анд и`м вритинг уит сирилис симболс енгли6 уордс бикозе татс тхе вау и лике ит.Яко, нали? <{POST_SNAPBACK}> Дат рокс! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Дат рокс! <{POST_SNAPBACK}> Типичен пример за пост, от който няма никакъв смисъл....автоматично и моя се превръща в такъв, но все пак като сме тръгнали да говорим по проблемите на форума.... Между другото някой сеща ли се за подходяща българска дума за "пост"? Може и на ЛС да ми каже Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 post = реплика - в контекста в който се използва в конкретния случай. topic = тема, а post е реплика по темата... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Ами това е и целта де - да звучи селски, защото именува една селска тендендция да не се използва българската азбука. Естествено, че няма да се забрани писането на шльокавица. Защо? Защото за мен е показателно кой на какво пише - тези които използват българската азбука, за да пишат на български са едно стъпало по-високо, дори и да са написали откровени или неграмотни глупости, от тези които шльокавят. Така че - кой с каква азбука пише носи информация за "багажа" на пишещия. За мен. <{POST_SNAPBACK}> Все пак ми се струва, че си малко краен. Съгласи се, че в крайна сметка е по-важно съдържанието на мнението, а не азбуката, на която е написано. От друга страна, пишещият на латиница, рискува по-малко хора да му прочетат тезата. Аз лично не бих съдил за "интелектуалния багаж" на някого от това , че не пише на кирилица. Чел съм доста качествени мнения на латиница и доста простотии на български Така че - не е това определящото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 не малко краен, а точно толкова краен, колкото и хората които от чист мързел (или от гъзарщина) не изполват родната си азбука, за да пишат на родния си език. Каквото се обадило, такова почукало (знам, че не е така поговорката, това е моя вариант). Каквито и доводи да ми изтъкнете - това си е простотия. Технически пречки няма. Остават пречки от страна на задклавиатурното устройство. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 хората които от чист мързел (или от гъзарщина) не изполват родната си азбука, за да пишат на родния си език. <{POST_SNAPBACK}> Извини ме, обаче, ако си писал десетина години на латиница, не е чак толкова лесно да се адаптираш към кирилицата. За хора, които тепърва хващат клавиатурата, не е чак толкова голям проблем. Както казах, много по-грозно е употребата на цифри, вместо букви, което го срещам дори и в някои от мненията, написани на кирилица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Извини ме, обаче, ако си писал десетина години на латиница, не е чак толкова лесно да се адаптираш към кирилицата. За хора, които тепърва хващат клавиатурата, не е чак толкова голям проблем. Както казах, много по-грозно е употребата на цифри, вместо букви, което го срещам дори и в някои от мненията, написани на кирилица. <{POST_SNAPBACK}> Въпрос на желание. Лесно, трудно - зависи от това имаш ли желание или не. И дали ти пука или не. оv3rm4n, имах предвид, че понякога една тема води до друга и т.н. Нещата са много шарени и човек като се отплесне, но това става някак си естествено. Дето се вика "Почнахме за Пена да говорим, как стигнахме до Иван." <{POST_SNAPBACK}> Имаш предвид като това което се получи сега в тази тема Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Извини ме, обаче, ако си писал десетина години на латиница, не е чак толкова лесно да се адаптираш към кирилицата.<{POST_SNAPBACK}> На мен ми трябваше само около месец, за да се адаптирам.При това след около 8-9 годишно писане на шльокавица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 The Big Lebowski e tuk... ne znam 6to ama si go obi4am toia film... ka4estvoto mislia 4e e otli4no, ne znam, vie kajete... <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Е Да не издребняваме толкова На всеки му се случва. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Можеш да намериш и мои такива постове.И какво доказваш с тях?Че някога и ние сме ползвали шльокавица.Нищо повече. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 @weasel, повечето хора са започнали писането си във форума с латиница. Аз също съм така. Но това не ми пречи сега да не харесвам латиницата, нали ? Така че няма много смисъл от това. И освен това нищо не можеш да докажеш така. А и така е по-добре. Защото е бил свикнал да пише на латиница и след това е спрял. P.S. Забележи и датата на поуст-а му. поне не pi6a и 4eta <{POST_SNAPBACK}> Смисъл от този пост ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 @weasel , нищо не показваш по този начин . Нормално е след като преди това си писал основно на шльокавица по чатовете , първите ти мнения във форума да са написани по този начин . eii, kak ne vi omryzna da serete laina samo :>nito ftp, nito web raboti... za poreden pyt Както виждаш повечето членове на форума са започнали така , някой са "осъзнали" , че е по-добре да пишеш на родния си език , от колкото на шльокавица , други не . (т'ва мнение го едитвам за седми път ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
chistacha Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 И мен ме дразнят дълги постове на 6liokavitca, но няма какво да направя по въпроса. А относно извиненията - той човека напише 2 думи офтопик и 2 реда извинения. Няма смисъл просто. Ако толкова много съжаляваш по-добре не го пиши. Също така ме дразни когато някой отваря нова тема и пише накрая 2 реда, че много се извинява ако има подобна тема, че не е намерил в търсачката и т.н. 1. Не винаги заглавието на твоята тема съвпада с друга. 2. Ако си се постарал да потърсиш подобна тема достатъчно и все пак не си открил, тогава защо се извиняваш ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 @weasel , нищо не показваш по този начин .Нормално е след като преди това си писал основно на шльокавица по чатовете , първите ти мнения във форума да са написани по този начин . Както виждаш повечето членове на форума са започнали така , някой са "осъзнали" , че е по-добре да пишеш на родния си език , от колкото на шльокавица , други не . (т'ва мнение го едитвам за седми път ) <{POST_SNAPBACK}> поне не pi6a и 4eta /*EDIT*/ Обожавам, като гракнат няколко човека срещу мен. Жалко обаче, че не останаха хора, с които да ми е кеф да споря/се заяждам... "it's good to be home" Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Само аз ли съм почнал да пиша веднага на кирилица? Е и аз имам някой друг пост на шльокавица, ама не са повече от пръстите на ръцете ми. А осъзнавате ли че до сега вече трета страница няма пост написан на шльокавица, освен един цитат, който не е от темата и дори не е от тази година. Какво сте се разбесняли толкова? А да. Искам да спомена и че това беше първия форум в който започнах да пиша. Даже и в ICQ си пиша на БГ и в Р2Р. Само понякога, в последните 2, когато с някой си пиша и той ми пише на шльокавица, тогава се дразня и аз преминавам на такава. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Няма да се повтарям - в темата за шльокавицата вече отговорих на един такъв който ми изравяше старите постове на шльокавица. Само ще ти кажа, че не ровиш качествено - постарай се повече и ще намериш постове в които защитавам писането на шльокавица. Аз се гордея с това, че търпя развитие във вижданията си и във всичко - прогреса е хубаво нещо. Страшно е да си застинал като фосил във времето. Като гледам ти не си мръднал - все си си злобничък . Като не ти останат разумни доводи в спора прибягваш тутакси към лични нападки. Показателно. Ето ти джокер - сега ми кажи, че съм дебел - това за теб сигурно е железен довод колко не съм прав. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 сега ми кажи, че съм дебел - <{POST_SNAPBACK}> Мхм.....остава да каже, че си и селянин... <{POST_SNAPBACK}> Хм, това взе да ми прилича на тема, в която хората се оплакват от комплексите си /* EDIT */ Я, единия (глу)пост, мистериозно изчезна... Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 По въпроса за офтопика или както там го тълкувате, просто няма тема в която той да не съществува. Винаги ще се намери поне един, който да отклони темата и още толкова които да го последват. Да не говорим, че нежеланието за приемане на чуждо мнение ражда още по - голям офтопик и отклоняване от същността на темата с цел да покажеш колко си по - прав от другия. Тъй или иначе дали заради поставения ми модератед и warn или затова, че ми писна от точно такива офтопици и разбирачи които ги пораждат, смятам да продължа да пиша в този форум само в теми от които има някакъв смисъл или може да се научи нещо от тях, а не просто за лакардийката. По въпроса за шльокавицата смятам, че хората които я употребяват са придобили този навик от mIrc и този навик трудно се избива особено за по - малките на възраст членове на форума. На мен лично не ми пречи, верно е че е малко трудна за разчитане чат пат, но който иска ще си направи труда да разчете. В крайна сметка живеем в уж демократична страна и ако някой иска, може да пише на индокитайски, стига да не нарушава писаните правила и стига някой да го разбере Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Хм, това взе да ми прилича на тема, в която хората се оплакват от комплексите си /* EDIT */ Я, единия (глу)пост, мистериозно изчезна... Аз го изтрих, защото е странно и нагло в тема срещу спама някой да спами. Нищо ново де... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 По въпроса за шльокавицата смятам, че хората които я употребяват са придобили този навик от mIrc и този навик трудно се избива особено за по - малките на възраст членове на форума. <{POST_SNAPBACK}> Мне. Аз съм доста малък и пиша в Skype, mIRC, ICQ на латиница, но това не ми пречи да пиша на кирилица. Не виждам защо и другите "по-големите" да пишат и те на кирилица Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoboto Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 изобщо нищо не разбрах от тая дефиниция Ами това е и целта де - да звучи селски, защото именува една селска тендендция да не се използва българската азбука. Естествено, че няма да се забрани писането на шльокавица. Защо? Защото за мен е показателно кой на какво пише - тези които използват българската азбука, за да пишат на български са едно стъпало по-високо, дори и да са написали откровени или неграмотни глупости, от тези които шльокавят. Така че - кой с каква азбука пише носи информация за "багажа" на пишещия. За мен. На пишещите на шльокавица бих задал следния въпрос - какво пише тук: и`м виллаге боу анд и`м вритинг уит сирилис симболс енгли6 уордс бикозе татс тхе вау и лике ит. Яко, нали? <{POST_SNAPBACK}> на 6liokavica отговорът на въпроса какво пише там: 1. ti moje bi si goliam guz 2. ti na koi vika6 selinin be 3. Kuv si ti ta da kаzva6 koi na koe stapalo e 4. mislia 4e samo edin kompleksar moje da prieme tova kato merilo za 'bagaja' 5. koito ne haresva 6liokavica DaGoDua ili da ne 4ete . 6. Haresvam prostotiata (zabavliava me) - e tova ve4e merilo za 'bagaja' ima pone o6te 10 ina to4ki ama se nalaga da izlizam ("Яко, нали?") пфффф, кво говориш мнооо YACOO P.S. Нищо лично към ОВЕРМАН (дето Nicka му е на 6liokavica пък се сърди на другите) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Само аз ли съм почнал да пиша веднага на кирилица? <{POST_SNAPBACK}> И аз. и аз!!! Даже май нямам постове на шльокавица P.S. Нищо лично към ОВЕРМАН (дето Nicka му е на 6liokavica пък се сърди на другите) <{POST_SNAPBACK}> Къде видя шльокавица в ника му? По тая логика и моя е на шльокавица. (типичен пример за офтопик, ама просто ми стана интересно ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 otoboto промоутед Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bruss Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 За тези които много мразят да четата дълги постове на шльоковица (като мен ) мога да им кажа малка хитринка за да не се мъчат. Като видите такъв пост давате му Ctrl + C и после го вкарвате в абв-то като ново писмо, после натискате "кирилица" и то автоматичто го прави на кирилица HF Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.