karaman Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Offtopic-ите са доста срещани в темите . Според мен също не трябва да се извиняваме , когато казваме нещо свързано по какъвто и да е начин с темата. За шльокавицата - аз съм твърдо против да се пише на шльокавица. 1-во, защото българите са дали нещо невероятно на Света и сега по такъв начин да се отказваме от него, не е добре . 2-ро , защото доста хора пишат с много, ама наистина с много грешки и когато се съчетаят тези две неща - става ... . Освен това, аз лично мразя да чета дълги пост-ове на шльокавица. Принуждавам се да го правя само , когато темата и пост-а ме засяга и ме интересува какво пише в съответния пост Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ами според мен не е неправилно да се извиняваме за оффтопиците щото понякога някои неща са абсолютно не по темата и е добре да се информира четящия че поста е оффтопик и е най-вероятно насочен към определени съфорумци, така че може да го пропусне... Колкото до шльокавицата и мен страшно много ме дразни и затова пропускам да чета такива постове! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ами според мен не е неправилно да се извиняваме за оффтопиците щото понякога някои неща са абсолютно не по темата и е добре да се информира четящия че поста е оффтопик и е най-вероятно насочен към определени съфорумци, така че може да го пропусне... <{POST_SNAPBACK}> Да. Правилно е да се извиняваме за офтопици-те , когато те са напълно НЕ по темата. Но когато тези офтопици са малко или много свързани с темата , тогава не би трябвало да се извиняваме. Поне това е моето мнение. Прочетете подписа на dunata (втория ред) Както и първия Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Според мен е добре когато се отклоняваме от темата да информираме другите и те ако искат да пропуснат поста. За кирилицата съм казвал мнението и ще го повторя: Прочетете подписа на dunata (втория ред Както и първия Мне само втория Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Мда, шльокавицата е ужас. 99% от постовете писани на шльокавица ги прескачам - просто ме дразни да ги "разшифровам". Чета ги или ако са много кратки или както каза dunata - ако наистина има нещо важно за темата във въпросните постове. Иначе адски много ме радва факта, че дори и без изрично правило, адски много хора пишат на кирилица Keep it up! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dunata Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Хубаво, не харесвате шльокавица, ама сългасете се, ако някой пише на шльокавица, за какъв дявол му е да се извинява, при положение, че примерно не зависи от него да ползва кирилица <{POST_SNAPBACK}> Еми ако е свикнал да пише на кирилица, това му харесва и няма кирилица на РС-то си или има някакъв проблем , тогава защо да не се извини ? dunata: Това не е библиотека! <{POST_SNAPBACK}> Ок. Съгласен съм . Но все пак това е мое мнение. Аз , както и доста хора тук, не харесвам и не ми е приятно да чета мнения на шльокавица. Това е мое право. Освен това не решавам аз кой как да пише и кое е задължително. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ATEL Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 оффтопик,ОФФТОПИК...какво е това? шльокавица а това? dunata: Това не е библиотека! Niamam za tsel da obrazovam niakoi tuk! Na koito ne mu xaresva da ne vzliza vav foruma! Четете книги! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Хубаво, не харесвате шльокавица, ама сългасете се, ако някой пише на шльокавица, за какъв дявол му е да се извинява, при положение, че примерно не зависи от него да ползва кирилица <{POST_SNAPBACK}> Изобщо не държа да ми се извиняват, особено като няма да го прочета . Случвало ми се е да пиша на шльокавица(щото съм бил на зала примерно), гадно ми е било, извинявал съм се. Въпроса е че ако съм писал на шльокавица поради някви technical difficulties когато съм имал възможност съм си поправял поста на кирилица. Проблема е че има хора които просто НЕ ИСКАТ да пишат на кирилица. Гадно ми е, и кво? С нищо не мога да го променя. Просто не ги чета. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 То пък като че ли някой го грее дали човека ще се извини или не. Ако някой е решил да се заяде пак може да му каже, че само офтопици пуска. А за шльокавицата пък още повече не виждам смисъл, освен ако някой не иска да се подсигури някой да не му каже да пише на кирилица. Иначе аз вече като срещна постове с над 10 реда на шльокавица, или ги пропускам или чета през два три реда. Не че не мога да чета, но е изнервящо и изморително. Някои хора цял живот се учат да четат български букви и сричат като първолаци. Накрая дай да учим и нова азбука, че тази ни е малко. Не чета по-бавно на латиница, но самото четене ме изморява. А видя ли че този който е писал, го е написал като на китайски и се отказвам. То боза може ли да се разчете. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Както и първия Мне само втория <{POST_SNAPBACK}> Абе зависи на каква резолюция си За мен е най-дразнещо, да гледам как някой "прудава" нещо или прави някакви елементарни правописни грешки, за които и дете от първи клас може да го поправи.Знам, че има много интелигентни хора в този форум, но малко от тях си прочитат поуст-а още веднъж, преди да щракнат "Добави отговор", или съответното копче. P.S. Сори за оффтопик-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Писането с латиница трябва да се забрани според мен. Ако вече пък толкова не може във abv.bg имаше един преводач от лат-кир и обратно. Постове на латиница аз изобщо не чета, нека всички които пишат да го имат в предвид Относно извиненията: дразнещи са, няма смисъл. Има си модератори и те да си преценяват кое е крайно отклонение от темата и т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Писането с латиница трябва да се забрани според мен. <{POST_SNAPBACK}> Точно така е . Трбва да се въведе задължително писане на кирилица, а който не го спазва да се наказва от модераторите Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Преди време, нямаше човек, ползващ интернет за някакъв вид комуникация, който да не разбира български език, написан на латиница. Аз пиша на кирилица, за да ме разбират и хората, които са свикнали да четат само родно писмо. Откровено се дразня на хората, ползващи цифри вместо букви... адски грозно е... На кирилицата пък, грозното е, че много хора не знаят родния си език и пишат инфра-неграмотно, което не се забелязва чак толкова, когато е написано на латиница... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Аз пък се дразня страшно на хора, които не знаят за какво служат точки, запетайки, а пък за шпации въобще не са чували (особено шпации след точки и запетайки). Опитвам се да го приема, че това е някакво Интернетско писане ама защо един чужденец не съм видял да ми пише така !? Друго, представяте ли си, как по дяволите ще обърна внимание на някой, който се жалва за сложен му warn като PM-то му започва така: "Аи уе кога ша ми го махаш тоя уарн...". (p.s. умишлено не споменавам кой е usera за да не го злепоставям). Иначе ми прави впечатление, че напоследък има хора, които се чувстват длъжни да пишат и да дават мнението си във всяка тема. Please, хора... четете малко топиците и се опитайте да осмислите идеята им. А за личен чат си има ПМ (превежда се 'лично съобщение'; what a surprise, eh?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Аз пък се дразня страшно на хора, които не знаят за какво служат точки, запетайки, а пък за шпации въобще не са чували (особено шпации след точки и запетайки). Опитвам се да го приема, че това е някакво Интернетско писане ама защо един чужденец не съм видял да ми пише така !?Друго, представяте ли си, как по дяволите ще обърна внимание на някой, който се жалва за сложен му warn като PM-то му започва така: "Аи уе кога ша ми го махаш тоя уарн...". (p.s. умишлено не споменавам кой е usera за да не го злепоставям). Иначе ми прави впечатление, че напоследък има хора, които се чувстват длъжни да пишат и да дават мнението си във всяка тема. Please, хора... четете малко топиците и се опитайте да осмислите идеята им. А за личен чат си има ПМ (превежда се 'лично съобщение'; what a surprise, eh?). <{POST_SNAPBACK}> 1: Остави ги шпациите. На всеки се случва от бързане да я направи тая грешка. Важното е да не ти става навик. Та значи исках да кажа за шльокавицата. Еми тва трябва да се махне ( поне от тоя форум ). Толкова ли е трудно да хванеш, да се кирилизираш с един Flex type? Поне фонетичен да си сложат. Наистина е мн. дразнещо. не чета постове на шльокавица, а за такива в които просто го няма термина "шпация" да не говорим. 2 : Е, поне знам че не съм аз, защото знам че Warn не се маха ( пише го в правилата на форума ) . 3: Е тва вече е сериозен проблем. За да спрем флъда аз предлагам д асе сложи няква граница на постове на ден. Например 5 до 5.5 максимум. Един юзър ми направи голямо впечатление с това че първите 7-8 дена откакто се регистрира правеше по 20 поста на ден. След тва 2 седмици правеше по 14 и сега съм сигурен че все още са над 10. Еми тва ми бяха предложенията. ЕДИТ: намерен е втори такъв юзър. FlexType е най-глупавия начин да си кирилизираш системата. Windows си има всичко необходимо за писане на кирилица, едниствената му липса е фонетична клавиатурна подредба!!! Нищо друго. Не се лъжете да слагате бъгави програми и да се чудите после откъде се появяват проблеимте Говорех принципно. Макар че на мен, лично Flex type никога не ми е правил проблеми. Затва още съм с него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 1: Остави ги шпациите. На всеки се случва от бързане да я направи тая грешка. Важното е да не ти става навик. Та значи исках да кажа за шльокавицата. Еми тва трябва да се махне ( поне от тоя форум ). Толкова ли е трудно да хванеш, да се кирилизираш с един Flex type? Поне фонетичен да си сложат. Наистина е мн. дразнещо. не чета постове на шльокавица, а за такива в които просто го няма термина "шпация" да не говорим. То е естествено, че не говоря за някой, дето веднъж в един текст да е пропуснал шпация. Говоря за хора, които въобще не знаят за какво става дума. И въобще не виждат или не смятат, че нещо не е наред. Най-малкото е неуважително, но те са над тия неща И въпреки това искам да кажа, че в този форум няма да се забранява употребата на латинцата. Но писането на кирилица е крайно желателно! Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 FlexType е най-глупавия начин да си кирилизираш системата. Windows си има всичко необходимо за писане на кирилица, едниствената му липса е фонетична клавиатурна подредба!!! Нищо друго. Не се лъжете да слагате бъгави програми и да се чудите после откъде се появяват проблеимте. @Dreamer: напълно съм съгласен за пунктуацията. Проблемът обаче е, че много хора са проспали часовете по граматика в СОУ. За съжаление тук във форума си личи нивото на българското образование. Тъжно... много тъжно. Едит: "И въпреки това искам да кажа, че в този форум няма да се забранява употребата на латинцата. Но писането на кирилица е крайно желателно!" мда.. особено ако искат повече хора да им четат постовете Link to comment Share on other sites More sharing options...
jojo Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Присъединявам се към общото мнение, че е крайно желателно да се пише на български език( кирилица )! Относно броя на постовете - отдавна ми се върти една еретична мисъл, а именно, защо не се ресетнат някак си и да не се отразяват. Лично мен не ме вълнува дали имам сто или хиляда поста. Като ги няма бройките под аватара и новорегистриралият се юзер няма да бърза да "наваксва". Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Ами аз отначало като се регистрирах пишех taka, но по някое време се усетих, че е грозно , и че няма смисъл да пиша така , след като с натискането на два бутона на клавиатурата преминавам на кирилица . Относно оффтопиците ... забелязал съм , че дори и поуст-а да е отбелязан със offtopic , си го чета . Повечето поустове , които са написани със латински букви ги прескачам , много ми е трудно да ги разчитам . Най-много се дразня , когато някой нарочно пише с грешки "днеска с Надиту ша ходихми на кину" и то да беше на едно място , да кажеш , че е от бързане , но не . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 около 90% от форума пишат на кирилица, ако всички игнорираме постовете на маймуница хората дето пишат така сами ще почнат да пишат "нормално", защото няма кой да им отговори @jojo да, но ако се махнат постовете няма да се усетят тея юзери дето влизат само и единствено да спамят Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 За мен е най-дразнещо, да гледам как някой "прудава" нещо или прави някакви елементарни правописни грешки, за които и дете от първи клас може да го поправи.Знам, че има много интелигентни хора в този форум, но малко от тях си прочитат поуст-а още веднъж, преди да щракнат "Добави отговор", или съответното копче. <{POST_SNAPBACK}> Това наистина ме дразни повече от латиницата и спама дори!!!Обаче, най-изнервящо е когато 2-3 юзъри започнат да спорят и принуждават всички останали да четат тъпия им спор, волно или неволно. Латиницата не трябва да се забранява във форума, но аз лично не чета дълги мнения, написани на латиница. Избягвам да употребявам думата "шльокавица". Звучи ми селски........ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Когато пишете в дадена тема за неща, несвързани с първичния пост на темата, но имащи отношение по проблема на други постове в темата, но породени от общия контекст на темата няма смисъл да се извинявате за OFFTOPIC, защото това не е офтопик, това е развитие на темата в широчина .<{POST_SNAPBACK}> изобщо нищо не разбрах от тая дефиниция Избягвам да употребявам думата "шльокавица". Звучи ми селски........ Ами това е и целта де - да звучи селски, защото именува една селска тендендция да не се използва българската азбука. Естествено, че няма да се забрани писането на шльокавица. Защо? Защото за мен е показателно кой на какво пише - тези които използват българската азбука, за да пишат на български са едно стъпало по-високо, дори и да са написали откровени или неграмотни глупости, от тези които шльокавят. Така че - кой с каква азбука пише носи информация за "багажа" на пишещия. За мен. На пишещите на шльокавица бих задал следния въпрос - какво пише тук: и`м виллаге боу анд и`м вритинг уит сирилис симболс енгли6 уордс бикозе татс тхе вау и лике ит. Яко, нали? Link to comment Share on other sites More sharing options...
juji Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Специално за offtopic съм на мнение, че всеки ги възприема по различен начин-дали са извън или по темата е въпрос на гледна точка(не говоря за случаите, в които въобще не са съобразени с темата). Аз не се дразня, когато някой се извинява. Това поне показва, че въпросният човек има някакво отношение към останалите във форума. Относно шльокавицата и пак споменатите извинения-нека си се извиняват хората. Това не ми пречи. Дразни ме, когато използват оправдания, защото по принцип оправданията и обясненията при мен не са на почит. Направил ли си нещо, то е факт и нищо не може да промени този факт. Едно семпло извинение е достатъчно, за да покаже, че въпросният факт не е много по вкуса ти. Правописни грешки, пунктуация... Не познавам човек, който да пише правилно на 100%, но пък е вярно, че огромна част от хората тук пишат изключително неграмотно или просто пишат на шльокавица, за да замаскират положението. От моя позиция мога да кажа само едно-те просто явоно не изпитват грам уважение към себе си... Аз не чета мнения на шльокавица, дори и да са кратки. И на мен ми се въртеше нещо такова в главата за броя на постовете(да не се вижда броя), но пък от друга страна това би спряло малко хора. Наистина се дразня, когато влезна в някоя тема и видя, че 40-50% от мненията в нея са на двама-трима човека, които просто си чатят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 На пишещите на шльокавица бих задал следния въпрос - какво пише тук: и`м виллаге боу анд и`м вритинг уит сирилис симболс енгли6 уордс бикозе татс тхе вау и лике ит. <{POST_SNAPBACK}> Хахаха!!! Да, грозно е да се пише на латиница.Пък и не сме Турция, че да сменяме оригиналната си писменост с чужда. А за офтопика....оф...Караман е дал добра дефиниция - темата се разширява, но не винаги към по-добро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.