Jump to content
BulForum.com

Точно преди малко имаше пожар на долния етаж

po_taka

Recommended Posts

View->Encodyng->Cyrilic->Windows 1251

Значи както си гледам аз Full Clip и се мъча да разбера тук таме нещо ( щото няма субс ) , и маика влиза в стаята и вика "Долния етаж гори".

Аз гаса компа скуба щепсела от контакта зимам портмонето ГСМ слагам 1 гащи и излизам от моита стая. И а нито следа от огън , утф !?/ отивам да вида през на маика стаята прозореца - малее тва долу гори като факел.В паника се втурвам да видя има ли път за извън апартамента ( знчи апартамента 1-во има 1 външно коридорче и после вратата към сащинския апартамент ) и отварям аз вратата към коридорчето и нищо не мога да вида не мога си поема въздух супер пушек , очите ми се насълзиха супер много , Мигновено затворих вратата и отивам да видя моя път за евакуация ( за наи-напечно: от моита стая от прозореца скачам на терасата на хола и слизам по решетките на долния комшия ( на 2-ри етаж съм ) /това съм го тренирал 3-4 пъти / . Ама докъто се осъзная и доидоха 2 пожарни ( видях ги през прозореца ) отивам аз до прозореца и то много пушек само виждам човек с каска ( пожарникар ) и тои казва "Оле лее". в този момент ми стана много страшно щото аз няма проблем да се спася ( по решетките на долната тераса , или пък на дървото под нас ) ами другите !? и така след около 2 мин мислене какво да направя ,- те пожарникарите изгасиха пожара ( евала шапка им свалям ) с 2 коли бяха .За жалост не мога да дам снимки имам 2 как пребират маркучите ама са с телефона и е тъмно и нищо не се вижда.

така вече знам: Изход през прозореца :)

Изпуснах само че по едни време отидих до края на външния коридор да видя да не да гори нещо ( еии се едно в басеин си много съпротивление тоя пуш

ек и телефона ми хуваво с фенерче ама на 10 см напред нищо се невижда.

Аиде аз лягам утре ще видя кво е станало......

Ти някъде около СОУ "Кирил и Методий" ли живееш ? Защото съм сигурен ,че видях същите две пожарни днес да профучават покрай мен и макар че и аз отивах към същото място така и не видях пожар-а .

E щом си на 2-рия етаж защо не слезе по стълбите?Става за неповече от 6-7 секунди.Се ще искараш без въздух и с насълзени очи.

То вчера на Мария Луиза или по-скоро зад нея пак имаше някакви пушеци..да не е подпалил някой циганската махаличка там ?:)

Спомням си как къщата на съседа започна да гори - човека забравил пластнасов самовар на котлона и излязъл.Като гледах пламъците усещах, че има голяма вероятност да стигнат и до мойта къща :ghost Слава Богу пожарникарите овладяха огъня на време

Ония ден идва пожарна до нас. И ние бяхме причината. Брат ми имаше Рожден ден и бяхме взели барбекю на дървени въглища, за да печем месото. Сложихме го на терасата, обаче бя въглища май сложихме, че като запуши....ама все едно пожар има. Исъседите викнали пожарната, забележете - с репликите: "Терасата на един апартамент гори.." :)

Добре че чухме сирената и баща ми се показа да каже, че е фалшива тревога. Аз даже се учудих как не ни глобиха!?

Аз имам ного лош спомен от миналата година. Тъй като баба и дядо живеят далеч от нашия апартамент и не съм разбрал, но изведнъж гледам татко спира колата пред двора и гледам баба и дядо слизат от колата и на дядо рацете целити обгорени и аз супер изплашен казвам: " КАКВО Е СТАНАЛО" и баба ми вика : " Не питай" . В тоя момент напълно изперкейзал се качвам в нас след тях и татко, спирам се в хола, а хола е до кухнята. Те влезнаха в кухнята и аз подслушвах и разбрах че е гръмнала газовата бутилка. Дядо опитвайки се да изгаси пожара се е изгорил яката и след тва два месеца беще с бинт, но сега за щастие всичко е наред и всички са добре :rolleyes:

Ужас е в такива ситуации . Трябва наистина да се запази самообладание и да се действа смело . Помня , че преди няколко години имаше и около нас нещо като пожар . На четвъртия етаж се беше запалило нещо на терасата , а в апартамента нямаше никой . Изгасиха го без проблем .

---

Помня как един приятел ми беше разказвал , че на село като бил малък си направил къщичка от бали сено и пробвал да запали вътре огън :sayjin . Добре , че баба му го спряла :lol:

Ще взема да пусна и аз една тема "Миналия ден питбула на комшията разкъса циганката дето мие входа и сега тя не чисти нашия етаж"

Дано да не се почва ся фурор от екстремни случки и теми за всяка

Що се отнася до пожарите: Пловдивската бригада е удивително добра - доказано е. Основен Проблем при пожар - да убедиш дежурния че това не е майтап. Проблем 2 - ако си в къща с покрив да свариш навреме да си спасиш керемидите.

Проблем едно е съществен, защото когато сервитьорки със замъзнали задници на мои наематели ми запалиха ресторанта пред очите ми докато обядвах, пренатъпквайки камината, едната 4 (!) пъти звъня на пожарната и освен мощни псувни друго не получи. Едва когато се обадих аз от GSM успях да обясня за кво иде реч, макар че и аз бях на ръба да бъда напсуван. Простата причина - ресторанта се казва "Бялата къща" и когато тъпата овца каже "има пожар в Бялата къща" сещайте се кво му хрумва на дежурния.

Проблем две също е много важен - няма да забравя като дете как на един комшия синът му запали тавана на къщата. Дойде значи една кола от пожарната и като се качиха тия момчета и като почнаха с едни пики да трошат - ама наред - една керемида не остана здрава. Оня човек седи долу и реве със сълзи. Та при моя пожар като дойдоха /ние гасихме със сняг и с маркуча през тва време/ и аз горе с тях на покрива. И както си и знам вади момчето оная секира +90% physical damage и +120% dexterity и тръгва да замахва! Викам му пич моля те не ми разбивай покрива - зима е сняг вали, спести ми тва поне. Та напълно възможно и нормално е керемидите да се ВДИГАТ без да се ТРОШАТ. Да го знаете това хахахахах.

Наводнението обаче е неизбежно.....

Моите почитания и специални поздравления за Пловдивската пожарна команда! Браво на момчетата, чак в София им покзаха за кво иде реч!

Пожелавам ви 0 злополуки и повече нова техника

Проблем едно е съществен, защото когато сервитьорки със замъзнали задници на мои наематели ми запалиха ресторанта пред очите ми докато обядвах, пренатъпквайки камината, едната 4 (!) пъти звъня на пожарната и освен мощни псувни друго не получи. Едва когато се обадих аз от GSM успях да обясня за кво иде реч, макар че и аз бях на ръба да бъда напсуван. Простата причина - ресторанта се казва "Бялата къща" и когато тъпата овца каже "има пожар в Бялата къща" сещайте се кво му хрумва на дежурния.

Ти да не си от изгрев че там има един такъв ресторант "бялата къща''

В Кичука има ресторант Бялата Къща и мисля че той има предвид него... ;)

В кичука се нарича Белия дом и май вече не работи. ;)

offtopic://

Почти всяка седмица слушам следното по телефона:

"Ало, да поръчаме малко вода за пожарната" или "Ало, от пожарната сме. Да ни доставите малко вода"

Напълно сериозен съм ;). Ако не ме домързи ще ги запиша някои път :D.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...