po_taka Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 View->Encodyng->Cyrilic->Windows 1251 Значи както си гледам аз Full Clip и се мъча да разбера тук таме нещо ( щото няма субс ) , и маика влиза в стаята и вика "Долния етаж гори". Аз гаса компа скуба щепсела от контакта зимам портмонето ГСМ слагам 1 гащи и излизам от моита стая. И а нито следа от огън , утф !?/ отивам да вида през на маика стаята прозореца - малее тва долу гори като факел.В паника се втурвам да видя има ли път за извън апартамента ( знчи апартамента 1-во има 1 външно коридорче и после вратата към сащинския апартамент ) и отварям аз вратата към коридорчето и нищо не мога да вида не мога си поема въздух супер пушек , очите ми се насълзиха супер много , Мигновено затворих вратата и отивам да видя моя път за евакуация ( за наи-напечно: от моита стая от прозореца скачам на терасата на хола и слизам по решетките на долния комшия ( на 2-ри етаж съм ) /това съм го тренирал 3-4 пъти / . Ама докъто се осъзная и доидоха 2 пожарни ( видях ги през прозореца ) отивам аз до прозореца и то много пушек само виждам човек с каска ( пожарникар ) и тои казва "Оле лее". в този момент ми стана много страшно щото аз няма проблем да се спася ( по решетките на долната тераса , или пък на дървото под нас ) ами другите !? и така след около 2 мин мислене какво да направя ,- те пожарникарите изгасиха пожара ( евала шапка им свалям ) с 2 коли бяха .За жалост не мога да дам снимки имам 2 как пребират маркучите ама са с телефона и е тъмно и нищо не се вижда. така вече знам: Изход през прозореца Изпуснах само че по едни време отидих до края на външния коридор да видя да не да гори нещо ( еии се едно в басеин си много съпротивление тоя пуш ек и телефона ми хуваво с фенерче ама на 10 см напред нищо се невижда. Аиде аз лягам утре ще видя кво е станало...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
777 Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ти някъде около СОУ "Кирил и Методий" ли живееш ? Защото съм сигурен ,че видях същите две пожарни днес да профучават покрай мен и макар че и аз отивах към същото място така и не видях пожар-а . Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 E щом си на 2-рия етаж защо не слезе по стълбите?Става за неповече от 6-7 секунди.Се ще искараш без въздух и с насълзени очи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 горките му съседи вече си имат басеин кофти тръпка :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
N00KiE Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 То вчера на Мария Луиза или по-скоро зад нея пак имаше някакви пушеци..да не е подпалил някой циганската махаличка там ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiro_dre Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 A s maika ti kvo stana tia da ne ustana gore 4e kato 4etoh maikati ne te e posledvala po re6etkite Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 да иска си прави барбекю ммм вкусно :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Was ist? ? ? Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Спомням си как къщата на съседа започна да гори - човека забравил пластнасов самовар на котлона и излязъл.Като гледах пламъците усещах, че има голяма вероятност да стигнат и до мойта къща Слава Богу пожарникарите овладяха огъня на време Link to comment Share on other sites More sharing options...
po_taka Posted July 12, 2005 Author Share Posted July 12, 2005 nikoi ne e izlizal ot apartamenta nali kazah 4e pojarnikarite barzo go izgasiha, v bl2777 sym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sandman Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ония ден идва пожарна до нас. И ние бяхме причината. Брат ми имаше Рожден ден и бяхме взели барбекю на дървени въглища, за да печем месото. Сложихме го на терасата, обаче бя въглища май сложихме, че като запуши....ама все едно пожар има. Исъседите викнали пожарната, забележете - с репликите: "Терасата на един апартамент гори.." Добре че чухме сирената и баща ми се показа да каже, че е фалшива тревога. Аз даже се учудих как не ни глобиха!? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bd1 Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Аз имам ного лош спомен от миналата година. Тъй като баба и дядо живеят далеч от нашия апартамент и не съм разбрал, но изведнъж гледам татко спира колата пред двора и гледам баба и дядо слизат от колата и на дядо рацете целити обгорени и аз супер изплашен казвам: " КАКВО Е СТАНАЛО" и баба ми вика : " Не питай" . В тоя момент напълно изперкейзал се качвам в нас след тях и татко, спирам се в хола, а хола е до кухнята. Те влезнаха в кухнята и аз подслушвах и разбрах че е гръмнала газовата бутилка. Дядо опитвайки се да изгаси пожара се е изгорил яката и след тва два месеца беще с бинт, но сега за щастие всичко е наред и всички са добре Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ужас е в такива ситуации . Трябва наистина да се запази самообладание и да се действа смело . Помня , че преди няколко години имаше и около нас нещо като пожар . На четвъртия етаж се беше запалило нещо на терасата , а в апартамента нямаше никой . Изгасиха го без проблем . --- Помня как един приятел ми беше разказвал , че на село като бил малък си направил къщичка от бали сено и пробвал да запали вътре огън . Добре , че баба му го спряла Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ще взема да пусна и аз една тема "Миналия ден питбула на комшията разкъса циганката дето мие входа и сега тя не чисти нашия етаж" Дано да не се почва ся фурор от екстремни случки и теми за всяка Що се отнася до пожарите: Пловдивската бригада е удивително добра - доказано е. Основен Проблем при пожар - да убедиш дежурния че това не е майтап. Проблем 2 - ако си в къща с покрив да свариш навреме да си спасиш керемидите. Проблем едно е съществен, защото когато сервитьорки със замъзнали задници на мои наематели ми запалиха ресторанта пред очите ми докато обядвах, пренатъпквайки камината, едната 4 (!) пъти звъня на пожарната и освен мощни псувни друго не получи. Едва когато се обадих аз от GSM успях да обясня за кво иде реч, макар че и аз бях на ръба да бъда напсуван. Простата причина - ресторанта се казва "Бялата къща" и когато тъпата овца каже "има пожар в Бялата къща" сещайте се кво му хрумва на дежурния. Проблем две също е много важен - няма да забравя като дете как на един комшия синът му запали тавана на къщата. Дойде значи една кола от пожарната и като се качиха тия момчета и като почнаха с едни пики да трошат - ама наред - една керемида не остана здрава. Оня човек седи долу и реве със сълзи. Та при моя пожар като дойдоха /ние гасихме със сняг и с маркуча през тва време/ и аз горе с тях на покрива. И както си и знам вади момчето оная секира +90% physical damage и +120% dexterity и тръгва да замахва! Викам му пич моля те не ми разбивай покрива - зима е сняг вали, спести ми тва поне. Та напълно възможно и нормално е керемидите да се ВДИГАТ без да се ТРОШАТ. Да го знаете това хахахахах. Наводнението обаче е неизбежно..... Моите почитания и специални поздравления за Пловдивската пожарна команда! Браво на момчетата, чак в София им покзаха за кво иде реч! Пожелавам ви 0 злополуки и повече нова техника Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Проблем едно е съществен, защото когато сервитьорки със замъзнали задници на мои наематели ми запалиха ресторанта пред очите ми докато обядвах, пренатъпквайки камината, едната 4 (!) пъти звъня на пожарната и освен мощни псувни друго не получи. Едва когато се обадих аз от GSM успях да обясня за кво иде реч, макар че и аз бях на ръба да бъда напсуван. Простата причина - ресторанта се казва "Бялата къща" и когато тъпата овца каже "има пожар в Бялата къща" сещайте се кво му хрумва на дежурния. <{POST_SNAPBACK}> Ти да не си от изгрев че там има един такъв ресторант "бялата къща'' Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ти да не си от изгрев че там има един такъв ресторант "бялата къща'' <{POST_SNAPBACK}> В Кичука има ресторант Бялата Къща и мисля че той има предвид него... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RaptoR Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Не - нито един от двата не е Моят е на изхода за София до бензиностанция ЕКО Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 В Кичука има ресторант Бялата Къща и мисля че той има предвид него... <{POST_SNAPBACK}> В кичука се нарича Белия дом и май вече не работи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
netrootbg Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 offtopic:// Почти всяка седмица слушам следното по телефона: "Ало, да поръчаме малко вода за пожарната" или "Ало, от пожарната сме. Да ни доставите малко вода" Напълно сериозен съм . Ако не ме домързи ще ги запиша някои път . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.