Jump to content
BulForum.com

Сателитни снимки на Земята

genecatcher

Recommended Posts

Аааа, пф! Аз толкова са мъчих да я подкарам на линукс, то е нямало за какво. Колко снимки са се събрали в тия мизерни 10MB? Ако са успели в 10MB да фанат светъ ше са напраили бахти компресията майна ... Тва е супер тъпо, че не точниш картината в момента. Нали на всички е ясно, че няма как да се направи детаилно и особено 3D изображение на света, което да се събере дори на сървърите на евроком, па камо ли на вашия комп, па камо ли в няколко мегабайта ...

Аз мислех , че ги тегли в момента , а програмата просто те свързва . Иначе защо като зуум-неш и трябва да изчакаш да се изчисти ? Изобщо не съм наясно :( .

Някой беше дал и друга програмка , ако сте я пробвали , кажете дали е по-добра от тази .

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply
Аааа, пф! Аз толкова са мъчих да я подкарам на линукс, то е нямало за какво. Колко снимки са се събрали в тия мизерни 10MB? Ако са успели в 10MB да фанат светъ ше са напраили бахти компресията майна ... Тва е супер тъпо, че не точниш картината в момента. Нали на всички е ясно, че няма как да се направи детаилно и особено 3D изображение на света, което да се събере дори на сървърите на евроком, па камо ли на вашия комп, па камо ли в няколко мегабайта ...

ти сериозно ли мислиш, че има и една снимка в тези 10mb? :)

...

* Sophisticated streaming technology delivers the data to you as you need it.

* Imagery and 3D data depict the entire earth - Terabytes of aerial and satellite imagery depict cities around the world in high-resolution detail.

...

...

* Sophisticated streaming technology delivers the data to you as you need it.

* Imagery and 3D data depict the entire earth - Terabytes of aerial and satellite imagery depict cities around the world in high-resolution detail.

...

Аха , сега вече ми е ясно . Преполагам , че добавят нови снимки ?

от ония саит по нагоре има само една снимка дето е 10 мб камоли на целия свят

и ония са баш актоани има си и търсачка ама и тая програмка е мнооо яка

:ph34r:

Тая програма е супер яка!Гледах си селото вчера.Само една забележка имам или за сега е само тя-пътищата не съвпадат,а са ги сложили само условно.

Ти се радвай че виждаш вече някакви къщи, че от преди само името на града можеше да видиш. Няма София, няма Пловдив. Всичко беше една поляна. :)

Ти се радвай че виждаш вече някакви къщи, че от преди само името на града можеше да видиш. Няма София, няма Пловдив. Всичко беше една поляна. :)

То Пловдив при мен още не го пише :( . Ами като дам на търсачката и ми пише "your search founds no result" или нещо такова .

Как така не го пише? :blink:

Напиши в търсачката Plovdiv Bulgaria и автоматично ще те прехвърли

Или пък отиди ръчно и зуумни малко повечко до като излезне някой град. ;)

А някой да има проблем със стабилноста на програмата?Защото колкото пъти съм я пуснал почти винаги забива след 5-10 мин. и трябва да рестартирам компа защото зацепва тотално. О.о

no problem

Бачка си идеално. Или трябва да преинсталираш или при свалянето да се е повредил нещо файла. При мен е ОК.

• 1 month later...

мамка им маймунска! имат места със снимки с разделителна способност 2.5 см/пиксел! боже мой - няма майтап че може да се види топка от сателитите... Белград (!) го имат с разделителна 0.7 м/пиксел, повечето други столици са 0.3 до 1м/пиксел, а аз даже стария ни блок не мога да видя къде е, кво ти - едвам метро различавам - само гребната се познава. как да им мрънкаме да оправят малко и света и по-специално бг. само тая америка снимат!

edit: ето малко "снимки за душата". въобще много има за търсене около координати (36,37) и (-116) ето това например: (37.628860,-116.847990) копирайте координатите го в fly to кутийката.

това е адрес за още "размисъл" :-)

http://php.scripts.psu.edu/users/b/f/bfs12...tures/index.php

програмката е уникална (е не съвсем де) ,мн яка ,аз я имам от няколко месеца ,даже и някъф крак бях намерил за повече опциики :)

не съм мн сигурен но бях чел че е базирана на сателитни снимки от дале4ната 1999 :) и пак не съм сиг ,но мисля че можа да прави връзка към някои ГПС системи ,бе зарибяфка а,пък и я развиват постоянно :)

Програмката със сигурност не е лоша, но е само 2D, докато Nasa world wind e 3D и според мен е по-добра. за съжаления обаче няма толкова добро изображение на градовете.

Аз имам проблем,нещо не ми тръгва.Коя по-точно ползвате-Google Earth,

Google Earth Plus или Google Earth Pro???

Аз имам проблем,нещо не ми тръгва.Коя по-точно ползвате-Google Earth,

Google Earth Plus или Google Earth Pro???

Аз съм с ПРО-то от линка и нямам проблеми.

Явно видеокартата ми наистина е за боклука. :( :cry :angry:

• 4 weeks later...

гиииии, софия вече е с по-висока разделителна! намерих си апартаментите - преди всичко беше само едно петно като пловдив. как не може всичко да е с висока разделителна - гледаш gps координатите и после си го намираш...

• 2 weeks later...
гиииии, софия вече е с по-висока разделителна! намерих си апартаментите - преди всичко беше само едно петно като пловдив. как не може всичко да е с висока разделителна - гледаш gps координатите и после си го намираш...

Мани мани аз от една година ги следя тия програми ама няма Пловдив за тях даже и писма съм писал шото има детайлни снимки на някво си село в Босна а на Пловдив няма ама ше почакаме ше видим

Супер е програмката. Засега обаче май само Манхатан има 3D модел. Ако някой е намерил други нека да пише.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...