Jump to content
BulForum.com

Сателитни снимки на Земята

genecatcher

Recommended Posts

Това е един страхотен вюлер за сателитни снимки. Нов е, и не всички места са с висока резолюция.

rome.jpg

Ето линк: http://earth.google.com

• Replies 71
  • Created
  • Last Reply

Ееее, еби му майката майна, от тия екзета вече ми е дошло до гуша. А кво да правят хората, които са на линукс? Такова готино нещо и пак обвързано с тъпите Micro$oft.

А няма ли някакъв такъв уеб базиран проект?

Предимството да си на винбоз. :P Ама това май не са истински модели от спътник, а само 3Д модели. Имаше една такава подобна програма ама имаше 7 дена безплатни и се регистрираше през интернет, така че няма лъжа при нея. И тя беше подобна на тази. Така и не можах да намеря крак.

Май се казваше Black hole. :)

EDIT: Оп, грешка. Казва се Key Hole. Има я в дата.бг и в гугъл като се напише тази дума, мисля че се падаше първия сайт още. ;)

:blink: :confused А, а ве тя да не е същата бе? Като отида на сайта http://www.keyhole.com/ и ме прехвърля на горния сайт. А иначе ето тук е нормално: http://www.keyhole.com/keyhole.php B)

Аз само виждам глобуса на програмата която свалих. има ли начин да се отворят сателитните снимки от там? виждам само карта. нищо друго. даже като продължа да зуумвам до край.. и всичко се размазва, а очаквах, че ще се изчисти.

Като я инсталираш програмата и се регистрираш, от долу има разни опции с които се движиш и увеличаваш или намаляш. Обаче има като увеличаваш и някъде долу трябва да ти изписва колко процента е заредило. Трябва да почакаш малко до като се изчисти. И още нещо ако очакваш да видиш блока си от нея няма да успееш. За някои райони няма видимост като България. Обаче за щатите е много чисто. ;)

Като я инсталираш програмата и се регистрираш, от долу има разни опции с които се движиш и увеличаваш или намаляш. Обаче има като увеличаваш и някъде долу трябва да ти изписва колко процента е заредило. Трябва да почакаш малко до като се изчисти. И още нещо ако очакваш да видиш блока си от нея няма да успееш. За някои райони няма видимост като България. Обаче за щатите е много чисто. ;)

Това го разбрах. За Ню Йорк ми даде 3д сгради. тая регистрация за какво е. аз не съм се регистрирал.

Ти от кой линк я инсталира. Защото от този който съм дал аз беше така. За да няма надпис по средата на картинката, се регистрираш в интернет и ти дава 7 дена безплатно да гледаш без дразнещия напис по средата.

Ти от кой линк я инсталира. Защото от този който съм дал аз беше така. За да няма надпис по средата на картинката, се регистрираш в интернет и ти дава 7 дена безплатно да гледаш без дразнещия напис по средата.

Какъв надпис в средата? Аз изтеглих програмката от страницата. инсталирах си я. сега ми дава глобус. върта си го, приближава, отдалечавам. като приближа достатъчно на места ми дава сгради и сателитна снимка. никаква регистрация не съм правил, но ми пише, че мога да се Logout-на (съответно съм Logged-in)

На мен пък що не ми го сваля?Я дайте линк към свалянето...а..и като почна да свалям не ми пише колко е голямо това нещо :laughing:

Е, явно вече не се изисква. :) Аз поне бях я инсталирал преди около половин година, а бе някъде януари или февруари. И тогава трябваше да си попълня данните в интернет за да ми се махне един надпис. Не помня какво пишеше, но беше нещо от сорта че не съм регистриран. Та искаше се да си попълня е-мейла и нещо друго, не беше нищо особено и ми дадоха 7 дена аванта така.

Явно съм ползвал някаква платена версия, защото след 7 дена трябваше да се плаща. Или може би вече е безплатно незнам. :)

Ама верно и двата линка са за една и съща прогарама. :D Сега видях една от снимките на първия линк в гуглето и видях че в снимката има печат на тази програма "key hole".

EDIT:М дам. Определено е била платена версия. А ето и къде са платените: http://www.keyhole.com/keyhole.php

tankis , ЦЪК

breakneck, темата е за Google Earth и w00x май за нея говори.

w00x, бавничко стриймва, ама се изчистват текстурите.. повечето. Има 3D модел на терена - планини, долини. Ако искаш, можеш да зададеш преувеличаване на релефа - за по-голям ефект :)

breakneck, темата е за Google Earth и w00x май за нея говори.

w00x, бавничко стриймва, ама се изчистват текстурите.. повечето. Има 3D модел на терена - планини, долини. Ако искаш, можеш да зададеш преувеличаване на релефа - за по-голям ефект :)

Иииииии както вече обясних, явно двете програми са едни и същи, защото от моя линк ме прехвърля директно на този за гугъл, а в този сайт на гугъл има снимка на която е отпечатан печата на тази програма, което отново показва че е същата. Но явно има и платени версии. ;) И в момента инсталирвам програмата и ще видим колко е еднаква, макар че е само 10 МВ.

ЕДИТ: Дръпнах я от сайта на гугъл и я инсталирах. И какво да ви кажа. Ами същата е, въпреки че тази е 10 МВ, а платената версия е 22.

ЕДИТ 2: Разгледах я и този път дори са се постарали да поукрасят малко градовете в България. Очуден съм че и до нас са стигнали. Явно за 6 месеца много са се развили. От преди Пловдив беше просто едно мъгляво петно заедно със София и другите. А сега почти различих къде ми е улицата. :D

А няма ли друга програма с която да се вижда Пловдив по хубаво.А това истински сателитни снимки ли са или?Някой да ми разясни.

Много е яко това от една седмица в залата идва един чичка дет гледа редовно това и много се зарибява :) мен също много ме кефи ;)

А няма ли друга програма с която да се вижда Пловдив по хубаво.А това истински сателитни снимки ли са или?Някой да ми разясни.

Да. Снимките са си истински. Дано след време да направят Пловдив по-ясен.

pld.jpg

Много зарибено!!Аз съм гледал снимки на Ню Йорк от сателит но изглеждаха много по зле от тези тук :)

Да. Снимките са си истински. Дано след време да направят Пловдив по-ясен.

pld.jpg

Имам предвид в момента ли гледам през сателит или в програмата си ги има и като натисна веднага излизат.

Хора, това което предлага Google, се базира единствено и основно на сателитни снимки на NASA, която от своя страна предлага и собствена програма с много възможности за разглеждането на земята..

кликен кликен:)

..не знам за гугъл, но с програмката на NASA, можете да разглеждате терена и в 3D.., зуумване, показване като географска карта, определяне височината на коя да е точка по света, търсачка с индексирани над 1 милион обекта...разделитената способност на снимките е 100 метра/пиксел..като за територията на САЩ и Канада тя е 1 метър/пиксел..

Аааа, пф! Аз толкова са мъчих да я подкарам на линукс, то е нямало за какво. Колко снимки са се събрали в тия мизерни 10MB? Ако са успели в 10MB да фанат светъ ше са напраили бахти компресията майна ... Тва е супер тъпо, че не точниш картината в момента. Нали на всички е ясно, че няма как да се направи детаилно и особено 3D изображение на света, което да се събере дори на сървърите на евроком, па камо ли на вашия комп, па камо ли в няколко мегабайта ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...