bratmito Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Интересувам се колко ще излезне сглобяването на тази електронна схема,като в цената са включени материалите и зглобяването.Това на схемата представлява Distortion за китара и изглежда така .Дисторшъна е устройството което превръща звука на електрическата китара от чист,в "електрически".Смятам да си купувам такова и втора ръка вървят по 60-70 лв,но мисля,че ако някой ми го зглоби ще излезне по-евтино. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 По-добре си го купи готово Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shade Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Не мисля, че ще ти излезе по-евтино, като се има предвид, че цената на опроводен пин при изработването на проекта за печатна платка е 0.10 лв. Отделно и елементите и работата - става дълга и широка. Ъм.. не че нещо, ама Сглобявам се пише със С. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 Не мисля, че ще ти излезе по-евтино, като се има предвид, че цената на опроводен пин при изработването на проекта за печатна платка е 0.10 лв. Отделно и елементите и работата - става дълга и широка. Ъм.. не че нещо, ама Сглобявам се пише със С. <{POST_SNAPBACK}> Who cares?! За никой не е тайна,че съм неграмотен. Върши ми работа и тази схема ,но ми се струва грешна защото по принцип тези устройства бачкат с батерия от 9В,а в тая схема никъде невиждам да има изобщо източник,липсват и означения.(Може и да греша.Още нищо неразбирам от електроника).На пракрика има доста такива които ще ми свършат работа,като това,това и още доста. Мислех си че ще ми излезне по-евтино,защото по принцип има един пич който зглобява подобни и излизат доста по-евтино от оригиналните,но проблема е,че е от София. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 И аз ти препоръчвам фабрично втора ръка. При сглобените има по-голям риск от счупване на корпуса, тъй като надали някой ще тръгне да лее алуминиеви кутии, по-евтино е от пластмаса. Пък и звученето невинаги е сполучливо. Камиончетата са се доказали с годините. Пак те съветвам: прояви още търпение, отвреме-навреме изскачат много изгодно. Само трябва да проверяваш всеки ден, че и по 2 пъти по съответните магазини (примерно при Наско на "Иван Вазов"). Успех! П.П. BOSS-а си е BOSS, ама ще ти направя да чуеш семпли с моя "Лель" (китарата ми е Фендер, корейски, хъмбъкин). Казвам ти го за информация, не ги продавам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilko_Rock Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ами аз повече от 12 години се занимавах с такива щуротии и накрая си купих Line 6 POD xt и мирясах. Няма да намериш ефект самоделка който да те задоволи като звук освен ако си безразличен към това. Защо си избрал точно този BOSS!?! Та с тези полеви транзистори... абе мани бе, това не е работа, и ако не се направи на хубава печатна платка ще ти издъни ушите от брум. Я разгледай този сайт, хората си дават всичко и освен това е хиляди пъти по-издържано в схемотехническо решение от БОСА. Виж и ценовата листа, определено не е скъпо. Проблема е че едвали ще го намериш в БГ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 12, 2005 Author Share Posted July 12, 2005 Ами аз повече от 12 години се занимавах с такива щуротии и накрая си купих Line 6 POD xt и мирясах. Няма да намериш ефект самоделка който да те задоволи като звук освен ако си безразличен към това. Защо си избрал точно този BOSS!?! Та с тези полеви транзистори... абе мани бе, това не е работа, и ако не се направи на хубава печатна платка ще ти издъни ушите от брум. Я разгледай този сайт, хората си дават всичко и освен това е хиляди пъти по-издържано в схемотехническо решение от БОСА. Виж и ценовата листа, определено не е скъпо. Проблема е че едвали ще го намериш в БГ. <{POST_SNAPBACK}> Защо точно този БОСС?Ами мислех,че е по-лесен за зглобяване,защото хал хабер си нямам от тези работи А и аз не съм толкова притенциозен откъм качество,защото първо че съм начинаещ и второ съм самоук.До сега съм свирил само със софтуеарни ефекти(като изключим един Zoom 505II,но по мое мнение не си заслужава парите,а и на мен ми трябва само дисторшън),така че каквото и да е качеството пак ще съм доволен. Плюс това аз съм се ориантирал към ултра евтиното и за тези пари не очаквам да получа хубав ефект. Между другото в този сайт видях само кубета,а на мен не ми трябва кубе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelemon Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 Първо дистъра не прави звука електрически а го изкривява тва си идва и от името "Distortion" та второ щом не си толкова претенциозен за звука и искаш нещо евтино преди когато и аз се занимаваш и посвирвах с един приятел си правихме дистъри само че по много по елементарна схема от тази. Да ти кажа блендата на Nirvana я докарваха перфектно Просто потърси друга схема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bratmito Posted July 13, 2005 Author Share Posted July 13, 2005 Първо дистъра не прави звука електрически а го изкривява тва си идва и от името "Distortion" та второ щом не си толкова претенциозен за звука и искаш нещо евтино преди когато и аз се занимаваш и посвирвах с един приятел си правихме дистъри само че по много по елементарна схема от тази. Да ти кажа блендата на Nirvana я докарваха перфектно Просто потърси друга схема. <{POST_SNAPBACK}> Да знам,че изкривява звука,но исках да го обясня възможно нйа-просто за да няма въпроси от сорта на "какво е тва" от хора които нямат отношение към темата,а просто проявяват любопитство.Както вече казах и пак казвам неразбирам от електроника,затова ще се радвам ако някой предложи някоя друга схема та дори и да е собствена идея.За сега имам уговорка с Alchemy да ми зглоби един,но не е правил такива от много време и не е сигурно дали ще се справи и след колко време.Затова ако някой друг проявява интерес и може да ми зглоби нещо до 40 кинта приемам предложения. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilko_Rock Posted July 13, 2005 Share Posted July 13, 2005 То не е необходимо да се прави цяло кубе а да се открадне само тази част от схемата която ще ти трябва. Ето ти 2 елементарни, но идейни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.