Jump to content
BulForum.com

Колко ще ми излезне зглобяването на тази схема

Recommended Posts

Интересувам се колко ще излезне сглобяването на тази електронна схема,като в цената са включени материалите и зглобяването.Това на схемата представлява Distortion за китара и изглежда така .Дисторшъна е устройството което превръща звука на електрическата китара от чист,в "електрически".Смятам да си купувам такова и втора ръка вървят по 60-70 лв,но мисля,че ако някой ми го зглоби ще излезне по-евтино.

Не мисля, че ще ти излезе по-евтино, като се има предвид, че цената на опроводен пин при изработването на проекта за печатна платка е 0.10 лв. Отделно и елементите и работата - става дълга и широка.

Ъм.. не че нещо, ама Сглобявам се пише със С.

Не мисля, че ще ти излезе по-евтино, като се има предвид, че цената на опроводен пин при изработването на проекта за печатна платка е 0.10 лв. Отделно и елементите и работата - става дълга и широка.

Ъм.. не че нещо, ама Сглобявам се пише със С.

Who cares?! :) За никой не е тайна,че съм неграмотен. :lol:

Върши ми работа и тази схема ,но ми се струва грешна защото по принцип тези устройства бачкат с батерия от 9В,а в тая схема никъде невиждам да има изобщо източник,липсват и означения.(Може и да греша.Още нищо неразбирам от електроника).На пракрика има доста такива които ще ми свършат работа,като това,това и още доста.

Мислех си че ще ми излезне по-евтино,защото по принцип има един пич който зглобява подобни и излизат доста по-евтино от оригиналните,но проблема е,че е от София.

И аз ти препоръчвам фабрично втора ръка. При сглобените има по-голям риск от счупване на корпуса, тъй като надали някой ще тръгне да лее алуминиеви кутии, по-евтино е от пластмаса. Пък и звученето невинаги е сполучливо. Камиончетата са се доказали с годините.

Пак те съветвам: прояви още търпение, отвреме-навреме изскачат много изгодно. Само трябва да проверяваш всеки ден, че и по 2 пъти по съответните магазини (примерно при Наско на "Иван Вазов").

Успех!

П.П. BOSS-а си е BOSS, ама ще ти направя да чуеш семпли с моя "Лель" (китарата ми е Фендер, корейски, хъмбъкин). Казвам ти го за информация, не ги продавам.

Ами аз повече от 12 години се занимавах с такива щуротии и накрая си купих Line 6 POD xt и мирясах. Няма да намериш ефект самоделка който да те задоволи като звук освен ако си безразличен към това. Защо си избрал точно този BOSS!?! Та с тези полеви транзистори... абе мани бе, това не е работа, и ако не се направи на хубава печатна платка ще ти издъни ушите от брум. Я разгледай този сайт, хората си дават всичко и освен това е хиляди пъти по-издържано в схемотехническо решение от БОСА. Виж и ценовата листа, определено не е скъпо. Проблема е че едвали ще го намериш в БГ.

Ами аз повече от 12 години се занимавах с такива щуротии и накрая си купих Line 6 POD xt и мирясах. Няма да намериш ефект самоделка който да те задоволи като звук освен ако си безразличен към това. Защо си избрал точно този BOSS!?! Та с тези полеви транзистори... абе мани бе, това не е работа, и ако не се направи на хубава печатна платка ще ти издъни ушите от брум. Я разгледай  този сайт, хората си дават всичко и освен това е хиляди пъти по-издържано в схемотехническо решение от БОСА. Виж и ценовата листа, определено не е скъпо. Проблема е че едвали ще го намериш в БГ.

Защо точно този БОСС?Ами мислех,че е по-лесен за зглобяване,защото хал хабер си нямам от тези работи :) А и аз не съм толкова притенциозен откъм качество,защото първо че съм начинаещ и второ съм самоук.До сега съм свирил само със софтуеарни ефекти(като изключим един Zoom 505II,но по мое мнение не си заслужава парите,а и на мен ми трябва само дисторшън),така че каквото и да е качеството пак ще съм доволен. :) Плюс това аз съм се ориантирал към ултра евтиното и за тези пари не очаквам да получа хубав ефект.

Между другото в този сайт видях само кубета,а на мен не ми трябва кубе.

Първо дистъра не прави звука електрически а го изкривява тва си идва и от името "Distortion" та второ щом не си толкова претенциозен за звука и искаш нещо евтино преди когато и аз се занимаваш и посвирвах с един приятел си правихме дистъри само че по много по елементарна схема от тази. Да ти кажа блендата на Nirvana я докарваха перфектно :punk Просто потърси друга схема.

Първо дистъра не прави звука електрически а го изкривява тва си идва и от името "Distortion" та второ щом не си толкова претенциозен за звука и искаш нещо евтино преди когато и аз се занимаваш и посвирвах с един приятел си правихме дистъри само че по много по елементарна схема от тази. Да ти кажа блендата на Nirvana я докарваха перфектно  :punk  Просто потърси друга схема.

Да знам,че изкривява звука,но исках да го обясня възможно нйа-просто за да няма въпроси от сорта на "какво е тва" от хора които нямат отношение към темата,а просто проявяват любопитство.Както вече казах и пак казвам неразбирам от електроника,затова ще се радвам ако някой предложи някоя друга схема та дори и да е собствена идея.За сега имам уговорка с Alchemy да ми зглоби един,но не е правил такива от много време и не е сигурно дали ще се справи и след колко време.Затова ако някой друг проявява интерес и може да ми зглоби нещо до 40 кинта приемам предложения. :)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...