Jump to content
BulForum.com

Квартира на морето

KnoppiX

Recommended Posts

Извинявам се, ако вече има подобна тема, но не я намерих с търсачката.

Въпросът ми се отнася за курортни градчета от типа на Несебър и Созопол. Най-много искаме да идем на Несебър с приятелката ми, но не съм сигурен още дали ще можем. Може би малко съм позакъснял с търсенето и въпросите, но все пак искам да ви попитам за цените на средната квартира. Нямам впредвид хотелите, защото нямам такава възможност. Имам впредвид квартирка за средно статистически човек с две легла на достъпна цена от типа на 10-15 лв на легло. Да си има там отделни баня и тоалетна и нищо повече не ми трябва. Просто не искам да е някво мизерно както на много места, но пък не искам да давам много пари ;) Някой ще каже че това ми е проблема че търся нещо хубаво за малко пари, но в крайна сметка всеки е така. Просто искам да ви попитам, за да не стане така, че да идем там и да се окаже, че не можем да намерим нищо свястно. Нямам впредвид някой да ме урежда или нещо такова, просто малко съвети в тази насока и малко инфо ако може :)

10х предварително и отново съжалявам, ако е имало подобна тема...

Извинявам се, ако вече има подобна тема, но не я намерих с търсачката.

Въпросът ми се отнася за курортни градчета от типа на Несебър и Созопол. Най-много искаме да идем на Несебър с приятелката ми, но не съм сигурен още дали ще можем. Може би малко съм позакъснял с търсенето и въпросите, но все пак искам да ви попитам за цените на средната квартира. Нямам впредвид хотелите, защото нямам такава възможност. Имам впредвид квартирка за средно статистически човек с две легла на достъпна цена от типа на 10-15 лв на легло. Да си има там отделни баня и тоалетна и нищо повече не ми трябва. Просто не искам да е някво мизерно както на много места, но пък не искам да давам много пари ;) Някой ще каже че това ми е проблема че търся нещо хубаво за малко пари, но в крайна сметка всеки е така. Просто искам да ви попитам, за да не стане така, че да идем там и да се окаже, че не можем да намерим нищо свястно. Нямам впредвид някой да ме урежда или нещо такова, просто малко съвети в тази насока и малко инфо ако може :)

10х предварително и отново съжалявам, ако е имало подобна тема...

Цък ! След малко ще си едитна поста с още информация

ето още

това може да ти свърши работа ...

ето и още нещичко

успех и приятна почивка :)

За Несебър и без да си резервираш някоя стая предварително, можеш да си намериш квартира за около 10 лв на легло. Даже и за 8. Но по-малко няма да намериш. Два пъти съм ходил там през август и двата пъти така съм правил. На място си избирам. По главната улица имаше една кооперацийка на 3 етажа мисля че беше. Там ги даваха по 8 лв. на легло стаите, обаче беше много добре. Може сега да са ги увеличили. Забравих само какъв беше номера на улицата, но се падаше от дясната страна. (Майче беше номер 10 или 12, не си спомням, но е много приятно). Пък и ако сте с вечерния влак, като слезнете и веднага ще ви нападне тълпа от пенсионери и в Бургас и в Несебър, като слезнете от автобуса. ;)

На мен пък ми е друг проблема. Искам някъде за около 5-6 лева, където и да е. С отделна баня и тоалетна. Ама за сега не се открояват такива работи.

За Несебър и без да си резервираш някоя стая предварително, можеш да си намериш квартира за около 10 лв на легло. Даже и за 8. Но по-малко няма да намериш. Два пъти съм ходил там през август и двата пъти така съм правил. На място си избирам. По главната улица имаше една кооперацийка на 3 етажа мисля че беше. Там ги даваха по 8 лв. на легло стаите, обаче беше много добре. Може сега да са ги увеличили. Забравих само какъв беше номера на улицата, но се падаше от дясната страна. (Майче беше номер 10 или 12, не си спомням, но е много приятно). Пък и ако сте с вечерния влак, като слезнете и веднага ще ви нападне тълпа от пенсионери и в Бургас и в Несебър, като слезнете от автобуса. ;)

На мен пък ми е друг проблема. Искам някъде за около 5-6 лева, където и да е. С отделна баня и тоалетна. Ама за сега не се открояват такива работи.

май на Балчик имаше нещо такова - 5 лева леглото ...

Един приятел ми беше споменал за бунгала до Китен по 6 лв леглото, само че на мен ми се видя много мизерно, ще го разпитам и по-късно ще пиша пак.

• 1 year later...

И тази година дойде времето за почивки. Карат ме да ходя на Китен (колкото и да съм предубеден към това курортно селце). Затова въпроса ми е, дали някой знае хубави квартирки там, на допустима цена. Някъде където е бил и му е харесало. Почти задължително е да има баня и тоалетна в стаята. Телевизора е екстра.

Ако някой ще ходи в Созопол, мога да дам телефон за връзка с една жена при която бяхме миналата година. Апартамент, 2 спални, 2 легла, кухня, телевизор, баня тоалетна, 2 тераси. В стария град. 80 лева в средата на Август. Много съм доволен.

и аз се чудя ... слънчев бряг,созопол или приморско... за това мисля да се кача на колата и да идем да си харесаме нещо и евентуално да си запазим :) за 1 ден работа :) после като стане време отиваме и така

Просто ви препоръчвам да НЕ ходите специално на Несебър.Преди няколко дни бях на къщата на моята приятелка там и е просто ужастно.Хипер пренаселено с всякакви чужденци,някакви космични цени ,на плажа само чадъри няма къде да си сложиш хавлията и трябва да плащаш. :sick Просто там стана някав страшен ужаст и сега ще си ида пак на Китен или Приморско да си направя кефа.

Просто ви препоръчвам да НЕ ходите специално на Несебър.Преди няколко дни бях на къщата на моята приятелка там и е просто ужастно.Хипер пренаселено с всякакви чужденци,някакви космични цени ,на плажа само чадъри няма къде да си сложиш хавлията и трябва да плащаш. :sick Просто там стана някав страшен ужаст и сега ще си ида пак на Китен или Приморско да си направя кефа.

в понеделник заминаваме на несебър.за плажа-понеже сме 7-8 човека за чадъра няма проблеми-по 50ст.за чуждинците-еми хубаво амо то сигурно има и чужденки.цените-от 5-6 години не са се променяли,явно не си ходил в правилните заведения.

ем като ходиш по централните плажове е така .. почти всяка година съм в несебър/сл.бр. и тези неща,които изброи за минуси даже не ми правят впе4атление ... 1во .. на края на плажната ивица .. има едно плажче, което граничи с нудиския плаж и открай време точно там няма никакви 4адъри за,които да се плаща (приемай го като плаж само за бг) на 15 мин пеша е от центъра на несебър да речем ... отделно за разнообразие може и в сл.бр. да се ходи на плаж ..и определно има къде да си слагаш хавлийката макар и да е пълна ивицата с чадъри ... 2ро ... чужденците въобще не са много ... на главната има повече хора на кв/м отколкото в несебър стария град ..или в сл.бр. на пътя до плажната ивица .. та затова немисля, че са особено мн хората ... а пък за космичните цени ... ем в сл.бр. 2ма човека се наплюскваме и напиваме като свине за ~10лв така, 4е неможе дори да ходим после .. на това ако му викаш космическо здраве му кажи .. все пак и в несебър да речем живеят българи и си има нормални заведения .. с нормални цени в които спокойно може да си папаш ...

колкото до knoppix .. несебър е идеалното местенце ... несъм ходил в созопол и нямам намерение да ходя там ... квартири бол в несебър ... само да има къде да си оставите багажа и да се поразкарате 2-3 4аса ... бабичките по цял ден си стоят пред къщите и предлагат малки апартаментчета ...не е нужно още на първата квартира да скачате ... има разнообразие от цени и качество и след като видите 3-4 може да си изберете някоя (това е решението :woot ) ... цените се менят според времето когато отидете ... юни най-ефтино ... юли малко по-скъпо .. и август най-скъпо .. :)

ем като ходиш по централните плажове е така .. почти всяка година съм в несебър/сл.бр. и тези неща,които изброи за минуси даже не ми правят впе4атление ... 1во .. на края на плажната ивица .. има едно плажче, което граничи с нудиския плаж и открай време точно там няма никакви 4адъри за,които да се плаща (приемай го като плаж само за бг) на 15 мин пеша е от центъра на несебър да речем ... отделно за разнообразие може и в сл.бр. да се ходи на плаж ..и определно има къде да си слагаш хавлийката макар и да е пълна ивицата с чадъри ... 2ро ... чужденците въобще не са много ... на главната има повече хора на кв/м отколкото в несебър стария град ..или в сл.бр. на пътя до плажната ивица .. та затова немисля, че са особено мн хората ... а пък за космичните цени ... ем в сл.бр. 2ма човека се наплюскваме и напиваме като свине за ~10лв така, 4е неможе дори да ходим после .. на това ако му викаш космическо здраве му кажи .. все пак и в несебър да речем живеят българи и си има нормални заведения .. с нормални цени в които спокойно може да си папаш ...

колкото до knoppix .. несебър е идеалното местенце ... несъм ходил в созопол и нямам намерение да ходя там ... квартири бол в несебър ... само да има къде да си оставите багажа и да се поразкарате 2-3 4аса ... бабичките по цял ден си стоят пред къщите и предлагат малки апартаментчета ...не е нужно още на първата квартира да скачате ... има разнообразие от цени и качество и след като видите 3-4 може да си изберете някоя (това е решението :woot ) ... цените се менят според времето когато отидете ... юни най-ефтино ... юли малко по-скъпо .. и август най-скъпо .. :)

Еми всеки си има вкусове все пак ама с някой неща хич не съм съгласен.Може и да има места където можело са сложи чадър ама аз за 1 2 дена нямах време да ги търся.За чужденците как не си ги видял на мен ми се видяха хипер много.Или има някви смотани рускини или руски мафиоти или баби германки и още незнам там кви измети.Или пък от българите са някви супер нафукани шопи.Незнам за теб може да са малко ама на мен ми се видяха много повече от българите.Вие ако се наплюсквате и напивате 2-ма човека с по 2 бири и с 2 3 порции картофи примерно аз и още един няма да можем.Така че за цените също е много разтегливо и определено не съм ходил по центъра щото там и 10 лв нямаше да ме оправят само за мен.За другото също не съм съгласен.Във всичките тея месеци където изброи съм ходил на море ама най-евтино е началото на септември.Края на сезона квартири за по 5 лв на промоция колкото искаш храна 50% намаление.

Аз лично след като няколко години си ходя на Приморско бях разочарован сега силно от Несебър и Слънчев Бряг.За мен на Приморско или Китен също е по-доброто решение.Има скъпи места има и на далавера за хапване.Северния плаж и него го набъкаха доста с чадъри но за сметка на това южния го изпразниха и си има спокойно място.Ако обичаш и да ходиш и за риба също е подходящо място.На Дяволската река или на реката на Китен спокойно седиш и си слушаш "Аве майна не кълве нещо днес" и е интересно :D

Недей така бе jozo. Несебър си е много хубав град. Въпреки че две години подред съм ходил там и вече ми писна да го гледам, не мога да не кажа че си заслужава да се отиде там. Сигурно и това лято ще съм там, кой знае. :) А това че ти се е сторило безбожно скъпо, просто не си попитал не са те упътили. :P Още първия ден като бях там, питахме къде не се плаща плажа, защото се сблъскахме с кондукторите на чадъри. :) След това питахме и за евтини заведения и ако знаеш колко много такива изникнаха. Още си спомням едно много готино заведенийце в стария град, но му забравих името. Цените там не са по-различни от тук. Разликата е 10-20 ст. Това ако му викаш скъпо.

Недей така бе jozo. Несебър си е много хубав град. Въпреки че две години подред съм ходил там и вече ми писна да го гледам, не мога да не кажа че си заслужава да се отиде там. Сигурно и това лято ще съм там, кой знае. :) А това че ти се е сторило безбожно скъпо, просто не си попитал не са те упътили. :P Още първия ден като бях там, питахме къде не се плаща плажа, защото се сблъскахме с кондукторите на чадъри. :) След това питахме и за евтини заведения и ако знаеш колко много такива изникнаха. Още си спомням едно много готино заведенийце в стария град, но му забравих името. Цените там не са по-различни от тук. Разликата е 10-20 ст. Това ако му викаш скъпо.

дам в стария град точно в началото вляво до морето първото заведение-супер евтино и яко.ама проблема е че трябва да отидеш рано щото го знаят и се пълни или да си направиш резервация.миналата година там разцепвахме редовно и смятам и тая да го правя :love

Не ме разбирайте погрешно все пак аз не съм накарал никой на сила.На всякъде си има и хубави и лоши страни въпроса е дадения човек как ще ги оцени.Истината е че на всеки ми харесва там където е свикнал да ходи.Така че за мен мястото което си заслужава съм го казал ;)

Аз бях от 3 до 8 Юли в Несебър и си изкарах много хубаво!Квартирата която препоръчвам е просто уникална!Нова кооперация,стаите са тип хотелски,самостоятелен санитарен възел,голям телевизор,климатик,хладилник,тераса,кана за топлене вода за кафе,камериерка(оправя цялата станя всеки ден щом излезете на плаж...като се върнете всичко е изчистено,леглата са оправени и там разни др.екстри)Намира се точно в центъра на новия град до кафе "Карамел"!Цената за която спахме беше 15 лева,сега може и да е 20,но определено си заслужава парите!Който желае може да се обади и да провери,как стоят нещата сега телефона е 055443127!

Аз бях от 3 до 8 Юли в Несебър и си изкарах много хубаво!Квартирата която препоръчвам е просто уникална!Нова кооперация,стаите са тип хотелски,самостоятелен санитарен възел,голям телевизор,климатик,хладилник,тераса,кана за топлене вода за кафе,камериерка(оправя цялата станя всеки ден щом излезете на плаж...като се върнете всичко е изчистено,леглата са оправени и там разни др.екстри)Намира се точно в центъра на новия град до кафе "Карамел"!Цената за която спахме беше 15 лева,сега може и да е 20,но определено си заслужава парите!Който желае може да се обади и да провери,как стоят нещата сега телефона е 055443127!

15лв са доста за спане ако ша е за повече време.ние сме си уредили 2 тройки от старозагорските бунгала за по 12лв на вечер.имат си собствен санитарен възел с баня и тоалетна.повече не ми трябва щото на ден най много по 6-7 часа ша сме в квартирата-само за да спим.ама то зависи кой за кво е отишъл на морето.аз отивам да се разбия а не да си почивам и слабо ме интересува къде ще спя ако въобще се прибера вечерта ;)

• 2 weeks later...

Да ви кажа наистина, друго си е когато дадеш 15 лв. за нощувка за такива екстри. Може да отидох за кратко на морето ама поне си отживях както си трябва. Бяхме в Свети влас. Там почти всички хотели са по 15 лв. за същите екстри които Breez изброи (само без каната за топлене на вода за кафе :) ), иначе спокойно можете да си намерите и квартири за по 7-8 лв. Също почти не сме се прибирали, обаче като се приберем е друго, като легнеш и си пуснеш кабелната или пък излезнеш на тераската и седнеш на столчето да подзяпаш. И още с влизането разбираш, че камериерката е оправила леглото ти докато те е нямало, сгънала е и е прибрала разхвърляните ти дрехи, почистила е всичко което може и дори е измила чиниите и чашите ти :) .

Най-хубавото е че бяхме с кола и свети Влас е близко до слънчев бряг. Така всеки ден ходихме на плаж до несебър и го обиколихме целия плюс слънчев бряг. Още не съм прехвърлил снимките на диск но мога да ви покажа най-готиното заведение което срещнах. Ако ще ходите в Несебър ви препоръчвам да видите заведението "При Майкъл". На живо изглежда доста по-хубаво. Запознахме се с шефа и се оказа, че и той е от Пловдив. Каза че догодина ще направи същото заведение и тук (а дано). А в Слънчев бряг са все оригинални заведенията. Като "Dino" или Замъка. Така че ако искате развлечение, това са градовете. Лас Вегас пред Слънчев бряг ряпа да яде. ;)

Нека някой, който е ходил в Приморско как са цените на квартирите. Също така ако е доволен от квартирата, в която е бил да даде координати на хората, за да не обикаляме с колите и да губим от времето за пиене :D :D :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...