Jump to content
BulForum.com

Най-добрият вокалист за всички времена

Leper_Messiah

119 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Аз изрично споменах, че няма как да сложа повече от 10 човека в анкетата. Иначе не се съмнявай, че LaBrie  и Gilmour щяха да са там. С Клептън работата е по-друга, защото той е И китарист пък и свири в друг стил от останалите => използва различни качества в гласа си

а и още едно допълнение към списъка

Tarja Turunen - Nightwish :love

Както и да е, беше ми интересно каква е идеята от такива анкети, като обикновено най-големите, са някъде далеч назад :unsure:

Например, анкета за най-секси мадама на незнам си кое списание.... и на първо място бритни :confused

Въпреки, че примерът няма много общо с темата, тенденцията е ясна, за най-добър се приема най-харесвания, а това от своя страна не означава най- най- :(

И в крайна сметка, постарах се да бъда възможно най-неясен :(

Съжалявам за офтопика, но не се сдържах :(

Не е важно кой е по- или най-, важно е това :punk :punk :punk

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Vapreki 4e Metallica i Megadeth sa mi nai lubimte grupi ne moga da ne glasuvam za Freddie makar 4e Eric Adams sa6to e velik vokal.NO vseki edin ot izbroenite v poll-a e unikalen po svoemu.

Фреди Меркюри.

При неговото присъствие - няма как. Ако трябва да се води някаква равностойна "битка" за "първенец", въобще не трябва да присъства в класацията Меркюри.

Не може да не ми направи впечатление, че много хора гласуват за Меркюри. Предполагам обаче, че това се дължи на факта, че те просто предпочитат музиката на Queen пред тази на Sabbath и Rainbow например. Защото лично според мен Дио по нищо не отстъпва на Фреди, дори го превъзхожда. Ето няколко песни на Дио. Чуйте ги пък после ми говрете колко по-добър бил Меркюри.

Dio - Holy Diver

Dio - Rainbow In The Dark

Dio - King Of Rock'n'Roll

Black Sabbath - The Sign Of The Soutnern Cross

Black Sabbath - Heaven And Hell

Black Sabbath - Children Of The Sea

Rainbow - Long Live Rock'n'Roll

Rainbow - Gates Of Babylon

А ето и страницата с цялото му творчество

От pole-а Фреди, иначе съм за Серж(по-горе е пояснено) и Кори Тейлър(Slipknot)(двоумя се и за това казвам и двамата)

от изброените съм за фреди. също така ми допада доста вокалиста на europe-Joey Tempest се казваше май. има много изчистен глас :rolleyes:

Фреди ми е направил много добро впечетление и е уникален. Жалко, че имаше такава лоша съдба :(

Също James Hetfield от Металика е също гениален :). Много ми харесва самата група , а и вукалистът е супер !

Гласувах за Дио, защото ми е любимец от класическите метъл вокали. Иначе най-великите за мен са Maynard James Keenan (Tool, A Perfect Circle) и Layne Staley (Alice In Chains) - лека му пръст. При по-широко изброяване бих включил и гореспоменатите Chris Cornell и Serj Tankian, както и David Coverdale, Scott Weiland (Stone Temple Pilots, Velvet Revolver), Axel Rose, Roy Khan (Conception, Kamelot).... абе трудно е да се избере един. Страхотни певци има немалко - всичко зависи от вкуса, а и от моментното настроение на човек.

Аз почти нищо не разбирам от тази музика, защото съм фен на друг стил, но ще изкажа непрофесионалното си мнение. Фреди Меркюри - слушал съм Quen и наистина този човек е имал невероятен глас :punk

Freddie Mercury !

Човек като него не се е раждал, а не очаквам и да се роди :punk

Жалко за съдбата му :(

Гледах как Елтън Джон се опитва да пее песните на Queen :laughing:

Няма смисъл да казвам какво се беше получило :wir

Fantomas_01_MikePatton_50_01.jpg

one and only .. mike patton, ladies and gentlemen  :D

Вече бях започнал да се стряскам, че никой няма да го каже...

Малко са хората с такъв контрол на гласа си. И с такъв глас.

За присъствие и поведение на сцената няма да говорим, защото това е извън темата.

Твърде малко са вокалите, които могат да ме впечатлят толкова, колкото Майк...

Вече бях започнал да се стряскам, че никой няма да го каже...

Малко са хората с такъв контрол на гласа си. И с такъв глас.

За присъствие и поведение на сцената няма да говорим, защото това е извън темата.

Твърде малко са вокалите, които могат да ме впечатлят толкова, колкото Майк...

абЦолютно ;)

.. само хората, които са чували превъплащенията му извън fnm и mr.bungle (не, че там не се изявява подобаващо) знае за какво иде реч.

миналата година имах удоволствието да го видя и чуя "на живо" :D

Късметлия ;)

Иначе и в Tomahawk се държи сравнително прилично... А групата като такава, е още една причниа Патън да го има при гореизборените....

Учудва ме факта, че James Hetfield, който не блести с кой-знае каква дарба е събрал повече гласове от величия като Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glen Hughes, ... гласувах за Пърпъл, не за любим вокал, защото много се колебаех между посочените. Сега май съжалявам, щото Дио пее и в Rainbow, които са ми любимата рок група, но Deep Purple са просто най-великите!

А ся се замислям за Shagrath, стига да е наистина негов гласа зад чистите вокали, които понякога се чуват в Dimmu Borgir. Но наистина анкетата е по-скоро за най-добър рок и хеви вокалист...

Eric Adams sux!

а Dexter Holland някой го излъгал, че може и той да пее...

студийна обработка рулз

Da ne propusnem i Sebastian Bach(ex-SKID ROW)sa6to edin velik vokal.

E i men me u4udva primerno 4e Dave Mustaine nqma nito edin glas makar 4e spored men e po dobar ot Hetfield vav vokalno otno6enie(i v instrumentalno no tova e drug vapros za druga tema).

No prosto vseki glasuva za lubimiq si vokal/grupa za6toto spored nego te sa nai-dobri.

Учудва ме факта, че James Hetfield, който не блести с кой-знае каква дарба е събрал повече гласове от величия

Виж сега, за да бъдеш велик вокалист на банда, според мен, не е необходимо да си перфектният певец. Трбява просто да имаш интересен, нестандартен глас и запомнящо се присъствие на сцената. Като Ози например, или Леми. Те не могат да пеят. Но са велики! Това е моето разбира на нещата, а и историята го потвърждава.

Виж сега, за да бъдеш велик вокалист на банда, според мен, не е необходимо да си перфектният певец. Трбява просто да имаш интересен, нестандартен глас и запомнящо се присъствие на сцената. Като Ози например, или Леми. Те не могат да пеят. Но са велики! Това е моето разбира на нещата, а и историята го потвърждава.

бъркаш "front-man" с "vocal" ..... или поне аз така си мисля :D

Да абсолютно си прав, даже ако си чалга певица не ти трябва и да можеш и да пееш дори :bgrin:

Кой ти каза че Ози не може да пее?! :sayjin

А колкото до резултата на Джеймс, май заблудените фенове на металица :bgrin: са повечко :P . На живо чували ли сте го :tongue

Учудва ме факта, че James Hetfield, който не блести с кой-знае каква дарба е събрал повече гласове от величия като Ronnie James Dio, Ian Gillan, Glen Hughes, ... гласувах за Пърпъл, не за любим вокал, защото много се колебаех между посочените. Сега май съжалявам, щото Дио пее и в Rainbow, които са ми любимата рок група, но Deep Purple са просто най-великите!

А ся се замислям за Shagrath, стига да е наистина негов гласа зад чистите вокали, които понякога се чуват в Dimmu Borgir. Но наистина анкетата е по-скоро за най-добър рок и хеви вокалист...

Eric Adams sux!

а Dexter Holland някой го излъгал, че може и той да пее...

студийна обработка рулз

4istite vokali v Dimmu Borgir gi pravi basista Vortex :punk

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...