stefan_t_st Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Имам монитор RELISYS 17". Днес си пускам компютъра и отивам в другата стая. Като се вращам размърдвам мишката и какво да видя...картината сплескана и свряна в най-долната част на екрана. Но освен това мирише доста подозрително на изгоряло. Изключих всичко, отворих щайгата, но при нея всичко е наред. Помирисах по-внимателно и останових, че изгорялото иде от монитора. Оказа се, че още е в гаранция (остава му 1 месец ), за това се престраших и включих всичко отново. Оказа си, че всичко си е нормално (освен миризмата на изгоряло, идваща от монитора). Интересно ми е от какво е станало това и дали ще го приемат в сервиза, въпреки, че сега бачка, но явно нещо е изгоряло. Трябва да се действа барзо, все пак 1 месец остава до края на гаранцията :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Изгорял е някой пасивен елемент (кондензатор или по-рядко резистор). Няма какво да се чудиш, носи да го ремонтират, нали е в гаранция. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Не се чуди!Нека го оправят,защото това малко проблемче може да те изненада в бъдеще! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 Много благодарности, поне ме успокоихте, че още не е за хварляне. В момента не работят, но в понеделник веднага го нося Благодаря отново Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Много благодарности, поне ме успокоихте, че още не е за хварляне. В момента не работят, но в понеделник веднага го нося Благодаря отново <{POST_SNAPBACK}> МИ и да е за изхвърляне какво ти пука ? нали е в гаранция - споко .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 МИ и да е за изхвърляне какво ти пука ? нали е в гаранция - споко .... <{POST_SNAPBACK}> Ами гаранцията изтича след месец. Ако се прецака след два месеца например, леко ще съм прецакан (или по-точно ще се чувствам така). А нов да се купува си е сериозна сумичка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Да попитам и аз. Моят монитор взе да мига на парцали и сега пиша на телевизора. Та да го мятам ли в коша или може да се оправи? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 Ммм...сетих се и още нещо. Преди да изпуши, ставаше следното нещо. Влизам в някоя игра и както обикновено монитора се изключва и пак се включва като се появява дадената игра (дано сте разбрали какво имам предви, защото така го обясних, че ), но екрана ми е събран (или сплескан да кажем). Дали това са били предупреждения за бъдещето изгаряне или има и друг проблем освен него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deyan Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Гаранцията е налице,нали?Носиш го!Длъжни са да го оправят! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 Мда. Определено е за поправка, няма как. От време на време, ни в клин, ни в ръкав почва да вибрира картината :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
pamporov Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Не бой се, проблема не е сложен, ще го оправят. Пък като му мине гаранцията и имаш пак проблеми - обади се! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Мда. Определено е за поправка, няма как. От време на време, ни в клин, ни в ръкав почва да вибрира картината :/ <{POST_SNAPBACK}> Ако това "вибриране" е като искрички в двата края на екрана, много сериозно ми миреше на отиващо си ТХО Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 Ако това "вибриране" е като искрички в двата края на екрана, много сериозно ми миреше на отиващо си ТХО <{POST_SNAPBACK}> Мне не бих казал искри определено. Проста картината леко се разклати за секунда. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Ima6 li neekvi elektromagnitni uredi v blizost(TV...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bluelemon Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Тука май мохабед се е заформил кой разбира кой не всички пишат, ама нали за това е форум. Тва дето ти го прави когато влизаш в игра е от смяната на разделителната способност тъй че споко. А за събирането на екрана го занеси най добре бързо, защото моя като го носих ми казаха че по добре да си купя нов. По същия начин беше събрал екрана само че по средата. Проблема идва от изгорял интеграл който не е никак евтин камо ли смяната му. Ай успех Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 появи се следния проблем-бях пуснал лайнеджа,след като излязох цветовете бяха станали много ярки.пробвах да намаля яркостта-сега е почти на 0,но не се получи.монитора е syncmaster 750s.някъде на 6 години е.ако някой маже да помогне или му е дошло времето? Link to comment Share on other sites More sharing options...
UzITo Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 появи се следния проблем-бях пуснал лайнеджа,след като излязох цветовете бяха станали много ярки.пробвах да намаля яркостта-сега е почти на 0,но не се получи.монитора е syncmaster 750s.някъде на 6 години е.ако някой маже да помогне или му е дошло времето? Провери да намалиш цветовете от самата видео карта ако там са изсветлени няма как от монитора да ги намалиш . Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 появи се следния проблем-бях пуснал лайнеджа,след като излязох цветовете бяха станали много ярки.пробвах да намаля яркостта-сега е почти на 0,но не се получи.монитора е syncmaster 750s.някъде на 6 години е.ако някой маже да помогне или му е дошло времето? Ако видеото ти е RADEON не се притеснявай при 2 от 3 RADEON-на се получава така смислено обяснение няма. Аз съм с 9200 един приятел също еднакви драйвери всичко 6. Обаче при мен става така при него не. На 9600 също се получава мн често. Обикновенно става така като дадеш ALT+TAВ нали ? много ми е познато или като те дропне неочаквано. Хич да нямаш гриже от играта е. Или по-скоро от видеото. Нито компа нито играта е виновна монитора най-малко защо става така нямам представа интересно ми е че RADEON-ните от 10 поколение такива проблеми нямат. Нямам представа каква ти е картата но сигурно е 9ххх. Спокойно още има живат в тоя монитор Link to comment Share on other sites More sharing options...
frodo Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 видеото е джи форс 6100-вградено намалих цветовете от видеото и малко се пооправи мерси за съветите Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan_t_st Posted September 7, 2006 Author Share Posted September 7, 2006 Това и на мен ми се е случвало. Преди време като цъках Л2 и след като играта крашне или излезна с алт и таб и цветовете стават мнооого ярки. Когато излезна с алт и таб след като се върна в играта и си излезна от нея чрез екзита всичко се управя. Когато обаче крашнеше правих рестарт на компа и лсед него всичко си беше ОК. Много пъти ми е ставало и ако при теб е така един рестарт 100% управя нещата Link to comment Share on other sites More sharing options...
raptor2721 Posted September 7, 2006 Share Posted September 7, 2006 Restart не е нужен. Има един начин и без рестарт. Копирате OPTIONS файла от System папката в папката на Л2 където е. OPTIONS файла най-добре си го пазете може да потрябва мн пъти. След като стане това с цветовете влизате в играта ако ви е дропнало и отваряте Task manager давате на applications и после end task на играта и проблема е решен. След това едно Copy и Paste на OPTIONS файла в System папката и готово. Това с OPTIONS файла е с цел да се предотвратят проблемите от еб*ната резолюция след това. И аз почвам да се чудя тая игра я играя от близо 3 години, а тая помия не я оправиха от толкова хроникали. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.