Jump to content
BulForum.com

DSL kak da pusna WINE

Recommended Posts

kak da pusna wine na dsl kato /usr direktoriqta mi e samo read i nemoga da go paste-na.daite malko info PLS. 10x

Да си пробвал като root да се логнеш и тогава да пеистенш ? Ако и така не става -> root -> chmod a+x [dir] ... а с кое дистро си ? ако е слак ... има готов пакет така и така става по-лесния начин.

бтв тва DSL защо не ми говори нищо :confused май съм проспал нещо :bgrin:

DSL = Damn Small Linux - дистрибуция, която е крайно ощърбена, за да се събере на mini CD

/usr ти е дефакто на CD-то, нормално да е с read права. Ама тия liveCD-та по принцип си правят SWAP дялове на харда. Пробвай да смениш правата на /usr, предполагам ще стане. А какъв е проблемът да си монтираш някоя партиция и там да сложиш wine? Не съм много запознат с DSL, но доколкото помня можеш да си слагаш каквито искаш пакети в него и тогаа да си го записваш на CD. Примерно моиш си сложиш KDE, Gnome, gcc, wine... Не помня де, ама ако съм прав - що не си сложиш wine, а ако не съм - sorry, че те бъркам :) Иначе можеш да пробваш Knoppix, той си има wine :)

бтв тва DSL  защо не ми говори нищо  :confused  май съм проспал нещо  :bgrin:

Damn Small Linux - едно от най-добрите live дистрота според мен

@Shiro на business card (~50MB), не на mini cd (180MB-210MB)

DSL се инсталира и на хард

а там невярвам /usr da e read only

hah i tva sum go probval nestava.A iskam da popitam ako wine ne mi e v /usr direktoriqta kak da go podkaram

hah i tva sum go probval nestava.

ТОВА СТАВА! Освен ако харда не ти е read only :'] Просто не си си опраил правата на директориите. За най-сигурно фани пробвай от root.

А за да си подкараш wine има едно огромно README, което се налага да прочетеш. Има нагласяне на директории, на права ... изобщо - чети! Няма кой от тука да ти сдъвче всичко.

EDIT: не разбрах кое точно не е станало - инсталацията или оправянето на правата. Ето ТУКА дай Ctrl+F и пиши "Installing DSL on the Hard Disk"

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...