lil_stenly Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 kak da pusna wine na dsl kato /usr direktoriqta mi e samo read i nemoga da go paste-na.daite malko info PLS. 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Да си пробвал като root да се логнеш и тогава да пеистенш ? Ако и така не става -> root -> chmod a+x [dir] ... а с кое дистро си ? ако е слак ... има готов пакет така и така става по-лесния начин. бтв тва DSL защо не ми говори нищо май съм проспал нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 DSL = Damn Small Linux - дистрибуция, която е крайно ощърбена, за да се събере на mini CD /usr ти е дефакто на CD-то, нормално да е с read права. Ама тия liveCD-та по принцип си правят SWAP дялове на харда. Пробвай да смениш правата на /usr, предполагам ще стане. А какъв е проблемът да си монтираш някоя партиция и там да сложиш wine? Не съм много запознат с DSL, но доколкото помня можеш да си слагаш каквито искаш пакети в него и тогаа да си го записваш на CD. Примерно моиш си сложиш KDE, Gnome, gcc, wine... Не помня де, ама ако съм прав - що не си сложиш wine, а ако не съм - sorry, че те бъркам Иначе можеш да пробваш Knoppix, той си има wine Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 бтв тва DSL защо не ми говори нищо май съм проспал нещо <{POST_SNAPBACK}> Damn Small Linux - едно от най-добрите live дистрота според мен @Shiro на business card (~50MB), не на mini cd (180MB-210MB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 DSL се инсталира и на хард а там невярвам /usr da e read only Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Ако ше инсталира нещо на хард, нека да не е DSL Link to comment Share on other sites More sharing options...
lil_stenly Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 DSL се инсталира и на харда там невярвам /usr da e read only <{POST_SNAPBACK}> hah i tva sum go probval nestava.A iskam da popitam ako wine ne mi e v /usr direktoriqta kak da go podkaram Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 hah i tva sum go probval nestava. <{POST_SNAPBACK}> ТОВА СТАВА! Освен ако харда не ти е read only :'] Просто не си си опраил правата на директориите. За най-сигурно фани пробвай от root. А за да си подкараш wine има едно огромно README, което се налага да прочетеш. Има нагласяне на директории, на права ... изобщо - чети! Няма кой от тука да ти сдъвче всичко. EDIT: не разбрах кое точно не е станало - инсталацията или оправянето на правата. Ето ТУКА дай Ctrl+F и пиши "Installing DSL on the Hard Disk" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.