A55A551N80R Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Хаха така като гледам галсуването май българина е доста жесток човек , ама и аз съм "ЗА" защото не може някакъв пиян циганин да убие в катастрофа цяло семейство (както стана с едни познати) , и да остане жив и да му дадат само 10 години затвор , защото не било умишлено. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Хаха така като гледам галсуването май българина е доста жесток човек , ама и аз съм "ЗА" защото не може някакъв пиян циганин да убие в катастрофа цяло семейство (както стана с едни познати) , и да остане жив и да му дадат само 10 години затвор , защото не било умишлено. <{POST_SNAPBACK}> А представи си че и на теб ти се случи. Ще кажеш ли да те осъдят на смърт за това че без да искаш си предизвикал катастрофа. Това че е циганин не значи че е по-различен от теб. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Хаха така като гледам галсуването май българина е доста жесток човек , ама и аз съм "ЗА" защото не може някакъв пиян циганин да убие в катастрофа цяло семейство (както стана с едни познати) , и да остане жив и да му дадат само 10 години затвор , защото не било умишлено. <{POST_SNAPBACK}> Пичове стига сте давали такива примери Те щом сега са му дали 10 години дори и смъртна присъда да имаше той нямаше да я поллучи... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 някакъв пиян циганин да убие в катастрофа цяло семейство <{POST_SNAPBACK}> какво значение има, циганин ли е, арменец ли е, евреин ли е, българин ли е? представи си, че по някаква случайност се случи на теб(никой не е безгрешен), дали пак ще мислиш така, а??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Не казвам че има значение дали е циганин или българин , обаче тои убива 4 човека и накрая получава само 10 години затвор , ами нали като излезе пак ша са напие и пак ша утрепе някой уе. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Добре бе. Той да не би да го е искал. И на теб може да ти се случи същото. Ще пийнеш някой път 2 чашки и ще си кажеш какво пък толкова. И като направиш катастрофата ще те изкарат теб виновен а не другия, дори и да е той, защото си пил. Накрая ще те изкарат и че не можеш да вървиш в права линия. Това прави ли те убиец по пририода? Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 има хора и престъпления които зслужават смъртна пристъда ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stenli Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 аз гласувах за, ама малко избързах. според мен не трябва да има смъртни наказания, защото ако на някой му дадат доживотна присъда ще е много по зле, отколкото да го убият и да го избавят от мъките му Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 12, 2005 Author Share Posted July 12, 2005 аз гласувах за, ама малко избързах. според мен не трябва да има смъртни наказания, защото ако на някой му дадат доживотна присъда ще е много по зле, отколкото да го убият и да го избавят от мъките му <{POST_SNAPBACK}> Няма страшно, те всички гласували "за" са избързали!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 има хора и престъпления които зслужават смъртна пристъда ... <{POST_SNAPBACK}> Но аз не съм убиец... Разликата между мен и един убиец е, че аз не си въобразявам, че мога да определям кой да живее и кой да умре - и държа тази разлика да се запази. И не желая в мое име да се издават смъртни присъди. Къде е разликата м/у един убиец и едно общество което осъжда на смърт? Не виждам такава - и в двата случая си присвояват върховното право да решават кой да живее и кой да умре. А на каква база?! Убийството си е убийство и нищо не може да го оправдае. Ако примем, че едно убийство може да бъде оправдано (извършеното със смъртна присъда) - индиректно оправдаваме всяко едно убийство и всеки един убиец. И ставаме убийци. Освен това монетата има и друга страна - всяка присъда срещу човек е присъда и срещу обществото което го е създало. Никой не се ражда убиец, крадец, изнасилвач или светец - става такъв под влияние на външни фактори. Ако обществото смята, че може да осъжда на смърт, нека да започне от себе си. То е толкова виновно за дадено престъпление, колкото и извършителя. Така че - да си поеме отговорността, да се осъди на смърт и да си изпълни присъдата, щом смята, че може да отнема човешки живот и това е справедливо. Нека да е справедливо до край. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 ov3rm4n, психично болните, които се разждат убийци и те ли са станали такива под влиянието на обществото? Щом теб те е страх да издадеш смъртна прсъда или смяташ, че е несправедливо, добре, всеки си има съзнание и определя сам за себе си, какво да прави с него. Аз лично няма да се поколебая да застрелям такъв човек, пък камо ли да му издам присъдата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Аз лично няма да се поколебая да застрелям такъв човек, пък камо ли да му издам присъдата. <{POST_SNAPBACK}> Което автоматично те прави убиец. И да, психично болните не се раждат убийци. Обществото ги превръща в такива. Прекалено много филми гледаш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Ще се радвам да ми покажеш научно доказателство за това, че хората се раждат убийци. И не е въпрос на страх, въпрос на морал е. Кой си ти, че да определяш кой заслужава да живее и кой не? А ако сбъркаш? Или си безгрешен като същий Господ Бог?! Човешко е да се греши. Представи си сега, че човеците-съдии съвсем по човешки сгрешат. Какво правим тогава? Съживяваме осъдения? Или застрелваме и съдиите. Няма оправдание за отнемане на живот. Жалко е, че все още се срещат хора с мислене от преди повече от 1000 години - "око за око, зъб за зъб" - уж прогресираме и се развиваме. Дръжки... И като поне от хиляда години насам е в сила това "правило" да не би да са спрели или поне намалели тежките престъпления? Не мисля. Просто умножаваме всяко убийство по две - един убит, хоп - да убием още един! Каква е целта тогава? Ми да си намерим оправдание да убиваме "законно" - ето каква. Кой е психично болния тогава?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 като гледам тая тема си мисля, че българина наистина е по-добре да бъде управляван от шепа "умници", отколкото сам да се управлява <{POST_SNAPBACK}> а-ха, а-ха ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 12, 2005 Share Posted July 12, 2005 Няма страшно, те всички гласували "за" са избързали!!!! <{POST_SNAPBACK}> Хаха ама гласуването е най достоверно нали знаеш(виж го).Иначе донякъде съм съгласен че по добре е смъртна присъда за виновника , отколкото да се мъчи до живот , хем няма разходи по него , хем и той няма да се мъчи , щото нали знаеш оня виц за оня циганин дето нямал пари да живее и отишъл в затвора до живот , там да го хранят и на топло. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 12, 2005 Author Share Posted July 12, 2005 определя сам за себе си, какво да прави с него. Аз лично няма да се поколебая да застрелям такъв човек, пък камо ли да му издам присъдата. <{POST_SNAPBACK}> Най-много да получиш по-голяма присъда от него Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas4o Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Да, така е. Но в нашата страна осъдените за убийство ги пускаг много бързо, за това - смърт за убийците!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Нека всички убийци в тази тема, (защото щом вие сте съглсни хора виновни или не да бъдат убивани и подкрепяте тази идея - вие сте също толкова убийци) гледат този филм и нека после натиснат спусъка! Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Нека всички убийци в тази тема, (защото щом вие сте съглсни хора виновни или не да бъдат убивани и подкрепяте тази идея - вие сте също толкова убийци) гледат този филм и нека после натиснат спусъка! <{POST_SNAPBACK}> Направо ме жегна в сърцето с този филм , много е показателен , обаче нали знаеш че в реалния живот не е така , както в филма.Повечето убийци не са такива милички като негъра в филма , ами са.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Против естествено! Вместо да вървим напред, да се връщаме назад ?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 ЗА естествено ! Вместо да вървим напред към пропаста, да се върнем назад ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Не казвам че има значение дали е циганин или българин , обаче тои убива 4 човека и накрая получава само 10 години затвор , ами нали като излезе пак ша са напие и пак ша утрепе някой уе. <{POST_SNAPBACK}> Хммм не знам за тебе ама смятам че на повечето хора 10 години под ключ им се отразяват силно на съзнанието....И не смятам че точно пък след такава присъда за такова нещо пак ще пие и кара. И все пак....не забравяй чувството за вина. Не знам защо приемаш че на него не му пука че е убил цяло семейство.... "ov3rm4n, психично болните, които се разждат убийци и те ли са станали такива под влиянието на обществото? Щом теб те е страх да издадеш смъртна прсъда или смяташ, че е несправедливо, добре, всеки си има съзнание и определя сам за себе си, какво да прави с него. Аз лично няма да се поколебая да застрелям такъв човек, пък камо ли да му издам присъдата." Аз пък смятам че ще се поколебаеш....смятам също така че ако ти насочат пистолет в главата и мислиш че ще умреш всеки момент ще се подмокриш...ако ли пък не - значи ТИ си един от потенциалните убийци....както и всеки, който мисли като теб... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 Аз пък смятам че ще се поколебаеш....смятам също така че ако ти насочат пистолет в главата и мислиш че ще умреш всеки момент ще се подмокриш...ако ли пък не - значи ТИ си един от потенциалните убийци....както и всеки, който мисли като теб... <{POST_SNAPBACK}> Продължаваш да ме кефиш с изказвания на място(без грам ирония). Който желае смъртна присъда не е с нищо по-добър от всеки средностатистически убиец - човек не разсъждаващ, величаещ се с божественото правото да избира кой има право да живее и кой не. Съгласен съм, че съдебната ни система има нужда от 'ремонт', но не смятам, че убийството е решението. Човек, който убива и непрекъснато престъпва закона не цени и собствения си живот, рискувайки го всеки ден. По този начин той не губи нищо, като бъде екзекутиран. Освен това, нима мислите, че един престъпник, престъпник, спечелил с деянията си много пари ще бъде осъден? Не, не и по сегашното ни законодателство, при което е пълно с борчаги със сума ти висящи деля, със сума ти условни присъди, със сума ти подкупени магистрати... А за пистолета в главата - по-скоро зависи доколко цениш живота си. ::ред:: Благодаря за корекцията, съгласен съм! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 14, 2005 Author Share Posted July 14, 2005 Съгласен съм, че законодателната ни система има нужда от 'ремонт', но не смятам, че убийството е решението. Човек, който убива и непрекъснато престъпва закона не цени и собствения си живот, рискувайки го всеки ден. По този начин той не губи нищо, като бъде екзекутиран. Освен това, нима мислите, че един престъпник, престъпник, спечелил с деянията си много пари ще бъде осъден? Не, не и по сегашното ни законодателство, при което е пълно с борчаги със сума ти висящи деля, със сума ти условни присъди, със сума ти подкупени магистрати...А за пистолета в главата - по-скоро зависи доколко цениш живота си. <{POST_SNAPBACK}> Принципно съм съгласен, само прави разлика между законодателна и съдебна система, че са много различни!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_anton Posted July 14, 2005 Share Posted July 14, 2005 абе давам ви просто 1 пример за инцидента който стана тези дни на 1 курорт забравих името му в който при заложена бомба в колата на 1 човек загива 2 годишното му момиченце и жена му е с опасност за живата еми аз на този/тези които са го направил без да се замисля ще им тегля куршума ... е можеби при определени обстоятелства не бих но тва са "подусловия" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.