Jump to content
BulForum.com

За или против смъртните присъди?

sincity

За или против смъртното наказание у нас?  

159 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply
Кажете сега какво трябва да се направи. Престъплението е достстъчно тежко, но няма свидетели. Ами ако се окаже че не е наистина той, а го осъдят на смърт. Кой ще го върне после. А съдията ще го осъдят ли на смърт за това че е убил невинен човек?.

Moже само да се надяваме, че ченгетата и следователите ще си свършат добре работата и че съдията ще бъде обективен. Нищо друго. А ако съм на мястото на магистрат,осъдил някого на смъртна присъда незаслужено, мога само да се гръмна на публично място.

Там е работата, че за ченгетата обикновенно някой щом е циганин, значи е виновен. Почти не се интересуват, че е някой друг. Бате Бойко да не ми разправя че всички си вършели много добре работата. То един да има да осмърдява районното и всички го последват след това. :angry:

Кажете сега какво трябва да се направи. Престъплението е достстъчно тежко, но няма свидетели. Ами ако се окаже че не е наистина той, а го осъдят на смърт. Кой ще го върне после.

Еми затова в такъв случай ще го осъдят на доживотен. Ако пък после намерят свидетели, културно ще го помолят да седне на столчето...

Добре, представете си следната ситуация - убиват някой пред очите ви. Свидетелствате срещу убиеца. Осъждат го на доживотен. Няма ли да живеете в постоянен страх че ще избяга или ще го помилват, и той ще дойде да си го връща на вас, че сте свидетелствали? Ей ви една причина, защо смъртното наказание е за предпочитане.

@sincity: относно изказването ти за тва, че малките трябва да ги пращат на психиатър, а родителите да ги съдят...донякъде съм съгласен. Кво ще стане обаче когато мама и тати са в затвора(примерно), а ти си се оттървал само с посещения при психар? Връщаме се в миналото положение - има голяма вероятност да си кажеш "Абе що не си е*ете майката!" и да повториш деянието...поне така си мисля. И за да не ме разбирате погрешно - не смятам че трябва да се прилага смъртно наказание на малолетни. Просто смятам че не трябва да са на "олекотен" режим.

Аз хубаво гласувах ЗА , обаче има доста хора , които лежат в затвора по 10 години и накрая се оказва , че откриват истинския престъпник и ги поущряват с няколко десетки бона .....

ще повторя, ако се наложи и ще потретя - прочетете студията на албер камю  :excl:

(мразя да обсъждам сериозни теми в някакви си форуми)

Аз препоръчвам да се прочете и Рене Флорио-"Съдебни грешки" :)

Аз пък си мислех че има друга тема за препоръъчването на книги, а тук се обсъжда друго. Но явно съм грешал.

Винаги могат да се намерят лъжливи свидетели.

Айде стига глупости вече...по същата логика могат да се намерят лъжливи свидетели и пича да гние доживот...И ся ще ми кажеш "Да ама ако е доживот може да го освободят ако е невине", да ама може и да не го освободят. Може да си умре там, въпреки че не е направил нищо. Дай тогава да отменим доживотната присъда, защото все ще има един който ще е осъден несправедливо...баси

Айде стига глупости вече...по същата логика могат да се намерят лъжливи свидетели и пича да гние доживот...И ся ще ми кажеш "Да ама ако е доживот може да го освободят ако е невине", да ама може и да не го освободят. Може да си умре там, въпреки че не е направил нищо. Дай тогава да отменим доживотната присъда, защото все ще има един който ще е осъден несправедливо...баси

За това не трябва да има смъртни присъди. ;)

Абе тука 2, 3 ма що не си отворите собствена тема и да си чатите направо. Това се отнася специално за господин смислен пост.

Да това беше спамерски пост :excl:

@sincity: относно изказването ти за тва, че малките трябва да ги пращат на психиатър, а родителите да ги съдят...донякъде съм съгласен. Кво ще стане обаче когато мама и тати са в затвора(примерно), а ти си се оттървал само с посещения при психар? Връщаме се в миналото положение - има голяма вероятност да си кажеш "Абе що не си е*ете майката!" и да повториш деянието...поне така си мисля. И за да не ме разбирате погрешно - не смятам че трябва да се прилага смъртно наказание на малолетни. Просто смятам че не трябва да са на "олекотен" режим.

Не съм го казал аз това за родителите. Май беше breakneck. Аз смятам, че отговорността трябва да е лична,както е в момента. Не може родител да е в затвора, заради деяние на детето си.

Малолетните трябва да са на по-лек режим, защото психиката им е по-уязвима от тази на възрастните. Неслучайно в България не се налага доживотен затвор без право на замяна на непълнолетни. Замисли се за това.

Еми затова в такъв случай ще го осъдят на доживотен. Ако пък после намерят свидетели, културно ще го помолят да седне на столчето...

Добре, представете си следната ситуация - убиват някой пред очите ви. Свидетелствате срещу убиеца. Осъждат го на доживотен. Няма ли да живеете в постоянен страх че ще избяга или ще го помилват, и той ще дойде да си го връща на вас, че сте свидетелствали? Ей ви една причина, защо смъртното наказание е за предпочитане.

Ти каза че ще живее в постоянен страх.А по добре ли е да живее в постоянни угризения че е убил човек като го е осъдил на смърт?

п.с. това за родителите го казах мисля аз

Синсити не може отговорността да е лична про положение че това дете те са го възпитали такова...ако едно 4-5 годишно дете си игае с пистолета на баща си и гръмне без да иска приятелчето си какво детето ли ще осъдят или бащата?

Синсити не може отговорността да е лична про положение че това дете те са го възпитали такова...ако едно 4-5 годишно дете си игае с пистолета на баща си и гръмне без да иска приятелчето си какво детето ли ще осъдят или бащата?

а....само да допълня,че в днешно време децата се възпитават по-скоро сами!или поне приятелите имат по-голяма част от влиянието върху тях....родителите,аз такива безсилни хорица съм виждала,много добри и свестни хора,които не могат да направят нищо,не защото не искат,а защото не могат просто да се преборят с нрава на децата си.Улицата ги възпитава коварно..... :angry:

а....само да допълня,че в днешно време децата се възпитават по-скоро сами!или поне приятелите имат по-голяма част от влиянието върху тях....родителите,аз такива безсилни хорица съм виждала,много добри и свестни хора,които не могат да направят нищо,не защото не искат,а защото не могат просто да се преборят с нрава на децата си.Улицата ги възпитава коварно..... :angry:

Не съм напълно съгласен ако един родител реши и възпита детето си улицата не може особено да го промени.Това че децата са оставени на произвола на съдбата и на възпитанието на улицата е друг въпрос,свързан с безхаберието на родителите..аз защо например не съм възпитан на улицата след като до преди няколко годинки и аз съм бил неполнолетен?

Не съм го казал аз това за родителите. Май беше breakneck.

Aaa, не ме обвиняввайте без доказателства. :D Не съм го казал аз.

Ако си например в щатите или някоя друга по-развита държава, там съдят наред. А тук никога не се знае до кого ще измислят да стигнат. И всичко ще се точи до като може. Най-вероятно да осъдятъ детето и да го тикнат в поправителен дом и да отнемат правата на родителите.

П.П. Офф топик:// Забелязал съм че тези дни на bOr3d му има нещо. Нещо е неразположен напоследък. Изразява се в раздразнение разпространение на флуд със заяждаща цел. За това не го закачайте, защото става обществено опасен. :D

Не съм напълно съгласен ако един родител реши и възпита детето си улицата не може особено да го промени.Това че децата са оставени на произвола на съдбата и на възпитанието на улицата е друг въпрос,свързан с безхаберието на родителите..аз защо например не съм възпитан на улицата след като до преди няколко годинки и аз съм бил неполнолетен?

Абе той родителя може да реши да възпитава и до известна степен да успее...но хайде,извинявай много,говорим за СЕГА.Различно е. :huh:

Характера на детето ги изгражда родителя първите 7 години. В зависимост от това как го е възпитал, зависи дали по-нататък детето му ще реши да пропуши трева или ще си вземе пистолет и ще трепе, или ще бъде отличник в училище.

Абе той родителя може да реши да възпитава и до известна степен да успее...но хайде,извинявай много,говорим за  СЕГА.Различно е. :huh:

Ами не само че трябва да реши ами трябва и да го направи все пак щом е станал родител той има задължения..които трябва да изпълни като такъв.Това,че в днешно време родителите разчитат на училището да възпитава децата си е крайно грешно според мен..не случайно хората са казали за първите 7 години защото те са най-важни за по-нататашното развитие на индивида а и не мисля че за 3-4 години нещата са се променили толкова..защото като се замисля преди 5 години съм бил на възрастта на двете момичета,които убиха приятелката си

ЕДИТ: бреакнек ме изпревари тука за първите 7 годинки но нищо

Не ми се иска да обсъждам доколко родителите отговарят за възпитанието на децата си. Това е друга тема.

@ mi6о :

А иначе,4-5 годишното дете е наказателнонеотговорно, така че не може да носи вина. Toва е ясно. Бащата също не носи отговорност,защото не е налице нито умишлено, нито непредпазливо деяние по закон. Може само гражданска отговорност да се търси от родителите, но не и наказателна. Поне аз така си мисля. Не казвам доколко това е правилно, или не.

Едит: .Kaто се замисля, бащата трябва да носи отговорност като посредствен извършител, но това ще се докаже трудно в съда.

Ами не само че трябва да реши ами трябва и да го направи все пак щом е станал родител той има задължения..които трябва да изпълни като такъв.Това,че в днешно време родителите разчитат на училището да възпитава децата си е крайно грешно според мен..не случайно хората са казали за първите 7 години защото те са най-важни за по-нататашното развитие на индивида а и не мисля че за 3-4 години нещата са се променили толкова..защото като се замисля преди 5 години съм бил на възрастта на двете момичета,които убиха приятелката си

ЕДИТ: бреакнек ме изпревари тука за първите 7 годинки но нищо

Цитирам по памет:

"Хората са добри или лоши,полезни или вредни,вселдствие на възпитанието,което са получили." Джон Лок

"Всичко,което ни липсва при нашето раждане и от което се нуждаем,когато пораснем,ни се дава от възпитанието." Жан Жак Русо

Еми те са си го казали.... :rolleyes: Не Ви опонирам,просто мисля,че сега е много по-'разпуснато' държанието на децата....

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...