Jump to content
BulForum.com

За или против смъртните присъди?

sincity

За или против смъртното наказание у нас?  

159 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply
Aquila, сега четеш Пеньо Пенев. Привъши с двете книжки и ще говорим пак  :rolleyes:

Трябва да разгриничим ясно кой какво заслужава. На някой педофил, сериен убиец или някой от онея пиянгури дето изпомачкаха сумати деца и семейства лично бих изпълнил смъртната присъда (поне допреди седмица, сега незнам).

;)

БИХ ИСКАЛ ВСЕКИ ЕДИН ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА СЪДИЯТА, КОЙТО Е ПРИЗВАН ДА ИЗДАДЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!!!!!!!! :excl:  :excl:  :excl:

Аз не само на негово място ще се поставя, ами и на тоя дето ще му пусне куршума, даже и контролен ще направя...ей така, за всеки случей...

По-малки са им присъдите,защото са на по 14 години някъде и са на специален режим.

Аз очаквах този резултат от пола. Нормално. Ние сме си варварско общество и затова сме на този хал.

БИХ ИСКАЛ ВСЕКИ ЕДИН ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА СЪДИЯТА, КОЙТО Е ПРИЗВАН ДА ИЗДАДЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!!!!!!!! :excl:  :excl:  :excl:

1. Присъдите им бяха 10 и 11 години (+-1-2 години). Подразни ме това че ги намалиха НАПОЛОВИНА подразни ме това че ги НАМАЛИХА. Ей тва ме дразни - че са малолетни и са на спецялен режим. Щото имам чувството, че пак ще им намалят присъдите. Едва ли не ще се отърват с условна...и после кво? Ще излязат, ще си кажат "Абе да му е*а майката! Кво толкова стана?" и ще направят отново нещо такова. За мен това тяхното не е присъда, а поощрение.

2. Не пич, не сме варвари, колкото и да ми се иска. Ако бяхме варвари нямаше да сме на тоя хал. Щяхме да сме много по-добре. Не помня кой го каза, обаче наистина трябва да се върнат законите на Крум. Защото са брутални в истинския смисъл на думата. Защото когато знаеш, че за един касетофон ще ти отрежат ръката, силно ще се замислиш преди да го направиш. Ама нали сме тръгнали към европа, трябва да сме цивилизовани, едва ли не да поощряваме престъпленията, сакън някой да не се оплаче в хелзинки

Трябва да разгриничим ясно кой какво заслужава. На някой педофил, сериен убиец или някой от онея пиянгури дето изпомачкаха сумати деца и семейства лично бих изпълнил смъртната присъда

Абсолютно :excl:

А бе не мислите ли,че вината не е толкова във самите момичета а в тези,които са ги възпитали да са такива?Според вас някой като покаже среден пръст по телевизията кой е виновен?Ръката, която го е показала или този на който е ръката?Според мен трябваше да се съдят и родителите а не самите деца...децата малко по-сериозна работа с психиатър и ще си променят виждането за света а сега какво ще стане от тях?Едни отрепки,защото ще се съберат с още по-големи отрепки..

Съжалявам за офтопика,но не се сдържах...

1. Присъдите им бяха 10 и 11 години (+-1-2 години). Подразни ме това че ги намалиха НАПОЛОВИНА подразни ме това че ги НАМАЛИХА. Ей тва ме дразни - че са малолетни и са на спецялен режим. Щото имам чувството, че пак ще им намалят присъдите. Едва ли не ще се отърват с условна...и после кво? Ще излязат, ще си кажат "Абе да му е*а майката! Кво толкова стана?" и ще направят отново нещо такова. За мен това тяхното не е присъда, а поощрение.

2. Не пич, не сме варвари, колкото и да ми се иска. Ако бяхме варвари нямаше да сме на тоя хал. Щяхме да сме много по-добре. Не помня кой го каза, обаче наистина трябва да се върнат законите на Крум. Защото са брутални в истинския смисъл на думата. Защото когато знаеш, че за един касетофон ще ти отрежат ръката, силно ще се замислиш преди да го направиш. Ама нали сме тръгнали към европа, трябва да сме цивилизовани, едва ли не да поощряваме престъпленията, сакън някой да не се оплаче в хелзинки

Абсолютно :excl:

1. Не беше чак такава голяма разликата между първоначалните присъди и последвалите.

2. Бъди сигурен, че няма да им ги намалят повече, а за условна е абсурдно да говорим.

3. Във всички цивилизовани държави има облекчен режим и по-ниски присъди на малолетни и непълнолетни. Не виждам защо си против това?

4. За Крумовите закони казах по-рано, че всяко нещо с времето си. Ако искаш, дай да изпълняваме и смъртните присъди чрез гилотина, че да е пълна варварщината :excl:

4. За Крумовите закони казах по-рано, че всяко нещо с времето си. Ако искаш, дай да изпълняваме и смъртните присъди чрез гилотина, че да е пълна варварщината :excl:

Гилотината е била смятана за цивилизовано средство.Мисли преди да говориш :P

Гилотината е била смятана за цивилизовано средство.Мисли преди да говориш  :P

Била е смятана преди колко века?

2,5.

А сега кое е хуманно?Свръхдозата морфин?Или зарина?Или електрическия стол?

2,5.

А сега кое е хуманно?Свръхдозата морфин?Или зарина?Или електрическия стол?

Хуманен е доживотния затвор това е..а иначе за времето си и гилотината е била...понеже като си слагаш главата не си виждал как пада гилотината...а си гледал надолу и всичко е ставало моментално с редки изключения

Гилотината е била смятана за цивилизовано средство.Мисли преди да говориш  :P

Не и днес! Чети преди да мислиш. :unsure: ;)

.. тъжно е когато хора (не ви знам какви сте и затова използвам обобщаващо определение за застъпниците на смъртното наказание) разсъждават толкова повърхностно върху една толкова сложна проблематика :(

.. тъжно е когато хора (не ви знам какви сте и затова използвам обобщаващо определение за застъпниците на смъртното наказание) разсъждават толкова повърхностно върху една толкова сложна проблематика  :(

Тъжното в случая, е че си и вярваме.

.. тъжно е когато хора (не ви знам какви сте и затова използвам обобщаващо определение за застъпниците на смъртното наказание) разсъждават толкова повърхностно върху една толкова сложна проблематика  :(

ne vvijdam ni6to povarhnostno v tova da se izdade smartna prisada na ubiez,tova e ne6to absolutno normalno spored men.i problematikata -ti izob6to ne e slojna ,koi kakvoto si nadrobi tova 6te sarba.

az sam ZA ,to se vijda i ot postovete mi :D

Против!

Защото:

1 В тая страна и без това ставаме все по-малко и по-малко!

2 Чрез смъртта на виновника стореното не може да се поправи!

3 Има много по-лоши неща от смъртта, за да се постигне справедливост (което е целта на правосъдието) виновния трябва да изкупи деянието си по някакъв начин*!

4 Това е примитивен начин за наказание! Ако искате да разрешим и публичния линч?

5 Стават и грешки! А убийството е необратимо!

----------------

* Какво ще кажеш например виновният да бъде принуден да работи, а "надницата" му да се получава от пострадалия или неговите роднини, докато те не решат да го освободят. Така всички печелят.

"Нека този, който е безгрешен пръв хвърли камък!" - Исус.

ne vvijdam ni6to povarhnostno v tova da se izdade smartna  prisada na ubiez,tova e ne6to absolutno normalno spored men.i problematikata -ti izob6to ne e slojna ,koi kakvoto si nadrobi tova 6te sarba.

az sam ZA ,to se vijda i ot postovete mi :D

Ами ако се окаже след като убият човека че е станала грешка и той всъщност е невинен? Как ще го върнете а?

Арогантност и глупост е човек, с право, дадено му от другите хора, да решава кой да живее и кой не!

ще повторя, ако се наложи и ще потретя - прочетете студията на албер камю :excl:

(мразя да обсъждам сериозни теми в някакви си форуми)

Off.: Исус към Мария(след като е хвърлила камък по Мария от Магдала):Майко, аз нали ти казах да не идваш?!

Против!

Защото:

1 В тая страна и без това ставаме все по-малко и по-малко!

2 Чрез смъртта на виновника стореното не може да се поправи!

3 Има много по-лоши неща от смъртта, за да се постигне справедливост (което е целта на правосъдието) виновния трябва да изкупи деянието си по някакъв начин*!

4 Това е примитивен начин за наказание! Ако искате да разрешим и публичния линч?

5 Стават и грешки! А убийството е необратимо!

----------------

* Какво ще кажеш например виновният да бъде принуден да работи, а "надницата" му да се получава от пострадалия или неговите роднини, докато те не решат да го освободят. Така всички печелят.

Като изключим първа точка, съм напълно съгласен.

Как ще стане това "докато те не решат да го освободят"?

Как ще стане това "докато те не решат да го освободят"?

А айде сега, аз ли да го мисля??? Това е само идея, не знам!

Има хора къде-къде по-умни и запознати с това от мен (нали ти учеше Право, ти ми кажи?).

Просто исках да включа и разбирането за "първоначалната реакция". На винаги трябва да се действа импулсивно, под влияние на емоцията(въпреки че понякога помага), особено когато е заложен човешки живот. Нас вас ви е лесно, щом е виновен "Давай, нека му..." на чужд гръб и смъртно наказание е малко. Някой гледал ли е "Изкуплението Шоушенк"?

А айде сега, аз ли да го мисля??? Това е само идея, не знам!

Има хора къде-къде по-умни и запознати с това от мен (нали ти учеше Право, ти ми кажи?).

Еми, ще доразвия идеята ти тогава. Нормално е да бачкат в затвора в полза на близките на жертвата, докато изработят сума, която съдът ги е осъдил да заплатят при постановяването на присъдата. Нещо като кръвнина. Така ми звучи най-справедливо, макар че и сега се изплащат някакви парични обезщетения на близките от престъпника!

Едит: А има ли някой, който да не е гледал(чел) "Изкуплението Шоушенк"?

ще повторя, ако се наложи и ще потретя - прочетете студията на албер камю  :excl:

(мразя да обсъждам сериозни теми в някакви си форуми)

:punk :punk malko da se razseem :lol: mi kato mrazi6 ,ne gi obsajdai"vav nqkvite si forumi",a toq alber si go 4eti ti,az nqma nujda ot b4etene,pri zor 6te imam nujda ot 0,80 lv ili 1,20 kato e pisano po nagore :laughing:(mamka mu za6to nqma ikonka na kala6nik :lol: )

Ами ако се окаже след като убият човека че е станала грешка и той всъщност е невинен? Как ще го върнете а?

Мога да дам и добър пример за това. На предишната ми работа имаше един където уж беше циганин, обаче изобщо не приличаше на такъв и не се държеше като такъв. Пък може и турчин да е бил (то разликата е малка). Както и да е. Та с него не работехме заедно, но се познавахме все пак. Беше готин човек, спокоен. Веднъж във вестник Марица (то май и по новините го имаше) казаха че някакъв убил личния си зъболекар или лекар беше. След което го изкормил. И накрая стигнаха до него. Дойдоха до работата и го арестуваха. Никой не е предполагал че може да направи такива работи. И не изглеждаше на такъв. И още не е ясно дали е той или не, защото няма свидетели. Но иначе полицаите са убедени че са те. Мисля че беше станало след някой от банкетите.

Кажете сега какво трябва да се направи. Престъплението е достстъчно тежко, но няма свидетели. Ами ако се окаже че не е наистина той, а го осъдят на смърт. Кой ще го върне после. А съдията ще го осъдят ли на смърт за това че е убил невинен човек?

Едит: А има ли някой, който да не е гледал(чел) "Изкуплението Шоушенк"?

Изкуплението шоушенк е един много добър филм и добър пример за това. И сега все още го харесвам и го гледам с удоволствие.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...