mi6o_ Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Твърдо за. Проблема е обаче ако човека е обвинен несправедливо Миналата година май имаше един случай в Пловдив - две момичета бяха убили приятелката си и я бяха хвърлили в асансьорна шахта. Скоро(преди месец може би) чух по новините че са им намалили присъдите на 6 и 5 години. Тва нормално ли е! Едит: ся се замислих и за още едно положително нещо от смъртните присъди - държавата ще спести пари. В крайна сметка тези хора в затворите трябва да се хранят и т.н. Държавата се грижи за едни утрепки! Не е ли по добре те да си отидат, за да може тези пари да се дадат на някой който има нужда от тях? <{POST_SNAPBACK}> Хах ти май не си наясно какво е състоянието на българските затвори.Специално пловдивския затвор имам информация че е претъпкан и не стигат килийте и са наблъскани по 100 човека в една килия.Освен това храната им е крайно мизерна и голяма част от тях страдат от скорбут и им окапват зъбите поради липса на витамин С.Мисля че това наказание да преживеят остатъка от живота си там е доста по-тежко отколкото да приключат мъките им за броени дни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 А тези пари, за да гният доживот познай от чий джоб ще излезнат. Големи пацифисти сте бе. Око за око, зъб за зъб, това е положението. Стига с тези сърцераздирателни европейски лафове. !!! <{POST_SNAPBACK}> А ти мислиш ли,че много евтино ще излиза убиването на тези хора и колко мислиш,че струва една дневна дажба в затвора на човек?Някъде около 1 лев лев и нещо Link to comment Share on other sites More sharing options...
RottenBrain Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Защо мислиш,че най-голямото наказание е смъртта? Има толкова много начини,да накараш,в тоя случай,който каза, 'мангустите' да съжаляват и да подвият опашка.....и повече да не правят такива ужасни неща.Като ги убиват какво?Наказват ли ги?Ми не.....избавят ги.По-добре доживот да гният в някой затвор с плъховете,отколото да ги пратиш директно в ..... Нека се измъчат и тук,и там!Има време за всичко! <{POST_SNAPBACK}> Мда...може да ги погребат живи и да ги поддържат на системи. Едно наказанике от 10 години ще е перфектно. В този случай съм против смъртната присъда, защото тва е бая по гадно @NEO_DDT: мислиш ли че психическия тормоз и едно наказание от 5 години е достатъчно? Не съм познавал убитото момиче, но смятам че това не е справедливо спрямо нея...психически тормоз...кво щели да ги направят в махалата...мислиш ли че им пука? Мислиш ли че немогат да се преместят? Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Хах ти май не си наясно какво е състоянието на българските затвори.Специално пловдивския затвор имам информация че е претъпкан и не стигат килийте и са наблъскани по 100 човека в една килия.Освен това храната им е крайно мизерна и голяма част от тях страдат от скорбут и им окапват зъбите поради липса на витамин С.Мисля че това наказание да преживеят остатъка от живота си там е доста по-тежко отколкото да приключат мъките им за броени дни. <{POST_SNAPBACK}> That's right! Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 А тези пари, за да гният доживот познай от чий джоб ще излезнат. Големи пацифисти сте бе. Око за око, зъб за зъб, това е положението. Стига с тези сърцераздирателни европейски лафове. !!! <{POST_SNAPBACK}> А бе ти не разбра ли вече че и там се работи. Стига си приказвал от кой джоб ще излезнат. И не копат по цял ден скали както дават обикновенно по телевизията, а извършват реална работа, какввато има и в пловдив. Най-вече дърводелска. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 А ти мислиш ли,че много евтино ще излиза убиването на тези хора и колко мислиш,че струва една дневна дажба в затвора на човек?Някъде около 1 лев лев и нещо <{POST_SNAPBACK}> Ами сметни колко ти струва една инжиекция, един пълнител патрони и т.н. Едно погребение го сложи 400лв. Е хайде смятай бреак има достатъчно престъпници с по леки провинения, които могат да работят. Убийци, педофили и т.н директно за сапун Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 А знаеш ли че в затвора (поне в Софийския) убийците са отделени от другите. Явно там за тях режима е по-друг. Зажо пък да не поработят за малко печалба на държавата. Погледнато от към страната на твоята специалност, щом отнемат работна ръка, значи те ще бъдат такива на аванта. Защо държавата трябва да изгуби 2 човека като работна ръка, като единия може да го задържи. И това няма да са 1-2 за да не се осети нищо от липсата им. Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 А знаеш ли че в затвора (поне в Софийския) убийците са отделени от другите. Явно там за тях режима е по-друг. Зажо пък да не поработят за малко печалба на държавата. Погледнато от към страната на твоята специалност, щом отнемат работна ръка, значи те ще бъдат такива на аванта. Защо държавата трябва да изгуби 2 човека като работна ръка, като единия може да го задържи. И това няма да са 1-2 за да не се осети нищо от липсата им. <{POST_SNAPBACK}> Абе какво замесваш специалности ала бала. На близък мой приятел ей така утрепаха баща му и виновника даже и в затвора не влезе. Никва толерантност от мен, а пък вие продължавайте да си развивате теориите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Хммм... В ТПО "Кремиковци" (ТПО- трудово поправително общежитие), където условията са доста добри и режима е лек, имаше човек, който беше осъден за убийство, лежеше там вече 10-та година и когато отидохме, пренасяше багажа, който хората, които ходиха на свиждане, носеха на задържаните. И да разясня нещо - хората с тежка присъда нямат право да работят, както и тези, които не са излеждали поне 6 месеца от присъдата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 bOr3d Ами нали само как да се изкарат повече пари мисли вашата специалност и как да угодят на потребителя. Тука вече ще виниш съдебната система, а не законите. Ами те щом на затвор не ги осъдиха нямаше да ги осъдят на смърт... <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ами нали само как да се изкарат повече пари мисли вашата специалност и как да угодят на потребителя. Тука вече ще виниш съдебната система, а не законите. <{POST_SNAPBACK}> Говоря ти от гледна точка на това, че въпросния беше злато човек. Я се постави на мястото на сина му, мен ми стана кофти представи си на него кво му е било, просто защото някъв си малоумник решил нещо си. Такива трябва да се изтребват, това е крайното ми решение и стига си спамил Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ами... Пак стигаме до моята теза - трябва ни работеща съдебна система, с адекватни и максимално строги присъди за тежките престъпления. Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 ...и стига си спамил <{POST_SNAPBACK}> Хм, странно кой го казва. Цък. Аз си говоря по темата между другото, незнам за теб. И подкрепям тезата си че НЕ трябва да има смъртно наказание, а по скоро съдебната система трябва да си гледа работата. Незнам как човек като теб определи какво е спам и кое не. Точно ти ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Хм, странно кой го казва. Цък. Аз си говоря по темата между другото, незнам за теб. И подкрепям тезата си че НЕ трябва да има смъртно наказание, а по скоро съдебната система трябва да си гледа работата. Незнам как човек като теб определи какво е спам и кое не. Точно ти ли? <{POST_SNAPBACK}> Странно открий ми спамерските постове и тогава ми давай цък Аз по кое си говоря за ланския сняг ли. И къв съм човек ти некъв психолог ли са извъди, май тоя вирус е заразен. Айде dismissed Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ето един който в момента постави, заради което и мен ме караш, вместо да треснеш един РМ. Говоря за постовете ти изобщо. 32 не си ги направил само тук днес. Тръгнах да ти пратя един РМ с малко авторски спамчета, че хич не са малко, ама се оказа, че трябва да изпратя половината ти постове от форума. И говорех за човек като теб, в смисъл флудер. Трябва да си сложиш надпис под аватара "мениджър-flooder" и да се гордеш с това. Ама за да не излезне голям флудерски пост тука, ще кажа че точно за това не се дава при извършено престъпление върху някой разследването да го прави някой роднина. Защото има пристрастия. А трябва да е точно човек безпристрастен, за да може да погледне и от двете страни. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Борд струва ми се,че си пристрастен за смъртното наказание от гледна точка на това,че на твой близък баща му е бил убит.Замисли се малко..това,че ти искаш мъст за даден човек не значи че винаги обстоятелствта са такива.Представи си следната ситуация: у вас влиза човек и иска да те ограби...ти обаче за нещастие си си вкъщи,той вади нож а ти със своя личен регистриран пистолет с изрядни документи.Ти го гръмваш.Знаеш ли,че ще бъдеш обвинен и съден за предумишлено убийство и,че ако бъдеш признат за виновен и има смъртно наказание то ще ти е в кърпа вързано?Замислил ли си се за този момент или говориш ей така афектиран и наизуст?Защото БГ не е САЩ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ами сметни колко ти струва една инжиекция, един пълнител патрони и т.н. Едно погребение го сложи 400лв. Е хайде смятай <{POST_SNAPBACK}> Аман от бюрожокеи.Инжекция, патрони, дрън, дрън....Едно кремиране в пещ излиза около 80лв.2 метра въже(конопено) цол и половина, струва около левче....Смятай ти.Много си гледал "Зеления път" май....И не вярвам да почнем да подлагаме всички на смъртна присъда...Като каза пълнител - кой ще е тоя кьопав стрелец, дето ще убива някой с цял пълнител?Един патрон за "Макаров" е 80ст.За "Калашников" - 1,2лв. Сметкаджии... Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Чувал съм, че в Китай, пращат сметката за патрона след смъртна присъда, на близките на осъдения... Аз лично мисля, че смъртната присъда е леко наказание за такива хора.. доживотната е доста по-тежка.. а и не виждам как един човек може да има право да убива друг... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 а и не виждам как един човек може да има право да убива друг... <{POST_SNAPBACK}> Ако започнем да задълбаваме в моралната страна на проблема..Тогава как един човек има каквото и да било право да изневерява на законната си половинка.Как един човек има правото да нарушава свободата на друг човек, базирайки се на някакви морални устои, наречени закони? Не дълбайте толкова навътре, защото ще се получи - "Кое е първо - яйцето или кокошката?". Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Едно е да ограничиш човек, съвсем друго е да отнемеш живот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 На практика е едно и също - нарушаваш човешки права.Независимо, дали си престъпник или съдебен заседател. Не ми се спори за безсмислици, така че ви оставям вие да си обсъждате проблема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 с тази разлика, че единия процес е необратим (засега) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Аз лично мисля, че смъртната присъда е леко наказание за такива хора.. доживотната е доста по-тежка.. а и не виждам как един човек може да има право да убива друг... <{POST_SNAPBACK}> Ами с какво право убиеца отнема живот? А доживотната присъда не винаги е толкова тежка , винаги остава наадеждата. Трябва да измислят наказание, което отнема всички надежди. Аз също съм против отнемането на какъвто и да е живот, но някои хора собственоръчно бих убил. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 9, 2005 Author Share Posted July 9, 2005 Твърдо за. Проблема е обаче ако човека е обвинен несправедливо Миналата година май имаше един случай в Пловдив - две момичета бяха убили приятелката си и я бяха хвърлили в асансьорна шахта. Скоро(преди месец може би) чух по новините че са им намалили присъдите на 6 и 5 години. Тва нормално ли е! <{POST_SNAPBACK}> По-малки са им присъдите,защото са на по 14 години някъде и са на специален режим. Трябва да я има.И като превантиван мярка, и като наказание.Като мярка - ако знаеш, че ще виснеш на въжето - ще посмееш ли, а? Като наказание - можеш да сгазиш лука само веднъж. <{POST_SNAPBACK}> Като мярка - по-голямата част от извършителите на тежки престъпления не се замислят какво наказание ги чака. Ако толкова много се замисляха, просто нямаше да го извършат. Това са хора със сбъркана ценностна система. А тези пари, за да гният доживот познай от чий джоб ще излезнат. Големи пацифисти сте бе. Око за око, зъб за зъб, това е положението. <{POST_SNAPBACK}> Е, не сме 9 век все пак,нали? Всяко нещо с времето си. Абе какво замесваш специалности ала бала. На близък мой приятел ей така утрепаха баща му и виновника даже и в затвора не влезе. Никва толерантност от мен, а пък вие продължавайте да си развивате теориите. <{POST_SNAPBACK}> И ако го екзекутираме извършителя, да не ми да върнем убития? Аз очаквах този резултат от пола. Нормално. Ние сме си варварско общество и затова сме на този хал. БИХ ИСКАЛ ВСЕКИ ЕДИН ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА СЪДИЯТА, КОЙТО Е ПРИЗВАН ДА ИЗДАДЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 БИХ ИСКАЛ ВСЕКИ ЕДИН ДА СЕ ПОСТАВИ НА МЯСТОТО НА СЪДИЯТА, КОЙТО Е ПРИЗВАН ДА ИЗДАДЕ СМЪРТНАТА ПРИСЪДА!!!!!!!! <{POST_SNAPBACK}> Трябва да разгриничим ясно кой какво заслужава. На някой педофил, сериен убиец или някой от онея пиянгури дето изпомачкаха сумати деца и семейства лично бих изпълнил смъртната присъда (поне допреди седмица, сега незнам). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.