Jump to content
BulForum.com

За или против смъртните присъди?

sincity

За или против смъртното наказание у нас?  

159 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Твърдо ЗА! Трябва да има нещо, което да ги стресира, да имат едно на ум всичките мизерници. И да я приложат 2-3 пъти бързо за разни там убийци, та да се стресират малко. Че в момента какво - убие някой за 2 лв и даже може да го пуснат като му се извиняват за неудобството да седи в ареста за 24 часа.

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply

Ако някой си мисли ,че една две произнесени и изпълнени смъртни присъди ще стреснат и накарат някой престъпник да се замисли, е в голяма заблуда.Спадане на престъпноста ще се получи при дейсваща съдебна система издаваща фиктивни присъди по бързото производство. Когато човек зное че като извърши нещо ще си понесе последствията.

А не да разсъждава , ще бутна на този лев, на друг два и ще си изляза.

Доживотна присъда без право на обжалване или смъртна присъда ... разликата не е много голяма!

:confused :confused :confused Да бе, само дето в единия случай си мъртъв, а в другия - не!

За! Всички убийци, изнасилвачи и т.н. трябва да бъдат екзекутирани. Като умрат един двама и страх ще обхване населението и престъпността ще намалее.

Това са популистки глупости, колега. Никъде, където е въвеждана смъртна присъда, не е намалявала престъпността. Просто няма такава закономерност.

Твърдо ЗА.

Значи той ще извърши някакво ужасно престъпление и накрая щего гледаме, обличаме, храним и всичко останало и необходимите за това пари ще се взимат от моя и на всички останали данъкоплатци джоба .

Малко съм краен но...

Ти на санаториум ли ги пращаш в затвора? Влизал ли си да разгледаш затвор,за да видиш как ухае на рози вътре? Щото аз съм влизал.

А сега по темата - ЗА съм.Винаги съществува възможността за съдийска грешка,но както може да я има при издаването на смъртна присъда,така може да  я има и при обжалване и евентуално освобождаване на сериен убиец и изнасилвач.И страшно е,ако този човек се разхожда един ден по улицата като нас...

Голямата разлика е, че екзекутираният не можеш да го възкресиш след грешката.

Заколиха вуйчо миналата година пред камара свидетели и в момента още тече дело. Адвоката казва, че повече от 10 години едва ли щял да получи! Ще ме извинявате, но... Когато преживеете такъв ужас и в съдебната зала оная твар се обарне и се усмихва... Разправяйте ми за безплатна работна ръка - простотии! Искам го мъртъв!!! Когато ти дойде на главата мислиш по по-друг начин...

Вуйчо беше семеен с две деца. Ако тая измет дето му отне живота лежи 10 години и излезе пак на улицата... Кой век сме били не знам си какво сме били на тея хора ще кажа само едно - не ви пожелавам да си промените мнението по трудния начин.

Ужас, дано го накажат по-сурово от 10 години! :cry

Щом в една толкова демократична държава като Съединените Американски щати има смъртно наказание защо да няма и в България??Аз съм твръдо ЗА това нещо!!Пък и както сме бедна държава много ще е по-евтино да се купи една инжекция вместо да се храни и други един затворник докато си почине!!

Престъпленията не желая да ги коментирам. Те са плод на болна психика и да си призная дори и не искам да се замислям как бих се чувствала, ако се случи нещо ужасно с мой близък човек, но тук става въпрос за една система-съдебната система, а не точно за справедливост. Когато има тежко престъпление, не може да има справедливост.

Няма да коментирам сегашното законодателство в България, защото е под всякаква критика...

Спомням си сега за един филм, който е с невероятна идея(малко предсказуем, но идеята наистина си заслужава)-"Животът на Дейвид Гейл" с Кевин Спейси. Има какво да научите от него...

Смятам,че засега смъртните присъди не трябва да се въвеждат в България,защото правораздателната ни система не е достатъчно зряла и съвършена.Представете си една грешна присъда...ако е доживотен затвор може да се промени,ноо смъртта няма връщане назад.

След това трябва да се помисли и за момента , кой ще изпълнява тази присъда,кой ще работи като професионален убиец,упълномощен от държавата..

Според мен лично доживотният затвор е много по-тежко наказание от смъртта...не мога да си представя какво е да живееш зад решетки,натъпкан с още 15-20 човека в килията и да виждаш слънцето по веднъж на ден за по 30-40 минути.

След това трябва да се помисли и за момента , кой ще изпълнява тази присъда,кой ще работи като професионален убиец,упълномощен от държавата..

Това според мен е най-малкия проблем!!Винаги ще се намери кой да свърши тази работа без да му пука кой знае колко!!А особенно ако се плаша и добра заплата ще има много желаещи от които държавата трябва да избира :)

Емм в някои ситоаци е наложително ... но според мен трябва да се дава избор дали до живтна или смъртна присъда ... защото някой мойи да не искат да се мъчат...

"Глава,която е решила да се отдели от раменете ... никой неможе да я спре"

така,че...

аз лично съм за ... :bgrin:

ЗА!не може да казвате че съдията няма връзка с Господ и за това не можел да се произнася,ами убиеца да не би да има бе?

трябва да им се направи същото ,каквото те са направили,и съответно после смърт-както те!

ЗА!не може да казвате че съдията няма връзка с Господ и за това не можел да се произнася,ами убиеца да не би да има бе?

трябва да им се направи същото ,каквото те са направили,и съответно после смърт-както те!

не смяташ ли,че доживотно да си затворен зад решетки е по голямо наказание и да те ши*ат некви мангали?

не смяташ ли,че доживотно да си затворен зад решетки е по голямо наказание и да те ши*ат некви мангали?

не!хич даже!кой е той по дяволите та ще отнема друг живот, а после ние да мислим как да му било по-гадно :angry1 в гроба ще му е най-гадно ;)

не!хич даже!кой е той по дяволите та ще отнема друг живот, а после ние да мислим как  да му било по-гадно :angry1 в гроба ще му е най-гадно ;)

:wacko: има неща които са много по-жестоки от смърта , но за съжеление и те не са позволени....се пак сам в една килия на строг режим пак е по-лошо от смърта ...целия ти живот е в една килия и после си умираш в тая килия :wacko:

За това не трябва всеки срещнат по улицата да взима такива решения. Защото голямата част от народа е некомпетентен и най-често взима решенията според чувствата си.

Твърдо за. Проблема е обаче ако човека е обвинен несправедливо :(

Миналата година май имаше един случай в Пловдив - две момичета бяха убили приятелката си и я бяха хвърлили в асансьорна шахта. Скоро(преди месец може би) чух по новините че са им намалили присъдите на 6 и 5 години. Тва нормално ли е! :angry1 :angry1 :angry1

Едит: ся се замислих и за още едно положително нещо от смъртните присъди - държавата ще спести пари. В крайна сметка тези хора в затворите трябва да се хранят и т.н. Държавата се грижи за едни утрепки! Не е ли по добре те да си отидат, за да може тези пари да се дадат на някой който има нужда от тях?

не!хич даже!кой е той по дяволите та ще отнема друг живот, а после ние да мислим как  да му било по-гадно :angry1 в гроба ще му е най-гадно ;)

Кой е той, че да отнема човешки живот!

А кои по дяволите сме ние, че да казваме дали някой трябва да живее или умре!

Кои сме ние, че да сме готови да отнемаме човешки живот!

Кои сме ние, че да ставаме убийци!

Май същите като тях...С една единствена разлика... законът, който сами сме създали. Разлика? Аз поне не виждам!

Трябва да я има.И като превантиван мярка, и като наказание.

Като мярка - ако знаеш, че ще виснеш на въжето - ще посмееш ли, а?

Като наказание - можеш да сгазиш лука само веднъж.

Хайде да питам противниците на смъртната присъда. Да вземем за примера случая когато мангустите пребиха до смърт професора в София в кв. " Захарна фабрика ". Eдно, че не понесоха никакви полседствия, ами за мен трябваше да ги разстрелят още там. Ей за такива издънки на обществото трябва да се прилага :excl:

Твърдо за. Проблема е обаче ако човека е обвинен несправедливо :(

Миналата година май имаше един случай в Пловдив - две момичета бяха убили приятелката си и я бяха хвърлили в асансьорна шахта. Скоро(преди месец може би) чух по новините че са им намалили присъдите на 6 и 5 години. Тва нормално ли е! :angry1  :angry1  :angry1

Едит: ся се замислих и за още едно положително нещо от смъртните присъди - държавата ще спести пари. В крайна сметка тези хора в затворите трябва да се хранят и т.н. Държавата се грижи за едни утрепки! Не е ли по добре те да си отидат, за да може тези пари да се дадат на някой който има нужда от тях?

Тъкмо като излезнат тези момичета ще са станали малко по-зрели и ще разберат какво са направили и как са си опропастили живота за напред. То до като си млад ако не започнеш да си си уреждаш живота, после на къде. Пък и с тяхната автобиография, трудно биха си намерили работа навън.

А за храненето...и в затвора се бачка. Не се стои по цял ден на лаф мохабети. При което всъщност държавата е на печалба от тях. ;)

Повярвай ми да лежиш в затвор и да знаеш че ще прекараш там остатъка от живота си е много по-лошо отколкото да те боднат с една инжекция и да заспиш завинаги :wacko: Повечето хора осъдени на доживотна полудяват или се самоубиват след време...

Хайде да питам противниците на смъртната присъда. Да вземем за примера случая когато мангустите пребиха до смърт професора в София в кв. " Захарна фабрика ". Eдно, че не понесоха никакви полседствия, ами за мен трябваше да ги разстрелят още там. Ей за такива издънки на обществото трябва да се прилага

Ами те щом на затвор не ги осъдиха нямаше да ги осъдят на смърт...

Тъкмо като излезнат тези момичета ще са станали малко по-зрели и ще разберат какво са направили и как са си опропастили живота за напред. То до като си млад ако не започнеш да си си уреждаш живота, после на къде. Пък и с тяхната автобиография, трудно биха си намерили работа навън...

Аз познавах убитата тъй като беше от моята махала и бих казал че Антония и оная другата, забравих и името, ще им е по-добре в затвора, защото върнат ли се в махалата ще бъдат подложени на ежедневен тормоз, който всъщтност заслужават... :angry1

Аз познавах убитата тъй като беше от моята махала и бих казал че Антония и оная другата, забравих и името, ще им е по-добре в затвора, защото върнат ли се в махалата ще бъдат подложени на ежедневен тормоз, който всъщтност заслужават... :angry1

Това е и едно от последствията, които ги очакват и заради които ще съжаляват.

ЕДИТ: И си оправи цитата ;)

Хайде да питам противниците на смъртната присъда. Да вземем за примера случая когато мангустите пребиха до смърт професора в София в кв. " Захарна фабрика ". Eдно, че не понесоха никакви полседствия, ами за мен трябваше да ги разстрелят още там. Ей за такива издънки на обществото трябва да се прилага  :excl:

Защо мислиш,че най-голямото наказание е смъртта? :confused Има толкова много начини,да накараш,в тоя случай,който каза, 'мангустите' да съжаляват и да подвият опашка.....и повече да не правят такива ужасни неща.Като ги убиват какво?Наказват ли ги?Ми не.....избавят ги.По-добре доживот да гният в някой затвор с плъховете,отколото да ги пратиш директно в ..... :devil Нека се измъчат и тук,и там!Има време за всичко! :blink:

Защо мислиш,че най-голямото наказание е смъртта?  :confused  Има толкова много начини,да накараш,в тоя случай,който каза, 'мангустите' да съжаляват и да подвият опашка.....и повече да не правят такива ужасни неща.Като ги убиват какво?Наказват ли ги?Ми не.....избавят ги.По-добре доживот да гният в някой затвор с плъховете,отколото да ги пратиш директно в .....  :devil  Нека се измъчат и тук,и там!Има време за всичко! :blink:

А тези пари, за да гният доживот познай от чий джоб ще излезнат. Големи пацифисти сте бе. Око за око, зъб за зъб, това е положението. Стига с тези сърцераздирателни европейски лафове. !!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...