sincity Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Истински съм любопитен да разбера мнението ви по този спорен въпрос. Множество социологически изследвания са показвали, че общественото мнение в нашата страна е преобладаващо положително настроено към регламентирането на смъртното наказание в Конституцията. На мен ми се струва, че това би било стъпка назад! А и би попречило на присъединяването ни към ЕС. Освен това, не смятам, че би подействало превантивно върху бъдещите престъпници. И така, смятате ли, че би трябвало да се издават смъртни присъди в България и за какви престъпления евентуално? Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Не само смъртни присъди, ами и законите на Хан Крум трябва да се върнат Link to comment Share on other sites More sharing options...
evil_smith Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Истински съм любопитен да разбера мнението ви по този спорен въпрос. Множество социологически изследвания са показвали, че общественото мнение в нашата страна е преобладаващо положително настроено към регламентирането на смъртното наказание в Конституцията. На мен ми се струва, че това би било стъпка назад! А и би попречило на присъединяването ни към ЕС. Освен това, не смятам, че би подействало превантивно върху бъдещите престъпници. И така, смятате ли, че би трябвало да се издават смъртни присъди в България и за какви престъпления евентуално? <{POST_SNAPBACK}> Гласувах ЗА, но зависи за кого се издават -> за убийците 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 ЕЕЕЕх колега,зачеквай по-често такива яки теми! Естествено съм против-нека им е гадно на осъдените! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 ЕЕЕЕх колега,зачеквай по-често такива яки теми!Естествено съм против-нека им е гадно на осъдените! <{POST_SNAPBACK}> ОК, колега, професионална деформация няма как! Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 tvardo sam ZA,i po vazmojnost da ne sa barzi i bezbolezni,a na vseki spored slu4aq . naprimer tziganin ubil pensioner za 3-4 leva trqbva da bade ubit s kamani,dokato mangal prebil pensioner naprimer moje samo da bade zastrelqn. ne6to takova trqbva da se vavede. ili v kraen slu4ai pesenta na Teletabis vsi4ki q znaqt zab za zab po nagore ima6e i post za Krum,i tova stava ,no trqbva da se osavremeni ,moje da se vklu4at krakata i drugi 4asti na tqloto no v kraina smetka vseki trqbva da si polu4i zaslujenoto. ne sam sadist ili neznam s na kakav moje nqkoi da me oprili4i,no ako nqkoi pri4ini ne6to na moeto semeistvo sadat i policiata 6te badat poslednite koito 6te razberat az ve4e 6te sam go osadil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 За какво да им е гадно на престъпниците? Че ще лежат цял живот на топло и някой ще ги храни ли? Аз съм за смъртните присъди на изнасилвачи и убийци. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sMARTBomber Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против! Все пак сме в следващия век. Няма нужда да деградираме. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 tvardo sam ZA,i po vazmojnost da ne sa barzi i bezbolezni,a na vseki spored slu4aq .naprimer tziganin ubil pensioner za 3-4 leva trqbva da bade ubit s kamani,dokato mangal prebil pensioner naprimer moje samo da bade zastrelqn. ne6to takova trqbva da se vavede. ili v kraen slu4ai pesenta na Teletabis vsi4ki q znaqt zab za zab <{POST_SNAPBACK}> За какво да им е гадно на престъпниците? Че ще лежат цял живот на топло и някой ще ги храни ли? Аз съм за смъртните присъди на изнасилвачи и убийци. <{POST_SNAPBACK}> E добре де , вие бихте ли предпочели топлата храна в затвора докато сте живи пред една смърт? Щото аз бих предпочел второто. Някак си не ми харесва да живея с мисълта, че излизане няма..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Ами ако живея от ден за ден, като се припитавам по кофите, не виждам, какво ще ми е лошо в затвора... Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против!Все пак сме в следващия век. Няма нужда да деградираме. <{POST_SNAPBACK}> ami ako iska6 i po edna svirka da im napravim kato za posledno aii stiga we Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против. Естествено съм против-нека им е гадно на осъдените! <{POST_SNAPBACK}> Също така не мисля че трябва да се връщаме назад. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teddy-King Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Има много по-ужасни неща от смъртта... Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против. Също така не мисля че трябва да се връщаме назад. <{POST_SNAPBACK}> neznam kakvo ima6 vpredvit,no ako mi obqsni6 kolko napred sme ta da se vra6tame otnqkade moje bi 6tete razbera bokluka trqbva da se izhvarlq navreme ina4e se vmirisma a tva 4e nqkoi si liza4i mahnaha smartnata prisada si e druga tema ,ve4e politi4eska Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Ами ако живея от ден за ден, като се припитавам по кофите, не виждам, какво ще ми е лошо в затвора... <{POST_SNAPBACK}> Разсъждавай по-общо , а не се хващай за изключенията! Помисли и за възможната съдийска грешка при постановяването на смъртната присъда.Никой не е безгрешен, а връщане назад няма. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Никой няма право да отнема човешки живот. Или какво - да убиваме убийците? Не се ли превръщаме и ние в такива? Не мисля, че трябва да има разделение между цигани и българи, що се отнася до смъртните присъди. Аз лично бих се замислила доста, преди да обявя кой заслужава да умре и кой - не. При работеща съдебна система и знанието, че ще получат достатъчно тежка присъда, тези случаи на престъпване на закона биха било по-малко. Трябва ни адекватни следствени и съдебни институции, преди да започнем да предлагаме смъртното наказание като вариант. Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Има много по-ужасни неща от смъртта... <{POST_SNAPBACK}> predpolagam 4e e bavnata smart Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против! Според мен по-добре да се направи затвор с по-тежък режим за тежките престъпления където според мен ще им е много по-гадно отколкото да ги убият... Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 При работеща съдебна система и знанието, че ще получат достатъчно тежка присъда, тези случаи на престъпване на закона биха било по-малко. Трябва ни адекватни следствени и съдебни институции, преди да започнем да предлагаме смъртното наказание като вариант. <{POST_SNAPBACK}> i ako vse pak se slu4at tezi prestapvaniq na zakona,kakvo stava (praktikata pone go e dokazala) 6te se objalva ,nie 6te go hranim toi 6te slu6a i sled 4-5 godini 6te izleze i 6te razpravq-vleznah v zatvora -stanah 4ovek tva spored men sa gluposti bum.bum i gotovo imaa prestapnik ima problem,nqma prestapnik nqma problem ,tolkova e 4isto i qsno P.S. a ne sili saglasen 4e to4no kato ima smartna prisada ,ne e dosta4no na nqkoi bokluk da se zamisli predi da napravi ne6to,ne ni trqbva sad i sledstvie da raboti i da vsima ru6veti. trqbva strah ot prisada Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Казах вече - няма адекватна съдебна система, която да издава адекватни присъди. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 i ako vse pak se slu4at tezi prestapvaniq na zakona,kakvo stava (praktikata pone go e dokazala)6te se objalva ,nie 6te go hranim toi 6te slu6a i sled 4-5 godini 6te izleze i 6te razpravq-vleznah v zatvora -stanah 4ovek tva spored men sa gluposti bum.bum i gotovo imaa prestapnik ima problem,nqma prestapnik nqma problem ,tolkova e 4isto i qsno <{POST_SNAPBACK}> Въобще не е толкова просто Ами ако аз застрелям някой при самозащита и въпреки това ме осъдят за убииство заслужавам ли да умра? Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Казах вече - няма адекватна съдебна система, която да издава адекватни присъди. <{POST_SNAPBACK}> i ti si prav ,donqkade za6toto nqma prisadi -zatova editnah po nagore Link to comment Share on other sites More sharing options...
star_net Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Въобще не е толкова просто Ами ако аз застрелям някой при самозащита и въпреки това ме осъдят за убииство заслужавам ли да умра? <{POST_SNAPBACK}> govorim za dokazano ili po to4no o4evadno prestaplenie,pone az taka vazprieh temata a samoza6tita ,govori sama po serbi si ,ti si se za6titil ,zana4i si opravdan Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Против.Смъртната присъда е нещо абсолютно безумно и нелогично.Един вид държавата ще узакони убиийството за себе си.Има си затвори,има си доживотни присъди,има тежки режими.Смятам,че това е достатъчно.Нечия смърт не би могла да върне човешки живот. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Тука някой казват, че доживотната присъда е по-лошо от смъртната. В такъв случей, не виждам какво против имат смъртната, като е по-лекия вариант... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.