Jump to content
BulForum.com

За или против смъртните присъди?

sincity

За или против смъртното наказание у нас?  

159 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Истински съм любопитен да разбера мнението ви по този спорен въпрос. Множество социологически изследвания са показвали, че общественото мнение в нашата страна е преобладаващо положително настроено към регламентирането на смъртното наказание в Конституцията.

На мен ми се струва, че това би било стъпка назад! А и би попречило на присъединяването ни към ЕС. Освен това, не смятам, че би подействало превантивно върху бъдещите престъпници.

И така, смятате ли, че би трябвало да се издават смъртни присъди в България и за какви престъпления евентуално? :blink:

• Replies 228
  • Created
  • Last Reply
Истински съм любопитен да разбера мнението ви по този спорен въпрос. Множество социологически изследвания са показвали, че общественото мнение в нашата страна е преобладаващо положително настроено към регламентирането на смъртното наказание в Конституцията.

На мен ми се струва, че това би било стъпка назад! А и би попречило на присъединяването ни към ЕС. Освен това, не смятам, че би подействало превантивно върху бъдещите престъпници.

И така, смятате ли, че би трябвало да се издават смъртни присъди в България и за какви престъпления евентуално? :blink:

Гласувах ЗА, но зависи за кого се издават -> за убийците 100%. :angry:

ЕЕЕЕх колега,зачеквай по-често такива яки теми!

Естествено съм против-нека им е гадно на осъдените!

ЕЕЕЕх колега,зачеквай по-често такива яки теми!

ОК, колега, професионална деформация няма как! :laughing: :)

tvardo sam ZA,i po vazmojnost da ne sa barzi i bezbolezni,a na vseki spored slu4aq .

naprimer tziganin ubil pensioner za 3-4 leva trqbva da bade ubit s kamani,dokato mangal prebil pensioner naprimer moje samo da bade zastrelqn.

ne6to takova trqbva da se vavede.

ili v kraen slu4ai pesenta na Teletabis :punk vsi4ki q znaqt

zab za zab

po nagore ima6e i post za Krum,i tova stava ,no trqbva da se osavremeni ,moje da se vklu4at krakata i drugi 4asti na tqloto

no v kraina smetka vseki trqbva da si polu4i zaslujenoto.

ne sam sadist ili neznam s na kakav moje nqkoi da me oprili4i,no ako nqkoi pri4ini ne6to na moeto semeistvo

sadat i policiata 6te badat poslednite koito 6te razberat :devil :angry1

az ve4e 6te sam go osadil :ghost

За какво да им е гадно на престъпниците? Че ще лежат цял живот на топло и някой ще ги храни ли?

Аз съм за смъртните присъди на изнасилвачи и убийци.

tvardo sam ZA,i po vazmojnost da ne sa barzi i bezbolezni,a na vseki spored slu4aq .

naprimer tziganin ubil pensioner za 3-4 leva trqbva da bade ubit s kamani,dokato mangal prebil pensioner naprimer moje  samo da bade zastrelqn.

ne6to takova trqbva da se vavede.

ili v kraen slu4ai pesenta na Teletabis :punk vsi4ki q znaqt

zab za zab

За какво да им е гадно на престъпниците? Че ще лежат цял живот на топло и някой ще ги храни ли?

Аз съм за смъртните присъди на изнасилвачи и убийци.

E добре де , вие бихте ли предпочели топлата храна в затвора докато сте живи пред една смърт? Щото аз бих предпочел второто. Някак си не ми харесва да живея с мисълта, че излизане няма.....

Ами ако живея от ден за ден, като се припитавам по кофите, не виждам, какво ще ми е лошо в затвора...

Против.

Също така не мисля че трябва да се връщаме назад.

Против.

Също така не мисля че трябва да се връщаме назад.

neznam kakvo ima6 vpredvit,no ako mi obqsni6 kolko napred sme ta da se vra6tame otnqkade moje bi 6tete razbera

bokluka trqbva da se izhvarlq navreme ina4e se vmirisma

a tva 4e nqkoi si liza4i mahnaha smartnata prisada si e druga tema ,ve4e politi4eska

Ами ако живея от ден за ден, като се припитавам по кофите, не виждам, какво ще ми е лошо в затвора...

Разсъждавай по-общо , а не се хващай за изключенията! Помисли и за възможната съдийска грешка при постановяването на смъртната присъда.Никой не е безгрешен, а връщане назад няма.

Никой няма право да отнема човешки живот. Или какво - да убиваме убийците? Не се ли превръщаме и ние в такива?

Не мисля, че трябва да има разделение между цигани и българи, що се отнася до смъртните присъди. Аз лично бих се замислила доста, преди да обявя кой заслужава да умре и кой - не.

При работеща съдебна система и знанието, че ще получат достатъчно тежка присъда, тези случаи на престъпване на закона биха било по-малко. Трябва ни адекватни следствени и съдебни институции, преди да започнем да предлагаме смъртното наказание като вариант.

Против! Според мен по-добре да се направи затвор с по-тежък режим за тежките престъпления където според мен ще им е много по-гадно отколкото да ги убият... ;)

При работеща съдебна система и знанието, че ще получат достатъчно тежка присъда, тези случаи на престъпване на закона биха било по-малко. Трябва ни адекватни следствени и съдебни институции, преди да започнем да предлагаме смъртното наказание като вариант.

i ako vse pak se slu4at tezi prestapvaniq na zakona,kakvo stava (praktikata pone go e dokazala)

6te se objalva ,nie 6te go hranim toi 6te slu6a i sled 4-5 godini 6te izleze i 6te razpravq-vleznah v zatvora -stanah 4ovek

tva spored men sa gluposti

bum.bum i gotovo

imaa prestapnik ima problem,nqma prestapnik nqma problem ,tolkova e 4isto i qsno

P.S. a ne sili saglasen 4e to4no kato ima smartna prisada ,ne e dosta4no na nqkoi bokluk da se zamisli predi da napravi ne6to,ne ni trqbva sad i sledstvie da raboti i da vsima ru6veti.

trqbva strah ot prisada

i ako vse pak se slu4at tezi prestapvaniq na zakona,kakvo stava (praktikata pone go e dokazala)

6te se objalva ,nie 6te go hranim toi 6te slu6a i sled 4-5 godini 6te izleze i 6te razpravq-vleznah v zatvora -stanah 4ovek

tva spored men sa gluposti

bum.bum i gotovo

imaa prestapnik ima problem,nqma prestapnik nqma problem ,tolkova e 4isto i qsno

Въобще не е толкова просто :wacko: Ами ако аз застрелям някой при самозащита и въпреки това ме осъдят за убииство заслужавам ли да умра?

Въобще не е толкова просто :wacko: Ами ако аз застрелям някой при самозащита и въпреки това ме осъдят за убииство заслужавам ли да умра?

govorim za dokazano ili po to4no o4evadno prestaplenie,pone az taka vazprieh temata

a samoza6tita ,govori sama po serbi si ,ti si se za6titil ,zana4i si opravdan

Против.Смъртната присъда е нещо абсолютно безумно и нелогично.Един вид държавата ще узакони убиийството за себе си.Има си затвори,има си доживотни присъди,има тежки режими.Смятам,че това е достатъчно.Нечия смърт не би могла да върне човешки живот.

Тука някой казват, че доживотната присъда е по-лошо от смъртната. В такъв случей, не виждам какво против имат смъртната, като е по-лекия вариант...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...