Jump to content
BulForum.com

Радиотехника У-101

Recommended Posts

http://yauza.ccs.ru/radiot-u101.htm

тва е усилвателя плс някой да даде идея от какво може да се получи така че да си бачка сичко а само единия канал да бражди аз си мислех понеже е много стар и да не е от Кондензаторите щото имаше един сменян и да не е от тва как мислите ?

ако някой разбира моля да каже от кво може да е за да се опитам да го fix

ето Схемата

http://yauza.ccs.ru/radiot-u101.htm

тва е усилвателя плс някой да даде идея от какво може да се получи така че да си бачка сичко а само единия канал да бражди аз си мислех понеже е много стар и да не е от Кондензаторите щото имаше един сменян и да не е от тва как мислите ?

ако някой разбира моля да каже от кво може да е за да се опитам да го fix

???? Бражди - в смисъл "гъгне" когато има сигнал ???? Или бражди.....еи така......само като го включиш ???

Трябва да му изровя принципната схема за да видя по-подробно каде може да е проблема.А ти ми отговори на 2-та въпроса за да ме улесниш малко :) :)

Също така може да направиш малка проверка, като размениш колоните. Може пък и да е от мембраните или гъвкавите кабелчета на Ипулата. Ако е това, ще чуеш браждене в другия канал.

???? Бражди - в смисъл "гъгне" когато има сигнал ???? Или бражди.....еи така......само като го включиш ???

Трябва да му изровя принципната схема за да видя по-подробно каде може да е проблема.А ти ми отговори на 2-та въпроса за да ме улесниш малко :) :)

ми начи като е намален си бачка и звука е чист но когато до надъня и почва да бражди се едно изкривява а другия канал си бачка на 6

колоните и кабелите са нови и съм ги местил и проверявал по секви начини

иначе мноо е готино усилвателчето ако ми помогнете да го фих много ша радвам :music

Този кондензатор който е сменян може да е с по-слаб капацитет от подобния на другия канал. Виж колко микрофарада е и го сравни с този на изправния канал. Може като са ти го сменяли да са ти сложили по-слаб и затова се прецаква като увеличиш мошността, съответно тока през него.

Този кондензатор който е сменян може да е с по-слаб капацитет от подобния на другия канал. Виж колко микрофарада е и го сравни с този на изправния канал. Може като са ти го сменяли да са ти сложили по-слаб и затова се прецаква като увеличиш мошността, съответно тока през него.

значи попринцип са по 3кондензатора на канал секи един е

2000мф и 50волта

този който е сменен е 4700мф 25волта

само че стана една много сложна фатка че при разглобяването единия от старите кондензатори пак на същия канал му се чупи крачето и трябваше да сложа нов и сложих 2200мф на 63волта

усеща се че има разлика сега като увелича малко колкото да се чува свири по-чисто но при повече пак бражди дайте съвети

да сменя ли и този слабия кондензатор които е на 25в само че тряя да сложа пак 2200мф 63волта щото имам само такъв пък е 3лв :(

ПП: моля някой от модерите да ми пусне тоя пост щото ми е важен 10х предварително. Понеже съм с мод :(

Неслучайно са избрани кондензатори за напрежение 50В. Стъпалото си е изчислено. Най-доброто, което може да направиш, е да намериш същите кондензатори като оригиналните, в смисъл 2000 мкф/50В. Предполагам, че във Викиват ще ги има, там се намира почти всичко.

И да спазиш поляритета на кондензаторите!

ее няма ли да стане по друг начин шото се пак съм дал 6лв и тряя да дам оше толкова и то ша ми излезне :blink: аз ако си купя съшия е 50лв най много :confused

мисля да сложа 2х 2200мф 63волта и 1 2000мф 50волта

ша му стане ли нещо да не се прецака?

И аз мисля че е заради кондензаторите,но все пак проверявал ли си и потенциометрите...щом като увеличаваш само се получава проблема може и да е от там.Межу другото продаваш ли го тоя усилвател?

И аз мисля че е заради кондензаторите,но все пак проверявал ли си и потенциометрите...щом като увеличаваш само се получава проблема може и да е от там.Межу другото продаваш ли го тоя усилвател?

не не е от потенциометрите проверявал съм ги :(

ми ако успея да си го оправя мисля да него продавам щото мноо ме радва ама ако не успея може :cry

• 3 weeks later...

Ta napravo po temata.

Sus sigurnost ne ti e ot kondenzatorite, no nqma da e losho profilaktichno da podmenish vsichki. Varianta sus kondenzatori na 63V e idealen, vupreki che ako slojish 4700mF/46-63V shte e oshte po dobre. Osnovnnoto pri kondenzatovite e i na dvete naprejeniq da slojish ednakuv obsht kapacitet i naprejenieto na koeto probivat kondenzatorite da e po visoko ot rabotnoto.

Inache nai veroqtno na ediniq kanal ti e izgorql ediniq kraen tranzistor no na tazi shema ne se vijdat poneje ne e cqlata.

Ta znachi za da te ulesnq namerih i drugata chast ot shemata ili po tochno tochno krainoto stupalo. Ako iskash dai email da ti q tratq.

Inache moje da pochnesh sus tursene na tezi tranzistori KT805AM ili KT837H

Uspeh!

Извинявам се за офтопика, но гледам че сте запознати с темата, така че вижте тук и ако можете ми помогнете.Не съм сигурен че влизате много често в раздел DOCS, за тва правя този офтопик.

Ta napravo po temata.

Sus sigurnost ne ti e ot kondenzatorite, no nqma da e losho profilaktichno da podmenish vsichki. Varianta sus kondenzatori na 63V e idealen, vupreki che ako slojish 4700mF/46-63V shte e oshte po dobre. Osnovnnoto pri kondenzatovite e i na dvete naprejeniq da slojish ednakuv obsht kapacitet i naprejenieto na koeto probivat kondenzatorite da e po visoko ot rabotnoto.

Inache nai veroqtno na ediniq kanal ti e izgorql ediniq kraen tranzistor no na tazi shema ne se vijdat poneje ne e cqlata.

Ta znachi za da te ulesnq namerih i drugata chast ot shemata ili po tochno tochno krainoto stupalo. Ako iskash dai email da ti q tratq.

Inache moje da pochnesh sus tursene na tezi tranzistori KT805AM ili KT837H

Uspeh!

то хубаво ама 1такъв кондензатор 63Волта 2200МФ е 3лв (а те са 6) :( аз не съм банка пък и един такъв усилвател не е хич скъп поради факта че е много стар

Tva bram4ene , ne e a dobre , Parvo trebvaa da se proverat krajnite tranzistori , sled tova e hubavo da se smenat vsi4kii ruski malki kondenzatoi, taj kato te stareqt i pravqt mnogo beli , sled tova ako pri tiha muzikaa se 4UVA dobre , a pri usilvane krivi , zna4i ima trimeri , koito se nastrojva toka na pokoj,,,,,, ami tova e , vijj dali niama studena pojka niakade.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...