DELUXe Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 http://yauza.ccs.ru/radiot-u101.htm тва е усилвателя плс някой да даде идея от какво може да се получи така че да си бачка сичко а само единия канал да бражди аз си мислех понеже е много стар и да не е от Кондензаторите щото имаше един сменян и да не е от тва как мислите ? ако някой разбира моля да каже от кво може да е за да се опитам да го fix ето Схемата Link to comment Share on other sites More sharing options...
batko32 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 http://yauza.ccs.ru/radiot-u101.htm тва е усилвателя плс някой да даде идея от какво може да се получи така че да си бачка сичко а само единия канал да бражди аз си мислех понеже е много стар и да не е от Кондензаторите щото имаше един сменян и да не е от тва как мислите ? ако някой разбира моля да каже от кво може да е за да се опитам да го fix <{POST_SNAPBACK}> ???? Бражди - в смисъл "гъгне" когато има сигнал ???? Или бражди.....еи така......само като го включиш ??? Трябва да му изровя принципната схема за да видя по-подробно каде може да е проблема.А ти ми отговори на 2-та въпроса за да ме улесниш малко :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Също така може да направиш малка проверка, като размениш колоните. Може пък и да е от мембраните или гъвкавите кабелчета на Ипулата. Ако е това, ще чуеш браждене в другия канал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 ???? Бражди - в смисъл "гъгне" когато има сигнал ???? Или бражди.....еи така......само като го включиш ???Трябва да му изровя принципната схема за да видя по-подробно каде може да е проблема.А ти ми отговори на 2-та въпроса за да ме улесниш малко :) <{POST_SNAPBACK}> ми начи като е намален си бачка и звука е чист но когато до надъня и почва да бражди се едно изкривява а другия канал си бачка на 6 колоните и кабелите са нови и съм ги местил и проверявал по секви начини иначе мноо е готино усилвателчето ако ми помогнете да го фих много ша радвам Link to comment Share on other sites More sharing options...
ant9 Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Този кондензатор който е сменян може да е с по-слаб капацитет от подобния на другия канал. Виж колко микрофарада е и го сравни с този на изправния канал. Може като са ти го сменяли да са ти сложили по-слаб и затова се прецаква като увеличиш мошността, съответно тока през него. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 10, 2005 Author Share Posted July 10, 2005 Този кондензатор който е сменян може да е с по-слаб капацитет от подобния на другия канал. Виж колко микрофарада е и го сравни с този на изправния канал. Може като са ти го сменяли да са ти сложили по-слаб и затова се прецаква като увеличиш мошността, съответно тока през него. <{POST_SNAPBACK}> значи попринцип са по 3кондензатора на канал секи един е 2000мф и 50волта този който е сменен е 4700мф 25волта само че стана една много сложна фатка че при разглобяването единия от старите кондензатори пак на същия канал му се чупи крачето и трябваше да сложа нов и сложих 2200мф на 63волта усеща се че има разлика сега като увелича малко колкото да се чува свири по-чисто но при повече пак бражди дайте съвети да сменя ли и този слабия кондензатор които е на 25в само че тряя да сложа пак 2200мф 63волта щото имам само такъв пък е 3лв ПП: моля някой от модерите да ми пусне тоя пост щото ми е важен 10х предварително. Понеже съм с мод Link to comment Share on other sites More sharing options...
alchemy Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Неслучайно са избрани кондензатори за напрежение 50В. Стъпалото си е изчислено. Най-доброто, което може да направиш, е да намериш същите кондензатори като оригиналните, в смисъл 2000 мкф/50В. Предполагам, че във Викиват ще ги има, там се намира почти всичко. И да спазиш поляритета на кондензаторите! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 ее няма ли да стане по друг начин шото се пак съм дал 6лв и тряя да дам оше толкова и то ша ми излезне аз ако си купя съшия е 50лв най много мисля да сложа 2х 2200мф 63волта и 1 2000мф 50волта ша му стане ли нещо да не се прецака? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cTo9H Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 И аз мисля че е заради кондензаторите,но все пак проверявал ли си и потенциометрите...щом като увеличаваш само се получава проблема може и да е от там.Межу другото продаваш ли го тоя усилвател? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 15, 2005 Author Share Posted July 15, 2005 И аз мисля че е заради кондензаторите,но все пак проверявал ли си и потенциометрите...щом като увеличаваш само се получава проблема може и да е от там.Межу другото продаваш ли го тоя усилвател? <{POST_SNAPBACK}> не не е от потенциометрите проверявал съм ги ми ако успея да си го оправя мисля да него продавам щото мноо ме радва ама ако не успея може Link to comment Share on other sites More sharing options...
compira Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Ta napravo po temata. Sus sigurnost ne ti e ot kondenzatorite, no nqma da e losho profilaktichno da podmenish vsichki. Varianta sus kondenzatori na 63V e idealen, vupreki che ako slojish 4700mF/46-63V shte e oshte po dobre. Osnovnnoto pri kondenzatovite e i na dvete naprejeniq da slojish ednakuv obsht kapacitet i naprejenieto na koeto probivat kondenzatorite da e po visoko ot rabotnoto. Inache nai veroqtno na ediniq kanal ti e izgorql ediniq kraen tranzistor no na tazi shema ne se vijdat poneje ne e cqlata. Ta znachi za da te ulesnq namerih i drugata chast ot shemata ili po tochno tochno krainoto stupalo. Ako iskash dai email da ti q tratq. Inache moje da pochnesh sus tursene na tezi tranzistori KT805AM ili KT837H Uspeh! Link to comment Share on other sites More sharing options...
A55A551N80R Posted July 30, 2005 Share Posted July 30, 2005 Извинявам се за офтопика, но гледам че сте запознати с темата, така че вижте тук и ако можете ми помогнете.Не съм сигурен че влизате много често в раздел DOCS, за тва правя този офтопик. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 30, 2005 Author Share Posted July 30, 2005 Ta napravo po temata.Sus sigurnost ne ti e ot kondenzatorite, no nqma da e losho profilaktichno da podmenish vsichki. Varianta sus kondenzatori na 63V e idealen, vupreki che ako slojish 4700mF/46-63V shte e oshte po dobre. Osnovnnoto pri kondenzatovite e i na dvete naprejeniq da slojish ednakuv obsht kapacitet i naprejenieto na koeto probivat kondenzatorite da e po visoko ot rabotnoto. Inache nai veroqtno na ediniq kanal ti e izgorql ediniq kraen tranzistor no na tazi shema ne se vijdat poneje ne e cqlata. Ta znachi za da te ulesnq namerih i drugata chast ot shemata ili po tochno tochno krainoto stupalo. Ako iskash dai email da ti q tratq. Inache moje da pochnesh sus tursene na tezi tranzistori KT805AM ili KT837H Uspeh! <{POST_SNAPBACK}> то хубаво ама 1такъв кондензатор 63Волта 2200МФ е 3лв (а те са 6) аз не съм банка пък и един такъв усилвател не е хич скъп поради факта че е много стар Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ivancho Posted August 5, 2005 Share Posted August 5, 2005 Tva bram4ene , ne e a dobre , Parvo trebvaa da se proverat krajnite tranzistori , sled tova e hubavo da se smenat vsi4kii ruski malki kondenzatoi, taj kato te stareqt i pravqt mnogo beli , sled tova ako pri tiha muzikaa se 4UVA dobre , a pri usilvane krivi , zna4i ima trimeri , koito se nastrojva toka na pokoj,,,,,, ami tova e , vijj dali niama studena pojka niakade. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.