Jump to content
BulForum.com

Как да си вържа

Recommended Posts

искам да изкарам звука на ХБОХ-а и ПС-то от ДВД колоните

някой ще ми каже ли какав кабел ми трябва ???

ДВД-то ми е това:

SONY DAV-SR3

DAV-SR3_1.jpg

повече инфо за ДВД-то:

SONY DAV-SR3 INFO

Вход / Изход

Аудио вход  2

Аудио изход  1

Изход съставно видео  1

Цифров вход:  1

Импеданс на слушалки (Ω)  8

Изход за слушалки  Да

Вход Scart  1

Изход Scart  1

Изход за събуфър (активен)  1

Видео вход  0

Видео изход  0

ще помоля някой който знае как става номера да помогне

ще сам му много задалжен

mi nqma znachenie zashtoto sq si smenqm mashinata

i kakva zvukova karta shte mi preporachash che da stane nomera

edit:

kakva zvukova karta shte mi preporachash

Звукова карта с дигитален изход, за да можеш да го вкараш в дигиталния вход на DVD-то и да пренасочиш звука.

Creative Live! *

Creative Audigy *

Creative Audigy 2 *

Creative Audigy 4 *

Creative Extigy! (тази е перфектна за целта, но ползва повече процесор от другите) (представлява устройство като кабелните модеми Моторола. изправено на поставка). има сумати изходи и входове (Оптичен, дигитален, аналогов, за слушалки, за микрофон и сумати други още), половината от които не знам изобщо дали влизат в употреба. Има дистанционно, да си пускаш работи от далеч. мисля, че командва освен нивата на звука и Winamp/Windows Media Player. Отгоре на всичко и както на всяка висококачествена звукова карта - всичките изходи са позлатени. цената последния път като гледах беше 150$. мислех да си я купувам, но : 1. ми се стори прекалено много за звукова карта от този тип 2. нямах нужда чак от такива екстри 3. използва процесора повече от другите карти. ==> за игри не става.

Екстрите на Extigy ги има и всяка друга звукова карта от другите 4 класа които съм написал, но трябва да е Platinium/Pro модел (с изнесен панел отпред на кутията, на който се намират изходите и входовете, и дистанционно).

Иначе Digital изхода който ти трябва на теб, го има всяка от изброените. дори и ниските класове. Самоче като я купуваш, провери в магазина ако е Audigy или Live! Bulk версии, защото те може да нямат :).

Преди това обаче трябва да провериш как ще направиш връзката между картата и DVD-то. Виж дали може да се направи прехода от Digital изхода на картата, към дигиталния вход на DVD системата. от картата излиза стерео жак (като на слушалки), а в дивидито (поне при мен) влиза коаксиален кабел.

Може някоя от картите които съм изброил (висок клас обаче - Extigy, Audigy Platinium, Audigy 2 Pro, Platinium, Аudigy 4 Pro, Platinium) да има, но не съм сигурен. в страницата на Creative има достатъчно детайлна информация.

Надявам се да съм бил полезен.

Ами не знам дали ще стане с ДВД,но ще ти кажа как аз си вързвам уредбата.С Audio/Video кабел като този за видео примерно,като ти трябва и една буска която обединява двата кабела в жак за тонколоните на уредбата.Тва е най-простото което се сещам,но не знам дали ще стане с ХБОХ-а и ПЦто едновременно.На w00x преложението ми изглежда по-удчно.

• 4 weeks later...

razbrah che XBOX-a podarja Hardware-no 5.1 audio

no molqvi da pomognete kak da si varja DVD-to s XBOX-a che zvuka da izliza prez 5.1 kolonite

tova shte svarshe li rabota:

RGB-SCART-Cabel with optical output for Dolby-5.1

edit:

da ne bi da mi trqbva tova :unsure:

http://www.play-asia.com/paOS-13-71-2b-70-1g6.html#

i

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B...6578239-6799846

i da pitam tezi neshta prodavat li gi v plovdiv

da li gi ima v techno polis

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...