samkijot Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Чудя се дали да му се хвърля на тоя PDX77, в момента е на 55лева, черничък. Ама трябва да нацеля някоя бройка дето работи добре , което май е трудното в случая. Другия вариант е да се хвърля на Samsung P360/P365 или на LG. Ама не ми се дават толкова пари и после да не ми чете разни формати (големината на субтитрите ще ги пробвам още в магазина). Та идеята е че, за 55лв няма да ме е яд докато за 130лв ще. виж тук за големината на титрите. аз май вече им намерих цаката btw и аз бях на тая дилема с по-малкото и по-рисковото или по-скъпото и по-надеждното .... общо взето изобщо не съм доволен от т'ва neo, но може да е и до бройката. съвет - когато пробваш дискове с divx/xvid, вземи си някое dvd-rw, което не е ново т.е. писано и е триено по него. т'ва важи най-вече за neo-то Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Аз това го четох, ама ако го правят така то по същата логика ще го правят с convertxtodvd и да го пусна на моето DVD (което не чете XVID). Ама щом субтитрите са малки NEO-то отпада директно, че аз така или иначе вече не съм особено добре със зрението и ще е проблем, който няма да мога да прежаля независимо, че гледам на 29". Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted December 24, 2006 Share Posted December 24, 2006 Аз това го четох, ама ако го правят така то по същата логика ще го правят с convertxtodvd и да го пусна на моето DVD (което не чете XVID). Ама щом субтитрите са малки NEO-то отпада директно, че аз така или иначе вече не съм особено добре със зрението и ще е проблем, който няма да мога да прежаля независимо, че гледам на 29". субтитрите на neo-то са по-големи от тези на samsung-a. за convertxtodvd не знам, но аз тази програма я открих от темата вчера и е доста доволна. не мога да разбера как ги лепи тея титри, след като съществено re-encode-ване не се усеща. просто за няма и 5 мин. 700 MB ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Купих си Samsung DVD-P360 (117лв) и всичко е точно, добре работи, чете си нормалните дискове, dvd-rw, cd-rw, mp3... сичко. Субтитрите са ОК и като големина, и всичко. НО не чете DVD-R Double Layer (тия дето струват 4.50лв-5лв) демек двуслойни записваеми дискове - DVD9-R. Тествахме друга бройка, тествахме и P365 (129лв) - очевидно самият чипсет вътре не ги чете (предполагам е някакъв Zoran). На диска е записано 1:1 копие на оригиналния DVD release на Pink Floyd - Pulse концерта, видео на 2DVD-та. Имам го оригинален от амазон, имам го и на копия на 2 диска DVD9 HP. Има вероятност не-видео DVD9-R да ги чете тъй като понякога дава no disc, друг път все едно диска е мп3 ама без файлове, понякога... дава директорият с video_ts и audio_ts, но само толкоз. При тестване се оказа, че LG (~115лв) също не ги чете. NEO PDX-77 (55лв) обаче ги праска яко и все едно за него са правени. Подобно Sony (190лв мисля) също нямаше проблем с тях, макар да ги load-ваше повече време от NEO-то. Та казвам го информативно, който ползва такива дискове ако си купува да ходи с тях в магазина после за да няма ядове. Между другото едно въпросче към хората, който ползват активно подобни DivX плейъри. Виждат ли се как се движат линии по екрана - примерно на екрана има текст, който се движи сравнително бързо. Същото се вижда ясно при близък план на анимационни филми и по-рязко движение. Пример за тестване: Garfield 2 XviD, в началото филма и актьорите се показват в една книга, чийто страници се отгръщат. Гледа се текста, особено ясно се вижда когато се появява надписът "Jennifer Love Hewitt" и когато се отгръща същият. Дразнещ е ефекта, но предполагам се свиква с него. Отдавам го на някакъв компромис в процесинга за да може да се поддържа divx формата. Вероятно причината е, че cpu-то няма достатъчно power за да компенсира movement-а. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Dreamer, аз не съм забелязал такъв ефект при моя плейър (JVC NX 316). Но мога точно да си го представя, но явно е нещо което не може да се изпусне. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 При тестване се оказа, че LG (~115лв) също не ги чете. NEO PDX-77 (55лв) обаче ги праска яко и все едно за него са правени. Подобно Sony (190лв мисля) също нямаше проблем с тях, макар да ги load-ваше повече време от NEO-то. В България имах NEO PDX-77 (още си го има), тук имам Philips DVP642. Категорично Неото е по-добро. Няма ядове с никви дискове, докато този филипс отказва понякога CD-RW и DVD+RW. Субтитрите на неото тръгват сами, на този се правят няколко настройки за да се пуснат на кирилица. Айде това е разбираемо. Неото е правено за БГ, филипса за САЩ. Неото изписва mp3 на ТВ-то с около 23 символа, докато филипса около 8-9. Неото превърта до 20х, филипса до 8х. Неото зарежда бързо дисковете, филипса се бави доста повече. Единственото по-добро на филипса са дистанционното и дисплея. Като цяло Неото е по-добро за мен Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 В България имах NEO PDX-77 (още си го има), тук имам Philips DVP642. Категорично Неото е по-добро. Няма ядове с никви дискове, докато този филипс отказва понякога CD-RW и DVD+RW. Субтитрите на неото тръгват сами, на този се правят няколко настройки за да се пуснат на кирилица. Айде това е разбираемо. Неото е правено за БГ, филипса за САЩ. Неото изписва mp3 на ТВ-то с около 23 символа, докато филипса около 8-9. Неото превърта до 20х, филипса до 8х. Неото зарежда бързо дисковете, филипса се бави доста повече. Единственото по-добро на филипса са дистанционното и дисплея. Като цяло Неото е по-добро за мен нео-то е пъле боклук дай ми филипса, аз ще ти дам нео-то. да си имаш 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted January 10, 2007 Share Posted January 10, 2007 Може новите бройки да са калпави. Аз говоря за модел от 2005 година Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 значи neo-то мина през сервиза на техномаркет (държаха го близо 2 месеца, а в гаранционната карта пишеше макс. 30 дни) и за сега си чете нормално. обаче едни батерии преди време ми направиха мизерия и окислиха пластинките. пробвах да ги почистя със спирт, но без особен успех ... та, напълно ли е прецакано дистанционото и може ли да се вземе някакво стандартно или все още има шанс да го спася? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 С преобразовател на ръжда пробва ли? После с фина пиличка изстъргваш горния слой от пластинките и трябва да се получи...освен ако киселината не е разяла платката на дистанционното. Всъщност те много лесно се разглобяват (в повечето случаи дори нямат винт, а само пластмасови щифтчета, влизащи едно в друго отстрани) - отвори го, махни плоскостта с гумените бутончета и го почисти със спирт навсякъде. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 и аз т'ва гледам, че няма винтчета, ама ме е страх да го напъна ... иначе изглежда така: успях да го отворя, ама тъй като не разбирам .... гледам че едната страна не е част от платката. т'ва нормално ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Midex Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 Ами като гледам последната снимка, значи си успял да го разглобиш. Link to comment Share on other sites More sharing options...
samkijot Posted September 15, 2007 Share Posted September 15, 2007 мда, оправи се ... с малко спирт и една шкурка и "захапа" @Midex, мерси за препоръките Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.