Jump to content
BulForum.com

DVD четящо DivX

Recommended Posts

Не е точно за тук въпроса, но не намерих по-подходяща тема. Ще ми кажете ли в какво точно се изразяват функциите на DTS? (бонус въпрос - Ако все пак се пусне файл с DTS звук на компютър, чиято звукова карта не го поддържа, означава ли, че просто няма да се чува този ефект или просто той ще се разкодира от CPU, а не от PU на звуковата карта? )

• 6 months later...
  • Replies 112
  • Created
  • Last Reply
Не е точно за тук въпроса, но не намерих по-подходяща тема. Ще ми кажете ли в какво точно се изразяват функциите на DTS? (бонус въпрос - Ако все пак се пусне файл с DTS звук на компютър, чиято звукова карта не го поддържа, означава ли, че просто няма да се чува този ефект или просто той ще се разкодира от CPU, а не от PU на звуковата карта? )

One advantage of DTS (for DVDs) is that it has a much higher bitrate than an equivalent Dolby track. DTS 5.1 typically uses 768 or 1536 kbit/s (overall), while Dolby 5.1 uses 384 or 448.

wikipedia

.... и според мен, ако имаш хубави колони, ще усетиш, че звука е по-силен.

иначе не мисля, че опира чак толкова до звуковата карта, колкото до декодиращите хави.

е, все пак на creative картите ще има разлика.

Браво бе....февруарска тема... :D ....само не разбрах в случая силата на звука каква връзка има с битрейта... ;)

В случая "по-силното" идва от съвсем други фактори и най-вероятно от това:

Dolby says DTS tracks often play louder than Dolby Digital ones due to the latter's dialogue normalisation feature...

7 месеца по-късно на човека му се отговори. :smile:

т'ва беше подмолно up-ване на темата. трайте си ;) (кат' някакви свекърви сте бе, да му *ба мамата :P )

btw на някой може да му е направило впечатление отделната тема, която съм пуснал ... та "тази" тема трябва да се оживи малко, за да може "онази" да получи своето "удовлетворение"

относно тоя боклук Samsung HT-P10 (станал съм яростен противник на всичко що е samsung в ниския клас от продуктите им) ... някой беше питал по-горе, аз преди това споменах, че не чете някои неща .... та за пример - това е един филм, който е на 2CD-та. първото cd не го "захапва", за разлика от второто.

някой ако има логическо обяснение, да заповяда

• 1 month later...

хаха, т'ва нео май ще се окаже голям боклук .... 1 ден и май клоним да го връщаме. прави проблем на dvd диск, който иначе се чете безпроблемно от samsung

хаха, т'ва нео май ще се окаже голям боклук .... 1 ден и май клоним да го връщаме. прави проблем на dvd диск, който иначе се чете безпроблемно от samsung

Едно време като щях да си го купувам същия PDX77 си носих тестове диск и не го прочете. Пробвах след това на другата изложена бройка и там го прочете и логично се отказах. Взех Nippon DVD без DivX, което досега се държи желязно, но ако си взимам от тук нататък ще е само марково. Ако не друго поне ще четат дисковете.

Едно време като щях да си го купувам същия PDX77 си носих тестове диск и не го прочете. Пробвах след това на другата изложена бройка и там го прочете и логично се отказах. Взех Nippon DVD без DivX, което досега се държи желязно, но ако си взимам от тук нататък ще е само марково. Ако не друго поне ще четат дисковете.

а бе, марково, марково, ама и самсунга е пълен боклук (поне тоя дето е в къщи) ... по-горе съм дал пример к'ви номера ми върти. на него почти съм се отказал да гледам divx/xvid формата ... да не говорим, че титрите му са жива мъка

изборът за двд с дивх за мен е между самсунг и LG, даже клоня към лг-то, защото приятелката ми има такова и досега не е отказало да пусне филм :D

изборът за двд с дивх за мен е между самсунг и LG, даже клоня към лг-то, защото приятелката ми има такова и досега не е отказало да пусне филм :D

определено този модел на нео има проблем по-скоро с dvd дискове, отколкото с divx/xvid .... oт 6 диска не прочете 2 от вестници и 1 копиран от оригинално двд с малко компресия, а плейна 1 оригинален и 2 копирани 1:1

• 2 weeks later...

страшно съм недоволен от това neo :angry1

повече тая бърлива марка няма да я погледна! ако си цените парите, недейте да си купувате тея боклуци.

Аз пък съм страшно доволен от ДВД-то което имам НЕО-М51.Какъвто и куча марка диск и оригинален да му сложа го чете и субтитрите си бачкат перфект. :punk :punk :punk Аз лично съм си много доволен на вас незнам защо ви създават проблеми!

имах нео PDX77 и още го има, няма диск, който да не може да прочете все още. Вече е на 1 година и половина.

в момента точно тоя боклук отказва да чете какъвто и да е диск :angry1 идва ми да го изтряскам в земята .... няма и месец от както е купен. ако си цените парите, не купувайте нео divx/xvid плеъри.

не е нормално един диск да ти го дава като bad disc и след 10 опита въднъж да захапе ... ей т'ва е супер изнервящо. да не говорим, че е тотално скарано с презаписващите дискове

Всъщност въпросния PDX77 има сумати серии, за да ги отличите една от друга гледайте първите две цифри на серийния номер отзад. Става така, че модела е един, а вътре през неопределен период електрониката и tray loader-а явно се сменя (в това число и чипсета). Тъпо.

Всъщност въпросния PDX77 има сумати серии, за да ги отличите една от друга гледайте първите две цифри на серийния номер отзад. Става така, че модела е един, а вътре през неопределен период електрониката и tray loader-а явно се сменя (в това число и чипсета). Тъпо.

абсолютно тъпо според мен ... как може един модел да има 4-5 "издания"

това тук е s/n: 06xxxxx

• 1 month later...

Чудя се дали да му се хвърля на тоя PDX77, в момента е на 55лева, черничък. Ама трябва да нацеля някоя бройка дето работи добре :rolleyes:, което май е трудното в случая.

Другия вариант е да се хвърля на Samsung P360/P365 или на LG. Ама не ми се дават толкова пари и после да не ми чете разни формати (големината на субтитрите ще ги пробвам още в магазина). Та идеята е че, за 55лв няма да ме е яд докато за 130лв ще.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...