Jump to content
BulForum.com

DVD четящо DivX

Recommended Posts

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

според мен няма да стане. т'ва е само за тази серия, която е посочена ... ако го няма там, по-добре не пробвай. все пак разгледай темите тук

може и нещо да има ...

Гледах, търсих-нищичко за този.Само един пич от България беше питал дали има за тоя плеър нещо, ама без отговор си е останал...Писах им сега на тия типчета в темата, да видим

makatol наскоро си купи LG и си оправи субтитрите с firmware. Аз напазарувах един Samsung P355 наскоро и субтитрите са два пъти по-голями от тези на LG-то и са с нормален за гледане размер.

....

значи титрите на samsung-a са по-големи от тези на lg-то, дори и след флашване на второто, така ли?

т'ва при всички е така. поне на този samsung тук е т.е. всеки avi файл трябва да е в отделна папка, но според мен не е проблем. за разлика от един philips автоматично си зарежда следващата папка

@Dulgia. порови се из clubs.dir.bg там бяха дали разни връзки към въпроса с firmware-a

http://board.softpedia.com/index.php?showtopic=1553

и на NEO PDX77 си зарежда автоматично субтитрите дори да са в една папка, дори с различни имена. Има възможност да си пуснеш който искаш

Не знам за вас но аз имам NEO, което ми чете абсолютно всичко. Даже и MPEG2. За момента съм адски доволен от него. За 100 лева какво повече? И най-якото е, че субтитрите на xvid са големи като на DVD, a на мойте приятели с LG са супер малки...

samkijot, след флашване не знам как са. Но на Samsunga са нормален размер, който не е нито много голям, че да излизат буквите нито много малък за да не се виждат от нормално разстояние. Единствено шрифта не е Arial или нещо от сорта, но това поне за мен не е show stopper. По-важното е размера и другите неща, които може плейъра.

TBD: DVD = MPEG2 :) как да не чете :D

XviD = MPEG4.

samkijot, след флашване не знам как са. Но на Samsunga са нормален размер, който не е нито много голям, че да излизат буквите нито много малък за да не се виждат от нормално разстояние. Единствено шрифта не е Arial или нещо от сорта, но това поне за мен не е show stopper. По-важното е размера и другите неща, които може плейъра.

...

... ами аз знам, че на LG са най-малките от всички (май), но след флашването хората, които са го направили казват, че стават почти колкото на dvd-то и даже можело да си избираш размер ...

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=61742

... а за samsung-a - имат ли фон? т.е. ако background-a е светъл да се виждат ...

... ами аз знам, че на LG са най-малките от всички (май), но след флашването хората, които са го направили казват, че стават почти колкото на dvd-то и даже можело да си избираш размер ...

http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=61742

... а за samsung-a - имат ли фон? т.е. ако background-a е светъл да се виждат ...

Абе почти се бях навил да го флашна, щото чипсета ми е от податливия на такива интервенции, ама като чета какви рабори стават и как си влизат за добър ден с по 30 кинта, ми мина вдъхновението за сега.Докато някой не каже, че точно тоя вид е флашнат, съм пас. :D А самкихота го съветвам да си вземе нещо различно от LG, щото с тия флашове само излишни нерви.Взимаш LG примерно за по-евтино и при ъпдейта токов удар и ай 30 кинта отгоре :( Тъй че...

Мисля, че нямаше фон, но имаше черен кант. Пускал съм ей така за пробата един два филма и не ми е направило впечатление да липсва четивост, но не мога да гарантирам. Като си купуваш в магазина ще ти ги пуснат.

А на какво се дължи насичането на някои филми? На по-голям bitrate или друго?

Дължи се на "packed bitstream". Mаха се с програмата MPEG4 Modifier

Дължи се на "packed bitstream". Mаха се с програмата MPEG4 Modifier

Аз имам ELITE.Eто така изглеждат субтитрите: http://elitefan.hit.bg/SCREENSHOTS/Subtitle.JPG За тези които ги дразнят серифите в тоя шрифт Има и друг вариант с шрифт Arial Narrow.

Много често излизат нови ъпдейти. Има и доста теми за тия плейъри.Ето я най-голямата:

http://forum.setcom.bg/index.php/topic,16694.0.html

• 3 weeks later...

hi :) edno vapros4e - mojeli dase varje DVD kam vhoda za antenata na TVto ????? 4e sami izgorqli Scart buksata i otpred Video-Audio vhodovete ???? i nqkoi da znae kade mogat dami gi opravqt i gore dolo kolko 6temi izleze ??? izgorqha edin pat kato si vrazvah PCto s TVto i nebqh izkliu4il Kabelnata ot TVto i ne6to stana 4e izgorqha buksite na TVto i Video kartata mi ?????????????

• 2 weeks later...
Какво ще кажете за това? Има DivX...

тук има такова :D ... титрите на divx формата са без фон и на светли сцени трудно се различават. освен това понякога има проблем със ac3 филмите, които са над 384 kbps (не чете divx филми с dts). няма възможност за флашване на софта. понякога се инати на някои презаписващи cd-та ... в смисъл, че може да прескочи няколко секунди от дадена сцена, ако види зор (т'ва може и да е от самия диск. не съм сигурен) или изобщо да не плейне филм. случвало ми се е филм, който е на 2 диска, независимо дали е на cd или dvd единият файл да не "захапе", а другия да си върви ... т'ва е в общи линии "-" страната на тази система .... другото си е стандартно.

DIVX Филми с DTS щом не чете това значи, че те са WAFли, което пък значи, че са 800x пиксела. А такива филми нито едно DVD не чете, за съжаление :(. Ако само звука е проблем - това е друго.

DIVX Филми с DTS щом не чете това значи, че те са WAFли, което пък значи, че са 800x пиксела. А такива филми нито едно DVD не чете, за съжаление :(. Ако само звука е проблем - това е друго.

да, т'ва го знам .... над 720x за divx май никое не може да чете, обаче т'ва с dts-a беше 704x384 (и е WAF-ла ;) ) .... и на един philips си вървеше звука, а на тоя samsung само картина без звук :P

Aко имаш предвид Releasitе на WAF.... на моето DVD вървят. изобщо проблем с AC3 нямам.

• 1 month later...
Aко имаш предвид Releasitе на WAF.... на моето DVD вървят. изобщо проблем с AC3 нямам.

кажи каква е резолюцията на тея waf-ли, които ти ги чете, щото както споменах има такива и под 720 ;) ...

ps2-мод чип плюс буут диск и освен двд плейър става и перфектен mp3 & divx плейър

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...