Jump to content
BulForum.com

DVD четящо DivX

Recommended Posts

Dreamer said:
Чудя се дали да му се хвърля на тоя PDX77, в момента е на 55лева, черничък. Ама трябва да нацеля някоя бройка дето работи добре :rolleyes:, което май е трудното в случая.

Другия вариант е да се хвърля на Samsung P360/P365 или на LG. Ама не ми се дават толкова пари и после да не ми чете разни формати (големината на субтитрите ще ги пробвам още в магазина). Та идеята е че, за 55лв няма да ме е яд докато за 130лв ще.

виж тук за големината на титрите. аз май вече им намерих цаката

btw и аз бях на тая дилема с по-малкото и по-рисковото или по-скъпото и по-надеждното .... общо взето изобщо не съм доволен от т'ва neo, но може да е и до бройката.

съвет - когато пробваш дискове с divx/xvid, вземи си някое dvd-rw, което не е ново т.е. писано и е триено по него. т'ва важи най-вече за neo-то

• Replies 112
  • Created
  • Last Reply

Аз това го четох, ама ако го правят така то по същата логика ще го правят с convertxtodvd и да го пусна на моето DVD (което не чете XVID). Ама щом субтитрите са малки NEO-то отпада директно, че аз така или иначе вече не съм особено добре със зрението и ще е проблем, който няма да мога да прежаля независимо, че гледам на 29".

Dreamer said:
Аз това го четох, ама ако го правят така то по същата логика ще го правят с convertxtodvd и да го пусна на моето DVD (което не чете XVID). Ама щом субтитрите са малки NEO-то отпада директно, че аз така или иначе вече не съм особено добре със зрението и ще е проблем, който няма да мога да прежаля независимо, че гледам на 29".

субтитрите на neo-то са по-големи от тези на samsung-a.

за convertxtodvd не знам, но аз тази програма я открих от темата вчера и е доста доволна. не мога да разбера как ги лепи тея титри, след като съществено re-encode-ване не се усеща. просто за няма и 5 мин. 700 MB ...

• 3 weeks later...

Купих си Samsung DVD-P360 (117лв) и всичко е точно, добре работи, чете си нормалните дискове, dvd-rw, cd-rw, mp3... сичко. Субтитрите са ОК и като големина, и всичко.

НО не чете DVD-R Double Layer (тия дето струват 4.50лв-5лв) демек двуслойни записваеми дискове - DVD9-R. Тествахме друга бройка, тествахме и P365 (129лв) - очевидно самият чипсет вътре не ги чете (предполагам е някакъв Zoran). На диска е записано 1:1 копие на оригиналния DVD release на Pink Floyd - Pulse концерта, видео на 2DVD-та. Имам го оригинален от амазон, имам го и на копия на 2 диска DVD9 HP. Има вероятност не-видео DVD9-R да ги чете тъй като понякога дава no disc, друг път все едно диска е мп3 ама без файлове, понякога... дава директорият с video_ts и audio_ts, но само толкоз.

При тестване се оказа, че LG (~115лв) също не ги чете. NEO PDX-77 (55лв) обаче ги праска яко и все едно за него са правени. Подобно Sony (190лв мисля) също нямаше проблем с тях, макар да ги load-ваше повече време от NEO-то.

Та казвам го информативно, който ползва такива дискове ако си купува да ходи с тях в магазина после за да няма ядове.

Между другото едно въпросче към хората, който ползват активно подобни DivX плейъри. Виждат ли се как се движат линии по екрана - примерно на екрана има текст, който се движи сравнително бързо. Същото се вижда ясно при близък план на анимационни филми и по-рязко движение.

Пример за тестване: Garfield 2 XviD, в началото филма и актьорите се показват в една книга, чийто страници се отгръщат. Гледа се текста, особено ясно се вижда когато се появява надписът "Jennifer Love Hewitt" и когато се отгръща същият. Дразнещ е ефекта, но предполагам се свиква с него. Отдавам го на някакъв компромис в процесинга за да може да се поддържа divx формата. Вероятно причината е, че cpu-то няма достатъчно power за да компенсира movement-а.

Dreamer, аз не съм забелязал такъв ефект при моя плейър (JVC NX 316). Но мога точно да си го представя, но явно е нещо което не може да се изпусне.

Dreamer said:
При тестване се оказа, че LG (~115лв) също не ги чете. NEO PDX-77 (55лв) обаче ги праска яко и все едно за него са правени. Подобно Sony (190лв мисля) също нямаше проблем с тях, макар да ги load-ваше повече време от NEO-то.

В България имах NEO PDX-77 (още си го има), тук имам Philips DVP642. Категорично Неото е по-добро. Няма ядове с никви дискове, докато този филипс отказва понякога CD-RW и DVD+RW. Субтитрите на неото тръгват сами, на този се правят няколко настройки за да се пуснат на кирилица. Айде това е разбираемо. Неото е правено за БГ, филипса за САЩ. Неото изписва mp3 на ТВ-то с около 23 символа, докато филипса около 8-9. Неото превърта до 20х, филипса до 8х. Неото зарежда бързо дисковете, филипса се бави доста повече. Единственото по-добро на филипса са дистанционното и дисплея. Като цяло Неото е по-добро за мен

Botev1912 said:
В България имах NEO PDX-77 (още си го има), тук имам Philips DVP642. Категорично Неото е по-добро. Няма ядове с никви дискове, докато този филипс отказва понякога CD-RW и DVD+RW. Субтитрите на неото тръгват сами, на този се правят няколко настройки за да се пуснат на кирилица. Айде това е разбираемо. Неото е правено за БГ, филипса за САЩ. Неото изписва mp3 на ТВ-то с около 23 символа, докато филипса около 8-9. Неото превърта до 20х, филипса до 8х. Неото зарежда бързо дисковете, филипса се бави доста повече. Единственото по-добро на филипса са дистанционното и дисплея. Като цяло Неото е по-добро за мен

нео-то е пъле боклук :sick дай ми филипса, аз ще ти дам нео-то. да си имаш 2 :woot

• 8 months later...

значи neo-то мина през сервиза на техномаркет (държаха го близо 2 месеца, а в гаранционната карта пишеше макс. 30 дни) и за сега си чете нормално. обаче едни батерии преди време ми направиха мизерия и окислиха пластинките. пробвах да ги почистя със спирт, но без особен успех ... та, напълно ли е прецакано дистанционото и може ли да се вземе някакво стандартно или все още има шанс да го спася?

С преобразовател на ръжда пробва ли? :)

После с фина пиличка изстъргваш горния слой от пластинките и трябва да се получи...освен ако киселината не е разяла платката на дистанционното. Всъщност те много лесно се разглобяват (в повечето случаи дори нямат винт, а само пластмасови щифтчета, влизащи едно в друго отстрани) - отвори го, махни плоскостта с гумените бутончета и го почисти със спирт навсякъде.

и аз т'ва гледам, че няма винтчета, ама ме е страх да го напъна ... :bgrin:

иначе изглежда така:

remctr02lc1.jpg

remctr01zd3.jpg

успях да го отворя, ама тъй като не разбирам .... гледам че едната страна не е част от платката. т'ва нормално ли е?

remctr03oi9.jpg

remctr04ha7.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...