Dulgia Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Момчета, малко баламски ми е въпроса, ама карай Какво означава двд-то да плейва DivX?Ако зема един филм от нета и го пльосна на 1 CD без никакви конвертирания ще тръгне ли? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Да. Освен ако не е над 800x800 t.e. WAF релизите няма да вървят. От марковите ти препоръчвам моделите на LG (~149лв) както и Samsung P355 (145лв). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Много благодаря Дриймър Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Az imam takova s DivX i mi kazaha 4e Toshiba sa nai-dobrite 160 leva sa Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Тошиба са супер, звука им е много по-добър от корейските. Пък и уж са по-трайни Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 А на какво се дължи насичането на някои филми? На по-голям bitrate или друго? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 А на какво се дължи насичането на някои филми? На по-голям bitrate или друго? За какъв плейър става дума и за какво насичане по-точно? Филм, диск, формат, etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dafo Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 За какъв плейър става дума и за какво насичане по-точно? Филм, диск, формат, etc. <{POST_SNAPBACK}> Мисля, че е SANG; някои филми върват с по-малко кадри, което се усеща осезателно. Утре мога да цитирам по-точни данни за филми и компресия. Няма значение дали са DVD или CD подложките. Всъщност сега се сетих за един - White Chicks. Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Az imam takova s DivX i mi kazaha 4e Toshiba sa nai-dobrite 160 leva sa Бъркаш се за това, че Toshiba са най-добри. Ако ще се купува DVD с DivX е хубаво да се провери дали го има в списъка на сертифицирани за DivX плейъри. тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Сисъка е неактуален... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Ако се не лъжа има модели, които четат WAF releases. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Който иска немарково DVD дето чете и DivX/XVID сега е момента! NEO E70 DivX - цена 95лв http://www.kkelectronics.com/product_detai...uct_id=09014519 в момента по случай откриването на TM Plovdiv 2 цената в новия магазин е само 79лв с цел да убият конкуренцията Technopolis . От това по-далавера няма Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 НЕО ? Далавера ? Това и пари да ми дават пак няма да си го сложа в къщата Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leigh Posted July 10, 2005 Share Posted July 10, 2005 Ей хора дайте съвет какво да си взема. Трябва ми за ежедневен запис на селиалчетата по ТВто. Чудя се между ново видео и ДВД рекордер. Или пък и двете в едно? Ясно че ДВД рекордера е по - добре от видео, но незнам какво е качеството на дисковете и колко време мога да записвам. Ей сега като пусна на ЛП видеото на една касета от 4 часа мога да записвам повете от 10 епизода по 40 минути. Сега видях един Самсунг видео рекордер и ДВД рекордер в едно, за 500 лв. Звучи доста изгодно. Какво мислите? Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Ей хора дайте съвет какво да си взема. Трябва ми за ежедневен запис на селиалчетата по ТВто. Чудя се между ново видео и ДВД рекордер. Или пък и двете в едно?Ясно че ДВД рекордера е по - добре от видео, но незнам какво е качеството на дисковете и колко време мога да записвам. Ей сега като пусна на ЛП видеото на една касета от 4 часа мога да записвам повете от 10 епизода по 40 минути. Сега видях един Самсунг видео рекордер и ДВД рекордер в едно, за 500 лв. Звучи доста изгодно. Какво мислите? Toва Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 А мога ли на DivX плейъра да променям по някакъв начин формата и големината на субтитрите, че мойто LG когато са на два реда ми ги реже от едната страна и отгоре на това и буквите са малки Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 А мога ли на DivX плейъра да променям по някакъв начин формата и големината на субтитрите, че мойто LG когато са на два реда ми ги реже от едната страна и отгоре на това и буквите са малки Не може. Аз затова си ги лепя на филма. Отнема ми 1 час и половина, но после нямам никакви ядове. Само 1 файл и това е. и големината и разположението са сложени. където и да се пусне - върви. Само за сега проблем с качеството при прекоридане на AC3 филми имам на моменти, но все някога ще го оправя и този проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dulgia Posted July 11, 2005 Author Share Posted July 11, 2005 A някаква редакция в самия .srt или .sub файл ако се нанесе дали няма да стане?Щото лепкането върху филма е решение, ама то тогава ква файда от DivX четенето като ти пак си конвертваш филма и губиш от качеството и време Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 A някаква редакция в самия .srt или .sub файл ако се нанесе дали няма да стане?Щото лепкането върху филма е решение, ама то тогава ква файда от DivX четенето като ти пак си конвертваш филма и губиш от качеството и време Какво качество губиш след като файла си остава същия, самоче има субтитри отгоре. аз си го Еncode-вам в XviD отново. Не го правя VCD. Даже и мога да си правя корекции където искам и ако знам какво се прави. и време не се губи, ако се пусне вечерно време. на всички опции на максимално - XviD файл - 4 часа, DivX на максимална компресия и качество - 6 часа. srt и sub файловете не пазят настройки. Настройки пази единствено SSA форматът (който използвам аз, защото другите формати при наслагването се разминават понякога). Той се зарежда и всичко си го пише във файла. цветове, размер, местоположение на субтитрите във файла, форматиране - всичко. затова и файла е 3 пъти по-голям на размер. Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 НЕО ? Далавера ? Това и пари да ми дават пак няма да си го сложа в къщата <{POST_SNAPBACK}> У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен! Специално съм разглеждал телевизорите им.Перфектен дизайн, супер картина => много добро предложение. P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен! Специално съм разглеждал телевизорите им.Перфектен дизайн, супер картина => много добро предложение. P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ? И аз си мисля, че някои модели се правят там, но не всички понеже е малко вероятно да правят толкова голямо разнообразие от модели както на външен вид така и като големина. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leigh Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Toва <{POST_SNAPBACK}> Яко е ама малко скъпичко ми се вижда Иначе PANASONIC си е най-добрата марка за такава техника. Някой да има мнение за този? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dreamer Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 Яко е ама малко скъпичко ми се вижда Иначе PANASONIC си е най-добрата марка за такава техника. Някой да има мнение за този? Panasonic точно при DVD-тата не са кой знае колко активни. Напоследък Samsung и LG при player-ите са по-активни. За съжаление горното, което разглеждаш го има само в един магазин в София, което го значи, че може и да го няма, но ако го има там можеш да го поръчаш и ще ти го доставят. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 У един приятел, почти всичко е на НЕО и е супер доволен! Специално съм разглеждал телевизорите им.Перфектен дизайн, супер картина => много добро предложение. P.S.Абе това да не е бившото "Велико Търново" ? <{POST_SNAPBACK}> Ами да, ама един приятел не е всички, така че неможеш да съдиш по него. При мен е обратното, всичко от марката , което съм имал, или някой познат е имал се е разваляло поне веднъж в гаранционния период. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarandaliev Posted July 11, 2005 Share Posted July 11, 2005 вярно е, че по принцип марковите стоки би трябвало да са по-по-най. Но не винаги е така. Мой приятел има ДВД шарп. Наложи се да се ъпдейтне някакъв фърмуеър ли не знам какво, но идеята е такава, че се ъпдейтва направо със СиДи, и ако недай си боже нещо се сецне...направо на боклука....Е, сецна се.... Аз съм в момента със Вестел - почти няма формат, който да не чете... цена около 100-на лева Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.