Jump to content
BulForum.com

Серия от експлозии в центъра на Лондон!

Lucky Luciano

Recommended Posts

Така е, аз лично обвинявам Буш за т.нар. Трета Световна Война - войната срещу тероризма. Откак е той начело на Америка, започнаха редовни терористични атентати и очакваните след това войни с цел раздвижване на американската икономика. Случайност? Или просто не са харесали как изглежда Буш ?

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Може да се каже, че историята се нуждае от събития, които да генерират развитие.

Говорейки за ислямски фундаментализъм може да се отбележи необходимото "блоково" разделение на света. Имало го е преди, има го и сега.

Не съдете терористичните организации, без да изходите от тяхната гледна точка.

Нарастващата роля на САЩ в световно отношение отприщи това.

Така ли?А когато американските войски избиваха невинни иракчани?Какво ще кажеш за тогава?Ако Буш не се беше набъркал където не му е работа, нямаше да има нападения, нямаше да има атентати. и т.н.Най-големият терорист е Джош Буш!

А като гледам, че атентатите са насочени винаги срещу съюниците на САЩ, взех много да се притеснявам, дали няма да ни думнат и нас!

И да ни думнат ще думнат София.

Не е гаранция evil_smith. В България няма чак толкова много места за думкане. Те търсят места където има много хора.А тук това май са гарите.Така че гаранция няма.А и дори да не ударят Пловдив, какво от това.В София не живеят ли Българи? Аз имам много роднини там и приятели.Дано не се случва...

А по повод това кой е виновен, трудно е да се каже кои крив кои прав.Истината обаче е че ислямският фундаментализъм не е отсега.Винаги го е имало и ще го има дори и Америка да я няма.За тях всеки е враг, щом не изповядва техните възгледи и религия. И докато той съществува никои няма да живее в сигурност...

Искат нещо от света но и те не знаят какво ! ! ! Положението е бедствено ако питате мене. Ако продължава така, рано или късно и нас ще ударя. Какво значение има София ли ще е, Пловдив ли ще е, или Варна ............. важното е, че всички сме българи. Ако стане нещо такова ще трябва да ги изселим :punk или да похитим Буш и да си " поиграем " малко с " пиратки " :lol: :lol:

О, нещата далеч не са само черни и бели.

А понятието "фундаментализъм" се използва за първи път през 19-ти век и то, свързано с християнството (!!!)

Въпросът не е само до възгледи и религия. Чел ли си Корана? Май не си. Мога да ти дам, за да видиш, че представите ти са доста далече от тези, които са заложени в Корана и които "фундаменталистите" преиначават и експлоатират в пропагандата си.

В момента баталните сцени не са само в САЩ, Испания, Англия... Има множество центрове, обхващащи както Близкия Изток, така и Чечня.

Множеството от организациите са именно против политиката на САЩ, против нарастващата политика на "моркова и тоягата".

Ислямският фундаментализъм е отговорът, който получава политиката на САЩ в райони, в които тя има икономически интереси.

Защо се получи това в Афганистан? А в Ирак? Заради някакво предполагаемо притежание на оръжия? Хайде, де!

Защо беше нужна намесата в бивша Югославия? Та тя намираше идеалната среда между социализъм и капитализъм и беше нещо дразнещо.

И да... Още един път повтарям - правете разлика межди тези организации и населението в държавите, от които са родом. :angry1

Упс... Май Англия беше дала гражданство на Басаев, ако не се лъжа?!

Май пак не ме разбра HemophiliacInMe. Чел съм корана и знам че там не се говори за насилие.Напротив. Когато казвам фундаментализъм, нямам предвид исляма специално като религия.Защото като религия исляма няма нищо общо с това насилие. Та когато казвам фундаментализъм имам предвид точно тези с изкривената и болна психика.С промитите мозъци.Ти го казваш

"фундаменталистите" преиначават и експлоатират в пропагандата си.

И точно тях визирам. И пак твърдя че ще ги има дори и ако Америка я няма.В това число влизат и ИРА в Англия и ЕТА в Испания.....

Колкото до ИРА - там нещата стоят по малко по-различен начин.

Начинът може да е различен, методите обаче са същите: кръв и насилие...

Хайде, ще се цитирам:

Може да се каже, че историята се нуждае от събития, които да генерират развитие.

Говорейки за ислямски фундаментализъм може да се отбележи необходимото "блоково" разделение на света. Имало го е преди, има го и сега.

Колкото до ИРА - там нещата стоят по малко по-различен начин.

в този смисъл, Ботев и Левски са били терористи ;)

И не само!!! Народът в Ирак и Афганистан има защо да използва оръжие срещу американските или каквито и да е части на територията на страната им.

И никой и нищо не може да ме убеди, че г-н Буш прави нещо само за "благото" на някой народ.

Какво? Да разрушим всичко и да започнем да го градим отново, възползвайки се от рухналата икономика на страните (доколкото те имат действаща такава).

Хайде, със здраве.

повечето юзъри тук, имат нужда от кратко обяснение, щото инак кратунките им не могат да го уврат ;)

Чак ми олекна от това :angry1 :angry1 :angry1

Да, нека си направят американците базата в графа пък гледай къде ще "думнат".

O, не, мисля, че проблемът е в грешната информация, която възприемат от различните медии..

Еми,кажи ни откъде се информираш ти, че така много кофти в тая дезинформационна среда!!! :)

За мен 90% има връзка случилото се с Г8!! Дано изловят терористите този път , че да разберем чии хора са!!

ЕДИТ: ITV съобщават за 45 загинали....... :(

Така.Първо - това за арабските източници е все още само прах в очите.До момента 3 фракции са поели отговорност(не питайте откъде знам - няма да ви кажа).

Първата е ИРА-И(екстремисткото крило на ИРА, което е против мирните споразумения)

Второто е подразделение на баски "революционери"

Третата е Ал Кайда.

Първи са били ИРА-И.

Наистина като стане терористичен акт всички се надпреварват да вземат отговорността. Като слушам мащабите и се чудя що за хора биха пречинили такова нещо и защо :confused

А на тези, които търсят връзка между атентатите и олимпийските игри и едва ли не обвиняват Мадрид и Париж за атентатите нищо няма да им кажа, защото явно ще е загуба на време. С такива хора, които надушват такива "конспирации" няма смисъл да се спори.

Наистина е така дори за атентатите от 11.09.2001 първо имаше съмнения, че са извършени от евреи, зящото на 11 около 4000 евреи не са били на работните си места в СТЦ. :confused

Е по-голяма глупост от това не бях чувал. Волен наистина яко е промивал мозъци. :angry1

Е по-голяма глупост от това не бях чувал. Волен наистина яко е промивал мозъци.  :angry1

Всъщност наистина в началото я имаше тая теория.И аз я бях чул тогава,но не помня от някоя медия или от нечия уста.

Всъщност наистина в началото я имаше тая теория.И аз я бях чул тогава,но не помня от някоя медия или от нечия уста.

Вестник "Монитор", телевизия "СКАТ"... или в някоя книга си я прочел?

Вестник "Монитор", телевизия "СКАТ"... или в някоя книга си я прочел?

Не бъди толкова скиптично настроен.Точно след атентата се изговориха поне 50 различни теории,по всички медии и това,че съществуваше такава теория неозначава,че е вярна!Теорията си я имаше и ако съществуваше "Топ 10 на теориите за 11-ти Септември",щеше да се нареди в челните места. ;) Ако ти не си я чул,това не я прави несъществуваща!

Тоя Волен си е сувсем Болен и не го слуша главата!!!С на хората нещастието си правят гавра :angry1

Тоя Волен си е сувсем Болен и не го слуша главата!!!С на хората нещастието си правят гавра  :angry1

Защо?Кво пак се е изцепил тоя? :confused

Май пак не ме разбра HemophiliacInMe. Чел съм корана и знам че там не се говори за насилие.Напротив.

Пак много глупости и правописни грешки в тази тема

Най-много тази глупост ме подразни

Не знам кой Коран е четен!

ВИЖ ТУК! пасажите, които открито призовават към насилие!

За да спестя ровене на публиката - некои избрани:

[2.190] ...fight in the way of Allah with those who fight with you...[2.191] And kill them wherever you find them, and drive them out from whence they drove you out, and persecution is severer than slaughter, and do not fight with them at the Sacred Mosque until they fight with you in it, but if they do fight you, then slay them; such is the recompense of the unbelievers.

The punishment of those who wage war against Allah and His apostle and strive to make mischief in the land is only this, that they should be murdered or crucified or their hands and their feet should be cut off on opposite sides or they should be imprisoned [Pickthall and Yusuf Ali have "exiled" rather than "imprisoned"]

Pickthall: ...the spoils of war...The spoils of war belong to Allah and the messenger

...make firm those who believe. I will cast terror into the hearts of those who disbelieve. Therefore strike off their heads and strike off every fingertip of them.

...slay the idolaters wherever you find them...take them captives and besiege them and lie in wait for them in every ambush...

И ТАКА НАТАТЪК - който има нерви да чете

Който има нужда да си обясни някои събития отпреди известно време да гледа Fahrenheit 9/11 и ако е достатъчно умен сам ще отсее основното във филма.

Много ясно че зад атентатите в Лондон стоят терористи.

Но защо си мислите че терористите винаги са едни и същи?

ДА, това може да е поредния джихад, но може и да е нещо съвсем друго.

За мен е рано да се говори

Личното ми мнение клони към арабите отново, защото е най-логично. Още при коалицията с американците многократно ги заплашваха. Какъв по-удобен момент от шамар по време на срещата на Г8 и ден след спечелването на домакинството?

Има и друго - не забравяйте колко "полицейска" ще стане обстановката оттук нататък в Англия. Положително някои среди имат изгода от това. Колко ли ще са инвестициите в сектор "сигурност" оттук насетне? Хммм - едва ли ще намалеят а?

Логично е да се приписват нещата на "обичайните заподозрени", а както казах, аз съм склонен да вярвам, че арабите пак шамаросаха "великите сили".

Но нека видим какво ще стане - то ще си проличи скоро

Хайде, много добре знаете, че има разлика между същността на една религия и това, което по някакъв начин се стреми чрез институционализирането на религията да направлява по някакъв начин вярващите. Имало го е и ще го има.

Нима това не се отнася и за християнството? Та то е изиграло идеална роля, подчинявайки неоправданите на "божиите" закони, преиначавани от Църквата.

За използването на религията може да се говори много.

Ако си чел Корана, ще знаеш, че има невероятни сходства с Библията. Ислямът призовава към обич и разбиране, мирно съжителство... Вгледайте се по-добре...

"Ислямът определя граници на търпението - ако някой проявява упорство във враждебността, трябва да бъде убеждаван с думи, ако продължи - леко удрян, ако започне да убива - и убиван. Ако се откаже от злосторството - и мюсюлманите са длъжни да престанат".

Това е главната разлика межу християнството и исляма - липсата на примирение.

Нека не подминаваме и историческите условия, по време на които са се развили различните религии.

Не мисля, че трябва да се спори за същноста на религиите. Факт е, че хора умират и те не са малко. Няма значение кой и по какъв начин го прави - това е недопустимо!

Всичко това става заради политическите интереси на страна, която мразя. Страна, която се самозабрави и реши, че може да завладее света. Лошото е, че започнаха да си отмъщават на Европа.. Да ходят да трепат американците - те си го заслужават с действията си.

Аз лично не искам да живея в свят, в който трябва да вървя с бронирани дрехи и шлем за да съм сигурен, че няма да ме убият някъде. Не искам да живея в свят, в който няколко часа не мога да се свържа с мой приятел в Лондон, защото телефона му не работи. Не искам всеки един ден да се притеснявам дали сестра ми ще излезне от метрото. Накрая стигам до извода, че даже не ми се живее за да не видя всички тези грозни и неприятни за нико му сцени.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...