Jump to content
BulForum.com

Серия от експлозии в центъра на Лондон!

Lucky Luciano

Recommended Posts

Три метростанции на Лондонското метро - Liverpool Street, St Pancras и Stratford - са затворени, а финансовият квартал Liverpool Street в центъра на Лондон е отцепен от полицията след експлозия в метростанция Liverpool Street, съобщиха световните медии. Центърът на Лондон е парализиран. Атентат, сблъсък на мотриси или късо съединение са версиите за експлозията, съобщи телевизия Евронюз. Според информация на Скай Нюз Stratford е станцията, обслужваща квартала, в който ще бъде построено олимпийското градче.

Окървавени хора се евакуират от станция Stratford на метрото в Лондон, предава Евронюз.

Според говорител на службите за спешна медицинска помощ, няколко линейки вече са се насочили към отцепената станция на Лондонското метро Liverpool Street, която обслужва бизнес квартала на британската столица.

Експлозията е факт само ден, след като Лондон спечели надпреварата за домакинство на Олимпийските игри през 2012 г.

Източник Агенция "Фокус"

Да обобщя - експлозиите са вече 4 - 2 в централните метростанции, 1 взривен автобус и преди 2-3 минути е имало експлозия в един от големите квартали на Лондон!Източник - Канал 3.

Възмутен съм за пореден път от мудността на българските медии!Първите експлозии са били 12 часа българско време.10 минути по-късно Канал 3 вече излъчваха от CNN и EuroNews, докато останалите канали даваха филми и реклами.Единствено в сайта на "Фокус" има някаква информация.Никъде другаде нищо!

• Replies 110
  • Created
  • Last Reply

Експлозиите вече са 6. Новините идват направо от центъра на Лондон, имам познати там. Настъпила е олелия, никой не знае къде се намира, и а пълна анархия. Казва че е по-зле от армагедон там.

Spored men e atentat,a ne kakto kazvat kuso suedinenie-avtobusa kakvo saedinenie go e hvanalo :confused

Ставаше дума за късо съединение в метростанциите, а не в автобуса.Но след четвъртата експлозия вече е ясно, че са атентати.

Канал 3 още в 12:30ч. се свързаха с техен човек в Лондон, който дори и в момента е в ефир!

Взривовете вече са 6!

Ставаше дума за късо съединение в метростанциите, а не в автобуса.Но след четвъртата експлозия вече е ясно, че са атентати.

Канал 3 още в 12:30ч. се свързаха с техен човек в Лондон, който дори и в момента е в ефир!

Взривовете вече са 6!

Дори и в метрото се счита за атентат. Казват, че замисъла бил да бъдат по едно и също време, но е имало закъснения на линиите и нямало да има смисъл да гърмят на места където няма хора. Имам предвид рейсовете са имали закъснения, затова метрото е гръмнало по-рано !

Според мен причината е спечелването на кандидатурата на Лондон за Лятните Олимпийски Игри през 2012 г. Има много засегнати интереси. Все пак конкуренцията беше жестока - Париж, Мадрид, Ню Йорк, Москва...

Дори и в метрото се счита за атентат.

Аз да съм казал друго :confused

Много добре организиран и структуриран терористичен акт!

В 14ч. Тони Блеър ще даде официална пресконференция!

Между другото Иван Славков - Батето след гласуване е изключен от МОК!

Аз да съм казал друго :confused

Много добре организиран и структуриран терористичен акт!

В 14ч. Тони Блеър ще даде официална пресконференция!

Между другото Иван Славков - Батето след гласуване е изключен от МОК!

не казвам че си казал друго. Просто потвърждавам

Официална информация за 2 жертви до момента.

Много ранени от взрива в автобуса.CNN излъчиха кадри от взрива, заснети от охранителните камери на някои от сградите в близост.

Втори взривен автобус в близост до първия!Най-малко 90 ранени!

Това са атентати, но не вярвам европейски страни да са замесени. Това са терористите дето преди година удариха Испания ако не се лъжа. Не помня коя държава беше, но те си казаха че ще разтурят Европа !

Според арабски източници атентатите са дело на Ал Кайда!

Според мен умишлено е направено в Лондон заради срещата на Г-8.

Хора! Там (олимпийските игри) играят големите пари и голямата мафия. В момента във Франция, Испания, САЩ, Русия има много хора, които са загубили много пари, заради това, че техния град не е спечелил кандидатурата.

Много си прав...Г8 е причината..а има и друг вариант ..може взривовете да са предизвикани от антиглобалисти,но според мене по-вероятен е първия вариант

Мм надали причината са засегнатите интереси,вярно е че парите, които играят са големи,ноо незнам..а може пък ал кайда да е използвана като инструмент за засегнатите интереси...надали ще се разбере обаче

Според информацията от Канал3, "според арабски източници, замесена е терористичната организация Ай Кайда".

Баси, тия не ги ли изтрепаха най-накрая бе ?!

Imenno!Nikoq durjava,kolkoto i da sa zasegnati interesite i nqma da napravi tova zaradi kandidaturata za Olimpiiskite...

То и в Мадрид имаше такива събития!!!Аз мисля,че е свързано с Олимпийските игри...не може...ей така...все си има пречина...не аре ся щото ми е кеф да правя по 10 взрива :laughing:

Така.Първо - това за арабските източници е все още само прах в очите.До момента 3 фракции са поели отговорност(не питайте откъде знам - няма да ви кажа).

Първата е ИРА-И(екстремисткото крило на ИРА, което е против мирните споразумения)

Второто е подразделение на баски "революционери"

Третата е Ал Кайда.

Първи са били ИРА-И.

Че каква работа имат баските или пък ИРА тук :) ИРА донякъде да, но пък баските .. то още малко зимбабвийски революционери ще се намесят :P

Че каква работа имат баските или пък ИРА тук :) ИРА донякъде да, но пък баските .. то още малко зимбабвийски революционери ще се намесят :P

Кажи ми, че да ти кажа ;)

Така.Първо - това за арабските източници е все още само прах в очите.До момента 3 фракции са поели отговорност(не питайте откъде знам - няма да ви кажа).

Първата е ИРА-И(екстремисткото крило на ИРА, което е против мирните споразумения)

Второто е подразделение на баски "революционери"

Третата е Ал Кайда.

Първи са били ИРА-И.

Ами то като стане някакъв атентат и всички терористични организации се надпреварват да поемат отговорността. Те просто търсят известност и поле на изява да се докажат колко са страшни.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...