Friedrich Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Препоръчайте ми марка и модел SATA харддискове, които ще работят в RAID0(stripe) режим. Става въпрос за 2х80GB или 2х120GB. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 hitachi Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Seagate 120GB ili maxtor. I dvata sa ednakvo byrzi. No zashto ne si vzemish 200GB vmesto 2x120. RAzlikata v cenata e malka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xray Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Така значи по правилния въпрос е какъв RAID контролер да си взема за да имам максимална производителност, препоръчвам ти да прочетеш какви вградени контролери има по различните дънни платки и да избереш най производителния. Естествено най добре е външен ама са скъпи иначе RAID 0 е най бързия режим и най несигурен поради ред причини. Ето тук можеш да видиш горе долу скороста на няколко примерни модификаций на тема RAID. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Friedrich Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 Така значи по правилния въпрос е какъв RAID контролер да си взема за да имам максимална производителност, препоръчвам ти да прочетеш какви вградени контролери има по различните дънни платки и да избереш най производителния. Естествено най добре е външен ама са скъпи иначе RAID 0 е най бързия режим и най несигурен поради ред причини. Ето тукможеш да видиш горе долу скороста на няколко примерни модификаций на тема RAID. <{POST_SNAPBACK}> Въпросът с контролерa е решен - nForce4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 а какво ще се случи с информацията ми на raid дисковете ако си сменя дъното новото ще е с друг raid контролер Link to comment Share on other sites More sharing options...
zizirixo Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Въпросът с контролерa е решен - nForce4 ако не е тайна за какво ти е RAID? Server ли ще пусйаш или ...? За любознателнителните: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...;highlight=raid Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 ако не е тайна за какво ти е RAID? Server ли ще пусйаш или ...? За любознателнителните: http://www.hardwarebg.com/forum/showthread...;highlight=raid не му пиши на него темата е стара а виж моя проблем Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted November 14, 2007 Share Posted November 14, 2007 Ами зависи. Ако са близки модели би трябвало да работи пак. Но ако сменяш от дъно за други дъно нямаш чак толкова големи шансове да бачка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.