Jump to content
BulForum.com

test

star_net

Recommended Posts

Долу има четири (4) въпроса и един бонус-въпрос. Трябва да им отговориш веднага. Не може да мислиш, отговори на всички моментално. Ок?

Нека да видим колко умен си всъщност!

Готов ли си? ДАВАЙ! (Превърти надолу, бавно. Недей хитрува, не надничай предварително да видиш отговора!)

Въпрос Първи:

Участваш в надбягване. Задминаваш втория в надбягването. На коя позиция си?

Отговор: Ако си отговорил, че си на първо място, си абсолютно неправ! Ако задминеш втория в надбягването и заемеш мястото му, ти си втори!

Опитай се да не прецакаш втория въпрос! За да отговориш на въпрос номер две, се опитай да не му отделяш толкова време, колкото отдели на номер едно!

Втори въпрос:

Ако си задминал последния човек, ти си...?

Отговор: Ако си отговорил, че си предпоследен, пак грешиш. Кажи, как можеш да задминеш ПОСЛЕДНИЯ човек?

Нещо не ти се удава. Нали?

Трети въпрос:

Коварна математика! Забележка: трябва да се сметне изцяло наум!

НЕ използвай молив и хартия или калкулатор. Опитай.

Вземи 1000 и добави 40 към него. Сега добави още 1000. Сега добави 30. Добави още 1000. Сега още 20. Добави още 1000. И още 10. Какъв е крайният резултат?

Получи ли 5000?

Верният отговор всъщност е 4100.

Не вярваш ли? Провери го с калкулатора. Днес определено не ти е ден. Може би ще отговориш на последния въпрос вярно?

Четвърти въпрос:

Бащата на Мари има пет дъщери: 1. Нана 2. Нене 3. Нини 4. Ноно

Как е името на петата дъщеря?

Отговор: Нуну?

Не! Разбира се, че не!

Името й е Мари! Прочети въпроса отново!

Добре, време е за бонус!

Ням човек се опитва да си купи четка за зъби. Като имитира движенията на човек, който си мие зъбите, той успешно се изразява пред продавачката и покупката е осъществена.

Сега, ако там застане сляп човек, който иска да си купи чифт слънчеви очила, как трябва да обясни той?

Просто трябва да си отвори устата и да попита, толкова е лесно!

Въпроса с надминаването е доста глупав. при положение, че се изисква конкретен отговор, как може отговора да е : ми как се надминава последния?

Явно нестандартното ми мислене се е прецакало силно! Едно единствено попадение - за щерките.И то при положение, че очаквам нещо по-различно (като темата за обувките и задниците :P ), но там се справих по-добре.Явно зрението ми е добре засега за разлика от главата... :wir

Готин тест :punk

Въпросите са бая обърани и ако не се замислиш малко много лесно се хващаш на въдичката!!

Без грешка. Просто вапросите по отделно съм ги чувал някъде... А математиката си е много лесно... тряа да си доста невнимателен за да объркаш там!

az kato разправям,4е съм зле,не ми вярват,особено с математиката :wacko:

от зор 4ак елката изкарах ей :tongue :wir :bgrin:

:lol: Готин тест. Не се вързах само на математиката и за имената. Осетих се че има уловка и пак го прочетох и се осетих. :P

С една грешка - математиката - на всички останали отговорих правилно.

И това не е математика а аритметика, има разлика. Имам един приятел, който беше приет в СУ след оценка > 5.50 на националната олимпиада по Информатика. Оценките му в МГ по математика бяха от 6 нагоре. И винаги ме е питал мен или някой друг около себе си за обикновени аритметични сметки, така че това не мисля, че е кой-знае колко показателно дали си добър математик, или въобще интелигентен. Това е по-скоро калкулативен ум, отколкото интелект...

Аз се вързах само на последния и на онзи , в който се пита на коя позиция си ако задминеш последния :dry:  :(

Мда. И аз се вързах на ония дето се задминава последния човек. Доста добър въпрос, ама не помислих :(

обърках впроса за ипреварването на последния и този за слепия човек, не че си измислям оправдания но точно тези 2 въпроса бяха доста неточни и бих казал глупави

Абе не че се правя на хитър, ама е съвсем възможно да изпревариш последния, ако си първи и си го настигнал(при условие че се състезавате на кръгла писта). Иначе ако не броим този въпрос се издъних само на аритметиката :laughing:

:lol: Готин тест. Не  се вързах само на математиката и за имената. Осетих се че има уловка и пак го прочетох и се осетих. :P

Да, ама условието беше да не се замисля много много човек B)

Да, ама условието беше да не се замисля много много човек B)

Еми то и за да се измисли грешния отговор пак се иска мислене поне малко. А аз още с първото прочитане се сетих че е уловка и че не може да е Нуну (наистина първото което ти идва на ум). За това го прочетох пак. :P

Въпроса с надминаването е доста глупав. при положение, че се изисква конкретен отговор, как може отговора да е : ми как се надминава последния?

Въпросът не е точен. Ако състезанието е по затворена крива с повече от едно преминаване има n-1 отговора за n участници. Ако не е по затворена крива обаче въпросът е тъп.

Като цяло въпросите не бяха лоши, лоши бяха коментарите след тях.

"Отговор: Ако си отговорил, че си на първо място, си абсолютно неправ! Ако задминеш втория в надбягването и заемеш мястото му, ти си втори!

Опитай се да не прецакаш втория въпрос! За да отговориш на въпрос номер две, се опитай да не му отделяш толкова време, колкото отдели на номер едно!"

Явно презумцията е, че не съм отговорил правилно на елементарен въпрос?

Какъв тест е това. Пък и самото заглавие "test, Нека да видим колко умен си всъщност!" е доста нетипично за тест.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...