funakoshi Posted July 29, 2008 Share Posted July 29, 2008 2500 mAh 4.9лв на брой Победа 15а ет 1 ХОУП Имат в момента промо блистер с тестер (цената е същата) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kennyg Posted July 29, 2008 Share Posted July 29, 2008 Малко дълго, но интересно четиво: Акумулаторните батерии Допреди няколко години у нас .... ......търговци да приемат обратно използваните акумулаторни батерии и т.н. аз правих доклад за NiMH батерии. Преди имах NiCd, но ги подарих защото те са токсични. Използвам 2300 mAh на GP и съм доста доволен, дадоха ми ги подарък с фотоапарата и зареждачка за тях. ЕДИТ: Става въпрос за размер АА Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted March 11, 2009 Share Posted March 11, 2009 Един въпрос. Защо всички акумулаторни батерии (които аз лично съм виждал) са по 1.2V , а не 1.5 ? Това ги прави силно непригодни за някои по-особени приложения, примерно някои мишки, и т.н. Винаги съм се чудел. Вярно че като са заредени, напрежението е към 1.4, но с пада при ползване пак си е доста по-малко от 1.5 волта. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mobo Posted March 12, 2009 Share Posted March 12, 2009 Един въпрос. Защо всички акумулаторни батерии (които аз лично съм виждал) са по 1.2V , а не 1.5 ? Това ги прави силно непригодни за някои по-особени приложения, примерно някои мишки, и т.н. Винаги съм се чудел. Вярно че като са заредени, напрежението е към 1.4, но с пада при ползване пак си е доста по-малко от 1.5 волта. най-общо, заради технологията им на производство и избраната реакция между съставните й елеметни. виж това и после това. Във второто има една доста добра таблица с характеристиките, ще забележиш че точно 1,2 е стойността на напрежението давано от NiMH и Ni-cadmium , а Li ion дава 3,6 V, което е кратно на 1,2. Та от там. Link to comment Share on other sites More sharing options...
OutSider Posted March 15, 2009 Share Posted March 15, 2009 Да не отварям нова тема ще си задам тук въпроса.Може ли някой да ми препоръча зарядно+ батерии Link to comment Share on other sites More sharing options...
puF4o Posted March 18, 2009 Share Posted March 18, 2009 Да не отварям нова тема ще си задам тук въпроса.Може ли някой да ми препоръча зарядно+ батерии Varta 57063 Зарежда 2 или 4 броя АА или ААА или една 9V батерии. Индикация за зяряд (2 бр. LED диоди). Когато се заредят батериите диодите гаснат. Предпазен капак за батериите. Изходящи напрежение/ток за 2 бр. батерии: 2,9/305 mA, тип АА 2,9/145 mA, тип ААА 9V/25mA (за една батерия) Ето как изглежда: ЦЪК В комплекта дават 4X2500MAH AA батерии Преди около 2 години си взех такова от техномаркет.Батериите държат много.И при 2год интензивно ползване(особено в началото) заряда който държат е като когато бяха нови . Зарядни за батерии има най-различни видове.Аз съм доволен от Varta и Sony.Търси да са с батерии с над 2000MAH Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.