D-Simon Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Когато съм на вън или спа го изгасям освен когато тегля Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Гася го само когато нямам нет или ме няма за дълго вкъщи иначе нека си върви не ми пречи пък и повечето сутрини ме приспива като си пусна некое филмче ЕДИТ: ся се сетих нещо смешно: Майка ми когато нямах нет беше ми видяла ПЦ-то изключено и ме разпитваше дали му има нещо и тряяше да и го пусна за да се увери че работи Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 До преди 2 дена и аз не го спирах изобщо. Имаше почивка само ако не съм си в къщи тока изгасне и тои след тва и да доиде тока няма кой да го ръгне да го пусне От 2 дена нещо зех да се замислям и му давам по малко почивка работи по около 15 часа на ден и това не е малко но е по добре от колкото 24 часа... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Naghual Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Ами аз моя не съм свикнал да го изключвам Работи си и през нощта, независимо дали тегля или не. Работи и дори когато не съм в Пловдив, тъй като у нас вечерта винаги има хора и има кой да го изгаси с пожарогасителя ако светне като коледна елха Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 В повечето случай моя компютър работи около 14 часа в денонощието , като рабира се има и случаи , когато го оставям да работи по 3-4 дни , при положение , че тегля нещо по-големичко . . Вечер когато аз си лягам , изключвам и компютъра . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr_Vain Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 След ~2ч компютъра достига средната си температура (при едно натоварване), така че няма разлика дали ще работи 2ч или 12ч. в денонощието. Номера с "оставям го да си почине" не върши работа Единствено пестите енергия и обикновено скъсявате живота на компонентите (не само механичните). Най-големия стрес за електрониката е включването. Аз например утре се прибирам в Шумен и компютъра ще остане в квартирата включен над 2 месеца Намерил съм му достатъчно работа, хем ще видя сметката за ток колко ще е Link to comment Share on other sites More sharing options...
HATE Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Само когато съм извън града. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Хубаво де, аз мойто РС го изключвам само, когато ми пречи да заспя, при буря, или когато няма какво да сваля. През останалото време си върти. Както някой по-нагоре каза, най-големия "стрес" за електрониката е включването. Както и да е, искам да помоля за малко разяснение относно режимите на Standby и на hibernate. Откакво имам интернет само веднъж се излъгах да включа hibernate. Беше за една нощ и на сутринта като погледнах - не се беше свалило нищо, явно защото ланката беше спряла. Сега пробвах със system standby, нагласих си период от 1 минута, но след като изтече не се случи нищо... Порових малко из help-a на windows-a, но ме хванаха нервите и не можах да открия нужната ми информация. Та, ако някой може, нека пообясни на невежото ми създание. :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Бе как няма да го изключвам при тези цени на тока бееее! То че харчи малко малко е, но я сметнете ако работи 24/7 колко пари са това аааа.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Бе как няма да го изключвам при тези цени на тока бееее! То че харчи малко малко е, но я сметнете ако работи 24/7 колко пари са това аааа.... <{POST_SNAPBACK}> 15-20 лв макс (не говорим за монитор 24/7) Link to comment Share on other sites More sharing options...
4efo_88 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Аз го изключвам 2-3 пъти в месеца(през нощта) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafaello Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 15-20 лв макс (не говорим за монитор 24/7) <{POST_SNAPBACK}> Малииии то ша стане така, че ще ми е по-евтино да си взема филма на DVD отколкото да го дарпам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 . Както и да е, искам да помоля за малко разяснение относно режимите на Standby и на hibernate. <{POST_SNAPBACK}> И аз не ги вдявам тия неща.... Изключвам ПСто през нощта и ако ме няма за дълго време!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 Както и да е, искам да помоля за малко разяснение относно режимите на Standby и на hibernate. Stand By режима изключва всичко по компютъра и го оставя да "спи". После вместо да го включваш наново, само буташ мишката и всичко тръгва. Докато е в Stand By , не може да прави нищо. всеки консуматор на ток се изключва. остава само нужното да седи Операционната система заредена. Можеш да гледаш на този режим като Енергоспестяващ Screen Saver. Hybernate - При този режим, всичко което в момента е включено се запазва така както си е (което заема определено място от твърдия диск) и компютъра се изключва / пуска Stand By (не съм сигурен кое от двете е, не съм го правил отдавна). После при стартирането, Уиндоуса се стартира много по-бързо и всичко което е било преди отворено, е отворено отново. Режима подсигурява това което някой горе нарече "както си го оставя, така искам да си го намеря", но при изключване на компютъра. И при двата режима, компютъра не може да прави нищо, а седи на изчакване. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shmi Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Благодаря много :о) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Legop4o Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Само когато си лягам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
velvet_underground Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Изключвам го когато спя,не понасям да ми стърже щайгата,когато не съм вкъщи.Абе по 10 часа работа на ден му се събират.И какво се поврежда на харда при често включване и изключване?Щото аз от 5-6 години все си го включвам и изключвам и нямам абсолютно никакви проблеми,всичко си работи на макс. Link to comment Share on other sites More sharing options...
weasel Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 да, харддиска се прецаква от пускане и спиране, това включва и т.нар powersave режими... SCSI дисковете, даже имат брояч за spinup цикли Link to comment Share on other sites More sharing options...
FIXXXER Posted July 9, 2005 Share Posted July 9, 2005 Ami spiram go kogato nqma da me ima po dalgo vreme vka6ti(2-3 dena).Ina4e kakto be6e kazal nqkoi nai golemiq stres za komponentite e vkliu4vaneto im.Razbira se tova ne ozna4ava 4e trqbva da go probvate kolko moje da izdarji bez po4ivka.Hubavo e v meseca vednaj da go spirate za po nqkolko 4asa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 moq dori i v meseca nego spiram samo restart ako se naloji na nqkolko dena tva e ili ako ste smenqm nesto hdd sa iztarkalo ot wartene Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas4o Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Изключвам го, когато не съм в къщи!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
WriteR4e Posted July 19, 2005 Share Posted July 19, 2005 Спирам го през нощта за 8-9 часа колкото да се наспа.Спирам го и когато ме няма за по-дълго време и когато съм на даскало.Извънредно го спирам когато почне да мирише на изгоряло Иначе не прекарвам толкова време пред компа, колкото той работи.Все пак съм човек-и аз излизам навън. ПОмня ,че някой в миналата тема за това беше писал, че откакто преди ~5-6 години си е взел компютъра не го е гасил! Link to comment Share on other sites More sharing options...
N_Igma Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 Ами не го гася много... Вечер си го оставям да побачка webshots screensaver(приспива ме) ако нема мерак за спане.... Тамън народа е понапълнил сървърите за Freelancer та си запълвам времето Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted July 20, 2005 Share Posted July 20, 2005 то в тая жега моита барака яко прегрява и се рестартира така че трябва го оставям си почине :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.