Mr_Vain Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Дублирам вече съществуваща тема, но тази е с poll. В общи линии, изключвате ли си компютъра, доводи за и против това? EDIT: Опция "Само вечер" съм пропуснал да сложа, така че гласувайте "Когато не съм си вкъщи" Link to comment Share on other sites More sharing options...
vas90 Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Само вечер и то ако не тегля . Link to comment Share on other sites More sharing options...
afx Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 null vote - изключвам го обикновенно като спя иначе.. работи за щяло и нещяло. Все пак се мъча да го товаря с някакви задачки, за да не хаби ток за нищо. (както е и athlon...) Все пак изключвайте си компютрите тъй като хабенето на енергия е вредно за околната среда. Save Energy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Изключвам го ама като няма да го ползвам за по дълго - поне 10-12 часа Довод колкото по-малко е работил - повече време няма да имам проблеми (поне така се надявам ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
zmei_gorqnin Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Нonstop бичи. Най-вече защото постоянно тегля нещо. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Clades Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Винаги когато никой не го използвам е изключен - Save energy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 У нас е като на летище Ако не си изключа компа през нощта, съседите ще се оплачат, че немогат да спят Няма начин... Е...има и изключения - ако излезне нещо, което съм го чакал от доста време, сърце не ми дава да спра даунлоад-а Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Спирам го само и единствено докато спя и то рядко - ако нямам нещо което се прави. Конвертиране на филми, теглене на нещо.. такива неща. иначе преди.. 1 година и половина не го бях спирал. не се майтапя. само на рестарти. даже и за 1 час не е спирал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fibaman Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Даже вече съм забравил от къде се изключва Link to comment Share on other sites More sharing options...
farrell Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 осван при бурите,не го изключвам,брат ми вдига супер джангър иначе,за причините трябва да питам него Link to comment Share on other sites More sharing options...
__smirnoff__ Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 спирам го като не съм вкъщи и вечер, че много шуми. иначе в последно време той си има давика да се включва и изключва сам Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 спирам, когато не ми трябва. или когато си подремвам. през деня го включвам и изключвам поне 5 пъти. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Никакво спиране. Имам/нямам да свалям нощем....не се спира. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Когато не съм вкъчщи, когато спя, когато нямам никаква нужда от него (нямам друг източник на музика) - тогава го спирам. Също така мразя да работи компютъра, когато спя. По-точно казано, спя ужасно, когато е включен компютъра - нагнетява ми въздуха в стаята, а аз спя трудно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brat4ed' Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Само вечер го изключвам и то щото спя в другата стая и ми е такова... едно неспокойно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightWolf Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Само вечер и то ако не тегля . <{POST_SNAPBACK}> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 24 / 7 През нощта го оставям да сваля филми. Ако няма кво да свалям - просто си го оставям така да бачка, щото ма мързи да го гася и най-вече - на сутринта пак да го пускам. Гася монитора и тонколонките, то в компа кво толкоз бачка .. Като си е на stand-by не хаби много ток. Така като се замисля, че има доста нощи, в които нямам какво да свалям, даже и по-ниска тарифа ме устройва (аз съм на 18лв) . Нямало е случай, в който съм приритнал да свалям нещо бързо. Оставям си го през нощта и на сутринта е на харда. Ся както 18лв са 24К, ако направят 9лв - 12К, минавам на нея. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Според мен и тези които са 24/7 имат своите доводи. Аз лично го пускам сутрин и го спирам вечер. Напоследък не е така защото отстранявам някакви проблеми, и често рестартирам, но иначе по едно пускане и спиране дневно мисля че не е опасно EDIT: Освен ако нямате UPS, мисля че 24/7 при нашто Енерго е невъзможно! Поне в нашия квартал! Между другото какво чак толкова различава компа от един телевизор или радио, или климатик, или не знам какво още.. Като излизате за 2-3 дена оставяте ли телевизора и климатика и радиото да работят . Ако поддържате сървър, или сваляте/качвате постоянно, е оправдано, но да седи компа 20 часа без да прави нищо, нещо не мога да разбера. Някои могат да скочат с доводи за харддиска, но всичко може да се разглежда двустранно! Освен това не правите ли ъпгрейди, та някой каза, че с години не спирал компа.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDFU Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Когато не съм вкъщи и когато спя. Link to comment Share on other sites More sharing options...
shadowhand Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Никога. Дори и вечер като спя не го изключвам, защото обичам както съм си оставил сесията така и да е заваря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shiro Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 tedy: аз съм стигал uptime 24 дена, но си гася компа ВСЕКИ път когато има буря Link to comment Share on other sites More sharing options...
rane Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Nikogaaaaaa. Tva e prestaplenie da si izkluchish PC-to :allien Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozo Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Това е много разтегливо понятие!!Ако имам да тегля филми или нещо друго или пък се налага по някаква причина да работи разбира се че го оставям!!Но когато отида извън града и ме няма у нас просто няма смисъл да работи компа и да ми гори ток Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lord_Gudo Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Никога не го изключвам работи нон стоп вече две години като изключим лятото като си отида в Бургас за 1 месец вижда покой иначе не ми минава и през акъла. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.