AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 От българския булеварден писател с неговата вулгарна поредица - две книги, които са много различни от "Цикълът на Месалина", "Калигула бесния" и т.н. Огън и Лед - великолепна книга за една нестандартна любов. Никога не бях виждал някой да казва толкова много с толкова малко думи. Белият дявол и неговите синове - приключенски исторически роман в три части(това което съм написал е събрано трите части иначе в библиотека "Иван Вазов" мисля че ги има на 3 части), който описва епичната история на едно семейство през годините на турското робство. Нестандартна история(тип Емилио Салгари, Майн Рид и т.н.), която вплита в себе си приключения, силни емоции, исторически анализи и много, ама много национална гордост. Книга, която ме накара да се почувствам горд от страната си. EDIT: Все пак да кажа писателя, ако току-виж някой не се сети - Христо Калчев, един от най-талантливите ни алкохолици, според мен... Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Нерон Вълкът не е ли тя в трио с първите две споменати? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Нерон Вълкът не е ли тя в трио с първите две споменати? <{POST_SNAPBACK}> Ами да ама то не е трио, ами направо поредица, има още много книги от поредицата... Само за Козела за 5-6 май.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Снощи си мислех да пусна подобна тема и днес като проверих се оказа, че AssassiN ме е изпреварил с малко . Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Ами да ама то не е трио, ами направо поредица, има още много книги от поредицата... Само за Козела за 5-6 май.... <{POST_SNAPBACK}> Ама само първите 3 са интересни, от там става една фантстика... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Снощи си мислех да пусна подобна тема и днес като проверих се оказа, че AssassiN ме е изпреварил с малко . <{POST_SNAPBACK}> А него са го изпреварили с много - но това е друга тема... Пустата търсачка на форума дето не намира е виновна. Дерзайте в тая тема. Ако на някой му е интересно какво се е писало в другите теми по въпроса: http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=23281&hl= http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=10914&hl= И не ми казвайте "ми заглавието на темата не е същото" - една тема не е само заглавие. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antares Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 AssasiN - ЕВАЛА - Дан Симънс е ненадминат. Бисер в научната фантастика. Тази поредица я бях прочел преди 7 (ако не се лъжа разбира се) години. Преди 1-2 я препрочетох и отрких страшно много неща, в които преди не бях вникнал. След 2-3 години смятам да я прочета пак. Страшно много идеи, страшно много смисъл. Това е поредица, която всеки човек в 21-ви век трябва да прочете и да се замисли над прочетеното! Иначе една от най-емблематичните и запомнящи се книги от последно време, която съм прочел е "Престъпление и Наказание" на Достоевски. Също така страхотна книга беше "Портретът на Дориан Грей" Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 А него са го изпреварили с много - но това е друга тема... Пустата търсачка на форума дето не намира е виновна. Дерзайте в тая тема. Ако на някой му е интересно какво се е писало в другите теми по въпроса: http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=23281&hl= http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=10914&hl= И не ми казвайте "ми заглавието на темата не е същото" - една тема не е само заглавие. <{POST_SNAPBACK}> Мдам...май така се е получило. съжалявам, но наистина търсачката не можа да ми намери подобна тема, макар че ми изкара доста, а аз ги прегледах всички. Все пак смятам че няма лошо - почти всяка тема намалява постовете си с времето. Смятам че е хубаво да се погъделичкаме пак на тая тема. Освен това все пак темите са по-различнички... EDIT: И все пак не мога да повярвам, че само Скорпиона е чел Симънс... ОГРОМЕН ПРОПУСК ОТ ВАША СТРАНА!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Напоследък чета малко, поради ред причини,ама наскоро прочетох Шифърът на Леонардо (и то луксозното илюстровано издание),много е интересна.А най последната,която дори още не съм завършил,е Захир - на Паоло Коелю (Куельо , Куелю ???? ) МНого съдържателна е! Препоръчвам я силно. <{POST_SNAPBACK}> Падаш си по комерсите, а . Няма лошо. Има и добри попадения там. Но книга, която я рекламират по BBC World на всеки 10 минути (говоря за Захир), някак не ми влиза в списъка с книгите, които ще прочета. Не обичам телевизия да ми обяснява колко е готина една книга и как била бестселър. Da Vinci's Code е готина книга, четох я в оригинал - средно заинтригуваща. Леко непонятни са ми прехласванията по нея, все едно е книга номер 1 на всички времена. Само човек, който не е чел други книги, може да се кефи толкова на Шифъра. В момента чета Angels and Deamons, пак на Dan Brown. Книгите си ги пише по един и същ начин, което е скучновато. Digital fortress е по-различна, но пък затова пълна с фрапантни грешки. Иначе любими поредици: The Diskworld - Terry Pratchett A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin The Wheel Of Time - Robert Jordan Harry Potter - J.K. Rowling The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - Douglas Adams The Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien Link to comment Share on other sites More sharing options...
simbata Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Шифърът на Лео е супер книга!!!!Много е увлекателна.Сега до колкото знам ще излиза или е излязла още една подобна,ама... <{POST_SNAPBACK}> http://www.evrocom.info/invision/index.php...ndpost&p=364791 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Иначе любими поредици: The Diskworld - Terry Pratchett A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin The Wheel Of Time - Robert Jordan Harry Potter - J.K. Rowling The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - Douglas Adams The Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien <{POST_SNAPBACK}> Като гледам какво четеш мога да ти кажа още две поредици, които са по-здрави от A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin и The Wheel Of Time - Robert Jordan, а именно Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни(10 тома - пркатически основоположник на всички нататъшни дека и повече -логии) Мечът на истината - Тери Гудкайнд - най-интересната и увлекателна фентъзи поредица. Ако някой го интересува - имам я на ПЦ-то на английски и мога да му я пратя. Колелото на времето също междувпрочем.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Чел съм ги . Писах кои са ми любимите просто. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pi4aga Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни(10 тома - пркатически основоположник на всички нататъшни дека и повече -логии)Мечът на истината - Тери Гудкайнд - най-интересната и увлекателна фентъзи поредица. Ако някой го интересува - имам я на ПЦ-то на английски и мога да му я пратя. Колелото на времето също междувпрочем.... хрониките на амбър и мечът на истината по-добри от песен за огън и лед? струва ми се,че просто не си чел книгите на мартин за да говориш така Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDooMaN Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 хрониките на амбър и мечът на истината по-добри от песен за огън и лед? струва ми се,че просто не си чел книгите на мартин за да говориш така <{POST_SNAPBACK}> Не мога да сравнявам круши с патладжани. Съвсем различни книги са. Като идеи и като всичко. Няма по-добра книга. Има по-харесвана. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 хрониките на амбър и мечът на истината по-добри от песен за огън и лед? струва ми се,че просто не си чел книгите на мартин за да говориш така <{POST_SNAPBACK}> Чел съм почти всичко, което си струва в тази област - фентъзито. Също така и в научната фантастика. Вярно е че са различни, но за мен са по-добри... Link to comment Share on other sites More sharing options...
liquid Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Препоръчвам за тези, които не са чели може би най-доброто в научната фантастика, а именно Фондацията на великия Айзък Азимов. Изобщо всичко, което е писал е просто невероятно според мен. Иначе от фентъзито препоръчвам, както някои други вече писаха, Колелото на Времето от Робърт Джордан. За мен това е най-доброто в жанра, но нека да не превръщаме темата в спор коя книга е по-хубава. Също прекрасно произведение на фантастиката е Дюн. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnikolaev43 Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 "Рицарят" на Вера Мутафова ( Става дума за един френски рицар който попада по времето на 4-тия кръстоносен поход в България. Много добра книга. ) "Солунския чудотворец" на Фани Попова-Мутафова "Дъщерята на Калоян" на Фани Попова-Мутафова "Иван-Асен ll" на Фани Попова-Мутафова "Последния Асеновец" на Фани Попова-Мутафова Все става дума за Второто Българско Царство Книгите на Хенрик Сенкевич като "С огън и меч","Потоп",Пан Волдйовски","Кръстоносци" не са за изхвърляне но имат голям минус че става дума за Полша. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sasho_1989 Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Полет над кукувичето гнездо на Кен Киси-невероятна книга Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Любимата ми книга си остана " Синовете на великата мечка ", старо но златно , също си спомням, че с удоволствие препрочитах " Тримата мускетари " и " Граф Монте Кристо " , за последната, нито една екранизация не може да се сравни с книгата . В последно време обаче нямам възможността и времето да чета подобен род литература, затова и последните които съм чел са - " Управление чрез малки структурни единици "„ Стратегическо управление на малките и средните фирми „ , „ Основи на мениджмънта „ ´, „ Маркетинг „ , „ Финанси и финансово управление на предприятието „ , „ Финансово – икономически анализ на предприятието „ , „ Мениджмънт на човешките ресурси „ Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Брей Сашо не ти ли е рано за такива неща да четеш бе? Браво браво... Аз все още не съм достигнал до Полета... Все изникват други неща. А се каня да я чета откакто четох Пилето. Сега винаги ги свързвам тия двете... В същност като се замисля съм бил колкото теб на възраст тогава и няма какво да ти се чудя. Да видим, кога ще стигна и аз до Полета...а имам доброто желание. Та като стана дума - някой да има да каже нещо за Birdy на William Wharton? На мен ми е от най-любимите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tankis Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Всички книги на Ернст Мулдашеф!!!(Не съм сигурен как се пише името,но така се произнася)Няма да сбъркате,ако си купите някоя книга(препоръчително е първата от поредицата) Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Любимата ми книга си остана " Синовете на великата мечка ", старо но златно , също си спомням, че с удоволствие препрочитах " Тримата мускетари " и " Граф Монте Кристо " , за последната, нито една екранизация не може да се сравни с книгата . В последно време обаче нямам възможността и времето да чета подобен род литература, затова и последните които съм чел са - " Управление чрез малки структурни единици "„ Стратегическо управление на малките и средните фирми „ , „ Основи на мениджмънта „ ´, „ Маркетинг „ , „ Финанси и финансово управление на предприятието „ , „ Финансово – икономически анализ на предприятието „ ,„ Мениджмънт на човешките ресурси „ <{POST_SNAPBACK}> Ами все пак това е литература с много висок КПД Усилията си залужават... Link to comment Share on other sites More sharing options...
blah_ Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Някой да знае книжарница, където мога да намеря нещо на O.Henry? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Книгите от поредицата "Бърза литература" на пловдивското издателство Жанет45... Георги Господинов - "Естествен Роман" Петър Чухов - "По скоро никога" "Джобна енциклопедия на мистериите" на Милен Русков - ОТКЪС За сайфай феновете: Богдан Русев - всичко... Има нова българска литература... Има жестоки автори. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.