Jump to content
BulForum.com

Четох, препоръчвам тази книга...

AssassiN

Recommended Posts

От българския булеварден писател с неговата вулгарна поредица - две книги, които са много различни от "Цикълът на Месалина", "Калигула бесния" и т.н.

Огън и Лед - великолепна книга за една нестандартна любов. Никога не бях виждал някой да казва толкова много с толкова малко думи.

Белият дявол и неговите синове - приключенски исторически роман в три части(това което съм написал е събрано трите части иначе в библиотека "Иван Вазов" мисля че ги има на 3 части), който описва епичната история на едно семейство през годините на турското робство. Нестандартна история(тип Емилио Салгари, Майн Рид и т.н.), която вплита в себе си приключения, силни емоции, исторически анализи и много, ама много национална гордост. Книга, която ме накара да се почувствам горд от страната си.

EDIT: Все пак да кажа писателя, ако току-виж някой не се сети - Христо Калчев, един от най-талантливите ни алкохолици, според мен...

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply
Нерон Вълкът не е ли тя в трио с първите две споменати?

Ами да ама то не е трио, ами направо поредица, има още много книги от поредицата... Само за Козела за 5-6 май....

Ами да ама то не е трио, ами направо поредица, има още много книги от поредицата... Само за Козела за 5-6 май....

Ама само първите 3 са интересни, от там става една фантстика...

Снощи си мислех да пусна подобна тема и днес като проверих се оказа, че AssassiN ме е изпреварил с малко  :) .

А него са го изпреварили с много - но това е друга тема... Пустата търсачка на форума дето не намира е виновна. Дерзайте в тая тема. Ако на някой му е интересно какво се е писало в другите теми по въпроса:

http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=23281&hl=

http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=10914&hl=

И не ми казвайте "ми заглавието на темата не е същото" - една тема не е само заглавие.

AssasiN - ЕВАЛА - Дан Симънс е ненадминат. Бисер в научната фантастика. Тази поредица я бях прочел преди 7 (ако не се лъжа разбира се) години. Преди 1-2 я препрочетох и отрких страшно много неща, в които преди не бях вникнал. След 2-3 години смятам да я прочета пак. Страшно много идеи, страшно много смисъл. Това е поредица, която всеки човек в 21-ви век трябва да прочете и да се замисли над прочетеното!

Иначе една от най-емблематичните и запомнящи се книги от последно време, която съм прочел е "Престъпление и Наказание" на Достоевски. Също така страхотна книга беше "Портретът на Дориан Грей"

А него са го изпреварили с много - но това е друга тема... Пустата търсачка на форума дето не намира е виновна. Дерзайте в тая тема. Ако на някой му е интересно какво се е писало в другите теми по въпроса:

http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=23281&hl=

http://www.evrocom.info/invision/index.php...topic=10914&hl=

И не ми казвайте "ми заглавието на темата не е същото" - една тема не е само заглавие.

Мдам...май така се е получило. съжалявам, но наистина търсачката не можа да ми намери подобна тема, макар че ми изкара доста, а аз ги прегледах всички. Все пак смятам че няма лошо - почти всяка тема намалява постовете си с времето. Смятам че е хубаво да се погъделичкаме пак на тая тема. Освен това все пак темите са по-различнички...

EDIT: И все пак не мога да повярвам, че само Скорпиона е чел Симънс... ОГРОМЕН ПРОПУСК ОТ ВАША СТРАНА!!!

Напоследък чета малко, поради ред причини,ама наскоро прочетох Шифърът на Леонардо (и то луксозното илюстровано издание),много е интересна.

А най последната,която дори още не съм завършил,е Захир - на Паоло Коелю (Куельо , Куелю ???? ) МНого съдържателна е! Препоръчвам я силно.

Падаш си по комерсите, а ;). Няма лошо. Има и добри попадения там. Но книга, която я рекламират по BBC World на всеки 10 минути (говоря за Захир), някак не ми влиза в списъка с книгите, които ще прочета. Не обичам телевизия да ми обяснява колко е готина една книга и как била бестселър.

Da Vinci's Code е готина книга, четох я в оригинал - средно заинтригуваща. Леко непонятни са ми прехласванията по нея, все едно е книга номер 1 на всички времена. Само човек, който не е чел други книги, може да се кефи толкова на Шифъра.

В момента чета Angels and Deamons, пак на Dan Brown. Книгите си ги пише по един и същ начин, което е скучновато. Digital fortress е по-различна, но пък затова пълна с фрапантни грешки.

Иначе любими поредици:

The Diskworld - Terry Pratchett

A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin

The Wheel Of Time - Robert Jordan

Harry Potter - J.K. Rowling

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - Douglas Adams

The Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien

Иначе любими поредици:

The Diskworld - Terry Pratchett

A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin

The Wheel Of Time - Robert Jordan

Harry Potter - J.K. Rowling

The Hitchhiker's Guide To The Galaxy - Douglas Adams

The Lord Of The Rings - J.R.R. Tolkien

Като гледам какво четеш мога да ти кажа още две поредици, които са по-здрави от A Song Of Fire And Ice - George R.R. Martin и The Wheel Of Time - Robert Jordan, а именно

Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни(10 тома - пркатически основоположник на всички нататъшни дека и повече -логии)

Мечът на истината - Тери Гудкайнд - най-интересната и увлекателна фентъзи поредица. Ако някой го интересува - имам я на ПЦ-то на английски и мога да му я пратя. Колелото на времето също междувпрочем....

Хрониките на Амбър - Роджър Зелазни(10 тома - пркатически основоположник на всички нататъшни дека и повече -логии)

Мечът на истината - Тери Гудкайнд - най-интересната и увлекателна фентъзи поредица. Ако някой го интересува - имам я на ПЦ-то на английски и мога да му я пратя. Колелото на времето също междувпрочем....

хрониките на амбър и мечът на истината по-добри от песен за огън и лед? :blink:

струва ми се,че просто не си чел книгите на мартин за да говориш така

Не мога да сравнявам круши с патладжани. Съвсем различни книги са. Като идеи и като всичко. Няма по-добра книга. Има по-харесвана.

Чел съм почти всичко, което си струва в тази област - фентъзито. Също така и в научната фантастика. Вярно е че са различни, но за мен са по-добри...

Препоръчвам за тези, които не са чели може би най-доброто в научната фантастика, а именно Фондацията на великия Айзък Азимов. Изобщо всичко, което е писал е просто невероятно според мен. Иначе от фентъзито препоръчвам, както някои други вече писаха, Колелото на Времето от Робърт Джордан. За мен това е най-доброто в жанра, но нека да не превръщаме темата в спор коя книга е по-хубава. Също прекрасно произведение на фантастиката е Дюн.

"Рицарят" на Вера Мутафова ( Става дума за един френски рицар който попада по времето на 4-тия кръстоносен поход в България. Много добра книга. )

"Солунския чудотворец" на Фани Попова-Мутафова

"Дъщерята на Калоян" на Фани Попова-Мутафова

"Иван-Асен ll" на Фани Попова-Мутафова

"Последния Асеновец" на Фани Попова-Мутафова

Все става дума за Второто Българско Царство :punk

Книгите на Хенрик Сенкевич като "С огън и меч","Потоп",Пан Волдйовски","Кръстоносци" не са за изхвърляне но имат голям минус че става дума за Полша.

Любимата ми книга си остана " Синовете на великата мечка ", старо но златно :D , също си спомням, че с удоволствие препрочитах " Тримата мускетари " и " Граф Монте Кристо " , за последната, нито една екранизация не може да се сравни с книгата :D . В последно време обаче нямам възможността и времето да чета подобен род литература, затова и последните които съм чел са - " Управление чрез малки структурни единици "„ Стратегическо управление на малките и средните фирми „ , „ Основи на мениджмънта „ ´, „ Маркетинг „ , „ Финанси и финансово управление на предприятието „ , „ Финансово – икономически анализ на предприятието „ ,

„ Мениджмънт на човешките ресурси „ :D :P :punk

Брей Сашо не ти ли е рано за такива неща да четеш бе? Браво браво... Аз все още не съм достигнал до Полета... Все изникват други неща. А се каня да я чета откакто четох Пилето. Сега винаги ги свързвам тия двете... В същност като се замисля съм бил колкото теб на възраст тогава и няма какво да ти се чудя. Да видим, кога ще стигна и аз до Полета...а имам доброто желание. Та като стана дума - някой да има да каже нещо за Birdy на William Wharton? На мен ми е от най-любимите...

Всички книги на Ернст Мулдашеф!!!(Не съм сигурен как се пише името,но така се произнася)Няма да сбъркате,ако си купите някоя книга(препоръчително е първата от поредицата) :)

Любимата ми книга си остана " Синовете на великата мечка ", старо но златно  :D , също си спомням, че с удоволствие препрочитах " Тримата мускетари " и " Граф Монте Кристо " , за последната, нито една екранизация не може да се сравни с книгата  :D . В последно време обаче нямам възможността и времето да чета подобен род литература, затова и последните които съм чел са -  " Управление чрез малки структурни единици "„ Стратегическо управление на малките и средните фирми „ ,  „ Основи на мениджмънта „ ´,  „ Маркетинг „ ,  „ Финанси и финансово управление на предприятието „ ,  „ Финансово – икономически анализ на предприятието „ ,

„ Мениджмънт на човешките ресурси „  :D  :P  :punk

Ами все пак това е литература с много висок КПД :) Усилията си залужават...

Книгите от поредицата "Бърза литература" на пловдивското издателство Жанет45...

Георги Господинов - "Естествен Роман"

Петър Чухов - "По скоро никога"

"Джобна енциклопедия на мистериите" на Милен Русков - ОТКЪС

За сайфай феновете: Богдан Русев - всичко...

Има нова българска литература... Има жестоки автори.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...