AssassiN Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 По пример на подобната тема за филмите и с пълното съзнание колко по-малко посещавана ще е, все пак искам да Ви поставя следния въпрос. Коя е най-хубавата книга, която сте чели(без значение жанра)? А какво четохте напоследък и Ви хареса много? Препоръчайте го!!! Все пак за мен една книга е много по-емоционално преживяване от филма(стига да е добре написана естествено) Примери - Стивън Кинг, Толкин и т.н. Започвам с абсолютно най-любимата ми книга от може би малко известния стил "космическа опера" - Хиперион. Състои се от 4 книги, а именно: 1. Хиперион 2. Падането на Хиперион 3. Ендимион 4. Триумфът на Ендимион Чел съм страшно много книги през живота си, особено в стил фантастика. Тази ги бие всичките. Уникално преживяване - горещо я препоръчвам на всички!!! P.S. Ако има такава тема съжалявам, аз поне не успях да намеря. Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Хубава тема Ами аз ... харесвам класическата западноевропейска литература : Най-много съм си харесала Робинзно Крузо(на Даниел Дефо,не че не знаете ), Хареса ми и литературата на Бокачо Не само баналното "Декамерон" ... Обожаааавам Шекспирови творби Страхотен е А иначе,харесва ми Агата Кристи! Ох,много са хубавите книги... Иначе най-новичката,която много ми допадна е "Шифърът на Леонардо' А,да,ПРЕПОРЪЧВАМ ВИ ГИ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
botevbeerboys Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ами сега като се замисля.....може би: 1."ТО"- Ст.Кинг 2."Убежище"- Д.Кунц 3."Властелина на пръстените"- Толкин и.т.н Ако трябва да ги изброявам няма да стгне време! Чел съм почти всичко на Сивън Кинг и Диин Кунц,но има и други автори който харесвам.Като Толкин например!Ако някой може да ми каже друга негова стойностна книга освен Властелина ще съм му благодарен!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 5, 2005 Author Share Posted July 5, 2005 Добра ли е "Шифърът на Леонардо"? Аз покрай тая серия "Ченге" много се разочаровах от съвременните автори. Изключвам Джон Гришъм - той е просто гениален. Междувпрочем - любимата ми негова книга е "Партньори". Става дума за един адвокат, който открадва 70 милиона долара и след това съставя страшен план как да се измъкне невредим Препоръчвам я горещо на всички, както и всички останали книги на Гришъм, макар да смятам че той няма нужда от реклама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquila Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Одисея в космоса (пълно издание) - Артър Кларк Градът - Клифърд Саймък Магистарала на вечността - Клифърд Саймък Дългата разходка - Стивън Кинг Аз роботът - Айзък Азимов Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grimjaur Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Амн.... "Балкани" - Яна Язова. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyroman Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Джон Гришъм - той е просто гениален. <{POST_SNAPBACK}> Още един глас за Гришъм. Препоръчвам "Време да убиваш" Също така и Стевън Кинг Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ами... Напоследък - Борис Виан - "Червената трева", писмата на Ван Гог, "Братя Карамазови" на руски език... "Детска психология" - Румен Стаматов, "Юношеството" - Патрик Деларош, "Ислямският фудаментализъм" - Владимир Чуков. Това са книгите, които са ми минали през ръцете през последният месец и половина... Иначе препоръчвам Фр. Ницше, Сартр, от българските автори - Радослав Парушев и Вал Тодоров... Ух, ще пропусна някой! А ако някой ми изнамери някоя от книгите на Краси Панайотов... Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 На мен пък тази която ми хареса най-много до сега е Човека Амфибия, обаче забравих автора, защото беше доста отдавна. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sincity Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Поздравявам автора за темата!!! Тя е една от малкото смислени в последните дни! В момента чета "Името на розата" на Умберто Еко. Като я прочета цялата, ще дам отзиви,ако ми е харесала!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ack Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Напоследък чета малко, поради ред причини,ама наскоро прочетох Шифърът на Леонардо (и то луксозното илюстровано издание),много е интересна. А най последната,която дори още не съм завършил,е Захир - на Паоло Коелю (Куельо , Куелю ???? ) МНого съдържателна е! Препоръчвам я силно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kreideiky Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 На мен пък тази която ми хареса най-много до сега е Човека Амфибия, обаче забравих автора, защото беше доста отдавна. <{POST_SNAPBACK}> Александър Беляев е авторът...стига да е същата книга, но аз друга незнам Link to comment Share on other sites More sharing options...
NightWolf Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 чейс - още един глупак Реймънд Чандлър - дългото сбогуване Богомил Райнов - Един наивник на средна възраст , Реквием за една мръсница (българското криминале рулзззз ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz^^ Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Освен Властелина още 3 книги на Толкин. "Хобитът", "Силмалирион" и "Червенокосият Джайлс". А иначе препоръчвам Ярослав Хашек - "Приключенията на добрия войник Швейк през Световната война". Толкова забавна книга не бях чел наскоро. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evi^^ Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 аз лично като фенка на криминалетата ви препоръчвам най-вече 'откраднати сенки' на Кей Хупър,а също и 'убиецът е в къщата' на В.Ван Дайн.лично на мен ми допаднаха много,особено първата. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgiK Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Ами... Напоследък - Борис Виан - "Червената трева" <{POST_SNAPBACK}> Колко напълно логично... Както и да е. Аз ще ви препоръчам един не особено известен в България автор, от когото съм чел само 2-3 детски книги и една сериозна...ама ми е от най-любимите. Става дума за Йоханес-Марио Зимел, а книгата е "Признавам всичко"... На когото му се търси - успех и приятно четене. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Curunir Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Покрай един устен изпит ми се наложи да прочета една книга, че съм се запуснал малко откъм четене напоследък. Но се оказа, че книгата е много хубава - Victim of the Aurora от Thomas Keneally. Не мисля, че е превеждана, но езикът не е кой знае колко тежък за четене. А преди няколко дни почнах пак да чета Везни на Павел Вежинов, защото по принцип го харесвам. Книгата е добра, бих я препоръчал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Добра ли е "Шифърът на Леонардо"? Аз покрай тая серия "Ченге" много се разочаровах от съвременните автори. Изключвам Джон Гришъм - той е просто гениален. Междувпрочем - любимата ми негова книга е "Партньори". Става дума за един адвокат, който открадва 70 милиона долара и след това съставя страшен план как да се измъкне невредим Препоръчвам я горещо на всички, както и всички останали книги на Гришъм, макар да смятам че той няма нужда от реклама... <{POST_SNAPBACK}> Не е лошо книжлето, приятно четиво Но нищо кой знае какво. А Пратчет от съвременните автори ми е любим на мен. Сега чета граф монте кристо, оригиналния английски превод, книгата е страхотна, особено като я няма грубата намеса на българските преводачи Скоро прочетох и шестте части на Тъмната Кула на Стивън Кинг, горещо я препоръчвам на всички негови фенове, освен, че поредицата е добра много ми хареса начина, по който в нея се преплитат много от произведенията и героите му. Сега чакаме седмата част и се надяваме да е на човешка цена. Ами сега като се замисля.....може би:1."ТО"- Ст.Кинг 2."Убежище"- Д.Кунц 3."Властелина на пръстените"- Толкин и.т.н Ако трябва да ги изброявам няма да стгне време! Чел съм почти всичко на Сивън Кинг и Диин Кунц,но има и други автори който харесвам.Като Толкин например!Ако някой може да ми каже друга негова стойностна книга освен Властелина ще съм му благодарен!! <{POST_SNAPBACK}> Силмарилион и разбира се Хобитът Link to comment Share on other sites More sharing options...
w00x Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Сега чета граф монте кристо, оригиналния английски превод.. Предполагам, че я четеш с дебел речник под ръка, защото толкова тежка книга на английски хич не е лесно. (не съм я поглеждал, само предполагам). Между другото преводите на някой книги са доста добри. За устния изпит четох Wilson Rawls - Where The Red Fern Grows. Книга за стремежа на едно момче да има ловджийски хрътки и историите след това. не съм я приключил още, но книгата е от писателя на "Ласи". Също една друга много поучителна книга е "Портрета на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. учудвам се, че никой не я е споменал. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stefan Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Не е тежка за четене, или на мен ми е много добър английския Link to comment Share on other sites More sharing options...
intense Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Също една друга много поучителна книга е "Портрета на Дориан Грей" на Оскар Уайлд. учудвам се, че никой не я е споменал. <{POST_SNAPBACK}> Прав си.Оскар Уайлд има с какво да го похвалим.А тази За дориан е хубава. Ако прочетете някоя от книгите на Чарлс Дикенс,е няма да сбъркате! Много ги уважавам аз тези английски писатели. Шифърът на Лео е супер книга!!!!Много е увлекателна.Сега до колкото знам ще излиза или е излязла още една подобна,ама... Link to comment Share on other sites More sharing options...
groover Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 харесвам съвременна литература. ще започна с българската - това са момчетата от бързалитература. не ги знаете, ваш проблем най-големите автори на България. чуждестранна - виктор пелевин - генерация Пи, на ДБС Пиер - Бог Върнън Литъл.преди време много четях руски автори - доста книжки на Борис Акунин - най - добрата от които "Турецкий Гамбит" - горещо я препоръчвам на тези, които обичат криминалето. какво не обичам ще кажа - не харесвам английските класици - дикенс, галсуърди,грейвс и така натаатък. много мудно и понякога изключително глупаво писане. но на вас ви харесва - окей и аз много харесвам шекспир. умирам за неговите пиеси в оригинал. мога да си ги чета постоянно. ха, наскоро прочетох "бумерангът нса злото" на сидеров - много крайни идеи има този човек а за "шифърът" - когато я прочетох бях толкова въодушевен, постоянно това ми беше в главата. мислех си - какъв шедьовър. но постепенно нещо загуби чара си. на втория прочит забелязвах, че дан браун е некадърник и разчита единствено на стряскащи факти от историята ма църквата. другите му книги също са хубави, но и те по същия начин правят само моментно впечатление. може би ме е раздразнил с това че е толкова прехвален. това от мен, за сега Link to comment Share on other sites More sharing options...
AssassiN Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Покрай един устен изпит ми се наложи да прочета една книга, че съм се запуснал малко откъм четене напоследък. Но се оказа, че книгата е много хубава - Victim of the Aurora от Thomas Keneally. Не мисля, че е превеждана, но езикът не е кой знае колко тежък за четене. А преди няколко дни почнах пак да чета Везни на Павел Вежинов, защото по принцип го харесвам. Книгата е добра, бих я препоръчал. <{POST_SNAPBACK}> Везни е просто супер...Като става дума за български автори - Богомил Райнов... Няма да изброявам, всичко ми харесва... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feyz Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Ето и някои от моите любими книжки за които се сещам в момента: Alfred Bester - The stars my destination (Тигър! Тигър!) Исак (Айзък ) Азимов - всичко за Фондацията Франк Хърбърт - всичко за Дюн Дъглас Адамс - Пътеводител на галактическия стопаджия, Ресторант "На края на Вселената" Толкин - пръстените (чел съм всичко, но тази ми е любима) Нещата които изброих са известни и не се нуждаят от моите препоръки освен може би първата, която приятно ме изненада. Link to comment Share on other sites More sharing options...
second.life.syndrome Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.