hamm Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Относно цветът на table border http://www.w3schools.com/tags/tag_table.asp Но съм съгласен че с CSS бордерът е малко по различен Валидатора е доста сносен, но не мисля че всеки таг трябва да е в пълна форма. Примерно не смятам че е грешка ако не зададеш margin на страницата или пък border на фрейма. Именно затова таговете си имат задължителни параметри и опции. Доста от грешките които ги има в първия сайт са от include на динамичния скрипт. просто някои хора забравят да си пооправят темплейтите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ov3rm4n Posted July 25, 2005 Share Posted July 25, 2005 Всичките параметри които си дал за пример задължително НЕ трябва да са част от тага. Те са част от стиловото множество. В стандарта ясно се прави разграничаване между двете неща - структурен маркъп и оформление (визуално, аудио, и прочие) на документа. HTML е структурния маркъп. За останалото - граници, цветове, разстояния - е стиловото множество. Link to comment Share on other sites More sharing options...
garga Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Не искам да ядосвам никого, ама ще кажа че за мен един сайт дали е съобразен със стандартите или не няма значение. Има значение дали се показва правилно не различните браузери. Затова и дали ще се разделя структура и оформление е въпрос на разбиране. Аз не смятам че стандартите не трябва да се спазват, но и не смятам че трябва да се следват сляпо. Като с безоловния бензин - ако имам Жигула иди ми обяснявай че оловния бензин е вреден. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Feyz Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Ами не е ли точно това идеята на стандартите? Ако всички ги спазваха (browser-и и сайтове) нямаше да го има този филм: "Тази страница се вижда най-добре с X". Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 26, 2005 Share Posted July 26, 2005 Ами не е ли точно това идеята на стандартите? Ако всички ги спазваха (browser-и и сайтове) нямаше да го има този филм: "Тази страница се вижда най-добре с X". <{POST_SNAPBACK}> Да, това е, но само в един идеален свят на мечтите, където няма борба за надмощие и няма .... пари! А и ако браузърите спазваха съвсем стриктно стандартите, къде щяха да си намерят работа по-неопитните дизайнери . От друга страна стандартите се менят, браузърите растат за да поддържат повече стандарти, по старите такива например оформлението не се прави изцяло с CSS, а обновяването на всички интернет страници става толкова бавно, че неминуемо браузърите ще натежават винаги с определено количество нужна баластра в себе си именно заради това (като изключваме т.нар. proprietary standards). Представете си следното: Всички съвременни процесори все още поддържат като баластра инструкции и регистри за да вървят и най-старите 8086 DOS програми! Въпреки че не е чак толкова голяма, тази баластра продължава да съществува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.