CrazyHorse Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 aide malko da si pogovorim za tozi hubav muskul koito dava 4udovi6ten izgled i obem kajete uprajneniq, osven povdiganeto na ramenete,6toto ne moga da zadarja dumbelite dostata4no vreme, vse pak mi e posledno v trenirovkata za gurba i tolkova sa mi izmoreni racete 4e ne moga da zadarja dumbelite Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Ами като за начало го прави с рамото не с гърба и ползвай фитили Link to comment Share on other sites More sharing options...
MititU Posted July 17, 2005 Share Posted July 17, 2005 не само това ми прави и с права щанга също става доволно като дигаш задържаи малко горе после пускаи бавно всичко трябва да се прави по вазможност бавно да знаете но понякога секи го домързява и гледа да изблъска серията по-бързо което пак става ама друго си е дасе прави по бавничко :ph34r: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShitHappen Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Като за начало преодолей егото си и не прави с тежест с която явно не можеш да изпълняваш . Трапеца е от мускулните групи които са заложени генетично , или имаш или не . Въпреки това той може да бъде развит и с тренировки . Не е нужно да правиш с огромни тежести щом мускула ти не ги усеща . Вземи си фитили ,ако имаш средства за това , но при условие ,че нямаш според мен няма смисъл . Може да изпълняваш и повдигане на рамене с щанга зад гърба и едно упражнение което се спряга най-много за предно рамо - повдигане на щанга до брадичката ,но също товари много и трапеца . Все пак не мисля ,че повече от едно упражнение в 3-4 серии в тренировка с гръб или рамо ще има голям ефект . Не го претоварвай . И замисли се отново над изпълнението си . @NEO_DDT , можеш ли да се обосновеш ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NEO_DDT Posted July 23, 2005 Share Posted July 23, 2005 Да се обоснова защо да го прави с рамото ли? Ами защото по-принцип гърба е много по-голяма мускулна група и обикновенно ме скапва много повече от тренировката за рамо... Примерно аз за гръб като направа мъртва тяга и после и аз едва ли ще мога да задържа дъмбелите или щангата за да правя трапец А тва упражнение за което говориш ако се изпълнява като щангата е почти до тялото се смята главно за средно рамо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.