Jump to content
BulForum.com

SONY ERICSSON T230

xaxo_xixi

Recommended Posts

Наскоро ми беше откраднат GSM SONY ERICSSON T230 ако имате информация за подобен телефон моля информираите ме на e-mail : xaxo_xixi@gbg.bg

Може да се случи на всеки ! На мен ми се случи и не е никак приятно :angry1 ! Помогнете за да може изварпителите на тези кражби да си получат заслуженото ! :devil

Добро вазнаграждение!!!

Директно го прежали тоя телефон.Купувай нов.Не очаквай с тази тема да си намериш телефона,дори въобще не очаквай да го откриеш по какъвто и да е начин

ако си знаеш ИМЕИ-то на телефона веднага подавай жалба в полицията. после със заверено копие от образуваното следствие срещу неизвестен извършител бегом в центровете на Мтел и Глобул за проследяване дали този телефон е използван с техни карти и ако да с кои точно.....

това е единствения начин да си откриеш телефона, но трябва да действаш бързо, защото ИМЕИто вече се сменя доста лесно, а и дано попаднеш на отзивчиви полицаи+обслужващ персонал на мобилните оператори.....

Имаш добър шанс, защото много голям процент от крадците на телефони незнаят какво е IMEI ;)

"дано попаднеш на отзивчиви полицаи+обслужващ персонал на мобилните оператори"-mobo го каза много добре.Бая късмет ти трябва да убедиш служителите в Мтел или Глобул да ти проследят тела по IMEI;).

Пък и тези служители да го проследят мисля че ще искат някакви пари за услугата която мисля че няма да е особенно евтина!!Този телефон не е чак олкова скъп че дадеш множко пари за да ти го върнат!!Така че подре си купи друг тел :)

Мерси много!Идеята е много добра.Жалба вече съм пуснал а утре ще ида в М-тел и Глобул за да вида как точно стоят нещата.

Знаете ли дали може да се разбере номера на картата ако този в които ми е телефона ползва Прима или Биканект?

Когато набереш телефонен номер от който и да е мобилен телефон при мобилния оператор излизат три неща : номера, от който се набира, набираният номер и ИМЕЙ-я на телефона. На един мой приятел наскоро също му откраднаха телефона. Той ми каза, че не е имал проблеми с проследяването. Само дето, жалбите за откраднати мобилни телефони били бая много и има време докато дойде неговия ред...

А какво е това ИМЕЙ? Да взема и аз да го науча ако ми откраднат и на мен телефона ;)

IMEI - International Mobile Equipment Identity

Както например всяка кола си има номер за идентификация, така и телефоните имат.

Напиши на мобилния ти телефон *#06# и ще разбереш кой е твоят IMEI-номер.

Пише го също на баркода на телефона (обикновено като махнеш батерията се вижда).

Номерът е 15-цифрен и абсолютно уникален.

;)

ако си знаеш ИМЕИ-то на телефона веднага подавай жалба в полицията. после със заверено копие от образуваното следствие срещу неизвестен извършител бегом в центровете на Мтел и Глобул за проследяване дали този телефон е използван с техни карти и ако да с кои точно.....

това е единствения начин да си откриеш телефона, но трябва да действаш бързо, защото ИМЕИто вече се сменя доста лесно, а и дано попаднеш на отзивчиви полицаи+обслужващ персонал на мобилните оператори.....

Точно така! На брат ми му откраднаха телефона. Подаде жалба в полицията веднага и след около 3-4 месеца телефона се намери!

пари за проследяване Мтел и Глобул а и който и да е мобилен оператор няма право да иска, ако е по разпореждане на следствен орган или друга структура на МВР :) аи работата не е кой-знае колко голяма - пишат се 5 командни реда в централата в софия и информацията се извежда. въпроса е за правото на достъп до тази информация - ако отидеш ей така с празни ръце, на гола молба, не вярвам някой да те погледне сериозно....

Е какво баклава ли да им носи?Не се заяждам, а просто питам защото първо каза, че нямат право да искат пари, а после, че ако отиде с празни ръце няма да му обърнат внимание.Какво имаш впредвид?

копие от заведеното следствие за откраднатия телефон и ако искрънка и нещо подобно на заповед за проследяването хич няма да е зле. ама имайки предвид че полицаите са перманенто вкиснати и недоебани е много малко вероятно да ги убеди да си свършат работата.

На мен ми откраднаха Т610 януари миналата година в даскало, някой от нашия клас. Забравих го одавна, направи и ти така, и след това си пази повече вещите. :(

абе моя съвет е да действаш с полицията... на 1 пр. му откраднаха телефона Самсунг некъв хубав беше/от телефони не се интересувам/ и след макс. 2 месеца му го намери полицията ...

... как може някои от класа да ти окрадне телефона ... ако съм на твое място до сега да съм си го върнал телефона 100 пъти ... действай кво чакаш!

... как може някои от класа да ти окрадне телефона ... ако съм на твое място до сега да съм си го върнал телефона 100 пъти ... действай кво чакаш!

Януари 2004 :(

Значи от полициата ми казаха че ако има развитие по случая ще ме информират.Пожелаите ми касмет. :smile:

Ще се радвам ако има успех! Знам какво е. :(

Еееех що и на колелетата нямаше IMEI :( Да си намеря и аз моето. Дано имаш късмет да ти го върнат, че е много тъпо като ти дигната нещо.

Значи от полициата ми казаха че ако има развитие по случая ще ме информират.Пожелаите ми касмет. :smile:

Ако се захванат сериозно съм убеден че ще го намерят!!Поне на няколко приятели така им върнаха телефоните но чак след около 3 месеца чакане :sick

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...