Lucky Luciano Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Рам памета каква ти е? С какви чипове е? И какви таиминги е държиш? <{POST_SNAPBACK}> Чак сега видях поста ти. Паметта е TwinMOS, както се вижда от подписа ми. Чиповете също са TwinMOS, а таймингите са 2-3-3-5 и някакво DDR RAM Burst Lenght, което е на 4 (от възможни 4 и 8). Това последното идея си нямам за какво е и дали трябва да е на 4 или 8 Някой ако знае какво е да обади Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 Sry че тоя коментар малко не е за тука, но @Lucky Luciano таймингите малко не са ти в ред.По принцип при tRAS трябва да бъдат по високи.По-ниски стойиности означават влошаване на работата.По принцип е така tRAS=tRCD+CAS + 2. Дмемек 3+2+2=7 tRAS .Ето статия за tRAS и CMD rate.Разликата е ~10MB/s при тест на паметта със Sandra Още веднъж се извинявам за оффтопика. п.п.:имам и статия за burst lenght но трбябва да я потърся малко Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted July 15, 2005 Share Posted July 15, 2005 haha smenih danoto i etogo resultata s novoto dano snimka1 snimka2 sistemata e AMD Barton mobile 2600+@2400mhz corsair memory 512mb XMS 2.2.2.2 dano Epox 8rda+ pro za tezi na koito ne im otvarq snimkite 32mb = 38m.24s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Sry че тоя коментар малко не е за тука, но @Lucky Luciano таймингите малко не са ти в ред.По принцип при tRAS трябва да бъдат по високи.По-ниски стойиности означават влошаване на работата.По принцип е така tRAS=tRCD+CAS + 2. Дмемек 3+2+2=7 tRAS .Ето статия за tRAS и CMD rate.Разликата е ~10MB/s при тест на паметта със Sandra Още веднъж се извинявам за оффтопика. п.п.:имам и статия за burst lenght но трбябва да я потърся малко <{POST_SNAPBACK}> Значи трябва да е 2-3-3-8, така ли да разбирам Защото по дефаулт е 2.5-3-3-8, а по твоята логика трябва да е 2.5-3-3-8.5 (а такова не съществува) Намери ли нещо Burst Lenght, че много искам да го разбера какво е и на колко трябва да е, за да имам максимална производителност Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mad^Jack Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 Значи трябва да е 2-3-3-8, така ли да разбирам Защото по дефаулт е 2.5-3-3-8, а по твоята логика трябва да е 2.5-3-3-8.5 (а такова не съществува)Намери ли нещо Burst Lenght, че много искам да го разбера какво е и на колко трябва да е, за да имам максимална производителност <{POST_SNAPBACK}> 2(CL)+3(tRCD)+2=7(tRAS) значи 2-3-3-7 трябва да ти са таймингите, това за половинките там го закръгляй на по-голямото.Вместо 2.5-3-3-7.5 трябва да е 2.5-3-3-8 (пак има разлика в прозводителността).За Burst Lenght-a, не можах да намеря нищо конткретно,но от това което четох трябва да е повече,но сне съм мн сигурен.Пробваи със Sandra колко ще е на 4 и колко ще покаже на 8.Сега ще потърся още малко.За жалост статията беше в www.hardware.bg но сега сайта не работи. EDIT:Burst Lenght-обсъждане във форум. За Intel системи най-добрите тайминги ( въпреки това дето съм писал горе) са 2-2-2-5,а за AMD 2-2-2-6. @Lucky Luciano пиши после как е оп-добре със 4 или с 8. EDIT 2:Ето документ за рам-а.Тук пише малко за burst lenght-a.Тук също има. Ето още малко четиво за о/с Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted July 16, 2005 Share Posted July 16, 2005 opa eto oste po dobri resultati sled kato uspqh da clokna cpu to na maksimalnata mu stabilna 4estota 2500mhz pri 1.70v na amd barton Mobile 2600+ i kato uspqh da clokna rama sasto na maksimalnite timings na koito windows startrtirashe i mojesh ed a se praqt test timing: 2.0.2.2.2 na 2.77v na corsair ddr400 512mb XMS memory ramta uspqh da q podkaram i na 2.0.2.2.1 na 2.77v noo samo do bios wina ne zapali etogo i samiq resultat 36m.59s eto i link s snimka razbirase Snimka nadqwam se 4e sam se predstavil dobre pove4e ot tva nemoga da izceda ot rama i cpu to Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted August 23, 2005 Share Posted August 23, 2005 SuperPI 32MB - 52min 24sec @10x220 T-bred-B@1,87v ASUS A7N8X Deluxe 256MB Kingston@440@8-3-3-3 процесора разви невероятно високата темература от 29* Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnGeLrIpPeR Posted August 25, 2005 Share Posted August 25, 2005 ...Все пак каде са хората с Р4 <{POST_SNAPBACK}> Хората с П4 имат и задължения, не само да връткат СуперПИ и други бенчове Ето и от мен...като да се отсрамя мъничко поне.. Правени са на P42.6C@3.2Ghz 1x512MB RAM 492 Mhz със SSE2 версията... тук и тук Link to comment Share on other sites More sharing options...
vlado Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Няма да откажа съвет от някой повече разбиращ от захранвания да ми препоръча нещо добро с което няма да имам проблеми... Самоче и да е на допустима цена... Сори за OFF-топика <{POST_SNAPBACK}> Петко захранването, което търсиш определено е FORTRON ! Знаеш от къде да го вземеш най-евтино - от там от където си купи MUSHKINA Относно цената с ДДС или без ДДС - да ВАЛИ продават само с ДДС но цената пак е най-добра на пазара. Не се заблуждавай от други цени като за без ДДС както някой си по-горе спомена - гледайте внимателно МОДЕЛА на FORTRONA !!!! има фортрони от 20$ , от 23$ и 26$ и т.н. и всички се водят FORTRON 300W - гледайте буквичките на захранването и влезте в сайта на FORTRON за характеристики ! Що се отнася до ПИ-то преди малко го пуснах не знам колко време ще ми върви по-късно ще едит резулата Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohm Posted August 30, 2005 Share Posted August 30, 2005 Сещам се за една тема, която бях пуснал по въпроса точно.Това е линка. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gorgar Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 Толкова ли ми е куц бартона 32мб - 45м 1с Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted September 17, 2005 Share Posted September 17, 2005 ето и от мен бива горе-долу въпреки че се надявах да съм малко по-близо до @XeForce3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted December 20, 2005 Author Share Posted December 20, 2005 Р4 3.88ГХц, 667МХц рам. и супер пи за пресктот 32мб ги сметна за 27 минути 16секунди Р4 3.88ГХц, 667МХц рам. и супер пи мод 1.4, 32мб ги сметна за 29 минути 10 секунди 859 мс Доста голяма разлика 2 мин има със супер п-то което е оптимизирано за Прескот ядро. При 1МБ има разлика от ~5с Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted May 14, 2006 Share Posted May 14, 2006 ето ме отново и мен с новата сиситемка изкарах това LINK предстои сега да зема още една памет като тази да си ги напраия дуал режим да видим тогава как ще е. все още не сам свикнал с тва 939 щот в биоса кво ли няма ии може да не сам изпипал сичко до край Link to comment Share on other sites More sharing options...
CyberHill Posted May 20, 2006 Share Posted May 20, 2006 Аз пробвах с 3 DELL-а ама не съм гледал въобще версията на PI. Dell Dimension - 39min , но с Win2003 , което маи има значение. Dell OptiPlex 38min с Win XP Dell Inspiron 1300 (laptop) 1,5GH/L2 1MB , 512DDR2/533MHz RAM - 59min 2-та са с Intel Pentium 4HT , a моя е CeleronM Последия е мои Другото е служебно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted June 22, 2006 Share Posted June 22, 2006 ... Все пак каде са хората с Р4 Ето ти моя резУлтат - Това е с P4 940D ,но правих тестовете при 32 градуса стайна температура Тия дни ще монтират климатиците и тогава не ми се мисли какво ще става Айде със здраве П.П. Къде са хората с AMD Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 23, 2006 Author Share Posted June 23, 2006 Ael сметни 32МБ пи с версия super pi mod 1.5XS. Процесорчето е чудесно В това топло време не ми се мъчи системата ми да смятам пи-то, апак и съм в сингъл чанъл и се губи доста пройзводителност. Иначе много се радвам че темата се раздвижва Може да си изтеглите Super PI 1.5XS Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted June 23, 2006 Share Posted June 23, 2006 Не съм сигурен дали при сингъл моуд се губи производителност,но определено при дуал по трудно се свалят таймингите. Наистина е много топло и засега не ми се напъва ,по нататък ще дам резултати с това моднатото пи като бутна малко температурата в стаята Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted June 24, 2006 Author Share Posted June 24, 2006 Ами махни 3-те модула рам памет и ще видиш че доста ще се забавиш. А пр теб трудно се свалят таймингите защото си с много модули памет ЧУдесна машина си си направил. Само видео картата ти не ми харесва - всичко останала е чудесно Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted June 27, 2006 Share Posted June 27, 2006 Аз видеокарта не ползвам, даже ме е яд, че похарчихме 130$ за тази. Затова не съм избирал нещо по-здраво. Само да кажа още нещо. За тези които тестват с едноядрени процесори - за по-добър резултат дайте realtime на процеса на Super PI в таск мениджера. Това го забелязах оня ден ,бутнах с 3 секунди времето на стария ми комп Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2006 Author Share Posted July 8, 2006 Закупих си ново охлаждане AC FreeZer 7 Pro и се справя по добре от боксовото. За сега си играя за 4.3ГХц, но има нещо което ме спъва (най вероятно нещо пригрява или рам памета). на 4.25ГХц на 1.4250в, 15х283, рам памета е на 708МХц - 5-5-5-15 - сингъл чанъл постигнах 27 мин : 35 сек на супер пи мод 1.5 ХС. Скрееншот ще сложа по късно само да си стазбилизрам системата. Дуал чанъла много влияе в този тест. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xciter Posted July 8, 2006 Share Posted July 8, 2006 Мойто резултатче с машината от подписа линк, жалко че неще да запали на шина 285, кат плъоснах втората 512-ка... Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2006 Author Share Posted July 8, 2006 Това е 2 СПИ едновременно Заден волтаж от биос 1.4125в - процесора изглежда стабилен Link to comment Share on other sites More sharing options...
kumcata Posted July 30, 2006 Share Posted July 30, 2006 айде да опресним малко темата 29m 12.406s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ael Posted August 5, 2006 Share Posted August 5, 2006 2 пита - линк Интересното е, че дадоха разлика с около 20сек , докато при 2 пита на 1МБ разликата е милисекунди Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.