Jump to content
BulForum.com

Super pi 32MB

Recommended Posts

Аз се снабдих от приятел с рам 512 (PQI) за няколко дни тест на моя проблем, и извъртях 32М теста за 40 минути. Но неговата рам е 2.5-4-4-8, докато мойта беше 3-3-3-8, и малко по-бързо щеше да се завърти. Припомням, че става дума за неклокнат бартон 3000+ (2100MHz) и Epox 8RDA3+ Pro.

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Ами пробваи да пусниш памета на 2.5-3-3-6 би трябвало да успее. А иначе разликата междо 2.5 и 3 е доста по голяма отколкото 3-3 и 4-4 :bgrin: Или може би при таиминги 2.5-4-4-8 = 3-3-3-8 :blink: Сега ще пробвам и ще ти кажа със сигорност :bgrin:

Pentium4 1.6A :

08.png

09.png

При мен

първия тест 1М: 1мин и 18 сек

втори тест 8М: 12 мин 38.063сек

Duron 1.8Ghz/Biostar M7VIF/512MB DDR333mhz 2.5 3 3 7 (256MB Micron, 256Mb Kingmax)

На 7мия loop беше на 25 мин и се отказах .. Ще сменям машината то се е видяло  :D

Кога ще пускаш за продажба компонентите си и решил ли си какво да взимаш? :bgrin:

А иначе дурона ми е на дефаулт, мъчих го за 1000МХц но не се стабилизира с волт мод в сокета, го подкарах на 1.8в на 1000МХц но няма стабилност никаква :( А странно защо на дефаулт си ходи на 833 ;)

Кога ще пускаш за продажба компонентите си и решил ли си какво да взимаш?  :bgrin:

А иначе дурона ми е на дефаулт, мъчих го за 1000МХц но не се стабилизира с волт мод в сокета, го подкарах на 1.8в на 1000МХц но няма стабилност никаква :( А странно защо на дефаулт си ходи на 833 ;)

Най - вероятно след 2 3 месеца. Смятам да взимам ASUS P5GDC DELUXE LGA775 + п4 на 3 лга 775 + 2 X 512MB KINGSTON, надявам се да субера приблизително 400 и няколко $ до тогава без продажбата на мойта рам дъно и процесор :D

П.С Като гледам твоя дюрон на 833 направо ми става драго, че има и по зле от мен :P

Най - вероятно след 2 3 месеца. Смятам да взимам ASUS P5GDC DELUXE LGA775 + п4 на 3 лга 775 + 2 X 512MB KINGSTON, надявам се да субера приблизително 400 и няколко $ до тогава без продажбата на мойта рам дъно и процесор  :D

П.С Като гледам твоя дюрон на 833 направо ми става драго, че има и по зле от мен  :P

Момче не се занимавай с интел, и тоя кингстон го забрави. Вземи си супер т или нещо друго, кингстона е голяма пръчка ;) А иначе за 833МХц процесора ми то това е втория компютър, който го събрах с минимални средства, защото 64-ката ми не е в Плд :) ама скоро ще си е донеса ;) Апак и ти си с 2Гхц интел а аз само с 833МХц - Дурон с 64Л2 Кеш, аз като ти чета менията насам на тем, не ми прави впечетление че разбира, и нещо гледаш да се заяждаш с хората?! Или греша :wir

Момче не се занимавай с интел, и тоя кингстон го забрави. Вземи си супер т или нещо друго, кингстона е голяма пръчка ;) А иначе за 833МХц процесора ми то това е втория компютър, който го събрах с минимални средства, защото 64-ката ми не е в Плд :) ама скоро ще си е донеса ;) Апак и ти си с 2Гхц интел а аз само с 833МХц - Дурон с 64Л2 Кеш, аз като ти чета менията насам на тем, не ми прави впечетление че разбира, и нещо гледаш да се заяждаш с хората?! Или греша  :wir

Това беше успокояващо за мен, че има и по зле, погрешно си разбрал. Плюс това машината ми е за работа не е толкова за игри и продължавам да съм фен на интел и да не се впускаме в подробности кой по - добър , амд или интел :D А по - въпроса дали разбирам, разбирам до толкова колкото ми е необходимо, нямам твойте клокерски познания . Айде пийс :D

Това беше успокояващо за мен, че има и по зле, погрешно си разбрал. Плюс това машината ми е за работа не е толкова за игри и продължавам да съм фен на интел и да не се впускаме в подробности кой по - добър , амд  или интел  :D А по - въпроса дали разбирам, разбирам до толкова колкото ми е необходимо, нямам твойте клокерски познания . Айде пийс  :D

Не искам да превърнем темата в АМД или ИНТЕЛ, само ти акзвам кое е по добре ;) А да и то ти щом ще взимаш такова дъно ще си и с ДДР2 памет вземи си ВИТЕСТА 533 която се клоква до 667Без проблем та и нагоре ;) А иначе дурона ми кърти мивки :) врътни 1МБ супер пи да вида за колко го правиш ако имаш време ;) то поне за бързо става :)

Не искам да превърнем темата в АМД или ИНТЕЛ, само ти акзвам кое е по добре ;) А да и то ти щом ще взимаш такова дъно ще си и с ДДР2 памет вземи си ВИТЕСТА 533 която се клоква до 667Без проблем та и нагоре ;) А иначе дурона ми кърти мивки :) врътни 1МБ супер пи да вида за колко го правиш ако имаш време ;) то поне за бързо става :)

минута и 40 сек. за 1мб.

П.С не съм и фен на клока :D

2 минути 28 секунди 871стотни

Има доста голяма разлика но не е 2 пъти :bgrin: за разлика от честотата на процесора ;)

Действително по-добре АМД, аз въртя 1М за 48-9 сек в зависимост дали правя нещо друго, а процесора ми работи на 2.1Г. Интелец трябва да има поне 3 ГХз за да се справи за толкова време. За цените да не сравняваме.

Действително по-добре АМД, аз въртя 1М за 48-9 сек в зависимост дали правя нещо друго, а процесора ми работи на 2.1Г. Интелец трябва да има поне 3 ГХз за да се справи за толкова време. За цените да не сравняваме.

Дай резолтатче за 32Мб спи ;) А той като иска интел да си вземе, все пак избора е нгов, паричките са си негови ;)

Ако го взема ще кажа колко е със сигурност ;)

Дай резолтатче за 32Мб спи ;) А той като иска интел да си вземе, все пак избора е нгов, паричките са си негови ;)

Може и да ме разубедите, макар че от както се помня все на интел карам :D :punk

Ако го взема ще кажа колко е със сигурност  ;)

Може и да ме разубедите, макар че от както се помня все на интел карам  :D  :punk

Ами аз бих избрал А64 939 сокет, по студени са, оптимизирани са от към рам контролер по добре, не е необходимо да сменяш цяло дъно за да може да имаш по бърз рам контролер а на интел дъната излизат през 3 месеца, както излизат процесорите на АМД с новите си ревизий. Но е каде каде да смениш един процесор, отколкото дъно :bgrin: Апак и като е вграден конторлера някак си се оптимизира повече рам памета, и не се влия чак толкова от ниски тайминги ;)

Към автора на темата...абе, човек престани с тоя резОлтат. Пише се с У.

И в хардуербг ми направиха забележка за това :bgrin: Не мога да пиша правилно.

И в хардуербг ми направиха забележка за това  :bgrin:  Не мога да пиша правилно.

Пфууу слаба работа, ще се подменям няма начин :D

http://nkdt.hit.bg/butoni%20Preacher/superPi.gif

1h.20m.44sec. :bgrin: Toва на п4 nortwood на 2 Ghz ( неклокнат ) + 2x256 infineon ( 266 Mhz )

P.S Сега на мен ми стана интересно къде съм спрямо мойте интелски събратя :bgrin:

Пфууу слаба работа, ще се подменям няма начин  :D

1h.20m.44sec.  :bgrin: Toва на п4 nortwood на 2 Ghz ( неклокнат ) + 2x256 infineon ( 266 Mhz )

P.S Сега на мен ми стана интересно къде съм спрямо мойте интелски събратя  :bgrin:

С интел на 4ГХц се смята за около 28-30мин с ДДР2-ка на 667-750МХц ;) Има доста да сваляш.

С интел на 4ГХц се смята за около 28-30мин с ДДР2-ка на 667-750МХц ;) Има доста да сваляш.

Е лъкито в третия пост го е направил за 36мин с прескот на 2.8 , при процесор 1.2 отгоре би трябвало доста повече да свали. Както и да е , като си го взема ще постна новите резултати, нали знаеш око да види, ръка да пипне :punk :D

Е лъкито в третия пост го е направил за 36мин с прескот на 2.8 , при процесор 1.2 отгоре би трябвало доста повече да свали. Както и да е , като си го взема ще постна новите резултати, нали знаеш око да види, ръка да пипне  :punk  :D

Прав си, ето виш тука какво рпави процесор п4 на 4.17ГХц с 711МХц рам ;)

Пфууу слаба работа, ще се подменям няма начин  :D

1h.20m.44sec.  :bgrin: Toва на п4 nortwood на 2 Ghz ( неклокнат ) + 2x256 infineon ( 266 Mhz )

P.S Сега на мен ми стана интересно къде съм спрямо мойте интелски събратя  :bgrin:

мале тва по-зле и от мен с тая скапана ВИА и без никакъв клок.

Athlon 2200+, 512 DDR V-DATA работи на 266, Gigabyte 7VT600 за 1 час 4 мин и 50 сек

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...