XeForce3 Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 Taka 1MB se smqta prekaleno byrzo i lesno, daite da vidim kak shte se borim v 32MB Super PI Moq rezoltat e 28min 24sec tova e s pachnata versiq SSE2. Horata sys procesori s podryjka SSE3 moje da probvat s pachnatoto za SSE3 spi. A koito nqma SSE2/SSE3 da polzva obiknovennoto SPI. Iska se dosta stabilnost i tyrpenie Eto nqkolko rezoltata na po niski MHz 2400MHz 2500MHz Po na dolo ne sym si igral, zashtoto procesora mi na default si pravi 2400 i ne mi se zanimava da smykvam voltaja. Sega ste vie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 4, 2005 Share Posted July 4, 2005 e shtom iskash... s Duron 2211Mhz(13.5*163) i 512DDR400(3-3-3-8) pravq 53min 22sec... po vreme na testa sum brauzval,slushal MP3-ki i t.n. puskal sum go samo kato test za stabinost... posle shte probvam kato e susredotochen samo vurhu testa kolko e burz i shte editna... Edit:52min 55sec... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lucky Luciano Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Със системата от подписа ми - 36.01, без клок Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 Със системата от подписа ми - 36.01, без клок <{POST_SNAPBACK}> Рам памета каква ти е? С какви чипове е? И какви таиминги е държиш? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Някой ще ми каже ли защо суперпи ми гърми? Дава ми съобщение след изветсно време на изчисляване, нещо от сорта NOT CONVERGENT IN SQR05! Правя няколко опита и или веднага, или след няколко секунди ми го дава. Преди това 10 минути изчисляваше 32М, и на 21-вата ми го даде. Може ли да е рам-а, след като преди 2 седмици я тествах с мемтест 2 часа, и нямаше грешка? В момента съм с Windows 2003 Server, това да е проблема? Дъното е епокс 8рда 3+про, бартон 3000+, рам 512 valueram Kingston, неклокнато нищо. Преди 2 седмици бях с Виндовс ХР и супери вървеше без проблеми. Интересното е, че при 16К не тръгва и дава грешката, докато при 32М веднага след това тръгва и след секунди дава това. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 6, 2005 Author Share Posted July 6, 2005 По принцип тази грешка е дава когато недостига ток на процесора. Но странно е че всичко ти е на дефаулт. Така че не може да е от нестабилност на ядрото. Пробвай да покачиш с една стоинст волтажа над дефаултовата честота да видиш дали ще се появява пак същото нещо. Какви са ти паметитите и на какви таиминги. Даи малко ток и на дъното, но всичко това го прави псоелдователно за да видиш от кое идва проблема, ако не се оправи направи всичко едновременно. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 Значи от 2 месеца имам много противен проблем, от повече от 12 години се занимавам с компютри, но такова нещо за пръв път ми трови живота. Компа ми се ресва често, както си седи, и хоп, харда изключва и се рестартира. Какво ли не пробвах, вече съм с 9 вентилатора, и пак. Може с часове да работи без да се ресне, понякога и след 1-2 часа. Често се случва да работи и по 25 часа нонстоп, и като си реши, се ресва на 26-тия. 20 часа го товаря и мъча с разни програми, бачкам си нормално, и на 26-тия час - прас! Винаги става докато правя нещо. Писах на Epox два пъти , и двата пъти ми отговориха в рамките на един ден, съветваха ме да кача Vcore и V(ram), качих ги процесора на 1.7V, RAM на 2.63V. По SPD рам-а е на 3-3-3-8 (200 MHz), 2.5-3-3-7 (166) и 2-2-2-6 (133). Без промяна, пак ресва. Посъветваха ме да memtest-вам паметта. И това ми е въпроса: При дефаулт тест, както тръгва сам при буут, мемтест работи с часове без грешка. Одеве обаче реших да посменя опциите. Свалих паметта на 100MHz за теста. На опцията 3) Memory Sizing пробвах възможност 3) Probed. и при тази настройка се появиха един куп червени редове с грешки на адреси близки до 0.8MB област от паметта. Та каква е тая опция, че на нея ми дава тея грешки, и дали е възможно БИОС-а да е виновен. Между другото в мемтест, както и в CPU-Z за паметта се репортват тайминги 2-3-3-8 след като са 3-3-3-8. Еверест правилно ги засича 3-3-3-8. Вярно че поста ми е малко оффтопик, но се надявам някой да ми помогне при този проблем, който ме трови от месеци и се чудя какво да правя. А искам и да завъртя SuperPi на 32М. Благоаря предварително. (XeForce3, знам че ти си навътре в AMD машините, ще се радвам ако имаш идея за проблема). EDIT: Ами petko_2004, захранването ми е ROPLA 400W, по презумпция си мислех да не е от него. Отварял съм го след като почнаха рестартите (веднага след като смених дъното и процесора), и вътре изглежда доста свястно). Но разбира се няма да подмина и тази възможност след като тествам с друга рам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 При много хора точно тези неочаквани рестарти се дължат на рама, на колкото човека се случва този проблем, след смяна на рама с по-хубав (ако е дуал ДДР направо KIT) рестартите престават Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 При много хора точно тези неочаквани рестарти се дължат на рама, на колкото човека се случва този проблем, след смяна на рама с по-хубав (ако е дуал ДДР направо KIT) рестартите престават <{POST_SNAPBACK}> По принцип не се знае дали е точно от рам-а тъй като на мене ми го прай тоя проблем вече 1 месец апсолютно същия.. --> Проверих рам-а - не беше от него , Проверих видеото - не беше от него , Проверих харда - не беше от него , правих кво ли не с дъното и процесора но се оказа че проблема не е и в тях наистина тва рестартване е много противно и накрая се оказа че е от захранването ми Codegen 300W И се пак като си сглобявах щаигата си мислех че ще може да издържи и няма да ми прави проблеми но уви зе да издиша... И да уточня машината която не ще да захрани свястно : CPU - AMD Athlon 64 3000+ s. 939 512k 1800@2100 Tolkova mi pozvolqva zahranvaneto inache ot nachalo si durjeshe 2400 MB - GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra Chipset VC - Manli GF4 MX440 64MB/128Bit TV-Out 275/400@345/540 HDD - Maxtor 120 GB 7200 8MB RAM - 2x512 DDR400 2.5-3-3-8@230 at 2.5-3-3-6 2T Twinmos CD/RW- LG 52x32x52x 2xCase fans 1xHard fan Намират се и тук там някой друг диод х12 Няма да откажа съвет от някой повече разбиращ от захранвания да ми препоръча нещо добро с което няма да имам проблеми... Самоче и да е на допустима цена... Сори за OFF-топика Link to comment Share on other sites More sharing options...
MazataBG Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 za @petko_2004-Fortron 350W vij kvo zahranvam ot podpisa s nego! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heller12a Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Значи от 2 месеца имам много противен проблем, от повече от 12 години се занимавам с компютри, но такова нещо за пръв път ми трови живота. ako sym razbral prawilno si s powe4e ot edna pry4ka ram. probwaj po otdelno na razli4ni kanali da widi6 dali samo ednata ne e kofti. za po sigyrno sled testa (w slu4aj 4e nqkoq izgyrmi) probwaj da nalee6 OS na nqkoj dql Link to comment Share on other sites More sharing options...
otoboto Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Значи от 2 месеца имам много противен проблем, от повече от 12 години се занимавам с компютри, но такова нещо за пръв път ми трови живота. Tedy mislia 4e problema ti e v 6ibanoto dano tova EPOX e nai golemia kenef koito se namira na pazara ne si gubi pove4e vremeto , ami si smeni danoto . predi tova moje da probva6 s flashvane na BIOS ako ve4e ne si probval eventualno moje da sa opravili niakoi i drug bug ,ama smenia na vsiaka cena . VERVAI MI i az sam mu surbal poparata na EPOX Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Tedy mislia 4e problema ti e v 6ibanoto dano tova EPOX e nai golemia kenef koito se namira na pazara ne si gubi pove4e vremeto , ami si smeni danoto .predi tova moje da probva6 s flashvane na BIOS ako ve4e ne si probval eventualno moje da sa opravili niakoi i drug bug ,ama smenia na vsiaka cena . VERVAI MI i az sam mu surbal poparata na EPOX <{POST_SNAPBACK}> това изказване е номер 1. Епокс и най скапаното дъно не се връзват. Да не говорим че този модел беше номер 1 за АМД 32 битовите доста време и много хора си взеха точно него Link to comment Share on other sites More sharing options...
tedy Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Погледнах сега темата, и малко ме е срам че заради мен се е получил толкова оффтопик, за което се извинявам на всички. Както бях казал проблема явно е в паметта, но от утре нататък ще имам време да продължа с разследването. Относно SuperPi, поне доколкото продължи теста на 32М (около 20 минути), беше преминало средата, така че мисля, че около 35 минути щеше да отнеме. Все пак съм с 1х512 single channel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 za @petko_2004-Fortron 350W vij kvo zahranvam ot podpisa s nego! <{POST_SNAPBACK}> Мерси че ме посъветва и други ми казаха че Фортрон ще ми е спасението сега остава да се поразровя малко из саитовете да видя на кви цени го дават в различните фирми и да копвам едно за машината ми EDIT: @MazataBG за това ли става на въпрос "Захранване FORTRON 350W 38.33 USD" --> Tedy mislia 4e problema ti e v 6ibanoto dano tova EPOX e nai golemia kenef koito se namira na pazara ne si gubi pove4e vremeto , ami si smeni danoto .predi tova moje da probva6 s flashvane na BIOS ako ve4e ne si probval eventualno moje da sa opravili niakoi i drug bug ,ama smenia na vsiaka cena . VERVAI MI i az sam mu surbal poparata na EPOX <{POST_SNAPBACK}> Много добре се замисли колко ти е глупаво изказванети не напразно EPOX са едни от най-скъпите дъна просто са едни от най-добрите след DFI LP мисля поне аз съм останал с такова впечатление ... Има много хора които ще го потвърдят Link to comment Share on other sites More sharing options...
Foxy Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Мерси че ме посъветва и други ми казаха че Фортрон ще ми е спасението сега остава да се поразровя малко из саитовете да видя на кви цени го дават в различните фирми и да копвам едно за машината ми EDIT: @MazataBG за това ли става на въпрос "Захранване FORTRON 350W 38.33 USD" --> Много добре се замисли колко ти е глупаво изказванети не напразно EPOX са едни от най-скъпите дъна просто са едни от най-добрите след DFI LP мисля поне аз съм останал с такова впечатление ... Има много хора които ще го потвърдят <{POST_SNAPBACK}> Не е то4но така , Епокс са за мен просто едни добри дъна , но не и от най добрите след DFI LP , след Ланпартито има много дъна преди тях ! Ина4е Епокса не са смотани , а са капризни дъна , ако можеш да им угодиш ще ти свършат много добра работа , ако не - сори но ще ви побелее косата от тях ПО темата скоро ше постна 32М ПИ ........ само да намеря половин 4ас Link to comment Share on other sites More sharing options...
b0r3d Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 EDIT: @MazataBG за това ли става на въпрос "Захранване FORTRON 350W 38.33 USD" --> <{POST_SNAPBACK}> Tова трябва да ти е цена без ДДС, в сайта на Вали беше 36$ без ДДС Link to comment Share on other sites More sharing options...
petko_2004 Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Tова трябва да ти е цена без ДДС, в сайта на Вали беше 36$ без ДДС <{POST_SNAPBACK}> Да без ДДС е , но като отида да си го зимам никой няма и да ми сложи ДДС щото знам от къде да си го зема без ДДС и аиде да не почваме спорове за цени със ДДС и без ДДС секи вече може да си намери фирма от която няма да му натресат ДДС Доста пъти повторих ДДС сорка Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 7, 2005 Author Share Posted July 7, 2005 Много разводнихте темата. Така фортрон има в ера компютър, отидете и си вземете от там - вище как им права реклама чак ме е срам Та даваите резолтатите от 32МБ спи, а не да си говорите що не може го изкарате, не може да се изкара защото са ви нестабилни системите Късмет на всички и аиде искам да вида някво ненормално ниско време Все пак каде са хората с Р4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
break Posted July 7, 2005 Share Posted July 7, 2005 Ъ ъ ъ...извинявайте ама какви са тези сметки, какви са тези тестове. Я кажете по-какъв начин го правите, че нещо не съм в час. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Botev1912 Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 1 час 4 мин и 50 сек на Атлон 2200+ 512 рам GB 7VT600 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Ъ ъ ъ...извинявайте ама какви са тези сметки, какви са тези тестове. Я кажете по-какъв начин го правите, че нещо не съм в час. <{POST_SNAPBACK}> Ами вземи да прочетеш 1-вия ми пост които съм написал в темата и ще ти стане пределно ясно всичко Искам да виждам резолтати а не излишни въпроси. Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 zna4i na men mi dade tva pri paelen pokoi na pc to prosto go pusnah ve4erta i si legnah na sutrinta namiram TOVAAA ot kvo moje da e problema na4i cpu to mi amd mobile barton 2600+@2400mhz Ram corsair XMS 512mb ddr400 ,video radeon 9000pro 2 80g disk dano gigabyte 7vax koeto ste go maham ti qdni i iskah prosto da vida s tva dano kolko ste izkara i s novoto kato go zema zahranvaneto mi e fortron fsp250-60PNA (PF) EDIT: opravih goo ka4ih s 5% voltaja na cputo i mina loop 6 sq ste viim natatak pak drugata sedmica s novoto dano ste vidim Link to comment Share on other sites More sharing options...
XeForce3 Posted July 8, 2005 Author Share Posted July 8, 2005 Това е грешка в рам памета. Пробваи да покачиш малко напрежението на рам памета, ако не се оправи, покачи на чипсета, ама то маи ти като си дал 5% отгоре и на всичко се е качило? Link to comment Share on other sites More sharing options...
XC^^The_Devil^^ Posted July 8, 2005 Share Posted July 8, 2005 zna4i predi parviq test voltaja na ramta mi se na +0.3v pove4e ne mi pozvolqva danoto t.e 1.38v kato ka4ih 5% na cpu to i stana testa etogo i resultata 51m.08s Rezultat drugata sedmica S novoto dano ste vidim kolko ste izkaram kat go klokna hubavo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.