u3poga Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Ти си слаб Аз поне я играя на corporal (май normal беше тва) и нямам никакви проблеми. С три думи: играта е култова! аз доколкото чух била Дуум 3 с различни оръжия има ли нещо такова? я наистина някой да даде малко инфо по гейм плейя....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Играта не е Doom, играта е Quake 4, тоест gameplay е Quake-ски. Action-ът е доста здрав иначе на външен вид наподобява Doom 3, заради еднаквия engine. Ако си играл Quake 2, чувството е почти същото, а и враговете са почти същите. Абе играта си е Quake 2, но с подобрен level design и eye candy. Ти си слаб tongue.gifАз поне я играя на corporal (май normal беше тва) и нямам никакви проблеми. С три думи: играта е култова! Не знам, дали за мен ще бъде култова, аз никак не харесвах Quake 2, но новата версия ми навя мили спомени, че когато пробвах Quake 2 на компютъра си, установих, че за нищо не става и сега така, абе на min детайли и 640х480 върви. Doom 3 върви по-бързо. Дано пуснат нови оптимизирани драйвери по-скоро. Аз не съм голям играч, ама на corporal ме трепят на всеки завой. Почвам да й свиквам. Струва ми, се че AIто се държи малко малоумно като bot в mutliplayer. Принципно предпочитам по-бавни игри, но пък тази изглежда за сега доста добре направена, а и доста бърза, качва адреналин и има атмосфера - евала май за пръв път в Id Softwre игра, но сигурно, защото пък са я правили Raven, а те са горе долу добри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Тва горното на коя карта е, 6600 или 6800ГТ? Х850ХТ PE Уж с новите драйвери трябва да се дигне фреймрейта с около 30% но ще видим Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Абе хора, дайте съвет, какво да направя, за да я подкарам тая игра. Само ми се рестрартира пц-то и то още на логото... Сложих последните драйвери, макар че за мойта карта най-добри са 44.03, процесора беше клокнат, върнах всичко на фабрични настройки и пак продължава да се рестартира тъпата игра. Търсих в гугъл инфво по въпроса с надеждата, че това не е само при мен, ама не намерих нищо... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Runner, дай информация какъв ти е хардуера. Провери внимателно дали се вписваш в минималните изисквания. Провери и драйверите на всичко останало. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Epox 8RDA+, XP 1800+ @ 2400+, Ti4200 128MB, Live 5.1, 512MB Ram. Четох одеве в един сайт, че проблема може да е от звуковата карта. След малко ще я махна да видя, дали ще има ефект. Едит: Махнах звуковата карта и се оправи. Ще си търся нови драйвери явно... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Я сподели Титаниума как се представя ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Я кажете какво трябваше да направя, за да си пусна конзолата и да си пусна да гледам ФПС-то? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Backbone Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Ctrl+Alt+~ а демото го има малко по-назад в темата(трябва да се свали не е като на Дуум да е вградено) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 На 1024х768 с средни детайли се играе нормално. От постовете останах с впечатление, че ще е със супер изисквания, ама не е по-взискателна от Дуум 3. Сега свалям демото и след малко ще видим резултати. На гораната резолюция с ХР 2400+, 512 Рам и Ти4200 - 24 кадъра. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 24, 2005 Author Share Posted October 24, 2005 На 1024х768 с средни детайли се играе нормално. От постовете останах с впечатление, че ще е със супер изисквания, ама не е по-взискателна от Дуум 3. Сега свалям демото и след малко ще видим резултати. На гораната резолюция с ХР 2400+, 512 Рам и Ти4200 - 24 кадъра. Лелее, а аз с R9550 ми върви с 20 FPS на Low 1024x768 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Това от демото ли е? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 За Runner Абе, купувайте Аsus, Creative, Intel, NVIDIA (но качествена, маркова карта) и проблеми няма да имате, поне аз никога не съм имал, когато съм купува тази комбинация, дори и с AMD, но чипсетът беше пак на Intel. Отклоня ли се малко от изпитаната формула - съжалявам! За BuFu50 Тук Mobility 9700, 512RAM и P4-M на 3.2GHz и намирам играта за играема (първите 3 нива) само на 640х480, low детайли + high quality visuals или като са го нарекли там с изключени shadows и vsync. Изключете си shadows!!! Те са само за чипсетове от сорта на G70 и нагоре! RAM също е много важен, за скоростта, ако имате малко RAM - дайте по-ниски детайли, вижте си и настройките за звука. Eye ефектитите са задължителни за по-мощни карти!!! Разликата в картината е очевидна. Не знам, колко дъртият Titanium е добър, ама никак не ми се вярва да върви добре на 1024х768, освен, ако не са изрязани много от ефектите, които ги има при shader model 2.0. Всъщност като гледам на www.quake4game.com спецификациите, играта ми изглежда да е оптимизирана за стари NVIDIA карти и за ATI след 9700. Може вътрешно да ги разпознава и да се настройва за тях, а и си иска двата 2GHz, което на прост език значи 3000 Мегахерца! Тъй че не се косете, ами update-вайте за радост на производителите или просто не играйте игри като мене след над 20 години gamer-стване от близо година съм въздържател - почти Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Абе, купувайте Аsus, Creative, Intel, NVIDIA (но качествена, маркова карта) и проблеми няма да имате, поне аз никога не съм имал, когато съм купува тази комбинация, дори и с AMD, но чипсетът беше пак на Intel. Отклоня ли се малко от изпитаната формула - съжалявам! Какво искаш да кажеш с това? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Какво искаш да кажеш с това? Че е върл фен на intel и nvidia и като цяло нищо съществено... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Като махнах сенките и станаха 34,4 кадъра. Не знам, кога за последно се кефих така на игра, както сега на Куейк 4... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DELUXe Posted October 25, 2005 Author Share Posted October 25, 2005 Това от демото ли е? Не, цялата игра е. Да няма някаква настройко която да се бута за да върви по бръже? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Нее, имам предвид дали си тествал с онова демо на предната страница или не. Иначе има една опция за сенките, която като я махнеш и ти се качват кадрите с 10, поне при мен де. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaden Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 nqkoi moje li da me svetne kak se puska tova demo ot predi6nata stranica plz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Правиш папка Demos в q4base, екстрактваш вътре демото и после в конзолата пишеш timedemo begin. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sothbiss Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 С няколко думи ако може някой да ми каже играта заслужава ли си.Да не е Доом4 ,щото от Доом ми се драйфа.Някъде мернах ,че не е по-тежка от Доом,вярно ли е това,защото Доом я подкарах на медиум. PS:някой може ли да ми даде линк за нови драйвери за GeForce5500 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Runner Posted October 25, 2005 Share Posted October 25, 2005 Ами според мен това е най-добрата игра за тая година. Поне не за мен. Играта мяса на Дуума, ама само на външен вид, иначе нямат нищо общо. На мен ми двете игри ми вървят по еднакъв начин, така че ако Дуум ти е вървял, значи и тая ще ти върви. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Препоръчвам на всички хора с audigy да си изтеглят beta driver-а от сайта на creative и да си пуснат quake-a с Advanced HD. Направо става лудница звука Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zingam Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Какво искаш да кажеш с това? Забелязал съм, че много мои познати и приятели си купуват евтини компютри от съмнителни магазинчета и после реват, че Windows им е скапан или от самия хардуер. Защо казвам Intel: правят стабилни процесори, но и стабилни чипсетове! VIA, SIS и другите такива са общо взето по-проблематични. Защо казвам NVIDIA: то е ясно - драйверите са им ХХХ по-добри от тези на ATI!!! Това не е за подценяване. Иначе като качество на хардуера, дали ATI или NVIDIA е по-добро - не знам, едните са по-добри в едно, другите в друго. ATI VPUтата са подходящи и за неграфични приложения например. ASUS: имам компютър с дъно ASUS сглобен и инсталиран с Win98SE през 1999 година и до момента работи без да му е преинсталиран Windows за целия този период!!! Това е показно само по себе си за качеството на дъното! Мисля че беше P2B-VM. Използвам изключително само ASUS дъна в последните години с Intel chipsets и нямам никакви хардуерни или софтуерни проблеми. Creative: ами това е Оригиналът! За да е ви е безпроблемна работата е много важно качеството на изработката, съвместимостта на компонентите и качеството на драйверите - предполагам че сте наясно с това. Ако можете да си го позволите не ставайте жертви на диви гаражни производители и търговци. Че е върл фен на intel и nvidia и като цяло нищо съществено... Не съм - от година и половина съм на ATI M11, а един от предходните ми компютри беше AMD K6. Сегашният ми компютър със SIS чипсет и ATI видео, RealTek звук и Toshiba диск е доста по-нестабилен от всичко, което съм имал до момента, въпреки че е доста бърз. Ами според мен това е най-добрата игра за тая година. Поне не за мен. Играта мяса на Дуума, ама само на външен вид, иначе нямат нищо общо. На мен ми двете игри ми вървят по еднакъв начин, така че ако Дуум ти е вървял, значи и тая ще ти върви. Аз съм доволен от този Quake - хареса ми! Хем прилича на Doof, хем не е Doof- напомня ми на Half-life в добрите си години и Chronicles of Riddick, въпреки че е доста различна, а за мен това са най-добрите Shooter-и, слагам Quake4 на трето място в моята класация в тази категория. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ABIDE Posted October 26, 2005 Share Posted October 26, 2005 Объркал си кой цитираш в първия quote! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.