Jump to content
BulForum.com

buy zarqdno za baterii...

Recommended Posts

tursi se zarqdno za akomulatorni baterii...

trqbvat mi za diskman-a...

cena po dogovarqne...:)

Edit:trqbva da moje da zarejda 2A 1,2V...

Predlagam ti zarqdno Alcava, no za zarqdni alkalni baterii ot 1,5v.Cena na zarqdnoto+2 baterii AAA- 22lv kato cenata podleji na lek komentar.Zarqdnoto e po4ti ne polzvano na 2 sedmici i raboti 4udesno.Stava za alkalni zarqdni AA i AAA kato ima i indikator na zarqda

в много магазини можеш да си намериш (че и за 12лв) даже много прилични зарядни...

mi6o_, алкалните батерии не се зареждат...

Тук ще използвам случая да бъда на контра с LifeFeel и по двете му забележки! :D

С евтини зарядни (12-15 лева) не можеш да зареждаш NI-MH батерии с голям капацитет! Всъщност, можеш, ама дават прекалено малък ток и, ако не бързаш, може и да се заредят за 3-4 дни. Освен това, са изчистени от всякакъв интелект, относно контрола на зареждането. :laughing:

А, зарядното, което продава mi6o_ си е точно за алкални батерии! И не зарежда други типове батерии. Батериите не са "обикновени" алкални, но са си алкални, 1.5V -1500mAh, с живот около 100-150 цикъла на зареждане (някъде ги дават и до 600, в зависимост от кадърността на употреба). Едно от предимствата им е, че нямат Мемори ефект. И т.н. ;)

приемам забележките - благодаря

само искам да добавя, че 'здравословно' за зареждането на NiMH знам че е 10% спрямо капацитета - или 700 mAh е добре да се зарежда с 70 mA

което пък си прави много време (но не чак 3-4 дена)

затова съм си взел едно зарядно за 'в контакта' което накарах да ми го моднат за 5 мин - вместо с 50 mA да ми зарежда ААА батериите със 100 на две от четирите места... - така 800 mAh ААА батерии за 10 часа вместо за 20 @_@ ;]

пък за хубави зарядни - едно 100лв. ...

простете ми - не съм добре с електричеството - не трябваше да се обаждам - но пък във форумите така се трупа информация - когато някой по-тъп се обади та предизвика да се изкажат и по-майсторите...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...