Yorikkk Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 tursi se zarqdno za akomulatorni baterii... trqbvat mi za diskman-a... cena po dogovarqne... Edit:trqbva da moje da zarejda 2A 1,2V... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mi6o_ Posted July 2, 2005 Share Posted July 2, 2005 Predlagam ti zarqdno Alcava, no za zarqdni alkalni baterii ot 1,5v.Cena na zarqdnoto+2 baterii AAA- 22lv kato cenata podleji na lek komentar.Zarqdnoto e po4ti ne polzvano na 2 sedmici i raboti 4udesno.Stava za alkalni zarqdni AA i AAA kato ima i indikator na zarqda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yorikkk Posted July 3, 2005 Author Share Posted July 3, 2005 s Mi6o ne se razbrahme... tursi se zarqdno max 15lv... Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 в много магазини можеш да си намериш (че и за 12лв) даже много прилични зарядни... mi6o_, алкалните батерии не се зареждат... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 Тук ще използвам случая да бъда на контра с LifeFeel и по двете му забележки! С евтини зарядни (12-15 лева) не можеш да зареждаш NI-MH батерии с голям капацитет! Всъщност, можеш, ама дават прекалено малък ток и, ако не бързаш, може и да се заредят за 3-4 дни. Освен това, са изчистени от всякакъв интелект, относно контрола на зареждането. А, зарядното, което продава mi6o_ си е точно за алкални батерии! И не зарежда други типове батерии. Батериите не са "обикновени" алкални, но са си алкални, 1.5V -1500mAh, с живот около 100-150 цикъла на зареждане (някъде ги дават и до 600, в зависимост от кадърността на употреба). Едно от предимствата им е, че нямат Мемори ефект. И т.н. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LifeFeel Posted July 5, 2005 Share Posted July 5, 2005 приемам забележките - благодаря само искам да добавя, че 'здравословно' за зареждането на NiMH знам че е 10% спрямо капацитета - или 700 mAh е добре да се зарежда с 70 mA което пък си прави много време (но не чак 3-4 дена) затова съм си взел едно зарядно за 'в контакта' което накарах да ми го моднат за 5 мин - вместо с 50 mA да ми зарежда ААА батериите със 100 на две от четирите места... - така 800 mAh ААА батерии за 10 часа вместо за 20 @_@ ;] пък за хубави зарядни - едно 100лв. ... простете ми - не съм добре с електричеството - не трябваше да се обаждам - но пък във форумите така се трупа информация - когато някой по-тъп се обади та предизвика да се изкажат и по-майсторите... Link to comment Share on other sites More sharing options...
agop4o Posted July 6, 2005 Share Posted July 6, 2005 4 baterii po 1800ma +zarjadno za 20 lv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.